Jump to content

ЖРУ дворац

Оцени ову тему

Препоручена порука

То се и мени мота по глави

да неко списак улога прави

па да га стави на једно место

да би се мого гледати често.

да све то лепо, прегледно буде

да би привукло остале људе

као на творца ове теме

то бреме ће, видим пасти на мене.

Подели на овим сајтовима

Духовник може баш да направи заплет, посебно ако је Распућин... :)

ti Čenejac,dvorski Don Huane,

ko da ti je princ Paris u rodu.

neka nam se bar na ovom dvoru

javi neki pošteni duhovnik,

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

u medjuvremenu Boldrik ser Obiwan se vratio iz Riverporta, vidno umoran od vrucine, ulazi u dvorski vrt i vice naglas"

"Svih mi kalendi, danas je vruce kao u Arabiji! Ma gde su se svi deli? Ser Drasko? Lejdi Lidija? ... ... ..." (reci tupo odjekuju od zidina) "Vojnice! Ti tamo!" (strazar sa kopljem videvsi kapetana pritrcava veoma brzo)

Boldrik:

"Slusaj me mali! Odoh do svog zamka, nedaleko odavde. Nisam bio evo vec je polovina godine. Ako me neko trazi, salji glasnika da me zove!"

(teatralno skace na ridja konja, i odlazi)

...

Boldrik ser Obiwan

2vuj7uo.jpg

Boldrikov zamak (imetak posteno stecen)

izvor

33391689.jpg

Riverport

izvor

SETTLERS6_PC_1.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Svi ste ispali naivni. Kralj vaš kome prisegoste i zavete dadoste, taj vas izdade. 

Pobeže sa bojnog polja i u Majami (Američki) ode sa kraljicom, da porezu koju ste mu davali troši. 

Jedan od vas koji ga najviše hvali, taj mu pomože. 

Očima svojim videh kada kraljevski trezor razvališe, i pare podeliše. U pohlepi svojoj, oči im postadohu slepe na sve osim zlata, te me ne videše, a ja se skrivah blizu njih. 

Oh naivni narode, pravda se pokazala. Ja koji sam rođenjem bio posle njega, ostadoh vam veran, a on, bratom što ga zvadoh, on izdajicom postade. Ali evo zore, evo dana, već noćas ja ću biti ono što je on bio. A vi ćete mi zavete dati. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Svi ste ispali naivni. Kralj vaš kome prisegoste i zavete dadoste, taj vas izdade. 

Pobeže sa bojnog polja i u Majami (Američki) ode sa kraljicom, da porezu koju ste mu davali troši. 

Jedan od vas koji ga najviše hvali, taj mu pomože. 

Očima svojim videh kada kraljevski trezor razvališe, i pare podeliše. U pohlepi svojoj, oči im postadohu slepe na sve osim zlata, te me ne videše, a ja se skrivah blizu njih. 

Oh naivni narode, pravda se pokazala. Ja koji sam rođenjem bio posle njega, ostadoh vam veran, a on, bratom što ga zvadoh, on izdajicom postade. Ali evo zore, evo dana, već noćas ja ću biti ono što je on bio. A vi ćete mi zavete dati. 

Imamo kralja? :)

Подели на овим сајтовима

Naš narod zna da ću ga braniti do poslednje kapi krvi. Svako će iscediti iz sebe svu krv ako treba za kralja i kraljevinu. 

Obećavam krv, znoj i suze. Za kralja i slavu. Protiv onog izdajice, koji skuplja u Majamiju vojsku, od para vaših. Onaj što je bio brat sada je krvnik. 

Onaj od vas ko ne da zakletvu, i ne prisegne mi, neće mu faliti dlaka sa glave. Kraljeva reč.

Подели на овим сајтовима

Кхм, кхм...

(изненада, уз избезумљене трубаче који једва стигоше да засвирају са зидина, као вихор улете краљ)

Да ли ме то опет опањкаваш, брате!?!

Желиш да узмеш моје место?

У ближој и даљој прошлости нашој, 

То си, сви знамо, желео често!!!

Јесте да у имену твоме

стоји да се теби влада,

али отац наш је одавно знао

да с` тобом може само да се страда...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Да ли круна још је на мојој глави?

да ли у шаци држим свој двор?

Хајде, пред свима дај одговор прави, 

и буди брат, а не обичан твор!

Подели на овим сајтовима

Neka žena tvoja, što kraljicom je narod zva, kaže istinu. 

Ja sam spreman njoj oprostiti zbog ženske naravi plahe, ali tebi izdajniku, što i rod i grobove otaca naših izda, tebi oproštaja nema.

Sve što u prošlosti činih, to bi za narod ovaj i slavu imena našeg.

Bacao si mi kesice sa zlatom i darivao devojčure sa dvora, misleći da ćeš me držati tako po strani i zamazati oči. 

Noćima sam ja molitvu uznosio da istina se pokaže i narod vidi. 

Desi se i to. Sa izdajnikom onim sve si pare iz trezora uzeo.

Počuj narode kako je to bilo... Pre nekoliko dana slomio se točak na kočiji mojoj. Opravkama nisam sklon te pođoh u riznicu uzeti kesu zlata i kupiti novu kočiju. I dok tako prebirah i tražih šta mi treba, čuh glasove... Glasove ovog bivšeg brata i kralja i glas onog od vaših koji vas izda. Sakrih se iza jedne škrinje i videh kako uzimaju zlato i smeju se. Pričahu kako će pobeći u Majami i kako je lakše biti kralj u izgnanstvu sa puno zlata, nego kralj u kraljevini koja stalno ratuje, a trezor je teško napuniti. 

Uhvatite ga narode moj. Vi mu sudite. Dajem vam svojom kraljevskom moći to pravo. Brata imadoh, više ne.

Kraljicu nađite, ona će ovo potvrditi što vam rekoh. 

Подели на овим сајтовима

Moram priznati da sam te drugacije zamisljao. :) Za tobom tolike dame uzdisu....mora biti da imas nesto vise od plotske lepote. :)

"Kazem ti gospodine moj, na pamet sam ih sve osvojio. Ni ruznija coveka, ni veceg zenskarosa! HAHAHAHAHAHAA..."

(prosavsi pored zidina, zacuje graju i vidi kralja Janka koji sa svitom, nenajavljen ulazi kroz kapije, a podalje stoji njegov opaki brat) Boldrik pada nicice na desno koleno i pognute glave, vidno zadovoljan povratkom kralja, uzvikuje:

"Gospodaru moj! Vec su pocele glasine da setaju ovim zidinama, a evo te ziva i zdrava docekah!"

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Uhvatite ga narode moj. Vi mu sudite. Dajem vam svojom kraljevskom moći to pravo. Brata imadoh, više ne. Kraljicu nađite, ona će ovo potvrditi što vam rekoh.

"Sta to zboris, izdajnice?!" (brzo isuka britki mac i sa munjama u ocima ostro stade pred princa Vladimira)

Подели на овим сајтовима

О, Оби-Ван Болдриче верни,

Врати светлосни мач свој

што ти га виле дариваше

у корице своје!

Знам да брат мој

није вредан мученичке смрти

и биће још времена 

да довршиш наум твој.

Али ја ћу, као и увек

уместо мачем-друкчије да владам,

нека љубав свих вас каже

да ли су уз мене или-...

од руке братове нек страдам...

(силази са коња, спушта мач пред свима и ослања се на њега, спокојно чекајући пресуду од свег народа у двору)

Подели на овим сајтовима

(узгред, име ми је Џон, ако је англосаксонска варијанта, Јанко је од-Јован, јелте)

П.С.

Надам се да је аватар одговарајући...

Подели на овим сајтовима

Evo spiska uloga...in order of appearance:

1. Vojvoda Doublebreath ( neki kažu Dupledah ...ja bi ih zamolio da koriste originalno ime jer u slučaju "gutanja" nekih slova npr. L može da bude malo neprijatno). Hvala. Inače zapovednik kraljeve lične garde. Nosi neku veliku tugu...pretpostavlja se zbog neke dame.

2. Rylah - kraljev savetnik ( ima veliki uticaj na dvoru)

3. Ser Drasko - dvorski baštovan sa burnom ratničkom prošlošću.

4. Dragi - Šrek

5. Boldrik ili Ser Obiwan - kapetan straže. Odan kralju, ali voli žene i piće pa je u velikim dugovima.

6. Jadranka - Yandra, vlasnica dvorske kafane

7. Lady Lara - dvorska dama, zaljubljena u nekog nama nepoznatog pa iz tog razloga odbija udvarače

8.VolimSinaBožijeg - dvorski glasnik

9. Lidija - dvorska dadilja, trenutno bez većeg posla

10. Sara - dvorski dželat

11. Mirođija - šumska vila Darila

12. Jelena - Helena, princeza, ćerka kralja i kraljice

13. Olimp - vlasnik dvorske štamparije

14. Steva Čenejac -. dvorski rizničar koji tvrdi da je imao aferu s kraljicom...što nije nemoguće

15. Neverovatni Vlada - princ Vladimir, kraljev brat...pretendent na presto

16. Janko - kralj Džon

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...