Jump to content

Сарадња Београда и Јерусалима - Хебрејски преко скајпа

Препоручена порука

Сарадња Београда и Јерусалима - Научите хебрејски преко скајпа

1082781_10201289984469515_2073144111_n.j

Јерусалим Стари Град-Београд Стари Град

Центар за хебрејски језик и књжевност из Београда, који се налази у београдском Старом Граду, потписао је меморандум о сарадњи са Полис Институтом, смештеним у Старом Граду Јерусалима.

Преко Центра за хебрејски језик и књижевност од сада постоји могућност за изучавање библијског хебрејског језика у Београду. Београдски центар за хебрејски језик и књижевност имплементираће наставни план и програм Полис Института у састав свог наставног плана, што ће полазницима школе библијских језика у Београду омогућити најсавременији и најбржи начин за савладавање ових језика. Специфичност програма рада Полис института је то што, нарочито на почетку учења, библијски језици се уче као живи говорни језици, дакле не класично као што је то случај у другим сличним научним установама. .

MtOliviers.jpg

http://www.polisjerusalem.org/

Полис институт постоји дуги низ година у Јерусалиму, окупља врхунски научно стручни кадар и представља већ значајно име у свету библијске лингвистике. Поред библијског хебрејског језика, на Полис институту изучавају се и старогрчки, латински, арамејски, арапски и други језици од значаја за Свето Писмо. Полис Институт спроводи и мастер студије библијских језика.

Центар за хебрејски језик и књижевност, ради и на имплементацији мастер програма, као и припремама за рад по методама Полис института, те ће ускоро заинтересовани са српског говорног подручја моћи студирати на Полис Институту преко београдског Центра за хебрејски језик.

Први корак у овој сарадњи је ШКОЛА БИБЛИЈСКОГ ХЕБРЕЈСКОГ ЈЕЗИКА ПУТЕМ СКАЈПА И УЖИВО У БЕОГРАДУ, која почиње у недељу 04. 08. 2013. у 18х
Упис траје до 01. 08. 2013.
Упис и информације могу се добити на мејл [email protected]

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Немам појма, само кажем. Први пут сам за тог твог имењака ”чуо” на Микијевом сајту.

http://www.cps.org.rs/hebrejski.htm

А ево га и овде

и овде

NOVEMBARSKA ŠKOLA HEBREJSKOG JEZIKA

CENTAR ZA HEBREJSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST ORGANIZUJE ŠKOLU HEBREJSKOG JEZIKA. ŠKOLA POČINJE 01. NOVEMBRA 2011. I TRAJE DO 30. NOVEMBRA 2011. I TO TRI DANA U NEDELJI PO 4 ČASA, UKUPNO 40 ČASOVA. CENA ŠKOLE JE 120 EVRA I UKLJUČUJE IZDAVANJE INSTITUTSKOG SERTIFIKATA, I SAV POTREBAN MATERIJAL ZA UCENJE I RAD. ŠKOLA OBUHVATA PROGRAM, KOJI ZADOVOLJAVA NIVO ALEF-.

FORMULAR ZA UPIS NA [email protected]
ŠKOLA SE ODRŽAVA U BEOGRADU.
UPIS TRAJE DO 25. 10. 2011.

Formular mozete skinuti klikom ovde.

Letnju školu vode Prof. dr Željko Stanojević, dr Miroljub Petrović i prof. Nir Abraham. Informacije telefonom na 0691590777 i 0113235108

http://hebrejski.org.rs/kursevi-placeni

и овде

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1096991

Изгледа да је тај твој неки високи функционире Мирољубовог ”факултета”.

Подели на овим сајтовима

извор: Време...

даље нећу ни да читам

Причао сам са доста људи који су код Жељка учили хебрејски сем што су ту речи хвале за њега као човека ту је и признање његовог познавања језика.

А остало ме не занима.

Што се тиче Мирољуба човек је имао на форуму Видовдан километарску тему о еволуцији, мислим преко 700 или 1000 страница.

А најбоље је то што га је на форум довео свештеник СПЦ.

Мени је цела та прича о еволуцији и креационизму смешна.

А остало ме не занима.

Подели на овим сајтовима

извор: Време... даље нећу ни да читам  

Не мораш, нисам ни поставио оно горе за тебе, нити сам очекивао да ти читаш. Ај здраво сад, срећно с учењем хебрејског, јави како иде.

Подели на овим сајтовима

Баш умеш да нађеш разне типове... :)

Да, баш сам вешт у томе. Тако рецимо повезују и мене са попом Иваном Цвећковићем и добијам епитет екумениста иако то нисам.

А ја стварно не знам што ме повезују са попом Иваном...

Па онда ме повезују са сајтом Видовдан и добијам епитет фашиста иако ја то нисам а није ни видовдан тако да сам ти ја фашиста екумениста.

Па онда због мог презимена и другачије културе повезују ме са хрватима иако ја то нисам. Дакле сад сам још и хрват приде . Значи српски фашиста националиста екумениста и хрват а зилоти ми кажу и да сам језуита...

Ето то ти је Србија.

Неминовно је то да с ким си таки си.

А шта ако ипак ниси?

Онда си ти Јуан Валдез класичан судија који суди људима иако их не познаје, јел тако? Тако је !

Подели на овим сајтовима

Зна се да Звонко ради за ЦИУ, она Воћкица и Иван Недић за КГБ, и баш сам се питао,ко ради за МОСАД...

Е црни Жељко, за мале си се паре продао... :bleh:

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Кад увати Мирољуб да те обрезује немој после нама да се жалиш... :)

Или ако недај Боже постанем либертаријанац зато што сам овде на форуму с тобом, после ће ми ђаво бити крив...

А шта ако ја вас све некако преобратим у фашизам. Па замислите молим вас ви се овде константно дружите са једним фашистом.

Заиста чудни сте људи.

Подели на овим сајтовима

Зна се да Звонко ради за ЦИУ, она Воћкица и Иван Недић за КГБ, и баш сам се питао,ко ради за МОСАД...

Е црни Жељко, за мале си се паре продао... :bleh:

Што, мислиш Јевреји мало плаћају?

Подели на овим сајтовима

Што, мислиш Јевреји мало плаћају?

Па познати су као шкртице,зато и имају много...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...