Jump to content

Svetu preti "globalni poreski haos"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не финансира се "друштво", него "држава" - то су две сасвим различите ствари.

Нажалост! Видиш како интелектуалци праве разлику између државе и друштва, Простима је то исто! Ко је ту глуп.

Подели на овим сајтовима

Ни мени ви нисте јасни, ал' шта да радим... :)

Праведно је ваљда да свако задржи оно што је зарадио и да нема отимања. Мени је то очигледно и јасно само по себи.

Није глуп онај ко не може да схвати већ онај ко не жели да схвати,  Ми смо ти који финансирамо мулти националне компаније купујући њихове производе.Кроз порез они само нама враћају наше паре које нам требају за финансирање друшта. Мултинационалне компаније које не плаћају порез су паразити друштва, Као пијавице које сисају крв. Јер зна се да је новац крв за економију, и кад га пијавиоце посисају економија пропада а са њом и друштво.

Подели на овим сајтовима

Pa naravno da ima smisla. Ja svoje pare , koje su u banci, dobrovoljno polazem i nemam nista protiv da se iz tih para finansira privatnik koji ce da otvara radna mesta, placa poreze i doprinose od kojih se posle grade putevi i bolnice koje cu ja ili moja porodica da koristimo . Gledam svoj ekonomski interes, sto bi vama liberalima trebalo da bude sasvim prirodno. E vidis moj ekonomski inters nije da ja finansiram nekoga ko ce umesto u puteve ili skole da ulaze samo u svoje jahte i vile na moru jer ja nikakve koristi necu imati od njegovog finansiranja.

Logika le ocigledna i jasna i potpuno razumljiva.

А да си мало паметнији па да своје паре потрошиш за нешто, уместо што си их дао у банку, па те твоје паре поново неко потроши па још једном и још једном се те исте паре потроше. Шта мислиш колко би користи имало цело друштво од тих твојих бедних пара које си дао паразитима, Банкарима?

Подели на овим сајтовима

Baronova diskusija se svodi na "ako ti se ne dopada sistem ovde, možeš slobodno da odeš odavde" i "ako ti smetaju porezi pri otvaranju firme, nemoj da otvaraš firmu".

Погледајмо пчелиње друштво. трутове избацују из друштва! ко неће да ради за друштво мора напоље из друштва. Логично је да ко неће да плаћа порез, и да учествује у напретку друштва тај мора мнапоље из друштва.  Јел то интелектуалцима  толики проблем да схвате?!

Подели на овим сајтовима

Ови такозвани мешани социјалисти тврде да не мрзе богатство и богате, већ да само желе да се кроз порезе финансирају образовање за све, здравствене услуге и слично. Али ако је тако, чему онда порез на богатство? Зна се колико коштају све те социјалне услуге и оне неће поскупети ако се неко обогати. Очигледно је да једина сврха узимања тог ”вишка” новца од богатих једна огромна завист. Нико не сме да има више, сви морају да буду једнаки. А када једном завист помрачи ум, онда ту више нема размишљања. ”Шта ће њему толике паре и овако има превише!”, веле помрачени. Порез на богатсво није чак ни социјална мера, то је чисто кажњавање успеха. А друштво које кажњава успех нема шансе далеко да догура, елементарна логика је у питању.

Ми такође имамо врхунску пореску стопу ( опорезивање богатих) првобитно замишљену да најбогатији сносе већи део државног терета (благостања). Међутим, проблем је што данас погађа и обичне људе, јер се јавља повећање плата, где порез поједе више од 65% примања. Онда је очигледно да ће се изабрати 100% слободан дан. Уклањањем врха пореза богатима и евентуално смањењем пореза обичним људима, ислати се радити и друге ствари, као нпр, човек има времена да уреди своју башту, очисти код куће и да децу узме из вртића.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Напротив. Ја хоћу да све поштено платим. Ви сте ти који хоћете да вам други плаћају.

Није довољно само рећи да се је за поштено плаћање мање пореза, такође треба одлучити где тај новац одузети. Многи који дотрају услед захтевних послова наћи ће се у углу. Глупо је да се поштени радни људи повуку, али постоје људи који заиста не могу више и нађу се тамо у углу. Значи, психолошки фактор је огроман. Нпр рано пензионисање за оне који су имали тежак физички рад, зар није боље да се раније повуку када нису потпуно уништени, јер на тај начин се је у стању да се брину за себе, без да се морају испунити  захтеви за тоталну инвалидску пензију.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ни мени ви нисте јасни, ал' шта да радим... :)

Праведно је ваљда да свако задржи оно што је зарадио и да нема отимања. Мени је то очигледно и јасно само по себи.

Ја још нигде нисам чула за неког да не би хтео да буде директор или лекар, јер су порези превисоки.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ми такође имамо врхунску пореску стопу ( опорезивање богатих) првобитно замишљену да најбогатији сносе већи део државног терета (благостања). Међутим, проблем је што данас погађа и обичне људе, јер се јавља повећање плата, где порез поједе више од 65% примања.

Kad oporezuješ bogate, većina otetog završi uzimanjem iz džepova srednje i niže klase, u tome je stvar.

Подели на овим сајтовима

Baronova diskusija se svodi na "ako ti se ne dopada sistem ovde, možeš slobodno da odeš odavde" i "ako ti smetaju porezi pri otvaranju firme, nemoj da otvaraš firmu".

A vas sistem je , ako ti se ne svidja cena kupi na drugom mestu ili ako neces da kreditiras nemoj da stedis u banci ...ja samo primenjujem reciprocan sistem i idem istom logikom, ako vem se ne placa porez promenite delatnost, od privatnika postanite radnik ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Kad oporezuješ bogate, većina otetog završi uzimanjem iz džepova srednje i niže klase, u tome je stvar.

P a zasto bi se zalili bogati onda na te poreze? Trebali bi da ih jedva docekaju, oni prodju najbolje ....

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Данска има високу пореску стопу и огромну јавну потрошњу, али је привреда поприлично слободна, тако да је all together Данска 9. економски слободна земља света, једно место испред САД. 

The Danish economy performs remarkably well in regulatory efficiency, and open-market policies sustain flexibility, competitiveness, and large flows of trade and investment. The transparent and efficient regulatory and legal environment encourages robust entrepreneurial activity. Banking regulations are sensible, and lending practices have been relatively prudent. Inflationary pressures are under control. The judicial system provides strong protection for property rights, and anti-corruption measures are firmly institutionalized.

The European sovereign debt turmoil entails elevated risks for Denmark, particularly with regard to the soundness of the financial sector and long-term fiscal sustainability. Banking has been under increasing strain, and public spending continues to be over half the size of the economy. The overall tax regime needed to finance the large scope of government remains burdensome and complex, although institutional assets such as high degrees of business efficiency and regulatory flexibility have counterbalanced some of the shortcomings of heavy social spending.

http://www.heritage.org/index/country/denmark

Подели на овим сајтовима

Ја још нигде нисам чула за неког да не би хтео да буде директор или лекар, јер су порези превисоки.

ma bre otimaju se za kredite po bankama, stalno se zale i traze nekakve "kreditne linije" ... SVE STO URADE URADE SA TUDJIM PARAMA PA KAO FOL ONI SU STVORILI ...KAO MISKOVIC, DIGAO KREDIT OD 30 MILIONA EVRA PA KAO ON BIZNISMEN I KUPUJE FIRME PO SRbiji i kao firme su njegove ...on je lopov pa se stoga prica o njemu ali KOMPLETNA privreda tako funkcionise, kreditiramo je mi obicni gradjani a ovde nam se soli pamet da to bogatstvo stvaraju nekakvi "privatnici" ...

Подели на овим сајтовима

Данска има високу пореску стопу и огромну јавну потрошњу, али је привреда поприлично слободна, тако да је all together Данска 9. економски слободна земља света, једно место испред САД. 

Bastioni kapitalizma - Singapur i Hong Kong su naravno prva dva mesta.

Подели на овим сајтовима

Zato što mu je manji profit jer i proizvod mora da bude skuplji.

Prosto je manje za sve.

Pa i treba da mu je manji profit a brigu o skupoci prepusti nama koji kupujemo te proizvode ... jer mi potrosaci i ujedno radnici smo ujedno i jedino trziste za te proizvode ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...