Тања1 Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Данска има високу пореску стопу и огромну јавну потрошњу, али је привреда поприлично слободна, тако да је all together Данска 9. економски слободна земља света, једно место испред САД. Али, Данска је међу земљама у свету где је јаз измејђу прихода најмањи. Наравно да се детаљнија слика добија више тако што се гледа на јавну потрошњу која је доступна. У поређењу са многим другим земљама јавна потрошња у данској састоји се од трошкова образовања, здравствено лечење, брига за старије, исплате за институције за децу, и друго. Сви имају једак приступ здравственом третману између осталог и за стицање образовања, што се супроставља негативном социјалном наслеђу. Разлике у потрошњи су релативно мале, ако се узме у обзир потенцијал за потрошњу које јавни сектор пружа. Међутим занемарујете прерасподелу која се јавља кроз потрошњу, ту је слика потрошње мање изнијансирана. Привреда је веома широк смисао и обухвата све врсте делатности и услуга. Национална привреда се односи на делатности у оквиру државе а светска на глобалну делатност. Како мислите једно место испред САД ? Ви не можете да нпр истраживање глобалне делатности САД поредите са националним србским условима или данским. Поготово што постоје такве разлике у образовању, нивоу плата и порески систем. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 ma bre otimaju se za kredite po bankama, stalno se zale i traze nekakve "kreditne linije" ... SVE STO URADE URADE SA TUDJIM PARAMA PA KAO FOL ONI SU STVORILI ...KAO MISKOVIC, DIGAO KREDIT OD 30 MILIONA EVRA PA KAO ON BIZNISMEN I KUPUJE FIRME PO SRbiji i kao firme su njegove ...on je lopov pa se stoga prica o njemu ali KOMPLETNA privreda tako funkcionise, kreditiramo je mi obicni gradjani a ovde nam se soli pamet da to bogatstvo stvaraju nekakvi "privatnici" ... Mи у данској не желимо ,,америчке услове". Многи данци повезују америчко друштво са егоистичким друштвом и "масовном друштвеном гробницом". Американци не желе никакав облик државе као и либерали без управљања за потребе државе, тј цела структура друштва фаворизује најбогатије. Тако је и у пореском систему. Друштво им је подељено на петине - тј пет делова, најсиромашније, сиромашне, средњи, виши слој, најбогатији, тзв класни елемент. Када немају других ресурса поред високог IQ, лако им је да добију прилично лошу плату или остану незапослени. Тако кад немају више шта да краду од свог друштва...долазе ратови. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 http://www.heritage.org/index/country/denmark Занимљив је овај линк што сте поставили посебно што је Русија на 139 месту док су Сједињене државе на 10-том, ма шта ми напричасте...ако се узме у обзир да су се међу компанијама ( уводни текст) прошлог месеца нашле у жижи јавности због контроверзних метода обрачунавања профита гиганти попут Gugla, Amazona i Starbaksa. Страница вам је више за одржавање разлика између сила и друго, ето Хрватска на 78 Србија на 94 тобож Хрватска је moderateli free Aмерика mostly free Русија mostly unfree .Економска пропаганда запада! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Naravno da je propaganda koja se koristi u ekonomskom "ratu" i odvracanja kapitala od Rusije na primer ... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Економска пропаганда запада! Све су то масони, брееее!!! Русија је иначе царство економских слобода и убедљиво је на првом месту, док је Србија је једно место испод ње. Саветовао бих ти да прво прочиташ о каквом се уопште рангирању ради пре него што кренеш да пишеш романе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Све су то масони, брееее!!! Русија је иначе царство економских слобода и убедљиво је на првом месту, док је Србија је једно место испод ње. Саветовао бих ти да прво прочиташ о каквом се уопште рангирању ради пре него што кренеш да пишеш романе. Што би реко Дејан Бићанић ту негде на форуму мрзи ме да објашњавам, али учинићу последњи пут. Наравно да сам прочитала о каквом се рангирању ради, ради се о финансијској слободи, о земљама где се могу остварити неке ваше жеље. Америка је према линку центар успеха, Русија земља пропасти. Као што сам написала, страница је прилагођена "вашим финансијским жељама и сновима". У стварности слобода економије у Сједињеним државама је врло занимљива. (преводим) Сваки град и општина имају овлаштења у области ,,процени порез". Нпр имам кућу од два милиона долара, морам да платим порез општини, продам кућу и купим акције за новац, избегнем опорезивање, у данској део богатства се опорезује у одређеном проценту. У Сједињеним државама просечни американац поседује аутомобил, кућу и чамац - реалне некретнине, не хартије од вредности и плаћа порез на имовину, а власници капитала не, то значи да су најбогатији још више богатији. То је по вама за 10- то место? Још један пример за 10-то место односи се на колеџе, библиотеке, музеје, цркве, синагоге, џамије и сл, они не плаћају порез због "ТОБОЖ (моја реч)" њихове важне друштвене функције. Ако нешто поклоните овим институцијама укључује пореско ослобађање. ви Богати донатордаје своју колекцију слика приватном музеју вредности од нпр десет милиона долара. Овим се ослобађа од пореза, које такође укључује вредност имовине. Између музеја и њега се закључи споразум, тако да донатор држи колекцију слика док је жив, а после његове смрти колекција припада музеју. Обе стране добијају: богатство, част и ослобађање пореза и задржавају колекцију - на крају. Економска слобода или чиста превара? Још један пример Њу Хејвен је један од највећих градова у америчкој држави Конектикат. Приватни Јале Универзитет је највећи стамбени блог, не плаћа општински порез на имовину, поседује више од 200 објеката у граду са хиљадама студената и запослених, и ови користе инфраструктуру града и услуге, али не плаћају порез на имовину. Али неко мора да плати. То су стални становници града са имовином који субвенционишу приватни универзитет и његове богате власнике. Порез на некретнине грађана је веома висок, и тако ће само најбогатији остати да живе у граду. Америка земља благостања и слободне економије али 10-то место отпозади: (извор текста и слике ) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Толико заблуда и логичких грешака... Туга... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Који смо то "ми"? Ја не радим за Верајзон... И какве везе та прича уопште има са темом, то само ти знаш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Толико заблуда и логичких грешака... Туга... Ко је у заблуди, чије логичке грешке, ко тугује, то само Ви знате. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Samo sam hteo da dostupim jedno iskustvo kako se veliki koncerni odnose prema malim preduzećima. A "vi" ste oni koji bi hteli vladavinu koncerna. Из овог твог "примера" се ништа не разуме и не зна о чему се ради... Верајзон је телекомуникациона компанија и имају веома велику конкуренцију, ако ти се нешто не свиђа нема баш никаквих проблема да их промениш и пређеш код конкуренције. Бар је тако у САД. Ја сам иначе за владавину права. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Ко је у заблуди, чије логичке грешке, ко тугује, то само Ви знате. Ви сте у заблуди, ваше грешке, ја тугујем. Ето сад знаш и ти. florenntina, Juan Valdez and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Ви сте у заблуди, ваше грешке, ја тугујем. Ето сад знаш и ти. Немојте молим Вас, мени је одлично (и свима у најближем ми кругу), ништа ми не недостаје, ето поред све моје заблуде. Логика доказује, дали су вам се аргументи како шта и где функционише, ето не знам што би због тога туговали. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 It's not about ideologies, it's about being an asshole... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Latin malo smanji licni dozivljaj... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Kao sto rece zvonko da ja mogu da podignem pare iz banke ako necu da kreditiram nekoga tako i taj neko moze da zatvori firmu ako nece da placa porez, nema nista logicnije... A ja hocu da kreditiram onoga koji hoce da placa porez kao sto ga placam i ja i da on mene takodje kreditira kada meni bude trebalo recimo da kupim kola ili stan .. Svi mi imamo svoje interese, nisu ljudi budale koji bi trebali da vode racuna samo o interesima preduzetnika a njih, obicne ljude ko pita, oni su tu da rade, stede, daju mleko i sir i povremeno da uzoru nesto po poterbi ... E pa malo morgen prijatelji liberali, moracete to o svom trosku i sa onim ko pristaje na to ... Па ти можеш да кредитираш кога хоћеш или нећеш, имаш слободу избора. За порез не постоји слобода избора. Политичари смисле некакав "програм" и сви морају да учествују хтели или не. Ја плаћам за неке ствари које уопште не користим и никада нећу користити. То је проблем. Јер би за те паре платио неке ствари које су ми заиста потребне па би неко ко ради нешто корисно зарадио плату итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука