Jump to content

Dnevnik jednog kuvara... i jos mnogo toga!

Препоручена порука

• Одговори 468
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

E ovako za sve forumase, sem ove nase drage vege, vega ... njima svaka cast  :good2:

da pocnemo ....

Cureci medaljoni u sosu od gorgonzole

Sastojci (za jednu osobu)

150g cureceg filea

oko 20g gorgonzole

2dl neutralne pavlake

tikvice

paradajz

paprika sveza

sampinjoni

so i biber

priprema

cureci file secete na tri parceta (medaljona) istucete tuckom za meso, malo posplite

przite u tiganju na ulju,  kada dobiju zlatno zutu boju ocedite visak masnoce(ako je ima), zatim uspete neutralnu pavlaku i ostavite da se krcka jos 5-6 min, naravno uz stalno mesanje ...

potom dodate so, biber i gorgonzolu(budjavi sirac). jos minut i gotovo!

tikvicu, paradajz, papriku, sanpinjone izgrilovati...(predhodno oprati i iseci na kolutove)

servirati grilovano povrce na tanjir preko sloziti medaljone pa preliti sosom u kom su spremane...

ako neko nije za grilovano... moze koristiti pecen krompir... pomfrit ne bi preporucila  ;)

1012712_10200395226988577_344395493_n.jp

evo i slicica u prilog da ne bude zabune  :)

Prijatno!!!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

служити топло  :pivo:

i belo vino  :pivo:  eventualno roze

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

срамота ме рећи, али ја сам опет гладна :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Prijatno!!!

хвалааааааааааа................!!!!!!!

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

срамота ме рећи, али ја сам опет гладна :) 

sramota je ukrasti.... 

Подели на овим сајтовима

e jos da dezertiramo  :stadaradim:

Sastojci

• 2 kašike meda
  • 9 kašika belog vina
  • sveži listovi nane za dekoraciju
  • 6 kašika šećera
  • 1 dinja
Priprema
Dinju oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na kockice. Izblendirajte je.
U manjoj šerpi na laganoj vatri zagrejte vino, dodajte med i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi, pa sklonite s vatre.
Kada se sirup ohladi, u njega umešajte pire od dinje i prebacite u zamrzivač na najmanje 1 dan. Poslužite ukrašeno nanom.

Подели на овим сајтовима

Sastojci

• 2 kašike meda
  • 9 kašika belog vina
  • 6 kašika šećera
  • 1 dinja
Priprema

U manjoj šerpi na laganoj vatri zagrejte vino, dodajte med i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi, pa sklonite s vatre.

Kada se sirup ohladi, u njega umešajte pire od dinje i prebacite u zamrzivač na najmanje 1 dan. Poslužite ukrašeno nanom.

ovo inace spremam kod kuce al nemam sliku

recept je sa neta http://www.hranazadusu.com/Zdravlje-na-usta-ulazi/Api-terapija/Ledena-dinja/

Подели на овим сајтовима

e jos da dezertiramo :stadaradim:

joj, Keko, ovo mi ne izgleda bas slatko.....ja volim punooooo slatko..... 7896634

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Sastojci

• 2 kašike meda
  • 9 kašika belog vina
  • 6 kašika šećera
  • 1 dinja
Priprema

orgasmic

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

joj, Keko, ovo mi ne izgleda bas slatko.....ja volim punooooo slatko..... 7896634

za tebe ovako... napravis masu za palacinke, to znam da znas  :) al neka bude malo gusca da bi mogla da ostane na jabukama kada ih umocis...

onda oljustis dve tri jabuke, kako ti cef... ocistis od semenki, seces na kolutove debljine 0,5cm

umaces u masu i stavljas u vrelo ulje da porumeni, vadis na salvetu da bi upila suvisnu masnocu...

lepo te pacalinkice od jabuke serviras na tanjiric i prelijes topljenom cokoladom...

ja to bas volim... ocekujem da mi demonstriras sledeci put  4chsmu1

prijatno!

Подели на овим сајтовима

za tebe ovako... napravis masu za palacinke, to znam da znas :) al neka bude malo gusca da bi mogla da ostane na jabukama kada ih umocis... onda oljustis dve tri jabuke, kako ti cef... ocistis od semenki, seces na kolutove debljine 0,5cm umaces u masu i stavljas u vrelo ulje da porumeni, vadis na salvetu da bi upila suvisnu masnocu... lepo te pacalinkice od jabuke serviras na tanjiric i prelijes topljenom cokoladom... ja to bas volim... ocekujem da mi demonstriras sledeci put 4chsmu1 prijatno!

е, знам то..... добро си ме подсетила.....то сам раније правила..... :good2: :uraaaaaa:

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...