Jump to content

Постоји ли шанса да је Јуда сада у рају???

Препоручена порука

A koji je razlog sto se Juda na kraju ubio? Ili ga je djavo naterao, ili jer se pokajao i nije mogao da podnese tu krivicu.

I to razbezavanje apostola, meni nije jasno kako neko ko svakodnevno boravi u Bozijem prisustvu moze da bude tako maloveran, to mi uopste nije jasno.

To ne da samo treba da ti bude jasno vec treba da ti bude i lekcija. Koliko smo svi mi nesavrsheni. Ja kapiram da smo ja i ti u bozijem priusustvu isto bi pobegli.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Postoji li šansa da je Juda sada u raju?

Da.

Не , јер сам Христос каже да без обзира што је преодређено да страдам на крсту , тешко ономе ко изда Сина Божијег .

cloudking, on 06 May 2014 - 12:32, каже:snapback.png

Da nije bilo jude, ne bi bilo hriscanstva.

Све је то бла воља Господа Оца Христовог и да то није издајник Људа урадио , урадио би неко други .

по мени било какво величање издаје који је Људа учинио благо речено, нема смисла .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Не , јер сам Христос каже да без обзира што је преодређено да страдам на крсту , тешко ономе ко изда Сина Божијег .

Како може неко да буде у рају када је издао Господа ?

misliš tri puta kao apostol Petar? :)

Подели на овим сајтовима

Па он је ипак мањи грех направио од Људе и на крају се Покајао , за њега има наде . :)

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Све је то бла воља Господа Оца Христовог и да то није издајник Људа урадио , урадио би неко други .

по мени било какво величање издаје који је Људа учинио благо речено, нема смисла .

Znaci ipak je postojao plan od starta da se Isus pogubi i nakon toga vaskrsne?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Sta govori? Da je juda 100 % u paklu i da mu gospod nikada nije oprostio? 

(ozbiljno pitanje, u sluchaju da ti zvuci sarkasticno)

Da je Juda sebe samog zakljucao svojim nepokajanjem, i da je kao takav vecno otpao od Boga. Odnosno, zavrsio je tamo gde je vec i sam krenuo, iako je Hristos probao vise puta da ga zaustavi.

Dakle, Hristos oprasta svima koji se kaju (= preume, promene stav iz osnova). Ko se ne kaje, taj i ne zeli da mu bude oprosteno, i kako to Oci odlicno primecuju - da takvog na silu uteras u Raj, tamo bi se jos i vise mucio svojom okamenjenoscu i hladnocom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pazi, nisam ni mislio znanje u njegovom uobicajenom znacenju (naucno, eksperimentalno), nego prosto da je vera (hriscanska, ne bilo koja) jedan visi oblik (po)znanja. Jer mi nikako ne ide da se kaze kako je nesto potvrda (uverenje, osvedocenost, sigurnost), ukoliko bas nije u pitanju jedan (uzviseni) oblik znanja (= poznavanja).

Odnosno, ako bismo isli i dalje, mozemo da kazemo da je vera ne samo jedan uzviseni oblik (po)znanja, nego jos i jedan uzviseni oblik gledanja...

Слажем се!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па он је ипак мањи грех направио од Људе и на крају се Покајао , за њега има наде . :)

možda se Juda pokajao nakon Hrisovog silaska u ad

Подели на овим сајтовима

Juda je tad jos bio ziv, ovde na zemlji.

Osim toga, Juda Iskariotski je vec cuo mnogo puta Hristovu propoved, ona mu nije bila nova, i opet je odbio tu propoved svojom izdajom, iako je citave 3+ godine proveo uz Hrista, dakle, na samom Izvoru zivota i blagodati.

A cak i da je bio u adu onda kad je Hristos propovedao u njemu, ni to mu ne bi vredelo, jer Oci lepo objasnjavaju da su propoved u adu primili samo oni koji su za nju bili pripremljeni svojim cestitim i pravednim zivotom, a ne svi odreda, sto samo po sebi iskljucuje Judu, koji je hladnokrvno izdao Hrista i u krajnjem ocajanju pokusao i samoubistvo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da je Juda sebe samog zakljucao svojim nepokajanjem, i da je kao takav vecno otpao od Boga. Odnosno, zavrsio je tamo gde je vec i sam krenuo, iako je Hristos probao vise puta da ga zaustavi.

Dakle, Hristos oprasta svima koji se kaju (= preume, promene stav iz osnova). Ko se ne kaje, taj i ne zeli da mu bude oprosteno, i kako to Oci odlicno primecuju - i da takvog na silu uteras u Raj, i tamo bi se jos i vise mucio svojom okamenjenoscu i hladnocom...

И још нешто , извршио је самоубиство и то је велики грех.

Ја у ту могућност не верујем , ми сви знамо да је починио више не опростивог греха почев од издаје па о самоубиства који је такође неопростив грех . Човек који тако нешто уради не верујем да може да се промени у ад-у

Подели на овим сајтовима

Osim toga, Juda Iskariotski je vec cuo mnogo puta Hristovu propoved, ona mu nije bila nova, i opet je odbio tu propoved svojom izdajom, iako je citave 3+ godine proveo uz Hrista, dakle, na samom Izvoru zivota i blagodati.

kao i svi ostali apsotoli, shvatili su ko je Hristos tek u pedesetnici 

Подели на овим сајтовима

Znaci ipak je postojao plan od starta da se Isus pogubi i nakon toga vaskrsne?

Nije to plan, takvo je stanje stvari.

Ego se pobjeđuje samo nošenjem krsta i razapinjanjem svijetu.

Vaskrsenje je normalan slijed i to nam je Hristos otkrio.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Dakle, Hristos oprasta svima koji se kaju (= preume, promene stav iz osnova). Ko se ne kaje, taj i ne zeli da mu bude oprosteno, i kako to Oci odlicno primecuju - da takvog na silu uteras u Raj, tamo bi se jos i vise mucio svojom okamenjenoscu i hladnocom...

Meni je ovo malo, što bi rekao Nešić, mitološki... Ukoliko je otpao od Boga, i završio negdje, to bi onda bilo gdje?

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Pekić, u "Vreme čuda":    

Šta je ljubav u grešnom svetu do izopačenost, šta je slava do poniženje, šta čast do beščašće, vrlina do porok, hrabrost zločin, milosrđe saučesnik propasti.  U drugom, očišćenom svetu i Juda će biti drukčiji.

Mislim da je ovo u poglavlju u kome Juda razmišlja o sebi i svojoj izdaji.     Drugim rečima:  cilj ne bira sredstva.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...