Jump to content

Dnevnik jednog kuvara... i jos mnogo toga!

Препоручена порука

е, знам то..... добро си ме подсетила.....то сам раније правила..... :good2: :uraaaaaa:

jednostavno lako a fenomenalno... a da... i cimeta dodaj u masu  ;)

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 468
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Za podizanje atmosfere na poslu  :D

http://youtu.be/4N2Hc6MS2R4

danas odslusana... mali milion puta  confused1

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Keko radis u maloj kuhinji moj je predlog da predjes u EU ili USA ,Kanada takodje prima kuvare ,ovde gde radis CG nit plate nit ozbiljnosti ,javi se na pp ako ti treba neki savet za posao .Posla ima puno ali su plate male od 800 do 1600 eura (jadno) al sta je tu je 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Za podizanje atmosfere na poslu  :D

http://youtu.be/4N2Hc6MS2R4

danas odslusana... mali milion puta  confused1

чујеш да ритам те пита да замало идемо горе

зато крени на време јер заједно бићемо боље (лупам) :)

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

@@Драшко,

Данас смо остали без рецепта! :) :) 

Чујеш ти мала (Кека).............хоћемо сутра два рецепта! Драшку неки десерт, а мени  чорбанац! :)  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

@@Драшко,

Данас смо остали без рецепта! :) :)

Чујеш ти мала (Кека).............хоћемо сутра два рецепта! Драшку неки десерт, а мени  чорбанац! :)

Ne brinite za recepte.... sada cem nesto da smislim  :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Evo Biljanoooo... za ove   :0228_hot:  dane...

jedna corba da osvezi  ;)

Gaspaci

sastojci

1-2 sveza paradajza

1 zelena babura

1 zuta babura

1 krastavac

glavica crnog i belog luka

ja dodajem i persun (svez)

malo mlevenog kima

sok limuna

ljuta papricica mize i tucana

biber i so 

priprema

Najprostija moguca  :ani_biggrin:  paradajz oljustiti i onda izblendirati kao i sve ostale navedene sastojke....

so biber i ljutu papriku dodavati po ukusu (ja volem ljuto ljuto... da gori :0228_hot:  a vi?)

mozete dodati i tomatelo u sve ovo ako smatrate da je corba gusta  ;)

pre upotrebe staviti u frizider da se   winter

sluziti uz prepecene kockice hleba... a i ne mora  :)

Prijatno!  :D

Подели на овим сајтовима

(ja volem ljuto ljuto... da gori  a vi?)

Не волим љуто, али чорба је :good2:  и хвала ти! Баш тражим нешто једноставно и брзо да се за ових врелих дана што мање задржавам код шпорета! :) 

• Волим 1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Не волим љуто, али чорба је :good2:  и хвала ти! Баш тражим нешто једноставно и брзо да се за ових врелих дана што мање задржавам код шпорета! :)

ma znam te...  :D

salim se  :)

obavezno da mi javis kako ti se svidela... veruj mi pravo osvezenje za ove paklene dane!

dodaj i druge zacine koje volis da bude po tvom ukusu :D  

Подели на овим сајтовима

clip_image002_0007.jpg da li neko zna koja je ovo pecurka?  :)

SMRCAK

Raste od aprila do juna, ali sušeni možete kupiti u bilo kom dobro opremljenom marketu. Vrlo su zdrave i omiljene u mnogim domovima i restoranima.

Smrčak sadrži visok nivo antioksidanata, kojima se borimo protiv slobodnih radikala (nestabilni molekuli ili joni velike reaktivnosti, koji u organizmu stupaju u hemijske reakcije sa dijelovima ćelije, pri čemu dovode do biohemijskih, strukturalnih i funkcionalnih poremećaja).

Ova gljiva poboljšava i rad jetre, a blagotvorno djeluje i na kardiovaskularni sistem. Smrčak koriste i kao dijetalnu hranu, jer je bogat vlaknima. Vitamini i minerali, koji se nalaze u smrčku poboljšavaju gustoću kostiju, rad srca i pune vas energijom.

Važe za proljećnu delikatesu, koja nam je dostupna od aprila do sredine ljeta. Ova divlja gljiva cijenjena je zbog zbog zanimljivog oblika (kao kapica od pčelinjeg saća) i blagog ukusa. Ta spužvasta tekstura je idealna za soseve i čorbe, jer dobro upija različite ukuse i lako se sjedinjuje. Sparite ga sa šaprogama (o njima smo pisali ovdje), mladim lukom ili graškom. Naravno, dodajte ga čorbama, pastama i gulašima. Ukoliko niste dobar gljivar, najbolje je da smrčak kupujete u trgovinama, tržnicama i marketima.

http://lifepressmagazin.com/zdravlje-iz-prirode/zdravi-smrcak-savrsen-obrok/

Подели на овим сајтовима

evo jos malo zanimljivih stvari  4chsmu1 (ju Boze pomislice ljudi da sam alkos  joooj )

KOKTEL ZAPADNI PUNC

Ovaj koktel od lubenice sadrzi samo 105kalorija.

Sastoji se od visnja votke, limunade, gazirane vode, kriske lubenice, jagoda i koluta limuna. 

Poznat je pod nazivom West Egg Punch

gatsby-west-egg-punch-ss.jpg

ovo nisam probala... al planiram  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...