Лидија Миленковић Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Koja je definicija mlakonje? To su valjda oni sto nit smrde nit mirisu..... Што значи - кад ме ухвати кијавица, сви у мом окружењу су млакоње :cheesy: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Како беше она прича о убогом Лазару ? :cheesy: Ајде да поједноставим... Ако човек ради..и не лежи кући...слажем се треба му помоћи... а ако неко лежи кући и гледа у плафон..а ја да му дајем...ништа од те љубави.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Предпостављам да мислиш на лење и неодговорне, а не на оне који су спречени болешћу или кеким другим оправданим разлогом. Ако је тако, онда :cheesy: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Само да ви кажем - жене све опраштају, али за ово су немилосрдне... :cheesy: "cud je zenska smijesna rabota" ali desi se i da evoluiraju silom (ne)prilika, nadrljavsi od 'pravih muskaraca' (citaj baraba), pa pocnu da cijene vise dobrice iliti ...ovaj vec ne tako lijep naziv ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Nema mlakost veze sa dobrotom. Prava dobrota dolazi kroz oganj i rat, ili ne dođe uopšte. Dobrota mlitavih ljudi je samo maska, jer ni za šta drugo nisu sposobni. Maska brzo padne kod prve prepreke. Таша and zlata је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Odmah da se razumemo, ,,mlakonja" je pogrdan i nipodaštavajući izraz. Mislim da se taj problem u psihologiji zove nesigurnost, a da je osobina koju je poželjno razviti (između ostalih) takozvana asertivnost, tj. sposobnost da se kaže DA ili NE (tako nešto). Svi smo mi nesigurni tu i tamo, na ovaj ili onaj način, to je činjenica. I stalno pribegavamo Bogu i uzdamo se u njega, a ne u sebe. A ovde svi o ,,mlakonjama" govore u trećem licu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Nema mlakost veze sa dobrotom. Prava dobrota dolazi kroz oganj i rat, ili ne dođe uopšte. Dobrota mlitavih ljudi je samo maska, jer ni za šta drugo nisu sposobni. Maska brzo padne kod prve prepreke. Slazem se da je dobrota mlitavih samo od slabosti i da zbog iste te slabosti lako moze preci u suprotnost svoju. Nego tako je rijetka u covjeku ta istinska dobrota koja proizilazi iz dostojanstva, hrabrosti i svijesti o sopstvenoj sili i snazi, i kod zena, a mozda i jos vise kod muskaraca, zasto je tako rijetka... zlata је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Оби Брате..како знаш да нема човекољубља? Заштио тако грубе речи...у каквим тешким временима живимо..мислим да га има довољно. Kako znam? Jel to neko trik pitanje? Pa gledam otvorenim ocima, nista drugo... A ti bi stvarno mogo malo da sidjes sa tog oblaka na kom stalno beskrajno idealizujes i uzdises nas Srbe... imamo mi tovare i tovare problema koje smo nagomilali najvise jer nemamo covekoljublja, nije to nastalo sve preko noci, nego se godinama talozilo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Зашто волиш у расправу да петљаш Бога? Мислим да ме Господ ово неће сигурно питати... 1000000001010 Како беше она прича о убогом Лазару ? Ih, ko jos danas misli o tome... 1000000001010 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Što 1000000001010 Mrvicu smo već okrenuli. 1000000001010 Mene? Ma nema šanse! Meni je samo žao što nisam bila u venčanici ali da vratim vreme ponovo, ne bih pravila svadbu. Ja sam za intimnije varijante... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Edit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Odmah da se razumemo, ,,mlakonja" je pogrdan i nipodaštavajući izraz. Mislim da se taj problem u psihologiji zove nesigurnost, a da je osobina koju je poželjno razviti (između ostalih) takozvana asertivnost, tj. sposobnost da se kaže DA ili NE (tako nešto). Svi smo mi nesigurni tu i tamo, na ovaj ili onaj način, to je činjenica. I stalno pribegavamo Bogu i uzdamo se u njega, a ne u sebe. A ovde svi o ,,mlakonjama" govore u trećem licu sindrom buridanovog magarca itd potpis na post "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Edit: Moderatori brisite mi ove Edit'e fmqmtx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Не мора да буде , али је тужно...милионска свадба а оно 1. разведу се 2. потуку се на свадбу ( или масовна туча), пијани.... па пијани се враћају колима... 3. остане много јело и пиће 4. све паре потроше да се покажу ( мада се врати и још зараде) 5. ниси , или си заборавио да позовеш неке људе, па те сад мрзеду ко гроба... Закључак: Ако правиш милијунашку свадби, мораш знати направит исту. А , није лепо, да свуда кусаш, а не правиш ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Kontra-pitanje: kad si zadnji put nahranio jednog smrdljivog klošera? Ja kad imam, dajem. Kad nemam, onda nemam. ау бре брате, па нисам те ја испитивао, нити имам намеру да ти мерим срце и веру. ал ћу ти рећи како радим, ипак: сваки пут кад изађем из куће дам колико кошта векна хлеба, јер знам где су. друго, неки и нису смрдљиви, само су стари или немају основне услове људског достојанства у којима се ти и ја башкаримо. треће, неки и нису клошари, нису без крова над главом, ал су им примања толика да морају да просе. а увек имам да дам јер све кусуре у кованицама скупљам у чашу и онда их укрупњавам и делим кад изађем из куће. тако сам се организовао да ме не буде срамота кад прођем поред њих. и не заборави да се људски насмејеш и гледаш у очи кад дајеш - мало топлине унеси у срца, јер парама храниш стомак. брате, живот није насумична ствар која се дешава, брига и свест о другим људима такође. оћеш реторичко питање да поставим, о ком ретко ко размишља једном дневно: имамо ли свест колика је текућа вода, веце, струја, кров над главом благодат? и то не мислим олако. да дам и пластичне примере, пошто не знам да ли постоји свест шта значи оно што сам написао - замисли да ти дува нон стоп зими, да не можеш по цео дан да се угрејеш, да понекад мораш да пијеш алкохол да не би пао у хипотермију и умро од зиме и глади, замисли да немаш своју кућу и да ниси у могућности да завршиш нужду као достојанствен човек или да наиђе неки осорни који те малтретира и ишутира само зато што те не сматра човеком него прљавим псом, равним са бесловесном животињом. па и та животиња има душу и дах, као и емоције ... или да си толико очајан и гладан да ти неком тражиш да ти плати за секс, само да би се нахранио и мало утоплио ... брате, није човечно да се живи у кули изнад облака, а да твој ближњи нема једном дневно макар само наде. с друге стране, јел би могао неко од нас да поднесе такав подвиг? јел си свестан рецимо да за једну годину од прљаве воде умре на свету људи колико од свих тешких болести и ратова укупно не умре? није ни поента мог писања да изазовем кривицу или горчину, већ да мало објасним како твој ближњи негде живи. јер - не, онда не питаш јел крштен или не: https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=4324&cid=0 заиста, нисам сигуран да ти људи који праве милионске свадбе имају икакву свест о ближњем, па и оном који нема. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука