Jump to content

Постоји ли шанса да је Јуда сада у рају???

Препоручена порука

Ja mislim da jeste, ja se nekako saosecam sa njime. On je ipak bio samo covek, a bio je kljucni igrac u celoj prici oko Gospoda... da nije bilo jude - ne bi bilo ni raspeca ni vaskrsnuca. 

Vidis to je opet vrlo opasno razmisljanje, jer sticemo utisak da Juda uopste nije imao izbora, i da je on morao da izda Gospoda sto je dovelo do toga da se potom ubije i zavrsi u tom najstrasnijem nivou pakla... To onda na neki nacin znaci da je Gospodu bio potreban zao covek da odradi ono zapisano, koga bi On kasnije odbacio. Ali to nije tako. Bog je nama dao apsolutnu slobodu izbora, sto znaci da je isto tako Juda mogao da izabere da ne uradi to sto je uradio, i da sebe ne dovede u to stanje ocajanja. 

Cesto se mi pokolebamo oko toga, a i sto je Oglo rekao, nemojmo da se igramo popularne psihologije. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Da nije bilo jude, ne bi bilo hriscanstva.

Isus bi ziveo 50- ak godina maksimum, propovedao svoje misli i tolko. Mozda bi imao par sledbenika ali bez vaskrsenja ne bi imao ikakve sanse za omasovljenjem svog pokreta.

S druge strane, stice se utisak da je Isus unapred sve znao (logicno) i dopustio judi da uradi to sto treba jer bez toga nema rezultata koje je zaplanirao?

ne **** majke ti, kad ne znas o necemu nemoj ni da pricas..

kao prvo,nije Hriscanstvo od jude, nego od Hrista..a kao drugo Hriscanstvo nije nikakav " pokret" 

Gospod je svima dao slobodnu volju i znao je kako ce je ko iskoristiti, Juda je iskoristio nazalost tako i sam Gospod ga je navodio da odustane od te namere ali juda nije hteo.

da Juda nije izdao Hrista nego bi drugi izdao,a da su svi dobri i da ga niko nikada nebi izdao onda bi On nasao drugi nacin za spasenje svih ljudi..

a ti kada ne znas o necemu nemoj da **** nego nauci!!

Измењено од Danijela
Neprimeren način obraćanja sagovorniku.
Подели на овим сајтовима

ne **** majke ti, kad ne znas o necemu nemoj ni da pricas..

kao prvo,nije Hriscanstvo od jude, nego od Hrista..a kao drugo Hriscanstvo nije nikakav " pokret" 

Gospod je svima dao slobodnu volju i znao je kako ce je ko iskoristiti, Juda je iskoristio nazalost tako i sam Gospod ga je navodio da odustane od te namere ali juda nije hteo.

da Juda nije izdao Hrista nego bi drugi izdao,a da su svi dobri i da ga niko nikada nebi izdao onda bi On nasao drugi nacin za spasenje svih ljudi..

a ti kada ne znas o necemu nemoj da **** nego nauci!!

Ucim ucim... evo bas pokazujem tvoj post komsijskim klincima kao primer kako izgleda kad hriscanin komunicira na internetu... Pametni su klinci, sami ce doneti svoje zakljucke ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ne sta je to, oces me nauciti?

То је кад схватиш да се према другима односиш на лош начин.

Па онда промениш начин иако и даље стојиш иза својих веровања и идеја.

Зато што истини не треба ни галама ни простаклук.

Јесам ли ти бар мало помогао?

Подели на овим сајтовима

Da :)

Odakle znaš da i on nije imao teški psihički poremećaj? Šalu na stranu...ali možeš li zmisliti koliko se osjećao loše nakon izdaje kada je presudio sebi i osudio se na pakao?

Naravno da postoji pakao...mislim da smo trenutno u njegovom degažmanu...vrata desno vode u raj. :)

Sinoć me je zamislila ova tema.

Pitala sam se, koliko smo spremni da sudimo i tako sigurno stojimo iza onoga što tvrdimo?

Ko smo mi? Neuki, netolerantni, mali, plašljivi, sebični, spremni na izdaju, stroge kritike...i eto, takve nas Gospod voli.

Ako voli nas takve i prašta nam...oprostio je i Judi.

Da, vrlo ozbiljna tema.

Стоји што си рекла, када би ми судили. Али то није тачно, јер суд је дало Свето Писмо. Да је у питању чисто самоубиство, не везано за Јуду, ту би могли да се сложимо. У питању је комбинација онога што осуђује Јуду (издаја, маловерје, среброљубље,...), а самоубиство је круна свега. Рецимо у Јеванђељу по Јовану, каже се да је у Јуду ушао ђаво, пре него што га је издао. Могли би се питати, што је он крив што је у њега ушао ђаво. Ради се о томе да је још Давид у псалму пророковао о Јуди, што се и каже у Делима апостолским (од апостола Луке), при бирању Матеја за дванаестог апостола. Спасење није морална категорија, него зависи једино од односа према Господу, и милости Господње. За Јуду сведочи Свето Писмо да није спасен, и да неће бити спасен. И то је нама, хришћанима, једино меродавно, јер ми, појединачно, не знамо више него што нам је откривено, не само преко Светог Писма, него и преко Цркве Божије.

Подели на овим сајтовима

.. јер ми, појединачно, не знамо више него што нам је откривено, не само преко Светог Писма, него и преко Цркве Божије.

...i postoji razlog zašto ne znamo sve. Dok ne saznamo bolje da ne tvrdimo.

Do tada, mir među nama :)

Подели на овим сајтовима

...i postoji razlog zašto ne znamo sve. Dok ne saznamo bolje da ne tvrdimo.

Do tada, mir među nama :)

Да, али судбина Јуде нам је откривена. Тако да никако нема шансе да је Јуда сада у Рају, ако верујемо Светом Писму, и Цркви Христовој.

Подели на овим сајтовима

Vidis to je opet vrlo opasno razmisljanje, jer sticemo utisak da Juda uopste nije imao izbora, i da je on morao da izda Gospoda sto je dovelo do toga da se potom ubije i zavrsi u tom najstrasnijem nivou pakla... 

Ne razumem bas najbolje sta oces da kazes i kakve to veze ima sa ovim sto sam ja rekao.

Mi(hriscani) igramo izmedju slobode izbora i determinizma, ako hocemo realno.

Na neke stvari moze da utichemo na neke ne mozemo. Zato i bog prasta, jer nismo svemocni, zato je mozda judi oprosteno.

A uostalom znamo da je jedan od apostola izabrana da izda. Znaci to se ocekivalo od njega... to se znalo da ce da uradi.

Да, али судбина Јуде нам је откривена. Тако да никако нема шансе да је Јуда сада у Рају, ако верујемо Светом Писму, и Цркви Христовој.

Zasto nema? Gospod prasta, mogao je da oprosti i Judi. Dakle - ima sanse.

Ne odredjuje biblija ko ce u pakao ili raj, nit Crkva Hristova.. vec sam gospod. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

не знамо више него што нам је откривено

...i zato, ne sudimo.

Sve će nam se reći...na vakat.  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...