Zayron Написано Јул 14, 2013 Пријави Подели Написано Јул 14, 2013 U krvi im je da brane zlo. Ne znam šta je kome u krvi, mpžda amfetamin, ja branim istinu a ako je tebi istina zlom, onda je jasno što ti žuč toliko klljuča, mržnja uzrokuje nervozu i lanac neurovegetativnih reakcija, trebao bi se počet učit u vježbat krotit ako želiš malo duže vremena na ovom svijeti poživit. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 14, 2013 Пријави Подели Написано Јул 14, 2013 U krvi im je da brane zlo. Pa kad se bodu onim kamenim inekcijama o kojima stalno dosadjujem, zasto tako malo ljudi konta da se radi bas o tim kamenim kipovima koje je Bog rekao da srusimo, i to su doslovno bas ti obelisci, samo je u prevodu ispalo "kameni kipovi"... i tu metafore nema. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 14, 2013 Пријави Подели Написано Јул 14, 2013 Pa kad se bodu onim kamenim inekcijama o kojima stalno dosadjujem, zasto tako malo ljudi konta da se radi bas o tim kamenim kipovima koje je Bog rekao da srusimo, i to su doslovno bas ti obelisci, samo je u prevodu ispalo "kameni kipovi"... i tu metafore nema. za mene je to samo obludno veliki šutr, kamen, i ne razumijem što je oko njih tolika strka i frka, i povik toliki, imamo i mi nekakav taj gore na Hradčanima i Pražskom Gradu: Danas su oni svuda, možda nekakav vladarski urok protiv zla impotencije što može znemožnit muškarce. Taj gplemi falusoidni dildo tvar kao da to napovida. Ti vladari su stvarno ubožaci, toliko se bojat za svoju mužnost. Ni ja stvarno sasvim dobro ne razumijem k čemu im oni tačno trebaju. Gliupost nekakva totalna i praznovjerje bapsko. Mužski znaju bit gori srabovi od baba. naročito kad ostare, sve muško, staro, preko 70 najbolje umlatit čekićem, ništa drugo. Ionako nisu više k ničem ni veselom a ni pametnom. Smor muški, djedkovi stari. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Zayronche nisi valjda spao na to da spominjes haski "sud" i ostale slicne "nezavisne" sudove? Sto se petljas u nesto sto nije za tebe? Deder se ostavi toga, samo mozes da zaglibis tamo gde ti nije mesto... Šta toliko imate protiv tog Vijeća staraca kojem kažu haški sud, evo kako izgleda tamo neki obvodni iliti opštinski sud na Praha 4 Krči il gdje to već, tamo su to sve same babe a prema tome to tako i izgeda svo to tamo suđenje, haški je za 10+. komedie u soudu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Tito je to radio sve potpuno naopako od onog što je trebao, pobio ihihi tih ustaša u Blajburgu i po tom takozvanom Križnom putu a s njim čak i civila i djece a da ga uopšte nije zanimalo koliko je tamo bilo tih koji su zaista u Jasenovcu činili zločine i morde, kako su se zvali i koji su to ljudi bili, streljao Dražu Mihajlovića i četnike ganjao gdje stigao. Ne zato što ga je zanimalo koji su od njih bili zločinci u Jasenovcu ili na Drini i u Goraždu i kakve su tačno zločine počinili već zato što su to bili neprijatelji komunista i komunizma. A njihovi zločini i nezločini uopšte njega nisu ni zanimali, poslije im se i izravnao sa onim svojim po golom Otoku, Zenici i sličnim. Na ratne zločine je odgovorio linearnom retorzijom, dakle daljim masovnim zločinima, u Jasenovac nikada do svoje smrti nije stupio nogom niti ga je on kako zanimao, tačno iz onih razloga o kojima sad govorim. On nije hrtio kažnjavati nikakve zločince več zlikvidovat svoje protivnike, jedino o to je njemu išlo. Nikakav to pravednik ni humanista nije bio. I to je stvorilo tu situaciju koju sada na Balkanu imamo: Jasenovac nikad nije doriješen ni satsfikovan a ni pravno saniran i zatvoren kao slučaj, na to su još prišli i Blajburg i procesi protiv Draže i četnika i ostalih a sad imamo takvu danteovsku situaciju pakla iz "Božanske komedije" gdje su svi nesrećni i istovremeno svi u pravu. Takve stvari dokaže samo halucinatorni komunizam. A naravno da sve to što do sada nije bilo riješeno je devedesitih samo iskuljalo van i na to se još prišilo sasvim novih stvari a da ni one stare nijedna nisu bile riješene. A sad je s tim posla da čovjek nema pojma s čim prvo bi započeo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Само што не разматрамо Титославију, ни политику, већ организованост рмк, ето на примеру сестара из Јастребарског: како су... ма да ли су уопште санкционисане? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Само што не разматрамо Титославију, ни политику, већ организованост рмк, ето на примеру сестара из Јастребарског: како су, и да ли су уопште санкционисане? Već sam ti napisao da to onda činiš na sasvim pogrešnom mjestu, takve stvari imaš rješavati u Hrvatskom državnom arhivu HDA tj. Nadbiskupskom zagrebačkom arhivu i tražiti te informacije od njih a ne na pravoslavnom forumu jer ovdje niko o tom nema nikakva dokumenta a ni neke informacije. To je isto kao kad bi se neko došao zanimati o informacije o opozivu i rasčinjenju bivšeg episkopa Artemija na nekakvom katoličkom forumu, sasvim sigurno da tamo nikakve te dokumente ne može pronaći jer ih niko tamo ne bude ni imati i zato bude sasvim besmisleno istraživati to tamo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Све у свему ту остаје горак укус, да нису принети плодови достојни покајања. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Све у свему ту остаје горак укус, да нису принети плодови достојни покајања. Ja koliko sam čuo, njih te časne sestre iz Jastrebarskog o kojima je sada riječ, je procesuirao već odmah poslije ratza komunistički ili partizanski ili kakav to sud i oslobodio ih svih optužbi, posjedile malo na istražnom a potom bile propuštene jer nisu pronađene krivima ni za što što ih je optužnica teretila i otišle tj. nastvaile dalje radit svoj posao najčešće kao medicinske sestre a to neke od njih čak čini mi se u Beograd na VMA pedesetih godina u nikad ih niko nije prozivao zbog ičega niti dalje šta tražio.. Zawisza sigurno bude o tom nešto više znati od mene. Ja sam znao jednu tu takozvamu "križaricu", to su sestre sv. Križa, dakle koja je tamo na VMA radila ali ta je danas već sigurno mrtva pa od nje ne dobijem nikakve te informacije više. Bila je u tom prvom poslijeratnom transportu sestara koje su poslane na VMA a načelnik VMA, nekakav general, tada mi je i rekla koji, Srbin je bio, ne sjećam se tačno prezimena, je insistirao baš na njima jer su se pokazale vrlo sposobnim, požrtvovnim, stručnim, pouzdanim i vrijednim, kod njih nije postojalo radno vrijeme, njihovo radno vrijeme je bilo 24h/dan a bile su disciplinovane i organizovane isto kao vojska. Zbog toga su ih na VMA tako cijenili, to se sve odnosi na staru VMAu Beogradu, po preseljenju u novu zgradu više tamo nisu radile jer su ih u međuvremenu zamjenile i na njihovo mjesto došle civilne sestre.. To je ono šta ja i tome znam, treba pitati nekog ko zna više o tome. Ja ovo što znam sam čuo više sasvim sporadično i usput, treba pronaći ljude koji su ih poznavali ili s njima radili, na toh VMA ili bilo gdje drugdje. Jedino oni mogu poslužiti kao nekakav pouzdan izvor informacija i Hrvatski državni i nadbiskupski arhiv, naravno, također. Zato koga interesuju tačni podaci i informacije o njima treba se obratutu tamo kako sam to napisao. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Bila je u tom prvom poslijeratnom transportu sestara koje su poslane na VMA a načelnik VMA, nekakav general, tada mi je i rekla koji, Srbin je bio, ne sjećam se tačno prezimena, inače vojni doktor, specijalista za ratnu hirurgiju, insistirao baš na njima da im one rade tamo u toj staroj VMA. Nije htio ni čuti ni za kakve druge sestre i vojne kamione je poslao po njih u Đakovo ili gdje, i odtamo ih iz samostana direktno prevezao njima u Beograd na VMA. Tako mi je to ona ispričala.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Znači te optužnice u poslijeratnom sudskom procesu protiv njih su bile odbačene kao neosnovane, potom ih se nije imalo ni za šta sankcionisati niti slati na crkveni sud a ni udaljiti iz Reda jer za to nije bilo nikakvih razloga. U svakom slučaju najbolje se obratiti na nadbiskupijski arhiv ili provincijalat njihovog reda za ostale informacije, oni vam mogu najtačnije reći da li su protiv ikome uopšte bile poduzimane kakve kanonske mjere i ako jesu onda to i kakve su to mjere bile: udaljavanje iz Reda ili nešto drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ма све је то ОК, рад, молитва, дисциплина... али шта ту би са милосрђем, са непристајањем са наопакостима овога света?Зар ту не постоји неки јачи интерни механизам, а не да се чека на одлуке државног судства? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ма све је то ОК, рад, молитва, дисциплина... али шта ту би са милосрђем, са непристајањем са наопакостима овога света? Зар ту не постоји неки јачи интерни механизам, а не да се чека на одлуке државног судства? Za što bi imale biti kažnjavane ako se nisu dopustile ničeg nezakonitog što je na kraju potvrdio i civilni sud, od one grupe časnih sestara tamo što su bile koliko ja znam da ih je maksimalno bilo kažnjeno par njih a to na nekakve bagatelne i vremenski kratke kazne, ostale su puštene na slobodu. Nije mi jasno šta bi protiv njih imao poduzimati crkveni sud pošto se nisu ogriješile o crkvene kanone a još k tome bile optužnice protiv njih odbačene kao neosnovane i na civilnom sudu a krivični procesi obustavljeni jer nije nađeno zašto bi im se suditi trebalo i moglo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Te sestre sv. Križa su po cijeloh Evropi radile svuda te iste stvari i poslove. ili s djecom po sirotčincima, sirotištima il po bolnicana među bolesnicima a neke čak i po tvornicama kao radnice. I niko se nikada u Evropi mimo Balkan nije žalio na njihovo ponašanje u smislu da je bio nekakvo nehrišćansko. To je jedan od najpoznatijih i respektovanih ženskih katoličkih Redova i svugdje je na vrlo dobrom glasu, u Češkoj po završetku 2ww bilo ih je 1500 monahinja, redovnica, 650 je pripadalo moravskoj a 850 češkoj provinciji, poslije su obe te provincije bile sjedinjene u jednu. Imaju istu generalnu upravu u Rimu što znači da smjernice imaju svugdje iste. Te sestre sv. jriža što su radile na staroj VMA u Beogradu su bile te iste tj. pripadale istom tom redu. pokažem vam par slika kako je to izgledalo tada kod njih ovdje: Sestre sv. Križa / sv. Krsta u bolnici - Češka Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Evo još par slika, sve ove slike su ratne, da vidite kako je to izgledalo ovdje s njima za vrijeme rata. U tvornici Pri svakodnevnim poslovima S bolesnicima Sestre sv. Križa s djecom, rade po školama i sirotištima njihovi manastiri u Češkoj, ima ih mnogo ovdje su samo dva, jedan stariji i jedan noviji: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука