Jump to content

"Пинк Православље" и "пинк Православци"

Препоручена порука

On 28. 7. 2013. at 8:49, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne postoji evolucija svesti jer apostol rece ne svoj nego darom Hristov um imamo.

što se odmah ježiš na reč evolucija,

nek ti bude onda,: što više Hristovog uma nam bude darovano više ćemo shvatati i bolje videti.

jel tako manje pink rečeno?

On 28. 7. 2013. at 8:58, Volim_Sina_Bozjeg рече

Obicno im se puder i sminka istope pre cilja. :)

mnogo je ružnije kad počne duhovna šminka da se rastapa.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 8:53, Volim_Sina_Bozjeg рече

Srbija ima svoj identitet Srbin je samosvesan i zasto blatiti.

Ubismo se igrajuci se nemca i partizana....

Ma pusti te price o identitetu i samosvjesnosti. Kakva samosvjest? To postoji samo na papiru, u realnom zivotu pola ljudi da ih pitas sta je samosvijest ili identitet, pojma nece znati ista reci, imaju drugih pitanja kojih se pitaju. 

Pitam samo ako se homoseksualci nece ostaviti na miru, jer Srbija nije samo drzava zadrtih pravoslavaca vec mnogo drugih i naroda i vjera, i licnih opredeljenja u zivotu, sta treba onda uspostaviti inkviziciju i loviti ih? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ja definišem pink pravoslavca samo kao suprotnost od prepariranog sivog pravoslavca

nisam bezbojna,nisam mlaka,nisam fanatična,

Isusa obožavam Takvog Kakav je, nemam potrebu da prebiram po knjigama kako bih dokazala da je Isus ipak imao crnu listu na kojoj su gejevi ili ko zna ko još,

znači,Isus se ne menja u skladu sa sopstvenim raspoloženjem,nego se raspoloženje menja u skladu sa Isusom,kakva god vremena bila.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 9:04, Sara рече

što se odmah ježiš na reč evolucija,

nek ti bude onda,: što više Hristovog uma nam bude darovano više ćemo shvatati i bolje videti.

jel tako manje pink rečeno?

mnogo je ružnije kad počne duhovna šminka da se rastapa.

Ne ukidam nikog nego vas zovem mozda mome umu nedostaju casovi vasi. :)

Tvrdi i stvara um moj ljubav...svaki pinkovac bi to morao znati.

Pisite nam o vasoj boji ispravljajte nasu i volite nas onoliko koliko ipak mi volimo vas.

Pink je vreme Hristos je vecnost :)

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 8:49, Јустинијан рече

Vec je jednom pokusano u istoriji hriscanstva. Taj postupak zvao se "Sveta Inkvizicija". Upravo tako, pridjes gresniku, i viknes mu pokaj se ili ces goriti na lomaci. Ako se pokaje, onda ga pustis, ako ne onda ga spalis javno. Danas nema spaljivanja, ali ima slicno, pridjes mu i viknes "pokaj se" ako nece onda ga ubijes od batina. Dakle jel to metoda kojom treba i Crkva da se rukovodi?

I sta sad? sta si to epohalno sad nam u lice rekao? Jel su postojale greske u istoriji,jesu. Jel su vernici isto spaljivani,proterivani,ubijani i to mnogo vise? Jel time drustvo treba da se rukovodi? Pa ako manjina kao sto su homoseksualci se tako ponasaju prema vernicima sada u ovoj situaciji,sta ce biti kasnije? Hoce nas gadjati kad krenemo u crkvu,kao sto su monahinje? jel su se isped te crkve branili od monahinja? Hoce nas ismevati jos vise,nego sto je to danas kad fotosopuju svece u prostitutke sa halterima? I sta jos?

I jel shvatas da niko nema nista protiv homoseksualaca,da su oni oko nas,sa nama i da zive ovaj zivot. Da imaju 4,5 klubova svojih koji nisu bas poznati po nekoj cednosti ali niko ih niti dira niti napada,njihove zurke koje najavljuju u medijima,gde nikom dlaka ne fali.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 10:01, МилошБГ рече

I sta sad? sta si to epohalno sad nam u lice rekao? Jel su postojale greske u istoriji,jesu. Jel su vernici isto spaljivani,proterivani,ubijani i to mnogo vise? Jel time drustvo treba da se rukovodi? Pa ako manjina kao sto su homoseksualci se tako ponasaju prema vernicima sada u ovoj situaciji,sta ce biti kasnije? Hoce nas gadjati kad krenemo u crkvu,kao sto su monahinje? jel su se isped te crkve branili od monahinja? Hoce nas ismevati jos vise,nego sto je to danas kad fotosopuju svece u prostitutke sa halterima? I sta jos?

I jel shvatas da niko nema nista protiv homoseksualaca,da su oni oko nas,sa nama i da zive ovaj zivot. Da imaju 4,5 klubova svojih koji nisu bas poznati po nekoj cednosti ali niko ih niti dira niti napada,njihove zurke koje najavljuju u medijima,gde nikom dlaka ne fali.

Ne nisu vjernici bas tako mnogo vise stradali. Kroz istoriju su stradale obe strane jedna od druge. Hriscani su proganjani i muceni u rimskom carstvu kao politicki protivnici, ali su opstali, kad je Konstantin obustavio progon, i kad su za vrijeme Teodosija sve religije bile zabranjene osim pravoslavne, tad su hriscani istrebili sve pagane u Siriji, i Maloj Aziji i Egiptu. Nisu ih proganjali kao politicke protivinke, vec kao bica koja ne treba da postoje jer su neznabozci. Eto zasto pominjem. U istoriji je bilo gresaka i ne smiju se ponavljati. 

Sad ne znam jel se stvarno zezas ili sta? Nema niko nista protiv homoseksualaca, osim ako zele da odrze paradu, armija huligana se sprema da ih zgazi, i da nije policije napravili bi masakr od njih. 

Rjesenje je da ih se ostavi na miru, imaju pravo na okupljanje na trgu, to im garantuje i ustav. Sta koga od pravoslavnih bode sto se neko okruplja na trgu, kad bude neko htjeo odrzati gej paradu u dvoristu nekog hrama, onda se zalazem da se pozove policija da ih izbaci. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 27. 7. 2013. at 11:02, 'Juan Valdez рече

Шта је за тебе глобализација? Једна светска влада? Ако је то, слажемо се одмах да је то ужас над ужасима (и то не мора да буде нека апокалиптична влада да би била ужасна, свака би била таква).

Сам процес глобализације води ка светској влади. Тенденције су у том правцу огромне. Неће она изгледати тако дикаторска као што ће бити. Исто тако ни САД вама не делује диктаторски него демократски, иако тамо влада права диктатура милијардера где се председници и остали ништа не питају. Где су избори једна велика фарса. Чим тога у реалности нема значи да тамо влада диктатура. Али ви је не видите. Исто тако ћете највероватније прихватити и светску владу, ма како се она буде звала: Светска унија, Савез свих држава света... небитно. Она ће највероватније настати након неке велике светске кризе или рата. Просто, деловаће као неопходно и једино могуће решење за проблеме рата, несигурности и сромаштва. Какви ће закони у њој бити можемо само да нагађамо, али неће бити у духу хришћанства сигурно. Нисам пророк, само тумачим пророчанства и савремене трендове у свету. 

Либерал само значи то да се залажеш за ограничену моћ државе, ништа више од тога.

Држава смо сви ми. Није држава неки посебан живи ентитет.

Ако само мало размислиш, видећеш колико су границе неприродне.

Границе су природне. Неприродно је када постоје друге границе међу људима (мржња, нетрпељивст, рат), али не и међу државама. На селу имам ограду са обе стране према комшијама. Мој пас, иако несловесно биће, такође има своју територију. То је сасвим проиродно. И да се укину границе између Србије и Хрватске опет ће остати оне друге невидљиве границе које нас раздвајају. Оне су проблем, а не државне границе које су итекако природне и неопходне. 

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 10:01, МилошБГ рече

Slabo ti razumes neke stvari. 

Prvo niko od nas ovde ne podrzava poruke koje se salju na gej paradi vec pravo da se ta parada odrzi.

Drugo, tom pricom "mi nemamo nista protiv vas ali vam ne damo da prosetate 300 metra" ne argumentujes njima bas kvalitetno da mi kao zajednica nemamo nista protiv njih. Takodje ostale price koje serviras "vi imate gej propagandu kojom imate neke bolesne i izopacene ciljeve ili  serviras lazi "imate holandskog pedofila".

I trece, drzava ne postoji tu da bi suzbijala greh. Greh se suzbija tako sto covek pridje crkvi. Tako sto mu zabranis da proseta trista metra nece da pridje crkvi. Posebno ako mu ljudi iz te crkve pricaju da je bolestan, da je za lecenje, da pomaze pedofilima, da siri gej propagandu itd.

Ja ti ovo pricam kao bivsi ateista i neko ko je otisao od crkve upravo zbog takvih stavova koje imaju tipovi kao ti. Vi "tvrdi" pravoslavci. Mislio sam da je to stav Crkve i jednostavno nisam zeleo da budem doe takve zajednice.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Цитат
Ovaj Bog jedan jedini u koga ja verujem mislim da je onaj koji zeli u nama da vidi da delamo. Ako je Isus Hrist ulazio u tamosnje crkve i bacao stolove,zato sto su srebroljubci koristili crkvu za mlacenje para.da li je on razmisljao na taj nacin "to je slobodna volja" koju ja necu da ukidam drugima?

Ne vidim kakve veze ima nesto sto je Hristos radio unutar crkve

Цитат
Da li sutra svaki greh treba da slavimo i proslavljamo? Ili bar da dopustamo posto je manje vise to isto i da sebe onda nazivamo vernicima? mozda jesmo vernici,ne znam samo ciji.

Prvo, ne slavimo ti i ja njihov greh nego oni. Ja nemam nista protiv da gresnik slavi svoj greh van crkve. Mi unutar crkve necemo da slavimo greh.

Ne znam kako ne uspevas da razlikujes unutar crkve i van crkve. Dakle nisu svi duzni da budu unutar crkve i da se slazu sa njom. Ja kada ti kazem da neko ima pravo na slobodnu volju da slavi greh, on to moze da radi van crkve. Van zajednice. 

Цитат
Ko je je tvoje resenje? Kako bi ti? Prisao u ime crkve na paradi i rekao "Pokajte se i spasite se"? Jel to kod onih istih koji kad su prosli pored crkve tokom svoje parade su gadjali monahinje? 

Ne. Crkva treba da nastavi sa misionarenjem. To "jehovini svedoci" direktno prilazenje je glupo kao noc. Crkva i njeni clanovi treba da se bore protiv greha sopstvenim primerima i pricom u medijima kao i van njih i da poziva sve ljude da joj se pridruze.

Цитат
Crkva nije organizacija,nije,crkva je Boziji glas na zemlji i ono sto nam izmedju ostalog omogucava ili bar daje mogucnost spasenja. Sta ti je onda patrijarh predsednik organizacije?Ko je menadzer? I jos manastire da pretvorimo u muzeje i hram sv.Save u parking i eto komunjarstva,koliko si iskreno ti daleko od toga,kao shvatanje crkve kao organizacije?

Totalno nevazno skretanje sa teme. Ja sam iskoristio termin organizacija da bih bio sto blizi realnoj situaciji na terenu. U ocima onih van ckrve mi smo organizacija - skupina ljudi. Za nas ta Crkva je mnogo vise, ali sasvim nebitno skretajne sa teme. 

Цитат
 I Crkva kao takva treba uvek da bude protivnik greha,lukavoga,to joj je u srzi o tome se prica,govori,radi na tome je zasnovana,a u suprotnom sta? Hocemo li dobijati da platimo taksu za razresenje grehova?

Crkva i jeste protivnik greha. Samo ne vidim kakva je to "borba protiv greha" zabrana neke parade. Jedno je imati poruku suprotnu njoj, drugo je zabraniti da oni uposte iznesu svoju poruku. 

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 3:41, 'Милосављевић рече

Ne postoji teorija zavere koja ima u sebi opravdanje. Iluminati, masoni, new word order, nista od toga nema ni trunku opravdanja. 

Јер Масони не постоје ? New World Order не постоји ? Или требам да ти покажем очигледне доказе по свету о њиховом постојању. Па погледај само зграду ЕУ парламента у Стразбуру и требало би да ти буде јасно о чему говорим. Само човек коме је духовни вид ослепљен или замагљен не може да види тако очигледне ствари које су му пред носом.

Vatikan nije niti je ikada bio nacisticka organizacija iako to mnogi vole da postave tako jer je bilo par odlutalih "atermija" koji su podrzavali naciste. 

Причај ми мало о томе. Имам веома стару књигу, из 1952. године, под називом "Ватикан и фашизам". Много занимљива. Можда је има на нету. Имаш и документарац и књигу "Пацовски канали"... и мноооого тога још.  Ватикан је кроз историју побио више Јевреја од Хитлера, а и однос према њима није до скора био много добар. Тек је недавно папа опростио Јеврејима грех. Која је то моћ. Један човек опрашта грех целом једном народу, људима који га нису ни починили. 

Trebalo bi da znash da je crkva crkva  a drzava drzava. Model komunizma odlichno moze da radi u tvojoj porodici ali kada se tu ukljuci 7 miliona ljudi sa razlicitim uvernjima i stavovima onda je to druga prica.

Онда постоје у држави 7 милиона облика власти, иначе влада диктатура ?

Poenta kod Crkve je to sto je "nase" je doborovoljno nase u komunizmu to nije to. Kada ja stavim 200 dinara na oltar crkve ja sam to doborovoljno uradio, kada mi komunizam oduzme to nije doborovljno. Tako da iako je Mentalitet i modl drustva odlichan za crkvu, bez dorovoljnog nista. A doborovljnost ti donosi jedino libelarizam. 

Лепо сам и написао да је кумунизам насилан. Али и либерализам је насиље богатих. Али да не ширимо тему. Златна средина о којој сам писао раније на једној теми је ипак најбоље решење, док не дође Царство. Тамо неће бити ни комунизма ни либерализма.

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2013. at 9:11, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne ukidam nikog nego vas zovem mozda mome umu nedostaju casovi vasi. :)

Tvrdi i stvara um moj ljubav...svaki pinkovac bi to morao znati.

Pisite nam o vasoj boji ispravljajte nasu i volite nas onoliko koliko ipak mi volimo vas.

Pink je vreme Hristos je vecnost :)

:1312_womens: :smizla10:  :0442_feel:

Подели на овим сајтовима

Ove razlike među takozvanim pravovercima, pravoslavnim farisejima, revniteljima, pravoslavnim sadukejima, istinskima... i nama pink pravoslavcima su tolike da ovo više ne mere biti da smo jedna crkva. 

Mi pink kad se ukaže potreba spremni smo za delenje. Imamo svoje fratre i čitavu strukturu. Svi smo nasmejani i karakteriše nas to što smo prema sebi strogi i grubi, a prema drugima smo pamuk. 

Sve ostale karakteriše uglavnom grubost i strogost prema drugima, a opravdanje samog sebe. 

Ovo je jedan od naših sveštenika. 

s3h6.jpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Цитат
Држава смо сви ми. Није држава неки посебан живи ентитет.

Velika greska u koricama. Drzava u smislu vlade, direktora, javnih preduzeca, milicije. 

Цитат
Јер Масони не постоје ? New World Order не постоји ? Или требам да ти покажем очигледне доказе по свету о њиховом постојању. Па погледај само зграду ЕУ парламента у Стразбуру и требало би да ти буде јасно о чему говорим. Само човек коме је духовни вид ослепљен или замагљен не може да види тако очигледне ствари које су му пред носом.

Onda je meni duhovni vid zamagljen, tebi je fala Bogu duhovni vid odlichan pa vidis kroz sve pore svetske zavere i svetske vlade i njihovog novog svetskog poretka.

Цитат
Причај ми мало о томе. Имам веома стару књигу, из 1952. године, под називом "Ватикан и фашизам".

Ja imam knjigu acient aliens, t.j praistorijski vanzemaljci. Mnogo zanimljiva knjiga i teska glupost. 

Цитат
Лепо сам и написао да је кумунизам насилан. Али и либерализам је насиље богатих. Али да не ширимо тему. Златна средина о којој сам писао раније на једној теми је ипак најбоље решење, док не дође Царство. Тамо неће бити ни комунизма ни либерализма

Upravo zato ja vas zovem "crveni pravoslavci" jer si pokupio ono sto je upravo komunisticka propaganda, da je libelarizam nasilje bogatih. Komunizam je inache dosta sirio propagandu protiv bogatih ljudi i bogacenja, jer je voleo da uzima tudje pare.

Unutar libelarizma ne postoji nikakvo nasilje bogatih. Bogat covek u Americi ne moze siromasnom nista. 

Jednu stvar si u pravu, pojedini bogati svojim politickim vezama uticu na spoljnu politiku libelarne zemlje Amerike pa time prave nelibelarne ratove. I to si jedino u pravu. Ali to nema veze sa libelarizmom nit je produkt libelarizma. Libelarizam regulise pitanja unutar drzave, to o cemu ti pricas je spoljna politika. 

To konkretno rade nafatasi. Koji cine mali broj najbogatijih ljudi u americi. 85 % tih bogatih su preduzetnici i "self-made" bogatuni koji su do svog bogastva dosli postenom prodajom svojih proizvoda, dobrim markentingom i vestinom poslovanja. 

Подели на овим сајтовима

Игњатије, надах се узалудно да се с тобом може водити колико - толико разумна дискусија. После ових твојих одговора мислим да би и за мене и за тебе било губљење времена да настављамо дискусију, па ти радије не бих одговарао ништа. Негде горе Звонко рече да ми нисмо толико различити. Ја баш мислим да јесмо. Има људи са којима осећам некакву сличност и блискост независно од мишљења (нпр. Радовановић), али тебе што се тиче и теби сличних, осећам као да смо пали из различитих свемира и сасвим случајно се нашли на истој планети.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...