Raymond Red Reddington Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Па наравно да си крив. Јер ако ниси ти крив ко је онда? Што пребацујеш кривицу на другога? А шта су светитељи говорили? Зар нису увек говорили : Ја сам крив! Грех је и личан и колективан. Када лични грех постане норма друштва онда је и колективан. Нема ту тако јасног раздвајања. Ни код светих се то не раздваја. Они веле корз једног човека уђе пропас у свет а кроз другог спасење. Кад ја грешим то се одражава и на моју околину не само на моје ближње људе, него и на животиње и биљке и на кућне апарате који после тога цркавају јер сам грехом увео смрта у свој круг у своју кућу у своју улицу у своје село у своју отаџбину у свој свет. Исто тако и благодат и благослов кад има један у нашем окружењу сви се ми мало огребемо. Јел? Рецимо кад одеш под Острог на кивот св. Василија он је стекао благодат а ти се гребуцкаш. Да, слажем се. Управо као што сам рекао, да грех када постане друштвена норма почиње да урушава и Хришћанску заједницу. Али када грех постаје друштвена норма. Па када незреле Хришћане без неке вјерске едукације примимо у заједницу и дозволимо да унесу са собом своја ислкривљена мишљења верујући да ће се временом исправити. Али у већини случајева то се никада није догодило. Само је за собом повучено још незрелих Хришћана. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 А то је продукт хипер продукције Свештенства, које није дорасло задатку. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Apsolutno! Pa ljudi samo uporedite te dve stvari... preljuba samo povredi supruznika koji cesto citav zivot posle ima problema sa poverenjem a i oseca se izdano. Takodje samo povredi brak koji od toga neretko zadobije neizlecive oziljke ili se potpuno ugasi pa nevina deca stradaju... To je sve. Homoseksualnost, s druge strane, mnogo vise steti i povredjuje! Na primer, homoseksualnost povredjuje... Cekaj malo... Hmmm... A da! Homoseksualnost povredjuje... Ne, ne, cekaj, znao sam ovo... Povredjuje... Dobro, ne mogu sad bas da se setim sta sve i koga povredjuje al jeste zlo i to svi znaju! A ja kad se setim napisacu... (ma kako ono bese?...) Stavi malo vazelina na mozak mozda krene da ti klizi misao..ovako samo slajfujes na oblacima i mislis da si kralj..... trening Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Victus Није баш тако. Ту си изоставио дејство тајно и мистериозно Цркве кроз благодат. А управо је то оно што Црква даје свету. И кад у Цркву уђу дивљи кољачки настројени пагани ипак после неког времена постану смерни Хришћани. Јер благодат дејствује. Она потом обликује културу, коју ми називамо хришћанском, а та култура обликује друштво у ширем смислу. Међутим када друштво престане бити хришћанско и затвори себе за благодат онда остаје само та култура, но после неког времена она се уквари и уруши. Најбоље је када у Цркву уђе човек и који је лепо воспитан и који је отворен за благодат. Често сам виђао међутим да лепо воспитани бивају затворени за примање благодати а они дивљачни отворени и после неког времена они дивљачни постану облагодаћени а они лепо воспитани наџак бабе. Наравно за све треба времена и стрпљења са љубављу. И живаца, много живаца. Било би лакше када би сви били воспитани и прихватили онако како јесте Цркву уместо што улазе у Цркву као револуционари једва чекајући прилику да нешто реформишу. То ће нас коштати дужег времена оцрковљења народа, та нестрпљивост и револуционарство. Но ипак благодат ће деловати. Golub, Јанко and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Вицтус Батице,без да се љутиш,али мислим да је твој ниво зрелости као хришћанина,на ниском нивоу,што не значи да се неће поправити... Прво си осуо паљбу на гејеве,па атеисте,онда су на ред дошли и браћа хришћани и то сви без изузетка од неофита до владика... Надам се да ћеш ту стати, нећеш ваљда горе до неба... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 А то је продукт хипер продукције Свештенства, које није дорасло задатку. Знаш како кад је рат у кулминацији сваки војник је добро дошао и искусан и неискусан јер нема се времена за полигон и праксу. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Путин је такође модернизовао Русију и штити је од зла које поукушава да је савлада. A to "zlo" su pederi? Чим не размишљаш и не делаш по западном плану и програму ти си диктатор и фашиста. Nema to veze sa zapadnim modelom. Ima veze sa ljudskim pravima. мери и ЕУ вође су ти највећи могући диктатори, и то не једне државе него светски. A kako to sto je neko drugi diktator opravdava njega? Путинове одлуке су у складу са моралом, традицијом, културом, историјским наслеђем, медицином... и на крају са православном вером. Putinove odluke su u skladu sa njegovim zeljama. To i samo to je jedina istina. Sa pravoslavljem tesko da ima bilo kakve veze. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Komunizam je bio užasan, carizam je takođe bio loš, have no illusions. I oni su imali totalitarizam, represiju, tajnu policiju, jednoumlje, nasilje u ime "viših interesa" i to. Nema razvoja ni u tom sistemu. Ne kazem da je bilo savrseno, daleko od toga. Ali je cinjenica da su uradili mnoge dobre stvari za vreme u kojem su ziveli. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Па није логично да онај који сматра да је грех нешта, одобрава исти и није за забрану. A je l'? Dakle, ti se zalazes za to da drzava zabrani predbracni sex i sve vidove bluda, opijanje, kockanje itd? Grizzly Adams, Ћириличар, Анастасија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 Живио Путин. Да га Бог поживи само...И на овој теми ово што се боре против хришћанских вриједности називају погрдним именима наше владике. То се смије? То је дозвољено? то се неће бановати??? "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 Требало би бановати ове који вичу "живео" кгб-овцу и убици. Млађони and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 Требало би бановати ове који вичу "живео" кгб-овцу и убици. Па јер мене треба бановати само зато што вичем "Живео Путин и руска револуција". Јер ме зато треба бановати ? Па шта треба да вичем, "Живео Обама и Америка" ? Слушај ти, Путин је увео многе законе и реформе, уводиће их још. Нећете ви да добијете докле год је Путин жив, Медведев, и сви остали који се боре за нормалну државу и друштво. И кога је то Путин убио ? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 Живио Путин. Да га Бог поживи само... И на овој теми ово што се боре против хришћанских вриједности називају погрдним именима наше владике. То се смије? То је дозвољено? то се неће бановати??? Требало би бановати ове који вичу "живео" кгб-овцу и убици. Ne može da se banuje neko samo zato što ima drugačije stavove. Gordana ., Ћириличар and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 Ne može da se banuje neko samo zato što ima drugačije stavove. Ајд да је бановање неистомишљеника препоручио неки "клерофашиста", него нам то дође из тастатуре највећег форумског либерала. Само тиме потврђују наша уверења о тзв. либерализму, демократији, борцима за "људска права"... где као бајаги имаш права на све ако тиме не угрожаваш другога. Уствари, имаш права само док се слажеш са њиховим погледом на свет. Ако не тада те ословљавају разним погрдним називима. Али нека, навикли смо ми на то. Тек ће се показати право лице деМонкратије када нас буду и јавно гонили мислећи да Богу службу чине. До тада се можда преселим у Русију. Озбиљно размишљам о томе. N.Petrovic, Ђуро Станивук and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 Kakav crni Romanov? Oni su modernizovali Rusiju u svakom mogucem smislu. Ovaj jedino zna da zavede diktaturu. A u cemu se tacno ogleda ta "diktatura"? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука