Jump to content

Svetu preti "globalni poreski haos"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Напротив. Ја хоћу да све поштено платим. Ви сте ти који хоћете да вам други плаћају.

Ne, mi hocemo da se kreditirate sa svojim a ne sa nasim parama ...pa onda mozete kako hocete ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ти си своје паре у банку ставио добровољно, нико те није присилио. Подигни их из банке и нико са њима неће моћи да се кредитира.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ти си своје паре у банку ставио добровољно, нико те није присилио. Подигни их из банке и нико са њима неће моћи да се кредитира.

I ti si svoju firmu orvorio dobrovoljno a znao si da moras da placas porez kao i ostali. I ti zatvori firmu pa neces moratoi da placas porez.

Подели на овим сајтовима

I ti si svoju firmu orvorio dobrovoljno a znao si da moras da placas porez kao i ostali. I ti zatvori firmu pa neces moratoi da placas porez.

Када се је власник личне фирме, не плаћа се порез као остали, већ се одговара за све што се поседује сада и  у будућности, нпр за дуг за оснивање фирме нпр банкама и добављачима. Одоговара се за све што се има у приватној својини, тј, кућа, ауто, хартије од вредности и друга средства. Не можете одвојити финансије фирме од своје приватне економије. Ако се је нпр у опасности од потраживања надокнаде од стране својих купаца, потребно је осигурање да покрије такве случајеве. Иначе има много фирми са ограниченом одговорношћу где се може одвојити економија фирме од личне економије.Међутим, иако се посао ради у друштвеној форми, банкари често захтевају у извесној мери да се одговара за обавезе према банци. У порезу не мора да буде разлике да ли се је предузетник или приватно акционарско друштво. Профит који је изнад плате, у оба случаја су предмет пореза тзв пословног система.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Безвезе... Није циљ да се било шта одговори, него ваљда и да има неког смисла.

Pa naravno da ima smisla. Ja svoje pare , koje su u banci, dobrovoljno polazem i nemam nista protiv da se iz tih para finansira privatnik koji ce da otvara radna mesta, placa poreze i doprinose od kojih se posle grade putevi i bolnice koje cu ja ili moja porodica da koristimo . Gledam svoj ekonomski interes, sto bi vama liberalima trebalo da bude sasvim prirodno. E vidis moj ekonomski inters nije da ja finansiram nekoga ko ce umesto u puteve ili skole da ulaze samo u svoje jahte i vile na moru jer ja nikakve koristi necu imati od njegovog finansiranja.

Logika le ocigledna i jasna i potpuno razumljiva.

Подели на овим сајтовима

Je l ovo neki pokušaj duhovitosti ili šta?

A to su poceli da teraju da ljudi silom otvaraju firme? pa se vi na to zalite. Em na silu otvorili em sada jos na silu i porez da placate ...

Подели на овим сајтовима

Не може тако да се дискутује Бароне... Знаш и сам да то није исто.

Baronova diskusija se svodi na "ako ti se ne dopada sistem ovde, možeš slobodno da odeš odavde" i "ako ti smetaju porezi pri otvaranju firme, nemoj da otvaraš firmu".

Подели на овим сајтовима

Teraju da ljudi silom daju svoje da bi oni mogli da urade šta oni hoće pod izgovorom "javnih interesa" i "opšteg dobra", u tome je problem.

Онда објасните порез на мој доходак (опорезивање личних примања, за разлику од пореза на фирме или пореза на предузећа и организација, и такође за разлику од пореза на богатство, пореза на наслеђе и друге пореске облике) у вашој фирми? За чији јавни интерес и опште добро?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Teraju da ljudi silom daju svoje da bi oni mogli da urade šta oni hoće pod izgovorom "javnih interesa" i "opšteg dobra", u tome je problem.

Kao sto rece zvonko da ja mogu da podignem pare iz banke ako necu da kreditiram nekoga tako i taj neko moze da zatvori firmu ako nece da placa porez, nema nista logicnije...

A ja hocu da kreditiram onoga koji hoce da placa porez kao sto ga placam i ja i da on mene takodje kreditira kada meni bude trebalo recimo da kupim kola ili stan .. Svi mi imamo svoje interese, nisu ljudi budale koji bi trebali da vode racuna samo o interesima preduzetnika a njih, obicne ljude ko pita, oni su tu da rade, stede, daju mleko i sir i povremeno da uzoru nesto po poterbi ... E pa malo morgen prijatelji liberali, moracete to o svom trosku i sa onim ko pristaje na to ...

Подели на овим сајтовима

Онда објасните порез на мој доходак (опорезивање личних примања, за разлику од пореза на фирме или пореза на предузећа и организација, и такође за разлику од пореза на богатство, пореза на наслеђе и друге пореске облике) у вашој фирми? За чији јавни интерес и опште добро?

Ne znam, vidite to oko poreza sa Dačićem, ja sam za to da se oni minimizuju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...