Arsenija Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 27. 7. 2013. at 22:00, DYNABLASTER рече Ako posmatramo iz hriscanske perspektive sva su vremena ista Vreme....? Vremena...? Da li neko zna šta je to vreme? Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Цитат Ниси брате добро прочитао тај део о заверама. Лепо сам написао "Теорије завере исмевају у потпуности. Иако за то има оправдања у одређеној мери, „пинк православци“ у потпуности не верују у завере.". Лепо сам се оградио од паничних апокалиптичара. Ne postoji teorija zavere koja ima u sebi opravdanje. Iluminati, masoni, new word order, nista od toga nema ni trunku opravdanja. Цитат Хеј, стани мало. О коме ти то причаш ? О врху КЦ или о свим Католицима Врх КЦ не подржавам и имам негативан став према њему. Историја је овде на мојој страни. Po teorijama zavere u koje verujes a koje nemaju nikakvog osnova. Vatikan nije niti je ikada bio nacisticka organizacija iako to mnogi vole da postave tako jer je bilo par odlutalih "atermija" koji su podrzavali naciste. Цитат Руси нас барем не мрзе. Не отимају нам територију, не бомбардују нас, не пљачкају нас... и тако то. И јесу нам најближи. И по вери, словенству, историји. Нисам ја русофил. Rusi su nam takodje vise puta stali na interes da bi preovladao njihov interes. Ovo nije tema o tome pa ne treba da pricamo o tome ali imas po ostalim temama. Цитат Ajoj milosavljevicu lakse meni sa tim laznim tvrdnjama...Evo izvuci iz rukava tvoj stav o KiM pa ce svako dete da se ceska po glavi jer imas bolji i potpuno suprotan stav od celog Sinoda. Moj stav se ni malo ne razlikuje od stava Sinoda - Kosovo je Srpska teritorija. (iako to nema veze sa duhovnoscu i spasenjem) Problem je sto ti mesas stav +Amfilojiha sa - sinodom. Moj stav se razlikuje od stava +Amfilohija i blizi je naprimer +Ignjatiju. E sad ako je za tebe Amfilohije isto sto i Sinod... Цитат Требало би да знаш да је тај менталитет и модел друштва доста сличан Хришћанству, првобитном Хришћанству. Trebalo bi da znash da je crkva crkva a drzava drzava. Model komunizma odlichno moze da radi u tvojoj porodici ali kada se tu ukljuci 7 miliona ljudi sa razlicitim uvernjima i stavovima onda je to druga prica. Poenta kod Crkve je to sto je "nase" je doborovoljno nase u komunizmu to nije to. Kada ja stavim 200 dinara na oltar crkve ja sam to doborovoljno uradio, kada mi komunizam oduzme to nije doborovljno. Tako da iako je Mentalitet i modl drustva odlichan za crkvu, bez dorovoljnog nista. A doborovljnost ti donosi jedino libelarizam. Цитат Лепо сам се оградио од паничних апокалиптичара. Православац, као и сваки Хришћанин, мора да верује да ће постојати глобална светска завера. Завера коју води сотона у сарадњи са владарима на Земљи Da prostis ne znam sta je grdje sto sam procitao. Da je Hristos patriota i da ima nacionalnost ili da sotona u saradnji sa vladarima na zemlji vodi tajni rat. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Цитат Najjace mi je ta prica o komunjarskoj ostavstini. Pa zar ta gej udruzenja nisu mahom ateisti mada ima i sektasa i ljudi koji velicaju druga Tita? Zar bratstvo i jedinstvo sa svima nije odlika komunjarske stvari? Zar potcinjavanje Srba svima nije zaostavstina iz tog perioda komunisticke vlasti? Zar se iza crvene zastave ne kriju svi oni na koje blagonaklono gledate?Zamena teze. Ja sam bio ateista dugo vremena i nisam upoznao nijednog ateistu koji velica druga Tita. Za vreme komunjara(u rusiji ne znam za srbiju) homosexualnost ti je bila zabranjena i zakonom kaznjiva. Цитат Zar mediji koje postujete nisu mediji koji se isto kriju ispod kape i marame? Ti si decko u nekom tripu da svi mi gledamo b92 i da nam oni kroje stavove sto je ortodoksna glupost. b92 citam jedino na telefonu i to sport, biznis i auto. Цитат Medjutim,da li je to podvig ili je nesto drugo ali ja sa njihovim razmisljanjem bio bih u najmanju ruku ateista,zato ne kontam da li je to stvarno podvig da iako imaju to nakaradno misljenje o svemu pa su vernici ili su jednostavno neiskreni i sa Bogom samo koketiraju. Da, cim necemo da zabranjujemo parade i ocemo da ljudi budu slobodni da izaberu sta im se svidja - mi sa Bogom koketiramo. Ne znam brale u kog Boga ti verujes ali ovaj u kog ja verujem dao je ljudima slobodnu volju na raspolaganje. Slobodnu volju da budu sta hoce pa i gresni. I nigde mi nije rekao da ja moram tu slobodnu volju da ukidam drugima - sto ti oces da radis. To je upravo ta zaostavina komunizma. Kao sto sam rekao jednom @volim_sina_bozijeg, Hristos je lepo rekao, "caru carevo - bogu bozije" mene zanima moje spasenje i spasenje moje brace, a ko hoce na parade ne pada mi na pamet da mu zabranjujem jer tako necu da dovedem do njegovog spasenja. Mogu samo da ga odvucem od spasenja jer cu da mu predstavim crkvu kao neprijatelja koja hoce da mu ukine licna parava - umesto organizacije u koju moze slobodno i svojevoljno da dodje, da cuje i prihvati/odbaci njeno ucenje. Ako je to po tebi - neiskreno koketiranje sa Bogom onda si mnogu bracu (neosnovano i neodgovorno ) osudio da koketiraju sa Bogom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Цитат Управо ствари стоје супротно. Они се залажу за светску владу. Само у њој не виде тоталитаризам. Као што се залажу за ЕУ и НАТО и у њима не виде тоталитаризам, тако ће се исто сутра залагати за светску владу Previse je ovde stvari na koje bi odg ali ne mogu, pa cu samo na najzanimljivije. Odakle tebi covece pravo da ti PRETPOSTAVLJAS za sta cu ja sutra dan da se zalazem? Prvo i prvo ja se zalazem za clanstvo u Eu ali ne u nato. Drugo u EU ne viidm nikakav totalitarizam jer ne postoji. Totalitarizam je kada nemas izbora. MI imamo izbor da udjemo i TRGUJEMO (pazi trgujemo) po njihovim pravilima ili ne. Dakle oni su jedno veliko trziste uredjeno koje ima svoja pravila TRGOVINE. I to je jedna cista velika TRGOVINSKA zajednica koja malo konkretizuje medjunarodno trgovinsko pravo (pravni i politicki aspekt eu) I ko ti kaze da cu ja sutra dan da se zalazem za svetsku vladu? To sto ti EU Dozivljavs kao drzavu dok slsuhas te "teorije zavere koje imaju osnova" (ustvari su vecinom gluposti i izmisljotine) ne znaci da stvari takve jesu. Milion puta su na ovom forumu optuzili EU za nesto sa cim EU kao organizacija nema veze i ja sam to milion puta argumentovao i niko na to nije obazirao paznju. Naprimer HASKI SUD. HAski sud nikakve veze sa EU NEMA. Ima veze sa drzavma iz EU, ali eu nit je dala legitimitet haskom sudu niti moze. To je uradio savet bezbednosti UN-a koji uvek nekako zaborativite cini ta vasa Rusija i to ima pravo veta i rasporedjuje sudije, tuzioce i branioce isto kao svak zemlja UN-a. Ali tebi to nije dovoljno da ti idalje lupetas kako je to maslo eu, jer nemas osnovnog obrazovanja o tome kako funkcionisu neki globalne institucije i sto je najgore neces ni da se potrudis da shvatis. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 0:41, Lara рече Vreme....? Vremena...? Da li neko zna šta je to vreme? Vreme devojka: koliko ima sati? decko: koliko ima sati? devojka: ti to mene imitiras? decko: ti to mene imitiras? devojka: volim te! decko: hmmm deset i trideset. Sara" је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 26. 7. 2013. at 21:15, Ignjatije рече А можда „пинк православци“ и не постоје.... По мени, не постоје. Можемо ми да правимо неке категорије ових и оних али тога је увек било. У Цркви је увек постојало јединство у различитости. Док исповедамо исту веру и учествујемо у истој Литургији те разлике су мање битне. Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 3:50, Милосављевић рече Ja sam bio ateista dugo vremena i nisam upoznao nijednog ateistu koji velica druga Tita. Za vreme komunjara(u rusiji ne znam za srbiju) homosexualnost ti je bila zabranjena i zakonom kaznjiva. Ti si decko u nekom tripu da svi mi gledamo b92 i da nam oni kroje stavove sto je ortodoksna glupost. b92 citam jedino na telefonu i to sport, biznis i auto. Da, cim necemo da zabranjujemo parade i ocemo da ljudi budu slobodni da izaberu sta im se svidja - mi sa Bogom koketiramo. Ne znam brale u kog Boga ti verujes ali ovaj u kog ja verujem dao je ljudima slobodnu volju na raspolaganje. Slobodnu volju da budu sta hoce pa i gresni. I nigde mi nije rekao da ja moram tu slobodnu volju da ukidam drugima - sto ti oces da radis. To je upravo ta zaostavina komunizma. Kao sto sam rekao jednom @volim_sina_bozijeg, Hristos je lepo rekao, "caru carevo - bogu bozije" mene zanima moje spasenje i spasenje moje brace, a ko hoce na parade ne pada mi na pamet da mu zabranjujem jer tako necu da dovedem do njegovog spasenja. Mogu samo da ga odvucem od spasenja jer cu da mu predstavim crkvu kao neprijatelja koja hoce da mu ukine licna parava - umesto organizacije u koju moze slobodno i svojevoljno da dodje, da cuje i prihvati/odbaci njeno ucenje. Ako je to po tebi - neiskreno koketiranje sa Bogom onda si mnogu bracu (neosnovano i neodgovorno ) osudio da koketiraju sa Bogom. U ovom vremenu mahom je tako,od gej udruzenja,od poklonika b92,blica,od zena u crnom i slicnih organizacija,svi oni velicaju Tita. Nisam ja u nikakvom tripu ali ja prepoznajem to konkretno najvise kod tebe,jer kad odem i procitam nekog na pljuvacini na b92 forumu realno ne razlikujes se od njih ni u pogledu zareza. Ovaj Bog jedan jedini u koga ja verujem mislim da je onaj koji zeli u nama da vidi da delamo. Ako je Isus Hrist ulazio u tamosnje crkve i bacao stolove,zato sto su srebroljubci koristili crkvu za mlacenje para.da li je on razmisljao na taj nacin "to je slobodna volja" koju ja necu da ukidam drugima? Da li sutra svaki greh treba da slavimo i proslavljamo? Ili bar da dopustamo posto je manje vise to isto i da sebe onda nazivamo vernicima? mozda jesmo vernici,ne znam samo ciji. Ko je je tvoje resenje? Kako bi ti? Prisao u ime crkve na paradi i rekao "Pokajte se i spasite se"? Jel to kod onih istih koji kad su prosli pored crkve tokom svoje parade su gadjali monahinje? Crkva nije organizacija,nije,crkva je Boziji glas na zemlji i ono sto nam izmedju ostalog omogucava ili bar daje mogucnost spasenja. Sta ti je onda patrijarh predsednik organizacije?Ko je menadzer? I jos manastire da pretvorimo u muzeje i hram sv.Save u parking i eto komunjarstva,koliko si iskreno ti daleko od toga,kao shvatanje crkve kao organizacije? I Crkva kao takva treba uvek da bude protivnik greha,lukavoga,to joj je u srzi o tome se prica,govori,radi na tome je zasnovana,a u suprotnom sta? Hocemo li dobijati da platimo taksu za razresenje grehova? ili ce crkveni velodostojnik preko tvitera da nas razresava,jel to put? da li ti zelis organizaciju? Cestitam ti sto nisi vise ateista,ali ti i zelim da ako je tako stvarno,da to sam shvatis. A daj reci mi koja je razlika izmedju stava episkopa Ignjatija i episkopa Amfilohija? ali sustinska,ne ono malo blazi ton,malo drugaciji kontekst i slicno. I drugo ne zamenjuj teze,ja nisam nikog optuzio,sudio mu i slicno,govorim da je jako tesko imati takve stavove a smatrati se vernikom,e sad ako si se ti pronasao tu,ja ti ne mogu to pomoci,ali nemoj sad ni siriti to na druge,pa kao eto mnoge si,nisam ja nikog. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Sushtinski i smiselno razlike skoro pa da ne postoje. Nego uzburkala se javnost sto bi i trebalo biti neki cilj. Uspavani smo . Sara" је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 7:06, Volim_Sina_Bozjeg рече Vreme devojka: koliko ima sati? decko: koliko ima sati? devojka: ti to mene imitiras? decko: ti to mene imitiras? devojka: volim te! decko: hmmm deset i trideset. Devijka:Šta je to vreme? Dečak:Vreme je.....pa ne znam ...vreme je uvek isto....vreme ko vreme,.....isti ritam,uvek isto...Mislimo li isto.......il ti nije jasno,nije čisto? Devojka:Vreme nije isto........Il to meni ništa nije jasno,nije čisto...? Dečak:Gledaj,slušaj,stani,pokušaj....bilo je jednom vreme kad smo beca bili...vreme kad smo o odrastanju snili....vreme kad je bilo rata,vreme mira,vreme kad se peva ili svira...to je vreme sata... Devojka:E,sad si zakomplikovao stvari.....ništa nije večno,sve se menja,sve ostari....sve izbledi i osedi....ali vrme nema svoje vreme,nema svoje breme....Vreme se ne menja....i ne bledi,?Vreme samo ćuti i na nas dole gledi....Čeka nas i trpi....da zaključimo sami kakvu tajnu kriju naši dani...?. Dečak: Pitaš me i sama znaš da od vrmena tajnu krije ono što vreme ne menja i ne rije...Vreme je ko školjka,biser čuva da ga vreme novo ne oduva.... Vreme,vreme ,vreme i vremena stara...sve je priča ista,ili priča stara..... Nešto smo naučili i sami.....naučila si mene ti,i tebe ja....Da bi vreme sveta ovog dao za trenutak vremena našeg....ako mene pitaš i ako zeliš da znaš...naša ljubav je večnost puna sjaja koja nema vremenskoga početka niti kraja.... Zavesa Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 vreme je devijacija, kad je se oslobodimo sve ce nam se samo kasti. to ce da bude kad evolucija svesti dostigne vrhunac. kad nam dodje Gospod i kaže: ne mlatite više praznu slamu,evo,sad ću da vam pokažem I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 8:24, Lara рече Devijka:Šta je to vreme? Dečak:Vreme je.....pa ne znam ...vreme je uvek isto....vreme ko vreme,.....isti ritam,uvek isto...Mislimo li isto.......il ti nije jasno,nije čisto? Devojka:Vreme nije isto........Il to meni ništa nije jasno,nije čisto...? Dečak:Gledaj,slušaj,stani,pokušaj....bilo je jednom vreme kad smo beca bili...vreme kad smo o odrastanju snili....vreme kad je bilo rata,vreme mira,vreme kad se peva ili svira...to je vreme sata... Devojka:E,sad si zakomplikovao stvari.....ništa nije večno,sve se menja,sve ostari....sve izbledi i osedi....ali vrme nema svoje vreme,nema svoje breme....Vreme se ne menja....i ne bledi,?Vreme samo ćuti i na nas dole gledi....Čeka nas i trpi....da zaključimo sami kakvu tajnu kriju naši dani...?. Dečak: Pitaš me i sama znaš da od vrmena tajnu krije ono što vreme ne menja i ne rije...Vreme je ko školjka,biser čuva da ga vreme novo ne oduva.... Vreme,vreme ,vreme i vremena stara...sve je priča ista,ili priča stara..... Nešto smo naučili i sami.....naučila si mene ti,i tebe ja....Da bi vreme sveta ovog dao za trenutak vremena našeg....ako mene pitaš i ako zeliš da znaš...naša ljubav je večnost puna sjaja koja nema vremenskoga početka niti kraja.... Zavesa Ocaran sam! Ocaran podjednako i prema vremenu koje je dovelo tebe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 8:15, МилошБГ рече Ko je je tvoje resenje? Kako bi ti? Prisao u ime crkve na paradi i rekao "Pokajte se i spasite se"? Jel to kod onih istih koji kad su prosli pored crkve tokom svoje parade su gadjali monahinje? Vec je jednom pokusano u istoriji hriscanstva. Taj postupak zvao se "Sveta Inkvizicija". Upravo tako, pridjes gresniku, i viknes mu pokaj se ili ces goriti na lomaci. Ako se pokaje, onda ga pustis, ako ne onda ga spalis javno. Danas nema spaljivanja, ali ima slicno, pridjes mu i viknes "pokaj se" ako nece onda ga ubijes od batina. Dakle jel to metoda kojom treba i Crkva da se rukovodi? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 8:40, Sara рече vreme je devijacija, kad je se oslobodimo sve ce nam se samo kasti. to ce da bude kad evolucija svesti dostigne vrhunac. kad nam dodje Gospod i kaže: ne mlatite više praznu slamu,evo,sad ću da vam pokažem Ne postoji evolucija svesti jer apostol rece ne svoj nego darom Hristov um imamo. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 On 28. 7. 2013. at 8:49, Јустинијан рече Vec je jednom pokusano u istoriji hriscanstva. Taj postupak zvao se "Sveta Inkvizicija". Upravo tako, pridjes gresniku, i viknes mu pokaj se ili ces goriti na lomaci. Ako se pokaje, onda ga pustis, ako ne onda ga spalis javno. Danas nema spaljivanja, ali ima slicno, pridjes mu i viknes "pokaj se" ako nece onda ga ubijes od batina. Dakle jel to metoda kojom treba i Crkva da se rukovodi?Ma ko brate brani ubijanje od batina? Naravno da to nikome duhovnom nije cilj niti sredstvo. Polarizacija na branitelje revnitelje ruse amerikance .... Ma dokle to vise kad njih sasvim zabole za nas. Srbija ima svoj identitet Srbin je samosvesan i zasto blatiti. Ubismo se igrajuci se nemca i partizana.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 kad pink krenu na hodočašće Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука