Дејан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Pa to,a uzdrzavanje od odredjene hrane samo je vezba za jacanje karaktera da bi lakse odbacio neku losu naviku ili tako nesto slicno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ковач Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 mislim da smo malo odlutali od teme,o ublazvnju posta niko i ne govori.A kako je vreme prolazilo post se poveceavao u Crkvi,koliko je meni poznato. ???? ?? ??? ????? ???????. ??????? ?? ?? ?? ?????? ??? ????? ???? ??????????? ?????? ????? ????? ???? ???????? ???????? ? ???????? ??. ???? ??????? ????????? ? ????????? ?? ?????????? ?????? ???? ????? ?? ?????? ???? ???????? ? ????? ?? ?? ????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 mislim da smo malo odlutali od teme,o ublazvnju posta niko i ne govori.A kako je vreme prolazilo post se poveceavao u Crkvi,koliko je meni poznato. ???? ?? ??? ????? ???????. ??????? ?? ?? ?? ?????? ??? ????? ???? ??????????? ?????? ????? ????? ???? ???????? ???????? ? ???????? ??. ???? ??????? ????????? ? ????????? ?? ?????????? ?????? ???? ????? ?? ?????? ???? ???????? ? ????? ?? ?? ????? ??????. prvi hriscani su bili stalno proterivani i zverski muceni i ubijani pa bas i ne znam da im je post bas bio potreban u takvim uslovima zivota.Sad je zivot mnogo drugaciji pa je i taj period karantina za jacanje volje mnogo duzi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ковач Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Pa to,a uzdrzavanje od odredjene hrane samo je vezba za jacanje karaktera da bi lakse odbacio neku losu naviku ili tako nesto slicno. ????? ?? ????????. ?????????? ????? ????? ???????? ??? ?? ??? ????????? ??????? (??.17,21). ??????? ???? ????? ? ???? ??????? ????. ??? ???? ????? ??????? ??????? ?????? ??? ???? ???????? ???? ????? ?????? ??????? ??? ??? ?? ??????? ?????: "???? ?????! ?? ?? ?? ??? ???? ???? ?? ???? ??????! ??? ?? ?????????? ? ???? ? ????, ?? ??? ?? ????? ?? ????????? ????? ??????, ?? ???????? ????????! ??? ?? ?????? ?? ? ???? ????? ???????? ? ?? ??? ??????! ??? ????? ????? ????, ? ??? ????? ?? ? ???? ?????? ?? ????? ????? ??????? ?????, ????, ???? ???? ?????, ? ???? ?? ???? ?? ?????!". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Post kao mac u rukama hriscanina pre svega sluzi da coveku pokaze koliko su nebitne one materijalne stvari koje ga odvlace od Gospoda ! "Jer ptice zemaljske niti siju niti zanju a opet ih hrani OTAC NEBESKI " ,post u coveku treba da razvije saznanje da zivot njegov ne zavisi od hrane i pica nego od Volje ,Milosti i LJubavi OCA NASEG ! Post prema hrani je samo jedan delic celokupne vrednosti posta uopste ! Post prema hrani nam samo sluzi kao stalna opomena da ne gresimo u mnogim drugim stvarima i da povecamo svoju budnost prema nadolazecem Carstvu Nebeskom ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Pa to,a uzdrzavanje od odredjene hrane samo je vezba za jacanje karaktera da bi lakse odbacio neku losu naviku ili tako nesto slicno. ????? ?? ????????. ?????????? ????? ????? ???????? ??? ?? ??? ????????? ??????? (??.17,21). ??????? ???? ????? ? ???? ??????? ????. ??? ???? ????? ??????? ??????? ?????? ??? ???? ???????? ???? ????? ?????? ??????? ??? ??? ?? ??????? ?????: "???? ?????! ?? ?? ?? ??? ???? ???? ?? ???? ??????! ??? ?? ?????????? ? ???? ? ????, ?? ??? ?? ????? ?? ????????? ????? ??????, ?? ???????? ????????! ??? ?? ?????? ?? ? ???? ????? ???????? ? ?? ??? ??????! ??? ????? ????? ????, ? ??? ????? ?? ? ???? ?????? ?? ????? ????? ??????? ?????, ????, ???? ???? ?????, ? ???? ?? ???? ?? ?????!". Mislim da se ova nasa dva posta dopunjuju a ne da se razlikuju.Prvo treba svojom voljom uspeti tvrdo postiti kao Vladika Nikolaj a to naravno da olaksava telo i samim tim bistri um i ociscuje starsti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ковач Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Да, слажемо се. Хвала Богу. Имам проблема са компјутером, рестартује се на сваких 5 минута. Зато брате Дејане и брате Никола: Свако вам добро од Господа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 2, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2009 jedna stavka je ostala nepoznanica, a podstakla me je prijateljica na razmišljanje o toj temi Pričećće dijabetičara koji su insulin zavisni suština je u tome da većina dijabetičara insulin mora da primi ujutru i da 30 min. posle toga jede kako onda ide sa Pričešćem, ako ne jedu oni imaju velike šanse da upadnu u dijabetičnu komu izazvanu hipo ili hiperglikemijom 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vave Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ''Пост јесте потребан, али ја лично мислим да пост треба прилагодити свакоме понаособ, не може дете постити ан исти начин као одрастао човек, физички радник, домаћица, трудница, рудар....'' citat Lazarice, Ja sam rudar i imam specificno razmisljanje izuzevsi duhovno uzvisenje samoga posta: elem,hrana je po meni stvar navike,a zaista kasnije, stvar i potrebe. Sto se tice tezine posla svi ste svesni kakav je jedan rudarski zivot. Mislim da mnogo veca iskusenja postoje od odricanja hrane zivotinjskog porekla-ruzne misli,oholost,gordost,laz,poroci......idr. Чувај се разговора са јеретицима,чак и ако желиш да одбраниш веру,како отров њихових скривених речи не би ранио тебе самог. Ава Исаија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ''???? ????? ????????, ??? ?? ????? ?????? ?? ???? ????? ??????????? ??????? ????????, ?? ???? ???? ??????? ?? ???? ????? ??? ???????? ?????, ??????? ??????, ????????, ????????, ?????....'' citat Lazarice, Ja sam rudar i imam specificno razmisljanje izuzevsi duhovno uzvisenje samoga posta: elem,hrana je po meni stvar navike,a zaista kasnije, stvar i potrebe. Sto se tice tezine posla svi ste svesni kakav je jedan rudarski zivot. Mislim da mnogo veca iskusenja postoje od odricanja hrane zivotinjskog porekla-ruzne misli,oholost,gordost,laz,poroci......idr. dada naravno post je mnogo više od uzdržanja od hrane, ovde smo samo hteli neke nedoumice, naše, vaše i svih ostalih da malo uobli?imo i razjasnimo Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 jedna stavka je ostala nepoznanica, a podstakla me je prijateljica na razmišljanje o toj temi Pri?e??e dijabeti?ara koji su insulin zavisni suština je u tome da ve?ina dijabeti?ara insulin mora da primi ujutru i da 30 min. posle toga jede kako onda ide sa Pri?eš?em, ako ne jedu oni imaju velike šanse da upadnu u dijabeti?nu komu izazvanu hipo ili hiperglikemijom 0409_feel Lazarice, par puta sam bila u klinickom centru i samo treba pitati. Sjajan otac Zoran lepo objasnjava, dok ste u bolnici i pod terapijom, naravno da morate doruckovati kad vam je "servirano" i sta vam je servirano, morate popiti jutarnju terapiju...Sve je to u redu i "dozvoljeno", samo recimo ko je pusac, njemu sigurno jutarnja terapija nije cigareta, ali voda, jelo i lekovi jesu. I naravno moze se i "pozeljno" je pricestiti se. Dolazilo je nas nekoliko u bolnickim pidzamama i papucama klapklap Pogotovo sto je dorucak u 9h kad pocinje Liturgija vec odavno prosao i vec je u pola 12 rucak Bogu hvala sve je vise svestenika po bolnicama i to divnih. Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 ? ???????????? ????? ??????? ???????? ??????? ???? ??? ????? ??? ?? ???????, ? ??: 1. ??????? ???? ? ???? ???? ?????, ?? 15. ???????? ?? 17. ????????: ??????????, ?????? ? ?????? ??????? ?? ????, ??????? ? ????????? ?? ???, ? ??????? ? ??????? ?? ????; ? ?? 18. ?? 24. ????????: ?????????, ?????, ????? ?? ????, ? ??????, ????????, ?????? ? ?????? ?? ???. 2. ?????? (?????) ???? ? ???? ???? ????? ??????????, ???????, ??????, ????????? ? ?????? ??????? ?? ????; ??????? ? ??????? ??????? ?? ???, ? ?? ?????????? ? ?? ????? ????????? ?? ????? ????. 3. ????????? ???? ? ???? ???? ????? ?????????, ????? ? ????? ?? ????? ?? ????; ?????? ? ???????? ?? ???; ? ?????? ? ?????? ?? ????. 4. ?????????? ???? ? ???? ???? ????? ??????????, ???????, ??????, ????????? ? ?????? ?? ????? ?? ????, ??????? ? ??????? ?? ???, ? ???? ?? ??????? ???? ?? ????? ??????????? ????????. 5. ????? ? ????? ????? ???? ?????? ???? ?????? ?? ? ??????? ??????? ????? ???????? ?? ????. Mene interesuje da li postite bas ovako kako ovo pravilo nalaze.Ja ne postim ovako.Ja idem u teretanu i jos dodatno borilacki sport ,pa mi ne odgovara post na vodi a i kad ne treniram opet mi je zamor da pratim kad sta treba da jedem.Jedem posno ali sta mi prvo dodje pod ruku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 ja postim onako kako mi duhovnik kaže :smiley: hehe, a on mi uvek ublaži jer kaže kad vetar dune boji se odneće me 0202_238.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 samo ne smem da kupujem čvarke u vreme posta, to je iskušenje koje teško mogu izdržati 0104_cheesy Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 Meni je iskusenje alkohol.Posna hrana nema mast pa nema nista da ga veze vec sav ode u glavu,pa moram biti obazriv.Kad me alkohol zvekne u glavu prvo moram pojesti pljesku ,a najcesce posle pljeske, zveknem i burek 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука