Jump to content

+ Irinej: Bog, pa Rusija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па слично би се десило и са нацистичким државама да су се којим случајем нашле на победничкој страни. Када утоле крволочну жеђ и побију довољно људи, онда би се "нормализовали" и били као данас Кина или бивши СССР. Нацистички злочинци би живели у Берлину и примали државне пензије исто као што комунистички живе у Москви и примају државне пензије... Ето, борили се људи за своју земљу...

Нама је тешко да то замислимо јер смо условљени историјским контекстом, али исто би било.

Могуће је да би се десило тако нешто, само што не знам на који начин би се нацизам помирио са глобализмом и мешањем раса, култура итд итд., тј. свим оним са чиме се комунизам помирио у поменутим земљама последњих деценија.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Сад се хваташ за реч и обрћеш на главу цео уобичајени начин говора, тиме што потпуно негираш појам народа. И то је уреду, мени се чини да си управу, али онда је у сваком случају бесмислено уопште било какву особину или радњу приписивати народу, па онда не знам чему би та реч служила уопште. Шта је народ, уопште... Нема неке прецизне дефиниције. Тако да да, слажем се, ако је милион Руса био за нацисте, од 150ак милиона, не може се рећи да је цео руски народ био антинацистички, да је учествовао у одбрани или било шта друго... Али се може рећи да је огромна већина руског народа учествовала у борби против нацизма, да је имала антинацистичко расположење од кад су их нацисти напали и да због тога се данас слави и славиће се заувек победа у Другом рату и повезивати са руским народом. И у чему је суштинска разлика, за нашу причу? Мислим шта добијаш тиме ако докажеш да није цео руски народ био против нациста, већ огромна, огромна већина руског народа? Ако си само хтео да кажеш да је глупо говорити да је "цео народ... нешто",  онда океј, у праву си, али ја сам то употребио да бих објаснио Драгом што се данас та победа слави као победа руског народа а не само руских комуниста.

Boldovano je kljuc. Ovako je trebalo da napises o samog pocetka i uopste se u ovoj polemici ne bih obazrao na besmislenost pojma narod. Ne bih nista ni prigovorio jer to jeste tacno ovako kako si napisao na stranu sada price o pojmu narod. Ali kad kazes ceo ruski narod onda citalac pomisli da je u pitanju 99.99% ako ne vec 100% tog naroda koji ako i nije uzeo pusku pruzao je otpor kakav je mogao. A to niej slucaj. Ni blizu.

Nije samo ROA u pitanju. Koliko god da ih je bilo pola miliona, milion ili dva. Imali su Nemci podrsku i od jednog dela civilnog stanovnistva.

Istorija, ona realna koja se bavi cinjenica, nije nikakva monohromatska bajka gde se losi bore protiv dobrih!

"Since it was considered that it would improve their reliability if they were removed from contact with the local population, it was decided to send them to the West,[5] which the majority of them were in late 1943 and early 1944.[6]

A large number of these battalions were hence integrated into the Divisions in the West. A number of such soldiers were on guard in Normandy on D-Day, and without the equipment or the motivation to fight the Allies, most promptly surrendered. There were instances of bitter fighting to the very end, triggered by mishandled propaganda from the Allies that accurately told of the quick repatriation of soldiers back to the Soviet Union after they gave up." :P

I ako nisam mogao da razaberem izvoriste reference samog ovog pasusa opet moram da primetim da nisi procitao, ok mozda sam bio nejsan, o cemu ja pisem. Ja sam naglasio kontranapad nemackih trupa a ne borbe na D-Day. Kontranapad se odigrao par nedelja kasnije od D-Daya.

Подели на овим сајтовима

Boldovano je kljuc. Ovako je trebalo da napises o samog pocetka i uopste se u ovoj polemici ne bih obazrao na besmislenost pojma narod. Ne bih nista ni prigovorio jer to jeste tacno ovako kako si napisao na stranu sada price o pojmu narod. Ali kad kazes ceo ruski narod onda citalac pomisli da je u pitanju 99.99% ako ne vec 100% tog naroda koji ako i nije uzeo pusku pruzao je otpor kakav je mogao. A to niej slucaj. Ni blizu.

Мислим да је Жељко писао негде на некој теми о изузетно страственој љубави према цепању длака код извесних форумаша .

То су историјске чињенице - Стаљин је побио више људи него Хитлер

Нису, дај извор .

Подели на овим сајтовима

Мислим да је Жељко писао негде на некој теми о изузетно страственој љубави према цепању длака код извесних форумаша .

Pa da, sram nas bilo. Gotovo sam siguran da smo mi jedini koji "cetvore dlaku" kad nam u prodavnici, na pijaci, majstori pri popravci, zakidaju cetvrt po cetrt te iste dlake. Pa kuda ce nam dusa sitnicarska. 

Ima Zeljko mnogo boljeg pesnistva od takvih uganutih anegdota.

Подели на овим сајтовима

Nije samo ROA u pitanju. Koliko god da ih je bilo pola miliona, milion ili dva. Imali su Nemci podrsku i od jednog dela civilnog stanovnistva.

Istorija, ona realna koja se bavi cinjenica, nije nikakva monohromatska bajka gde se losi bore protiv dobrih!

I ako nisam mogao da razaberem izvoriste reference samog ovog pasusa opet moram da primetim da nisi procitao, ok mozda sam bio nejsan, o cemu ja pisem. Ja sam naglasio kontranapad nemackih trupa a ne borbe na D-Day. Kontranapad se odigrao par nedelja kasnije od D-Daya.

Океј, прихватам критику, треба да се прецизније изражавам. А прочитао сам цео текст о РОА, часна реч, и то пажљиво. :) Радио сам и матурски на тему савезничког искрцавања, па сам и о томе мало читао, тако да сад разумем на шта тачно мислиш.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pa da, sram nas bilo. Gotovo sam siguran da smo mi jedini koji "cetvore dlaku" kad nam u prodavnici, na pijaci, majstori pri popravci, zakidaju cetvrt po cetrt te iste dlake. Pa kuda ce nam dusa sitnicarska. 

Једно је цепати длаке због новца а друго из задовољства.

Подели на овим сајтовима

Океј, прихватам критику, треба да се прецизније изражавам. А прочитао сам цео текст о РОА, часна реч, и то пажљиво. :) Радио сам и матурски на тему савезничког искрцавања, па сам и о томе мало читао, тако да сад разумем на шта тачно мислиш.

Samo to! Na to ako obratis paznju ja sam siguran da uopste necu imati sta da ti zamerim, sudeci po dosadasnjim tvojim postovima.

Подели на овим сајтовима

То су историјске чињенице - Стаљин је побио више људи него Хитлер

Нису, дај извор .

Невероватно да тако елементарна чињеница није део општег образовања...

Нацисти су побили по највишој процени око 17 милиона људи:

http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_victims

Совјети су по најмањим проценама побили око 20 милиона, по највишим око 60 милиона:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Communism

А ту не рачунамо Кинезе и остале који су потаманили бар још 50 милиона... Тачно се наравно никада неће сазнати.

Осећам се прљаво само што пишем о бројевима... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A ti bi,posto nemas argumenata, mogao da promenis fotku barem, ta ti stoji ve 3-4 dana a i nije ti neka poza ... najbolje ispadaju one iz wc-a ispred ogledala ...

Nemam te, samo ove iz predsoblja... malo mi ogledalo u toaletu...

Ne to vec "nismo budale, znamo ko je i kada zapoceo" ...

To koliko nismo budale svedoce nasi uspesi  u poslednjih 200 godina. Mi da smo pametni danas bi imali i krajnu i bosnu  i kosovo ...

Ako nista *- makar bi imali Srbe tamo pa bi imali neke razloge da ih nazivamo "Srpskim" 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

'ajmo, nije lepo kad se braća svađaju. Niko ne sme da nam bude bliži od nas samih.

Mi se ne svadjamo, vidis da mu se svidja moja slika, daje mi kompliment ko da sam frajer ko on iz mladjih dana. (: 

Подели на овим сајтовима

Нацисти су побили по највишој процени око 17 милиона људи:

http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_victims

Совјети су по најмањим проценама побили око 20 милиона, по највишим око 60 милиона:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Communism

А ту не рачунамо Кинезе и остале који су потаманили бар још 50 милиона... Тачно се наравно никада неће сазнати.

Осећам се прљаво само што пишем о бројевима... :(

To sto citas po Wikipediji je u stvari nacisticka negacionistick propaganda. Jos malo pa ce biti vise stradalih nemaca u Ausvicu negop Jevreja ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Па сад једна књига, коју су колико видим критиковали због нетачних података, није елементарна чињеница , а још мање треба да буде део општег образовања . Посебно што описује догађаје у страној земљи у којој нису имали ни приступ документима ни живим сведоцима тог времена . Кад такву неку књигу буду објавила група руских академика онда бих и поверовао.

Осећам се прљаво само што пишем о бројевима...

Ја се искрено осећам глупо што морам да браним комунистички систем , али говорити да је нацизам, најзлочиначкија идеологија која је икад пстојала, била боља од совјетског комунизма, или чак приближна ми је ван памети . Мени је разумљиво како неко може да постане комуниста али ми никад неће бити разумљиво како неко може да буде нациста, а да није психопата.

Подели на овим сајтовима

To sto citas po Wikipediji je u stvari nacisticka negacionistick propaganda. Jos malo pa ce biti vise stradalih nemaca u Ausvicu negop Jevreja ...

Eh sto mi smesno kada ovako nesto kazes a prvi prihvatas gomilu propagandi od "nasih" (seselja i njemu slichnih)

Подели на овим сајтовима

Eh sto mi smesno kada ovako nesto kazes a prvi prihvatas gomilu propagandi od "nasih" (seselja i njemu slichnih)

Samo sto kod Seselja imas priliku da cujes istinu a kod neonacista laz. I naravno, razlika je u moralu i moralnom pristupu problemu. Jer seselj nigde ne brani zlocin niti ga  negira za razliku od nacista, neonacista, negacionista i ostalih koji i negiraju zlocine, umanjuju ih i naravno opravdavaju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...