Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 идемо, идемо...и то у Манастир Раваница! 0409_feel јутрос смо ишли у Манастир Покрова Пресвете Богородице у Лешју. МОј муж је, Богу хвала на томе, почео чешће да иде на Литургију. 6 и по година сам чекала тај тренутак! Раније је увек било: " Па ишли смо прошле недеље у цркву, зашто морамо и сад?" А данас је сам казао:" Данас је било дивно у Лешју, али ја бих сутра у Раваницу. Хоћеш?" 319.gif 319.gif 319.gif Ето, слава Богу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 идемо, идемо...и то у Манастир Раваница! 319.gif јутрос смо ишли у Манастир Покрова Пресвете Богородице у Лешју. МОј муж је, Богу хвала на томе, почео чешће да иде на Литургију. 6 и по година сам чекала тај тренутак! Раније је увек било: " Па ишли смо прошле недеље у цркву, зашто морамо и сад?" А данас је сам казао:" Данас је било дивно у Лешју, али ја бих сутра у Раваницу. Хоћеш?" 319.gif 319.gif 319.gif 319.gif 319.gif 0409_feel И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 Tesko da cu moci,dvoje sitne dece ,dok se nahrane,spreme,ode voz.A sta biste na mom mestu:nasa crkva nema apsolutno nikakvo grejanje,bas sam setala cerkicu prosle nedelje u toku dana,pa smo svratile,kao frizider je.Lako za nas matore,ali prema deci to nije humano.Secam se pevanja u horu po toj hladnoci,pa sve se grlo stegne,jedva se glas pusta,para izlazi iz usta.Mozda ce neko reci da mi Vera nije jaka,verovatno nije,ali stvarno nije zgodno.Jos ce biti masovnog pricescivanja,pa se onda otvore i bocna vrata ,duva promaja samo tako...A nedostaje mi Sluzba,osecam,ali mala deca to ne mogu da izdrze,zaista. Јоој, то је и мени велики проблем. Бебу сам само за Божић водила на Литургију и тада се причестио. Недељом (и празницима) идемо муж и ја на смену - једне недеље он, једне ја. Једва чекам лепше време, па да можемо сви заједно. За децу је јако битно да од најранијих дана одлазе у храм, да би се навикли... Пролећеее, долазиии! 0409_feel com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 ПА имам "само" 49 година klapklapизвини још једном, ја стекох утисак да си старији, због унука и то klapklap klapklap :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Tesko da cu moci,dvoje sitne dece ,dok se nahrane,spreme,ode voz.A sta biste na mom mestu:nasa crkva nema apsolutno nikakvo grejanje,bas sam setala cerkicu prosle nedelje u toku dana,pa smo svratile,kao frizider je.Lako za nas matore,ali prema deci to nije humano.Secam se pevanja u horu po toj hladnoci,pa sve se grlo stegne,jedva se glas pusta,para izlazi iz usta.Mozda ce neko reci da mi Vera nije jaka,verovatno nije,ali stvarno nije zgodno.Jos ce biti masovnog pricescivanja,pa se onda otvore i bocna vrata ,duva promaja samo tako...A nedostaje mi Sluzba,osecam,ali mala deca to ne mogu da izdrze,zaista.па договори се са свештеником да их доведеш само на причешћивање ако треба, или дођите касније па мало останете пред причест ...тако ради једна породица код мене у цркви :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 идемо, идемо...и то у Манастир Раваница! klapklap јутрос смо ишли у Манастир Покрова Пресвете Богородице у Лешју. МОј муж је, Богу хвала на томе, почео чешће да иде на Литургију. 6 и по година сам чекала тај тренутак! Раније је увек било: " Па ишли смо прошле недеље у цркву, зашто морамо и сад?" А данас је сам казао:" Данас је било дивно у Лешју, али ја бих сутра у Раваницу. Хоћеш?" 319.gif 319.gif 319.gif ОООООООООООООООООО лепотееееееееееее 319.gif 319.gif 319.gifја сам хтео да паднем у несвест два пута: три године после мене мајка ми се крстила, а 7 година после ње и отац, његова садашња жена и њихово дете у тројном крштењу klapklap klapklap klapklap не посустај, за њим ће још хтети да их приведеш :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Tesko da cu moci,dvoje sitne dece ,dok se nahrane,spreme,ode voz.A sta biste na mom mestu:nasa crkva nema apsolutno nikakvo grejanje,bas sam setala cerkicu prosle nedelje u toku dana,pa smo svratile,kao frizider je.Lako za nas matore,ali prema deci to nije humano.Secam se pevanja u horu po toj hladnoci,pa sve se grlo stegne,jedva se glas pusta,para izlazi iz usta.Mozda ce neko reci da mi Vera nije jaka,verovatno nije,ali stvarno nije zgodno.Jos ce biti masovnog pricescivanja,pa se onda otvore i bocna vrata ,duva promaja samo tako...A nedostaje mi Sluzba,osecam,ali mala deca to ne mogu da izdrze,zaista.па договори се са свештеником да их доведеш само на причешћивање ако треба, или дођите касније па мало останете пред причест ...тако ради једна породица код мене у цркви 0110_hahaha И ми ћемо данас ако Бог да, мада сам ја са Миљаном увек долазила на почетак, она ћути и гледа па заспи и пробудим је пред Причешће.Једини проблем ми је што не би требало да је ја носим, има око 10 кг а рекли су ми др да је сад опасно, може да се одвали постељица, па замолим неку жену да је понесе, јер тата хоће да помогне само до врата Цркве Тужно ми је али шта ћеш. пс и не одосмо, ја гладна а напољу -2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Pazi se ,Maso,jeste opasno.Ja sam tako prvu bebu nosila i drzala sa sve stomakom i gubila dah,pa onda mislim kakava korist ako ja kolabiram tamo,a nema ko da pomogne od blizih...Meni je nezgodno sto mi ova druga beba ide na spavanje oko 9 i nesto,a budi se rano bas,pa ja tad kad on ode na spavanje ne mogu ni da stignem na Sluzbu ,kraj je vec ,jer mora da sisa pred spavanje,a flasicu nece...Da da Bog da porastu,pa nadoknadicemo izgubljeno.A i ovo je neka vrsta zrtve... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 не идем данас, идем у недељу на Литургију и да се причестим, и то идем преко пола града да се дружим и заједничарим 0110_hahaha Е брате мој....откри ми тајну разлога због прелажења половине града, кад имаш осим своје цркве, још неколико око свог стана? prst ka dole 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 onda mislim kakava korist ako ja kolabiram tamo,a nema ko da pomogne od blizihМа увек би неко помогао, као што и помогне. Него ја бих да буде онако како сам ја замислила а не како морам. А то је лоше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 идемо, идемо...и то у Манастир Раваница! 0442_feel јутрос смо ишли у Манастир Покрова Пресвете Богородице у Лешју. МОј муж је, Богу хвала на томе, почео чешће да иде на Литургију. 6 и по година сам чекала тај тренутак! Раније је увек било: " Па ишли смо прошле недеље у цркву, зашто морамо и сад?" А данас је сам казао:" Данас је било дивно у Лешју, али ја бих сутра у Раваницу. Хоћеш?" 319.gif 319.gif 319.gif ОООООООООООООООООО лепотееееееееееее 0442_feel 0442_feel 0442_feelја сам хтео да паднем у несвест два пута: три године после мене мајка ми се крстила, а 7 година после ње и отац, његова садашња жена и њихово дете у тројном крштењу dada 0203_cool 0203_cool не посустај, за њим ће још хтети да их приведеш 319.gif Мој муж је данас пао у несвест и то тако, да је разбио чело. Одмах након Великог Входа. Уплашила сам се да је то крај са његовим одласком у цркву, бар на неко време. Али кад се разбудио и скроз дошао себи, са осмехом ми је рекао:"Ти не можеш да замислиш како је мени било лепо на Литургији! Мени се нешто десило и ја сам плакао и уживао и никад тако нешто лепо нисам доживео. А онда сам пао у несвест, јер сам вероватно слаб да све то тек тако понесем. Али сад више ништа неће бити исто и знам да ћу да будем бољи!" 0442_feelНе да се није уплашио, већ је схватио како треба. Не знам шта друго да кажем, осим СЛАВА БОГУ!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 идемо, идемо...и то у Манастир Раваница! 0442_feel јутрос смо ишли у Манастир Покрова Пресвете Богородице у Лешју. МОј муж је, Богу хвала на томе, почео чешће да иде на Литургију. 6 и по година сам чекала тај тренутак! Раније је увек било: " Па ишли смо прошле недеље у цркву, зашто морамо и сад?" А данас је сам казао:" Данас је било дивно у Лешју, али ја бих сутра у Раваницу. Хоћеш?" 319.gif 319.gif 319.gif ОООООООООООООООООО лепотееееееееееее 0442_feel 0442_feel 0442_feelја сам хтео да паднем у несвест два пута: три године после мене мајка ми се крстила, а 7 година после ње и отац, његова садашња жена и њихово дете у тројном крштењу :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: не посустај, за њим ће још хтети да их приведеш klapklap Мој муж је данас пао у несвест и то тако, да је разбио чело. Одмах након Великог Входа. Уплашила сам се да је то крај са његовим одласком у цркву, бар на неко време. Али кад се разбудио и скроз дошао себи, са осмехом ми је рекао:"Ти не можеш да замислиш како је мени било лепо на Литургији! Мени се нешто десило и ја сам плакао и уживао и никад тако нешто лепо нисам доживео. А онда сам пао у несвест, јер сам вероватно слаб да све то тек тако понесем. Али сад више ништа неће бити исто и знам да ћу да будем бољи!" 0442_feelНе да се није уплашио, већ је схватио како треба. Не знам шта друго да кажем, осим СЛАВА БОГУ!!!! Славите Господа јер је добар, Алилуја! navijanje navijanje navijanje 0442_feel 0442_feel 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 не идем данас, идем у недељу на Литургију и да се причестим, и то идем преко пола града да се дружим и заједничарим navijanje Е брате мој....откри ми тајну разлога због прелажења половине града, кад имаш осим своје цркве, још неколико око свог стана? klapklap :cheesy2: navijanje није до места, већ до људи - ишли Тавита и ја до Вишњице, код оца Угрина и екипе на Литургију и агапе navijanjeбило нам је супер, причестили се заједно, били на агапама, упознали нове људе, стекли пријатеље. само да се захвалим оцу Угрину, попадији и свима осталима који су бли на агапама како су нас лепо и пријатно примили. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 не идем данас, идем у недељу на Литургију и да се причестим, и то идем преко пола града да се дружим и заједничарим :cheesy2: Е брате мој....откри ми тајну разлога због прелажења половине града, кад имаш осим своје цркве, још неколико око свог стана? klapklap 0442_feel :cheesy2: није до места, већ до људи - ишли Тавита и ја до Вишњице, код оца Угрина и екипе на Литургију и агапе navijanjeбило нам је супер, причестили се заједно, били на агапама, упознали нове људе, стекли пријатеље. само да се захвалим оцу Угрину, попадији и свима осталима који су бли на агапама како су нас лепо и пријатно примили. navijanje navijanje :cheesy2: "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 ПА имам "само" 49 година navijanjeизвини још једном, ја стекох утисак да си старији, због унука и то :cheesy2: navijanje navijanjeМа нема проблема Медо klapklap ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука