Драгана Милошевић Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 @@sara, И артемијевци се плаше много више.На Литургији помињем свог епископа,и у заједници сам са њим.Он помиње остале. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Kako bese onaj citat,gde se kaze,parafraziracu?...Gde se dvoje skupe u moje ime....Neka mi neko pomogne...A zasto su ovi kao sekta,a ateisti i "ostali" su drustveno prihvatljivi za forum?..Koje je merilo,zar nije isuvise skupo,jer ga treba platiti stradanjem nevinih? "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Artemije je svoje katakombe podigao od para Srpske pravoslavne crkve koje je pokrao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 "Dosije x" niz hodnik,prva vrata levo.. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 @@distancirana, Од чега ..''дистанцирана'' ? Надам се не од Истине.. Искрено се надам томе.. Али начин на који пишеш, о овоме проблему, управо упућује на то .. Говориш о некаквој неприхватљивости .. монаха Артемија и његове дружине.. Па не ради се о ''друштвеној прихватљивости или неприхватљивости'' .. Он је монах.. само монах дакле.. а Служи службу Епископа.. А Чин у коме се налази му не дозвољава ни да саслужује у Литургији .. Дакле не поштује ни једну одлуку своје Цркве.. већ 20 година .. А своје пратиоце и следбенике учи, да је он и даље у СПЦ, а да су сви у СПЦ који нису са њим издали Православље .. Крај нема више .. СПЦ њега прихвата.. али онаквог какав он јесте а не онаквог какав није.. само то .. Artemije je svoje katakombe podigao od para Srpske pravoslavne crkve koje je pokrao. По хиљадити и тисућити пут .. Новац у Артемијевом случају је најзанемаривији пробле(!), иако се ради о близу пола милиона евра проневерених средстава ... Човек на врату носи одговорностз за покушај убиства четворочлане породице, за протеривање Свештеника који да није отишо такође би се нашао у сличној ситуацији као поменута породица; Одговоран је за протеривање неколико Игумана те неколико Јеромонаха ... а неки су на жалост директно његовом одговорношћу скинули мантије .. Опет и међу њима је било јеромонаха .. Чак и све ово је само кап у мору онога за шта је требао бити рашчињен много пре него је то учињено .. Канонски прекршаји, Непослушност Сабору, Синоду, Несарадња са најближом браћом, угњетавање Свештенства, фаворизација монаха и манастира од којих је начинио гуруизоване логоре, Цепање Јединства Цркве, .. И немојте никако то да раздвајате .. отац Бранислав Перановић, који је убио оног јадног наркомана Небојшу .. такође је ''плод'' Артемијевске и Црноречке ''школе'' и квази - духовности његовог доба .. А колико тога има што није ни за причу ... Драгана Милошевић and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Meni je interesantno da su one vladike koje su dirale novac (Artemije, Konstantin) odmah raščinjene, a pedofili i homoseksualci (Kačavenda,Pahomije) ostaju. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Meni je interesantno da su one vladike koje su dirale novac (Artemije, Konstantin) odmah raščinjene, a pedofili i homoseksualci (Kačavenda,Pahomije) ostaju. Konstantin nije raščinjen on je i dalje Episkop samo umirovljeni. Artemije je raščinjen jer se pravio pametan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Walter zaista prvi put pola stvari sad citam o monahu Artemiju,ali me zanima jel to sve dokazano?Kad,sta,gde?To su sve ozbiljne stvari i dela,pokusaji ubistva... Mislim,svasta se o svakom episkopu prica i to ne samo u prostom narodu,vec medju ljudima bliskim istima,nazalost pa kad bi u sve verovali bez dokaza onda ne znam sta bi. I ne bi ja pripisivao to ubistvo oca Branislava Peranovica bilo kome,a ponajmanje monahu Artemiju. Jer ako je on toliko ocigledna greska tadasnjeg episkopa,kako onda niko drugi nije ispravio tu gresku u nasoj crkvi,vec je nadogradio u drugoj eparhiji,tako da...oprosti ali malo mi deluje da ides na masu svega negativnog za Artemija,jednostavno ubistvo je pocinjeno mnogo kasnije,otac Branislav Peranovic je bio u drugoj eparhiji,osim sto je bio on je bio i unapredjen od strane drugog episkopa,bio je pod okriljem i desilo se sta se desilo. Svako je odgovoran za svoje postupke. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Walter zaista prvi put pola stvari sad citam o monahu Artemiju,ali me zanima jel to sve dokazano?Kad,sta,gde?To su sve ozbiljne stvari i dela,pokusaji ubistva... Mislim,svasta se o svakom episkopu prica i to ne samo u prostom narodu,vec medju ljudima bliskim istima,nazalost pa kad bi u sve verovali bez dokaza onda ne znam sta bi. I ne bi ja pripisivao to ubistvo oca Branislava Peranovica bilo kome,a ponajmanje monahu Artemiju. Jer ako je on toliko ocigledna greska tadasnjeg episkopa,kako onda niko drugi nije ispravio tu gresku u nasoj crkvi,vec je nadogradio u drugoj eparhiji,tako da...oprosti ali malo mi deluje da ides na masu svega negativnog za Artemija,jednostavno ubistvo je pocinjeno mnogo kasnije,otac Branislav Peranovic je bio u drugoj eparhiji,osim sto je bio on je bio i unapredjen od strane drugog episkopa,bio je pod okriljem i desilo se sta se desilo. Svako je odgovoran za svoje postupke. То што пуно ствари први пут читамо о нечему, јесте управо доказ колико о нечему мало знамо .. Мислим немојмо сада ово да схватамо као дисквалификацију .. Напоменуо сам да је ово само део, и то мањи део материјала који је распоређен у последњих 20 и кусур година у ''случају Артемије''.. Што се Перановићевог убиства тиче.. нико то убиство није ''приписао Артемију''.. па ни ја на крају. Него је просто речено, да је и оно као такво ..РЕЗУЛТАТ погрешног пастирства монаха Артемија док је био Епископ! Отац Бранисалв је на тлу Црне Реке почео то своје дело .. и ево где је и како завршио ... Његова дружина..познатија сада већ као ''Артемијевци'' .. су такође у сличној ситуацији ако не и још горој од Оца Бранислава.. Свакодневно обмањујући народ који им верује и у њима види некакве духовнике, па и светитеље .. Сваког дана убијају здраве делове душа у тим људима који их следе као некакве месије .. А пут од духовног до физичког убиства је кратак, невидљив.. неосетан .. Сетимо се да на Бранислава није деловало ни кад се први пут појавила у јавности прича да наркомане тамо туку ... Прво је Бранислав то демантовао, иако је пре тога и сам говорио да је то тако .. Ту је свако могао да види да један ''духовник'' не говори истину .. Касније је демантовао да их он лично туче .., па се појавио снимак .. било је очигледно да дотични живи у лажи .. Али ни то није ништа променило већ је произвело револт код њега лично па се он још и спрдао са тиме.. стављајући ашов на амблем свог несрећног бајкерског удружења... ИДЕНТИЧНО, понављам ИСТОВЕТНО(!) као несрећни Бранислав, понашао се и монах Артемије ево већ више од 20 година и не престаје ни дан данас! И када аје Сабор СПЦ у питању, и Синод и Његова најближа браћа Епископи који и дан данас жале и Бога моле да се овај пробуди из сна прелести и самоглорификованости .. у који је запао још давно давно пре него што ће постати и Игуман +Црне Реке .. а камо ли Епископ ... Да не идем даље.. опет ћу рећи, пробајте да се о њему и његовим катастрофалним духовним заблудама, информишете од људи који су га знали све ове године.. Владика Амфилохије, Атанасије, ето Теодосије који му је био и директни ученик, и Игуман после У Црној Реци.. па Владика Тимочки Јустин који га је и заменио на месту Игумана Црне Реке када је Артемије постављен за Владику Рашко Призренског .. А немојмо само на основу личног доживљаја, и личне конструкције ..психолошке или острашћене или незнам ни сам какве .. Поготову не из новина .. ! Новине и медији су направили да и многи часни и поштени људи мисле да је ''све због новца''... Рушитељима и мрзитељима Цркве је то и циљ .,. да покажу да је ''све због пара'' .. Јер из свог угла гледају .. јер је ЊИМА све због новца у животу .. Нажалост неспретно се реаговало, као небројено пута до сад и имамо шта имамо .. Углавном, у једном се није погрешило .. Љубав и то максимална, пожртвована, и најснисходивија му је показана и пружена .. Да то није тако, био би рашчињен бар пре 15 година .. Али ево само тако, Љубављу дакле, је и он потпуно огољен и поакзао је и ко је и шта је.. и сад од ''највећег духовника'' у СПЦ ,од ''најплоднијег Владике'' монаштвом .. имамо човека који је ударио на саму Цркву и на њено јединство . Што ни ''Крв мученика не може опрати'' .. О томе толико и разумном, мислим да је заиста доста ... Ромејац and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Jedan od najvecih problema kod nas je sto se ljudi idolizuju i obozavaju. Cim obuce mantiju on je jednak bozanstvu. "Ne daj Boze" da neko nesto kaze protiv (postupaka) nekog coveka u mantiji... A time cine zlo i sebi i onome coveku u mantiji, i mesto da se unizava on se tako uzvisava. I to me zaista iritira. Takvih pojava ima i na forumu, u fazonu sta ti, ti ces meni, sad cu ja da ti sudim jer ja imam moooooc, imam magicne haljine itd. jadno i bedno. Svi su ljudi jednaki, to znaju svi osim mnostva vernika, a ti sto to ne znaju, saznace, samo onda ce mozda biti kasno... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Ja priznajem malo znam,pogotovo sto sve sto nacujem brzo i bacim u zaborav jer mi deluju price rekla-kazala. Medjutim i dalje cvrsto verujem da za svaku tvrdnju trebaju da postoje jasni i nedvosmisleni dokazi. Sto se oca Branislava Peranovica tice opet ne mislim da je situacija bila toliko ocigledna,ja sam i pre onog batinjanja o njemu cuo da ima svoje metode koji daju odlicne rezultate,posle tog batinjanja njega su tamo neki ljudi,roditelji,bivsi narkomani podrzavali i pricali sve najbolje jer im je decu izlecio. I pored toga on je bio smenjen posle medijske price od tadasnjeg episkopa Artemije. Dakle smenjen,sklonjen i onda je on otisao u drugu eparhiju kod drugog episkopa i cinio iste stvari,unapredjivan i eto. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Ja priznajem malo znam,pogotovo sto sve sto nacujem brzo i bacim u zaborav jer mi deluju price rekla-kazala. Medjutim i dalje cvrsto verujem da za svaku tvrdnju trebaju da postoje jasni i nedvosmisleni dokazi. Sto se oca Branislava Peranovica tice opet ne mislim da je situacija bila toliko ocigledna,ja sam i pre onog batinjanja o njemu cuo da ima svoje metode koji daju odlicne rezultate,posle tog batinjanja njega su tamo neki ljudi,roditelji,bivsi narkomani podrzavali i pricali sve najbolje jer im je decu izlecio. I pored toga on je bio smenjen posle medijske price od tadasnjeg episkopa Artemije. Dakle smenjen,sklonjen i onda je on otisao u drugu eparhiju kod drugog episkopa i cinio iste stvari,unapredjivan i eto. "У наставку, када је нови секретар Епархије РПиКМ о. Срђан Станковић постављен и преузео дужност, он је у току 3 године, констатовао да Симеон Виловски чини финансијске и друге прекршаје и пљачке на штету Епархије, па је почео о томе да говори Епископу Артмеију, а овај га је умиривао: "Проћи ће то, поправиће се!", или: "Па нећемо га ваљда сада гањати?", и слично. Како је о. Срђан инсистирао, и рекао Владици Артемију: "Ти си ме учио: истина и само иситна", - убрзо му је запрећено, и на крају су најмљени људи око Симеона, и на Ђурђевдан 2006.Г. увече пуцали су пиштољем на оца Срђана, те се тако претња претворила у покушај атентата на њега и његову породицу (у колима су спавале две Срђанове девојчице, а преко њих је легла попадија да их заштити). И поред покушаја да се ствар заташка, ускоро су пронађена 2 метка у багажу Срђанових кола, и човек Србин који је пуцао ухваћен је и осућен на 2 године затвора, али је побегао! Породица оца Срђана је због страха месец дана живела у манасиру Дечанима. (Није ли овде почетак Симеонове мржње на Дечане?). Отац Срђан је био принуђен да одмах напусти Косово, по писмениј наредби Владике Артемија (који је исто оно вече, на Ђурђевдан, пожурио да изјави: "Једно је сигурно, да су пуцали Шиптари'!). Али је о. Срђан отада почео да говори о неделима Симеона Виловског (о којима су у своје време говорили и игумани Николај и Бенедикт, али су потом заћутали). Тада је Свети Синод послао прву Комисију у Грачаницу, маја 2006.Г., а какво је стање Комисија нашла у Рашкопризренској Епархији види се по одлукама Св. Архиејрејског Сабора (маја 2006), којима је наложено Владици Артемију да одмах распусти кумовску компанију "Раде Неимар" и Симеона Воловског смени са свих црквених функција и стави под црквени канонски суд. Обојица су, Артемије и Симеон, изиграли ове Саборске одлуке, као што и сада настоје да изиграју и најновије одлуке Јерархије" http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/episkop-atanasije-intervju-novinskoj-agenciji-romfea-i-komentari-na-izjave-rascinjenog-dejana- Информиши се мало. Наравно да не може да се судски докаже да Виловски наредио застрашивање свештеника, али нема другог разлога, ни мотива напада на о Срђана, осим овог што је изнео вл Атанасије. Очигледно је да је о Срђан био у немилости код Виловског, и код Артемија, после изношења оптужби против Виловског. Јефимија Крунић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 A bre, ovo nije problem od juce, mnogo toga ima na zalost. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 "У наставку, када је нови секретар Епархије РПиКМ о. Срђан Станковић постављен и преузео дужност, он је у току 3 године, констатовао да Симеон Виловски чини финансијске и друге прекршаје и пљачке на штету Епархије, па је почео о томе да говори Епископу Артмеију, а овај га је умиривао: "Проћи ће то, поправиће се!", или: "Па нећемо га ваљда сада гањати?", и слично. Како је о. Срђан инсистирао, и рекао Владици Артемију: "Ти си ме учио: истина и само иситна", - убрзо му је запрећено, и на крају су најмљени људи око Симеона, и на Ђурђевдан 2006.Г. увече пуцали су пиштољем на оца Срђана, те се тако претња претворила у покушај атентата на њега и његову породицу (у колима су спавале две Срђанове девојчице, а преко њих је легла попадија да их заштити). И поред покушаја да се ствар заташка, ускоро су пронађена 2 метка у багажу Срђанових кола, и човек Србин који је пуцао ухваћен је и осућен на 2 године затвора, али је побегао! Породица оца Срђана је због страха месец дана живела у манасиру Дечанима. (Није ли овде почетак Симеонове мржње на Дечане?). Отац Срђан је био принуђен да одмах напусти Косово, по писмениј наредби Владике Артемија (који је исто оно вече, на Ђурђевдан, пожурио да изјави: "Једно је сигурно, да су пуцали Шиптари'!). Али је о. Срђан отада почео да говори о неделима Симеона Виловског (о којима су у своје време говорили и игумани Николај и Бенедикт, али су потом заћутали). Тада је Свети Синод послао прву Комисију у Грачаницу, маја 2006.Г., а какво је стање Комисија нашла у Рашкопризренској Епархији види се по одлукама Св. Архиејрејског Сабора (маја 2006), којима је наложено Владици Артемију да одмах распусти кумовску компанију "Раде Неимар" и Симеона Воловског смени са свих црквених функција и стави под црквени канонски суд. Обојица су, Артемије и Симеон, изиграли ове Саборске одлуке, као што и сада настоје да изиграју и најновије одлуке Јерархије" http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/episkop-atanasije-intervju-novinskoj-agenciji-romfea-i-komentari-na-izjave-rascinjenog-dejana- Информиши се мало. Наравно да не може да се судски докаже да Виловски наредио застрашивање свештеника, али нема другог разлога, ни мотива напада на о Срђана, осим овог што је изнео вл Атанасије. Очигледно је да је о Срђан био у немилости код Виловског, и код Артемија, после изношења оптужби против Виловског. Brate olako se osudjuje neko. Jednostavno guglao sam i sam kad je Walter to napisao da vidim hocu li naci nesto o tom slucaju medjutim nasao sam samo taj intervju episkopa Atanasija i nista vise. Sta hocu da kazem ti,walter i ja mozemo da verujemo da ono sto je episkop izneo je istina,drugi mogu da veruju da nije i na konto tog teksta jedino takvo stanje moze da postoji. Jer jednostavno nije nista dokazano i dokaza nema i onda o tome ne treba pricati kao necemu sto je de fakto. Cak ni otac Srdjan koliko vidim nigde nije izneo da je to sigurno delo ljudi oko tadasnjeg episkopa.A oko tog slucaja ima jos dosta pitanja. O stanju u nasoj crkvi i sta se prica o episkopima,sta je ovaj sta je onaj,kako ovog zovu kako onog,sta i sa kim je ovaj ono,onaj ono,to sve bez dokaza je rekla kazala. Ja da sad iznesem sta se prica za jednog episkopa nase crkve i to sto pricaju ne obicni ljudi,nego sta se prica u patrijarsiji ovde u Beogradu,verovatno bi automatski bio banovan,e prema tome nemojmo onda ni sa druge strane olako pricati o nekome drugom,bez obzira sto se sa njime ne slazemo. Pokusaj ubistva nije mali,minoran prestup,nego je sa svake strane ljudske,verske bilo kakve jedno od najtezih,tako da ako cemo se sa time odnositi na rec neciju bez obzira ja ne mislim da episkop Atanasije laze,ali otkud znam da li ima prave informacije ili su mu neki podmetnuli da izadje sa tim u javnost ili samo naglas razmislja ili jednostavno razmislja logicki ili bilo sta peto. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 @МилошБГ Милоше немаш ни мало знања нити информација,зашто не знам. Укуцај на гуглу -Акт о канонској одговорности рашчињеног епископа Артемија.Прочитај више пута као када учиш.Узми оловку и папир и бележи.Упоредо са тим узми Устав СПЦ као и неки зборник Канона Православне Цркве, рецимо у преводу Еп.Атанасија или од Никодима Милаша.Удуби се у Акт о канонској одговорности,члан по члан.Одвој неко време и неколико часова дневно,не излази из собе, проучавај, проучавај ишчитавај потанко и полако, па онда дођи да разговарамо ако хоћеш лицем у лице, или најбоље,иди код неког свештеника,ја ти препоручјем оца Зорана Деврњу из Студењака,питај га о свему томе ,али тек након мог савета о ишчитавању Акта о канонској одговорности Артемијевој. Иначе, о.Срђан Станковић је до недавно живео овде у Пожаревцу и био мој супарох.Поприлично знам о његовом догађају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука