Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Ja ipak volim ljude koji govore kroz Hrista pa makar ucinili i pogresne korake ponekad. Ili jesi ili nisi, a to sto nisi ili jesi je moja radost(ipak) sto postojis. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 11:08, Милосављевић рече Prvo niko od nas ovde ne podrzava poruke koje se salju na gej paradi vec pravo da se ta parada odrzi. И ово ми је страшна глупост .Не свиђа ти се порука параде али браниш право да се одржи. То би било као када би рекао " Нећу да забраним људима да бацају ђубре по улици , јер можда они дођу на власт па забране мени да садим дрвеће ". Па мислим, где би човечанство било да су се људи руководили таквом логиком . Ако ти се нешто не свиђа кажи да си против тога, ако ти се свиђа стани иза тога . Tо је по мени слобода, могућност да утичеш на окружење у коме ћеш живети . А то је оно што либерализам одузима људима, све у име неке лажне "слободе" и "људских права" . feeble, Volim_Sina_Bozjeg, МилошБГ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Milosavljevicu ti si ovde napisao da si ateista postao zbog ljudi,zbog cega si postao opet vernik? I kako to ide kod tebe,cas jedno cas drugo. To je tolika povrsnost sa tvoje strane,da i kad bi se potrudio da budes vise ne bi mogao. I o cemu drugom onda imamo da pricamo. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Ovde neki nemaju pojma o slobodnoj volji koju nam je Bog darovao. Dao nam je radost radost radost smisla i vere u Carstvo Bozje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 11:39, 'Juan Valdez рече Игњатије, надах се узалудно да се с тобом може водити колико - толико разумна дискусија. После ових твојих одговора мислим да би и за мене и за тебе било губљење времена да настављамо дискусију, па ти радије не бих одговарао ништа. Негде горе Звонко рече да ми нисмо толико различити. Ја баш мислим да јесмо. Има људи са којима осећам некакву сличност и блискост независно од мишљења (нпр. Радовановић), али тебе што се тиче и теби сличних, осећам као да смо пали из различитих свемира и сасвим случајно се нашли на истој планети. Како хоћеш. Ја се надао аргументима уместо игнорисања. Али на теби је да ли ћеш разговарати или нећеш. Долазио сам и ја у такву фазу, разумем те. Нека буде како буде. Доста смо различити. Овај свет и живот су баш зато и занимљиви. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 11:56, -Владимир- рече Tо је по мени слобода, могућност да утичеш на окружење у коме ћеш живети . А то је оно што либерализам одузима људима, све у име неке лажне "слободе" и "људских права" . Lazna sloboda... meni je jako cudno da hriscanin to kaze, jer se hriscanstvo vrti oko odgovornosti i slobode. Liberalizam te ne sprecava da menjas drustvo, ali ti kao poluge ostavlja licni primer i licno zalaganje. Zabrane o kakvim ti pricas vode infantilnosti, gde drugog, koji je tebi u svemu ravan, posmatras kao nezrelo dete, a i on tebe isto, pa se utrkujete ko ce vise da zabranjuje. Liberalizam sa druge strane tezi emancipaciji i sazrevanju ljudi... gde za svoje ideje moras mnogo vise da se potrudis i moras njihovu vrednost da demonstriras licnim primerom da bi imale nekog efekta. Juan Valdez and hansbrough је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 @Ignjatije<br /><br />Мислим на овакве разговоре. Да се зезамо на неким другим темама можемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 11:33, Neverovatni Vlada рече Ovo je jedan od naših sveštenika. Naše žene i deca... Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 12:28, Juan Valdez рече Мислим на овакве разговоре. Да се зезамо на неким другим темама можемо. Ок. Требамо тражити оно што нам је заједничко, или барем што нас не раздваја. А има тога ваљда. Зезање волем. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 12:27, sqny рече Lazna sloboda... meni je jako cudno da hriscanin to kaze, jer se hriscanstvo vrti oko odgovornosti i slobode. Зато и кажем лажна . On 28. 7. 2013. at 12:27, sqny рече Liberalizam te ne sprecava da menjas drustvo, ali ti kao poluge ostavlja licni primer i licno zalaganje. Zabrane o kakvim ti pricas vode infantilnosti, gde drugog, koji je tebi u svemu ravan, posmatras kao nezrelo dete, a i on tebe isto, pa se utrkujete ko ce vise da zabranjuje. Ма дај, лични пример, залагање , слобода, једнакост , бла,бла ,трућ. Ја само знам да је за време Чувеног тиранина Слободана Милошевића смело да се каже много више ствари него сада. А с друге стране геј парада је уздигнута на ниво свете краве . Као неки симбол и доказ слободе коју имамо . Макар се цео град бунио, слободе мора да буде па макар је утеривали силом, пендреком по леђима . On 28. 7. 2013. at 12:27, sqny рече Liberalizam sa druge strane tezi emancipaciji i sazrevanju ljudi. Ја бих пре рекао трулежи и пропадању, али добро, то је моје виђење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 11:38, 'Милосављевић рече Onda je meni duhovni vid zamagljen, tebi je fala Bogu duhovni vid odlichan pa vidis kroz sve pore svetske zavere i svetske vlade i njihovog novog svetskog poretka. Могу да ти помогнем у скидању скраме. И то беспатно. 4chsmu1 On 28. 7. 2013. at 11:38, 'Милосављевић рече Upravo zato ja vas zovem "crveni pravoslavci" jer si pokupio ono sto je upravo komunisticka propaganda, da je libelarizam nasilje bogatih. Komunizam je inache dosta sirio propagandu protiv bogatih ljudi i bogacenja, jer je voleo da uzima tudje pare. О критици богаташа можеш читати и у Светом Писму. Није проблем постојање богатих, него неограничене могућности које могу имати. Све до контроле државе путем добро плаћених политичара. Објасни да то није могуће. Те комуњаре су такође финансирали богати. Није им новац за револуцију пао са неба, нити од радничке класе. On 28. 7. 2013. at 11:38, 'Милосављевић рече Unutar libelarizma ne postoji nikakvo nasilje bogatih. Bogat covek u Americi ne moze siromasnom nista. Осим да му да отказ,. Да не служи исту казну за исто дело јер има лову да плати слободу. А ако је мнооооого богат може да финансира председничку камању америчког председника, да од државе узме новац сиромашних због изласка из бакрота, може (Монсанто) да контролише производњу, количину и цену хране... и још доста тога. Ипак ми не живимо у Америци него у Србији. Овде је још горе, мислим по сиромашне. On 28. 7. 2013. at 11:38, 'Милосављевић рече To konkretno rade nafatasi. Koji cine mali broj najbogatijih ljudi u americi. 85 % tih bogatih su preduzetnici i "self-made" bogatuni koji su do svog bogastva dosli postenom prodajom svojih proizvoda, dobrim markentingom i vestinom poslovanja. Либерализам им је то омогућио. Тако да појединци могу утицати, и утичу, на оно најбитније храну, нафту и оружје. Могу много тога и тај њиов либерализам нам не доноси слободу него диктатуру и насиље богатих и утицајних. О томе ти и причам. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 27. 7. 2013. at 10:21, Ignjatije рече Управо ствари стоје супротно. Они се залажу за светску владу. Само у њој не виде тоталитаризам. Као што се залажу за ЕУ и НАТО и у њима не виде тоталитаризам, тако ће се исто сутра залагати за светску владу. Сви либерални капиталисти за које знам се залажу за глобализам у свему. За светско тржиште, јединствене светске законе и норме, Светску здравствену организацију, Светску банку.... Верују како би једнинствена светска држава била гарант мира и сигурности у свету. Границе и националност виде као нешто лоше и заостало, а то води у једно глобално село, у светску владу. Кажи да ли ти у то не верујеш и мислиш другачије ? Верујеш ли ти да ће постојати глобалана завера и како би она по теби изгледала ? Баш се питам како не видите упозорења и предсказања која нам је Бог дао о будућности. Како не видите да ово уједињење континената, које се увелико дешава, води у уједињење целог света. А то је све и предсказано, само не као добро и богоугодно него као светска обмана. И свако ко се за то залаже је у заблуди и несвесно део плана. То све мора да изгледа као нешто лепо и добро, као неопходно. Оправдања су заиста лукава да лукавија не могу да буду и тешко је провалити шта све стоји иза тога. Али нама којима је дато Откровење то треба да буде јасније од свих осталих. Ово је веома чудна изјава или брате уопште ниси пратио шта сам ја - као King of Pink - овде писао? Значи, пре свега - тешко да овде има већег противника "светске владе" од мене. Не само да сам против ЕУ и НАТО, него ми се не свиђа ни чланство у УН. Оно што изгледа треба да разјаснимо је - како у ствари може да дође "светска влада"? Може да дође једино преко локалних влада. Једино преко "јаких" локалних држава које ће се онда удружити и направити заједничку владу. Ви грешите у томе што мислите да је "јака национална држава" заштита од "светске владе". Управо супротно - тиме што се залажете за "јаку" (који чита да разуме) државу ви радите у корист светске владе. Сваки онај који се залаже да се држава меша у све и свашта - социјалне програме, образовање, здравство, пензије, привреду - ради у корист "светске владе". Ако желиш да будеш против светске владе, онда мораш да будеш за минималну државу. Државу која се не меша људима у живот већ се бави само својим основним функцијама - одбраном индивидуалне слободе. То је права одбрана од антихриста. И о томе ја овде већ годинама трубим на сав глас. Шта је то "глобализација"? Ако под тим подразумевамо отварање граница, упознавање људи широм света, сарадњу са њима, слободну трговину - онда је то позитивна ствар. То је супротно од "политичког уједињења". Управо отежава "глобалну заверу". Завера не може да функционише тамо где постоји слобода. Ако, рецимо, појединачне државе укину границе и дозволе слободно кретање како ће онда тај неко спровести своју заверу? Глобализација у том смислу је процес супротан тој завери. Светска влада биће политичко уједињење појединачних, јаких држава, а не глобализација у смислу отварања граница и слободе појединца. Откривење говори о тоталитарној држави, где ће људи бити поробљени, где "неће моћи купити и продати" без државне дозволе. И управо они који се залажу за "јаке државе" помажу тај процес. Ја се залажем да се држава потпуно склони из привреде, да људи могу потпуно слободно да тргују без икаквих ограничења - зар није онда тај мој "глобализам" супротан ономе што је описано у Откривењу? А ко се овде залаже да држава људима ограничава кретање, слободну трговину и остало? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 @, Разумем ја тебе. Само ми није јасно зашто би се светски моћници залагали за све то што ти пишеш ако то не би било у њиховој служби светске доминације ? Јаке државе не би никако довеле до светске владе јер нико није луд да дели власт са другим и своје двориште да даје другоме на располагање и слободну шетњу. СрБски домаћини то барем не раде. А ни амерички колико ми је познато. Мислио сам да си за улазак Србије у ЕУ и НАТО. Како сада ниси :.mislise. Или ниси али то сматраш за тренутно најбоље решење ? Да ли је модел постојања и функционисања САД-а по теби прихватљив за цео свет ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Цитат Могу да ти помогнем у скидању скраме. И то беспатно. Tesko jer nije u tome problem. Ti si jednostavno prihvatio to kao objasnjenje za stvari koje se desavaju u svetu i to je tvoj izbor. Ali to su ona najgora moguca objasnjenja koja imaju najmanje sanse da budu realna. Цитат О критици богаташа можеш читати и у Светом Писму. Није проблем постојање богатих, него неограничене могућности које могу имати. U libelarizmu bogati nemaju neogracene mogucnosti imaju mogucnosti koje imaju kao i svi drugi. Libelarizam upravo taj kontakt politike i bogatih svodi na minimum, socijalizam ga povecava. To je glavna fora, bogati vece mogucnosti imaju u socijalizmu nego libelarizmu. Sto drzava ima veca ovlascenja na to vise stvari bogati mogu da uticu. Цитат Осим да му да отказ,. Да не служи исту казну за исто дело јер има лову да плати слободу. Previse mastas, evo ti Zvonko covek zivi u americi, evo ti Juan on je ziveo tamo, mogu da ti ostvarim kontakte sa mnogo njih koji zive u takvim zemljama - pa porazgovaraj malo sa njima i vidi koliko je to tvoje teorisanje iz ove komunjarske Srbije zapravo u realnosti. Bogat covek ce da ti da otkaz samo u sluchaju da mu ne proizvodis pare t.j da si kontraproduktivni clan njegovog preduzeca. Posebno bogati amerikanac koji je "self made milioanre" i koji je radio i gradio svoj put do vrha. Цитат А ако је мнооооого богат може да финансира председничку камању америчког председника, да од државе узме новац сиромашних због изласка из бакрота, U socijalizmu ne samo da finasira u socijalizmu je taj carinik u vladi. Bogati su isto sto i politicari. Primer takvog bogatuna ti je Miskovic. Primer takvog bogatuna ti je Putin i ekipa oko njega. Sto se finasiranja tiche, to je u normalnim zemljama vrlo transparentno. U americi se zna ko koga lobira i za koji interes, tu nema nikakve "dileme". Ti ovde u Srbiji nemas pojma ko koga lobira i za koji interes. Цитат Либерализам им је то омогућио. Тако да појединци могу утицати, и утичу, на оно најбитније храну, нафту и оружје. Ma nemoj. A ko utice u socijalizmu? Ko donese odluku? Sakupi se vece staraca pa ono odluci ili par politcara-pojedinca koji pored toga sto drze ekonomsko moc drze i politicku? U libelarizmu makar oni koji drze ekonomsku ne drze i politicku vec samo mogu da uticu na neke odluke preko nekih kanala. Ali to ne znaci da imaju i politicku moc. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Цитат Мислио сам да си за улазак Србије у ЕУ и НАТО. Како сада ниси :.mislise. Или ниси али то сматраш за тренутно најбоље решење ? On je uvek bio protiv ulaska u EU, imali smo silnu debatu na tu temu ja i on. Ja sam protiv ulaska u nato a za ulazak u EU. Cisto da povatas konce ko je ovde za sta. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука