Jump to content

Православни пост – сврха, смисао, избор хране и разлози за придржавање правила поста

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.8k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Игњате, само ти тако настави. То што они пијани лупетају, нека их...Сами себе руше, а никако тебе...то злодух из њих дивани.

Још нисам била крштена, ( сама сам одлучила да се крстим у 20-им годинама'), било такво време, али сам увек и не знајући

да је пост, желела и јела рибу за Нову годину. Месо нисам желела ни да окусим. Знајући да је ипак пост, моја мајка се увек

трудила да тако и буде, али ништа ми није говорила.

Подели на овим сајтовима

Gede bi drugo mogao da postavim takvo pitanje?

Крстарица, Бурек,итд.Рачунам да овде сви дају предност Божићњем посту, иако сви можда и не могу да посте због притиска околине.

Подели на овим сајтовима

Bozicni post pocinje 28 novembra i traje sve do 7 decembra. Docek Nove godine je 31 na 1 sto znaci da pada u vreme strogog posta.

Cemu vi dajete prednost Bozicnjem postu koji traje 40 dana ili doceku Nove godine gde se konzumira alkohol i mrsna hrana?

Божићни пост траје до 25. децембра. По оба календара. Тако да се 31.12./1.1. уз мало сналажење и добро оправдање углавном мрси. njamnjam

Подели на овим сајтовима

Божићни пост траје до 25. децембра. По оба календара. Тако да се 31.12./1.1. уз мало сналажење и добро оправдање углавном мрси. njamnjam

Nisam znao mislio sam da post traje sve do 7 janura. Manastir Rukumija je izdao neke knjizice mislim da je posni kuvar, i tu sam procitao

da se predvidja strog post na vodi od 25 decembra do 7 januara.

Подели на овим сајтовима

Крстарица, Бурек,итд.Рачунам да овде сви дају предност Божићњем посту, иако сви можда и не могу да посте због притиска околине.

Na Krstarici me banovali sto sam reklamirao Sestodnev.
Подели на овим сајтовима

Bozicni post pocinje 28 novembra i traje sve do 7 decembra. Docek Nove godine je 31 na 1 sto znaci da pada u vreme strogog posta.

Да ниси нешто погрешио ? 7 јануар а не 7 децембар...

Мени не значи ништа Нова Година,ни једна ни друга,с обзиром да прослављамо св.Василија Великог и обрезање Господње на тзв "српску" Нову Годину,а не неке тамо промене датума.

Подели на овим сајтовима

Ne verujem da cu izvuci Bozicni post, imacu velikih problema kod kuce tuzansmajli8904

Ма нема везе,знаш како то иде,прво те оптуже да си у некој секти,па онда кажу да то није за тебе,да то посте монаси,па да није здраво..-

Сви смо ми прошли кроз то.

Да ниси у секти,укапираће,да посте и други осим свештеника и монаха,и то ће укапирати,а да није здраво,и за то не брини :)

Покушај колико можеш да постиш. Колико год,добро је.

Подели на овим сајтовима

Да ниси нешто погрешио ? 7 јануар а не 7 децембар...

Мени не значи ништа Нова Година,ни једна ни друга,с обзиром да прослављамо св.Василија Великог и обрезање Господње на тзв "српску" Нову Годину,а не неке тамо промене датума.

Tacno 7 januar.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...