Jump to content

Постоји ли шанса да је Јуда сада у рају???

Препоручена порука

možda se Juda pokajao nakon Hrisovog silaska u ad

Juda je tad jos bio ziv, ovde na zemlji.

Osim toga, Juda Iskariotski je vec cuo mnogo puta Hristovu propoved, ona mu nije bila nova, i opet je odbio tu propoved svojom izdajom, iako je citave 3+ godine proveo uz Hrista, dakle, na samom Izvoru zivota i blagodati.

A cak i da je bio u adu onda kad je Hristos propovedao u njemu, ni to mu ne bi vredelo, jer Oci lepo objasnjavaju da su propoved u adu primili samo oni koji su za nju bili pripremljeni svojim cestitim i pravednim zivotom, a ne svi odreda, sto samo po sebi iskljucuje Judu, koji je hladnokrvno izdao Hrista i u krajnjem ocajanju pokusao i samoubistvo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da je Juda sebe samog zakljucao svojim nepokajanjem, i da je kao takav vecno otpao od Boga. Odnosno, zavrsio je tamo gde je vec i sam krenuo, iako je Hristos probao vise puta da ga zaustavi.

Dakle, Hristos oprasta svima koji se kaju (= preume, promene stav iz osnova). Ko se ne kaje, taj i ne zeli da mu bude oprosteno, i kako to Oci odlicno primecuju - i da takvog na silu uteras u Raj, i tamo bi se jos i vise mucio svojom okamenjenoscu i hladnocom...

И још нешто , извршио је самоубиство и то је велики грех.

Ја у ту могућност не верујем , ми сви знамо да је починио више не опростивог греха почев од издаје па о самоубиства који је такође неопростив грех . Човек који тако нешто уради не верујем да може да се промени у ад-у

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Osim toga, Juda Iskariotski je vec cuo mnogo puta Hristovu propoved, ona mu nije bila nova, i opet je odbio tu propoved svojom izdajom, iako je citave 3+ godine proveo uz Hrista, dakle, na samom Izvoru zivota i blagodati.

kao i svi ostali apsotoli, shvatili su ko je Hristos tek u pedesetnici 

Подели на овим сајтовима

Znaci ipak je postojao plan od starta da se Isus pogubi i nakon toga vaskrsne?

Nije to plan, takvo je stanje stvari.

Ego se pobjeđuje samo nošenjem krsta i razapinjanjem svijetu.

Vaskrsenje je normalan slijed i to nam je Hristos otkrio.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Da je Juda sebe samog zakljucao svojim nepokajanjem, i da je kao takav vecno otpao od Boga. Odnosno, zavrsio je tamo gde je vec i sam krenuo, iako je Hristos probao vise puta da ga zaustavi.

Dakle, Hristos oprasta svima koji se kaju (= preume, promene stav iz osnova). Ko se ne kaje, taj i ne zeli da mu bude oprosteno, i kako to Oci odlicno primecuju - da takvog na silu uteras u Raj, tamo bi se jos i vise mucio svojom okamenjenoscu i hladnocom...

Meni je ovo malo, što bi rekao Nešić, mitološki... Ukoliko je otpao od Boga, i završio negdje, to bi onda bilo gdje?

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Pekić, u "Vreme čuda":    

Šta je ljubav u grešnom svetu do izopačenost, šta je slava do poniženje, šta čast do beščašće, vrlina do porok, hrabrost zločin, milosrđe saučesnik propasti.  U drugom, očišćenom svetu i Juda će biti drukčiji.

Mislim da je ovo u poglavlju u kome Juda razmišlja o sebi i svojoj izdaji.     Drugim rečima:  cilj ne bira sredstva.

Подели на овим сајтовима

И још нешто , извршио је самоубиство и то је велики грех.

Ја у ту могућност не верујем , ми сви знамо да је починио више не опростивог греха почев од издаје па о самоубиства који је такође неопростив грех . Човек који тако нешто уради не верујем да може да се промени у ад-у

Ja mislim da ne postoji greh koji je neoprostiv po sebi. Mislim da je uz Boga sve moguce i da "oprostivost" ili "neoprostivost" greha (iako te termine ne smatram dobrim) ne zavisi od greha kao takvog vec od odnosa onoga koji gresi prema pocinjenom grehu.

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

kao i svi ostali apsotoli, shvatili su ko je Hristos tek u pedesetnici 

Nije istina shvatili su mnogo pre. Seti se: Ti si Hristos sin Boga zivoga. i jos puno toga. Ono sto oni nisu shvatili to je sirina njegove misije.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Наш мозак свашта може да исконструише. Имамо свете Оце, имамо Свето Писмо, и тога треба да се држимо. Ако се питамо зашто? Само стога, што су они били сведоци догађаја, и што је Господ њих одабрао и преко њих одлучио да дође спасење читавом свету. Ако они кажу једно, о Божијем промислу, тајни, суду, ко је наш мозак да то оспори? Кроз њих, тј. њиховим заступништвом пред Господом и данас се догађају чуда, и прославља се Име Господње.

Споменуо си светог апостола Петра. Да, Петар га се три пута одрекао, у тој чудној, збуњујућој ноћи за све, али је потом горко заплакао. Петар је и пре, и после тога показао највише срчаности, љубави, сведочења вером да је Исус Господ, Спаситељ света. Апстол Петар, а ни остали апостоли, некада нису стали на страну оних што су хтели да погубе и разапну Господа. Они су се "разбежали" и због речи Исуса, који није дао да се туку, и потежу ножеве на оне који су дошли да "ухапсе" Господа. Увек су се трудили да буду послушни Господу.

Подели на овим сајтовима

Што да не, лепо је причати о овоме.

Мислим да се не може тако превести то место. Ако већ цепидлачимо,ево: грчка реч је ἔλεγχος, и проверио сам у неколико речника, те значи две ствари: потврда (да!), али и уверење, посебно унутрашње уверење, нечије лично уверење; убеђеност. Дакле, реч би пре могла опет да се поистовети са вером, него ли са знањем, свакако не на потпуним знањем.

Дакле, ја бих превео: вера је унутрашње (интуитивно, верујуће) уверење о невидљивим стварима.

Не знање. Али ето, то је само моје мишљење.

Pa nije prorok objavio vaskrsenje mrtvih no sami Bog, šta ima tu da se ne zna?  Znali su Apostoli ko je Isus Hristos? Objavio se Bog? Ja verujem da jeste a sve posle Njega znam šta mi je ostavio u novom zavetu Boga sa čovekom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

U drugom, očišćenom svetu i Juda će biti drukčiji.

Neće biti očišćenog sveta dok sebe čovek ne očisti i iznutra i spolja. Književnici puno kažu ali su im i putevi sami sebi suprotni.

Ovo je svet dok smo u telu i sebe čistimo." Onako zatečeni čitaćemo svoje presude. "

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne "gde", nego "kako".

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nije istina shvatili su mnogo pre. Seti se: Ti si Hristos sin Boga zivoga. i jos puno toga. Ono sto oni nisu shvatili to je sirina njegove misije.

onaj koji ga je prvi priznao prvi ga se i tri puta odrekao, nakon pedesetnice se nije odrekao

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...