Jump to content

Da li je moćniji dizajn ili evolucija?

grigorije22

Препоручена порука

• 4 weeks later...

Nema mesta za teisticku evoluciju. Nista ovaj eksperiment je potopio kreacionizam.

Kreacionizam u svetu nauke je toliko mali i beznacajan da taj eksperiment nema nikakav cilj da obra kreacionizam. 

Pa jel tako?..ovim eksperimentom je dokazana evolucija i nema vise mesta za kreacionizam ne?

Ne, tim eksperimentom bi trebalo da se dokaze vama da je evolucija sasvim moguca teorija( u te svrhe je ivica iskoristio eksperimet i ja sam iskoristio argumet promene bakterija.)  Kada se to uklopi sa fosilima, datiranjem starosti fosila, odnosom starijih i mladjih fosilla u paketu sa tim eksperimentom jasno je kao dan da nema ni trunke mesta specijalnom kreacionizmu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ако Бог стоји иза еволуције, онда имамо дизајнерску еволуцију, а а шта кажете :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ако Бог стоји иза еволуције, онда имамо дизајнерску еволуцију, а а шта кажете :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution

To u oku svakog Hriscana  koji nema teoloskih problema sa evolucjom... nema sumnje. 

Подели на овим сајтовима

Odrasli ljudi raspravljaju o kreacionizmu  joooj

Secam se da sam bio glavni kreacionista i teoreticar zavere u osnovnoj skoli *omiljeno pitanje mi je bilo zasto se americka zastava vijori na mesecu :D ) , al sam onda uzeo knjige u sake i da vidis kako gluposti lete 

Подели на овим сајтовима

Secam se da sam bio glavni kreacionista i teoreticar zavere u osnovnoj skoli *omiljeno pitanje mi je bilo zasto se americka zastava vijori na mesecu :D ) , al sam onda uzeo knjige u sake i da vidis kako gluposti lete 

Ја сам гори :( У 3. средње сам био један од иницијатора да се у школском часопису направи чланак у коме је опљувана еволуција, све са "доказима" који је оповргавају. И био сав срећан што биологичарка прави фрку. Какав сам био билмез. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Najvise volim kad citam na raznim crkvenim i kvazicrkvenim sajtove stvar tipa da je sramotno i verovati da je covek nastao od majmuna *nazalost samo se vidi nepoznavanje T.E.), zatim da je T.E, opravdanje za nazi zlocine (gde je opet u pitanju nepoznavanje T.E jer ona nije nikakav eticki kodeks vec naucna teorija koja kaze da najsposobnije jedinke imaju najvece sanse, a ne da imaju pravo da pobiju milилоне ljudi) itd....

Mene zanima je l SPC zauzela neki stav o T.E ?

Подели на овим сајтовима

Indetichno. Meni je skroz ok da neko ko ima 15. 16 17 godina veruje u takve idije. Ono sto je zabrinjavajuce je sto ovde imas ljude od po 30-40 godina koji veruju u to. 

Подели на овим сајтовима

daj bre tebra...ako je evolucija istina onda je Sopenhauer u pravu...i onda jedino sto sprecava bilo koga da ti siluje sestru i raspori tibu a PRODJE NEKAZNJENO je dominantna VOLJA...nema tu nikakvog hriscanstva a kamoli pravoslavnog....u sustini nema apsolutne istine ima samo dominantne volje...

Al koliko vidim da vam je stalo za vutru na 2 ili vise podteme jasno mi je odakle tolika opustencija u shvatanju...

Подели на овим сајтовима

daj bre tebra...ako je evolucija istina onda je Sopenhauer u pravu...i onda jedino sto sprecava bilo koga da ti siluje sestru i raspori tibu a PRODJE NEKAZNJENO je dominantna VOLJA...nema tu nikakvog hriscanstva a kamoli pravoslavnog....u sustini nema apsolutne istine ima samo dominantne volje...

Nit je evolucija to sto si ti rekao da jeste nit je pravoslavlje to sto si rekao da jeste(ne postoje neke kazne).

Druga stva evolucija nema nikakve veze sa dominantnom voljom i apsolutnom istinom ima veze sa prilagodjavanjem vrsta okolini i tako nastaju nove vrste.

Al koliko vidim da vam je stalo za vutru na 2 ili vise podteme jasno mi je odakle tolika opustencija u shvatanju...

(za ovo ide prijava, dosadno mi je vise vase prozivanje, ja tebi nigde lose nista nisam rekao) 

Подели на овим сајтовима

Ovo nije tacno, vec sam objasnio zasto

Ovo je takva glupost da nije normalno. Zasta nasa crkva i vernici vole da nauku napadaju Biblijom? Evo sta je na to u 4. veku rekao Sveti Avgustin Aurelije : 

"Često i nevernik zna nešto o zemlji, o nebesima, i drugim elementima ovog sveta, o kretanju i orbitama zvezda, o njihovoj veličini i položaju, o predviđanju pomračenja sunca ili meseca, ciklusima godina i godišnjih doba, o vrstama životinja, biljaka, kamenja, i tako dalje, i ovo znanje on drži sigurnim na osnovu iskustva. Sramotna je i opasna stvar za nevernika da čuje Hrišcanina kako, dajući navodno objašnjenje Svetog Pisma, priča besmislice o tim temama; i mi vernici treba da preduzmemo sve potrebne mere da predupredimo takvu situaciju, u kojoj neverni mogu da ukažu na ogromno neznanje Hrišcanina i da mu se smeju sa prezirom. 

Nije ovde važno što je ta neobrazovana individua ismejana, već to što će ljudi van naše verske porodice misliti da su naši sveti oci mislili to što ta individua misli, i tako će pisci našeg Pisma biti odbačeni kao neznalice, što izaziva veliki gubitak onih na čijem spasenju radimo. Ako ljudi vide Hrišcanina kako greši u polju koje oni dobro poznaju, i čuju kako on insistira na svojoj glupoj interpretaciji našeg Pisma, kako će oni onda poverovati tom istom Pismu kada im ono govori o uskrsnuću mrtvih, nadi za večni život, i carstvu nebeskom, kada im je pokazano da je to Pismo puno laži o stvarima koje su oni sami naučili kroz iskustvo i svetlost razuma?”

Ovo ljubicasto je upravo uzrok danasnjem porastu broja ateista. NIje za to kriv Darvin kao sto pise na crkvenim sajtovima, vec crkveno ne prihvatanje istog. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...