hansbrough Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 То је тачно, али се они не процесуирају кривично у тим случајевима, него искључиво неонацисти. Nije tačno, ajmo dalje. Neonacisti spadaju (i pored svojih ekscesa) u dozvoljene pokrete i imaju prava da održe skup (dok ih država toleriše i dok imaju dozvolu za održavanje tog skupa) ... ne razumem odakle tebi ideja da navođenjem jednog lošeg primera opravdavaš drugi loš primer? На основу чега си закључио да ја тврдим да гејеви немају право на протест? У правном смислу, свако има право на протест, па и гејеви. Ја говорим о сулудости таквих парада и разлозима за њихово удржавање, а не да ли неко нема право на њих. Што се тиче аналогије са женама, то сам већ оспорио, раније. Da, govorio si o suludosti ... i zanemario da postoji milion skupova koji će nekim ljudima smetati i označavati ih suludima. Neki rasisti ti mogu reći da su za njih crnci gluplji od belaca i da nemaju šta da traže prava koja ne mogu koristiti ... oni su stvoreni da bi bili robovi i čak je i bil priča da skupovi za prava crnaca samo doprinose međurasnim sukobima. Kad si pomenuo žene ... šta ako poslodavac traži potvrdu da radnica ne sme da ima decu zbog posla? Da li to spada u ponašanje ... spada, žena može da promeni pol, a može da živi sama ili u braku bez dece. Neće to da uradi ... nek zaboravi na posao. Hoće da se buni i da organizuje proteste ... kakva smejurija :.mislise. ... pa žena je prirodno da rađa decu, a muž će da radi, pa je neka parada žena po tebi besmislena? Колико ја знам бити црнац, као и бити жена је стање, а бити геј је имати сексуалну склоност ка истом полу. Како си направио категоријалну грешку изједначавање пола и расе, са склоношћу то ти само знаш. Тако исто могу да кажем, како то да црнци имају разлоге да траже своје права, а садомазохисти и егзибиционисти не могу. Облици понашања подлежу моралној процени (морално-неморално), посебно кад облик понашања наступа у јавности, док бити припадник расе не подлеже моралној процени, јер се ради о стању. Бркање та два појма (између нормативног и чињеничког) спада у "натуралистичку грешку", коју праве како расисти, тако и неке присталице и противници гејева. Присталице гејева праве грешку када изједначавају гејеве са расама и женама, а противници тврдећи да су они неприродни. Моја критика је другог типа. Opet ti sa stanjem i sklonošću ... nisu belci rasisti mrzeli crnu boju već su verovali da crnci nisu za nešto više od posluge i roblja, patrijahalci su verovali da žena služi da mužu i zemlji obezbedi čopor potomaka ... a njihovo ponašanje koje odudara od tih stavova svakako spada u moralnu procenu. :smile: Не знам како изједначаваш чедност са хомосексуалношћу, која је као и хетеросескуалност супротна чедности. Минорни облици понашања се не могу наметнути јавном дискурсу као једнаки оним масовно заступљеним. По таквом софизму, Србија би морала да укине назив "Србија", јер постоје људи којима се такав назив не свиђа, па се стога осећају дискриминисаним што се њихова осећања и захтеви не уважавају. Sam si izašao sa argumentom da je homoseksualnost (i još nešto) spada u minorne oblike ponašanja i pokušao da poentiraš kako se to ne sme izjednačavati sa većinskim ... ja sam ti na to naveo primer čednosti koja je isto tako minorno zastupljena ovde i koja je suprotna heteroseksualnoj požudi (znaš kako gledaju na osobe koja i posle 18, 19 - e i dalje nije ni sa kim spavala (a pritom ne mislim na san ?) ... primer sa Srbijom ne bih da komentarišem jer dolazi od osobe kojoj stavljanje prava žena i gejeva predstavlja mešanje baba i žaba ... šta je tek ovo? :.mislise. Уколико се процени да је нека политичка група опасна по поредак, она може бити забрањена, јер иако она не мора активно нешто да чини, држава може то да уради по процени (пример Путина). Тако је исто забрањен "Национални строј", јер је конкретно процењено да је његова идеологија друштвено неприхватљива. То се ради на основу конкретних разлога. Ја сам дао конкретне и рационалне разлоге зашто геј везе нису једнаке са хетеросексуалним и не могу бити друштвено изједначене. Дакле, геј параде могу бити забрањене. Да ли ће бити или не зависи од процен Isto kao što može da zabrani celu opoziciju pod izgovorom da podrivaju državu, kao sve totalitarne države ... i to zavisi od procene. То није одлука, него њена жеља. Ето видиш како се ти лепо позиваш на конкретан пример када ти одговара, али по питању геј активизма кад наведем конкретне разлоге против њега, ти пребацујеш на апстрактна "права" која сама по себи не значе ништа, или наводиш примере који немају суштинске везе са оним о чему расправљамо. Kao što je i tvoje nadanje da će srce Srbije ostati isto tvoja, moja ili Perina želja ... ali nije realnost. Samo ti znaš u kakvom paralelnom univerzumu živiš po ovom pitanju ... kladim se da tu caruje ona "neće dati Rusi" ili "ne može niko da nas bije, može samo da pokuša (osim S. M., on može da bije)". Sličnost tebe i antilope je u tome što i ti i ona svoju želju nazivate odlukom. Кад смо код Холанда, шта мислиш о забрани појма "отац" и "мајка", у име "геј права"? http://www.telegraph...-documents.html Nismo kod Holanda, već kod tvog stava da moderne levičare interesuje samo prava manjina, a ne i problem poreza ... što nije tačno, u najblažem slučaju. Немој ми замерити, али ми представља велико оптерећење расправа са гомилом особа истовремено. Ти имаш лаки задатак, јер водиш дебату само са мном, а ја то радим са неколико људи. Стога, уколико ти не одговорим на нека питања или игноришем оно што си написао, то није због тога што немам шта да ти одговорим, већ зато што не могу да постигнем. То важи и за друге. Predstavlja opterećenje ... ti si verovatno jedan od onih koji forum(e) doživljavaju kao instrument da pokažu da su bar negde u pravu? 0110_hahaha Šalu na stranu, a ne znam za druge ... ja sam ovde zbog razmene mišljenja i ne opterećujem se ko će da bude u pravu a ko ne, što se za tebe baš ne bi moglo reći ... i eto, pozdravljen budi. :smile: cloudking је реаговао/ла на ово 1 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 ... Мислим да сам све рекао што сам имао на претходној страни поводом ове теме, а заиста немам намеру да се прегањам у недоглед. Predstavlja opterećenje ... ti si verovatno jedan od onih koji forum(e) doživljavaju kao instrument da pokažu da su bar negde u pravu? Šalu na stranu, a ne znam za druge ... ja sam ovde zbog razmene mišljenja i ne opterećujem se ko će da bude u pravu a ko ne, što se za tebe baš ne bi moglo reći ... Не, ја сам један од оних који води расправу са неким док она има смисла и док постоје аргументи са којима може да се полемише. Када расправа почне да се врти у круг и понављање једног те истог, претвара се у празно брбљање и препуцавање да би се по сваку цену доказало да је неко у праву. i eto, pozdravljen budi. :smile: И ти такође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 O homoseksualcima nema nikakve rasprave svo dok ne utvrdimo polaznu a veoma bitnu tacku a to je da li je homoseksualnost urodjena ili je stvar odluke. Dok se to ne razgranici, dzaba diskusije jer ce svaka da se zavrsi argumentom, da parade ne sme biti jer se time kvari moral drustva a kvari se tako sto oni koji su izlozeni tome vremenom i sami postaju gejevi pa nas to onda dovodi u suludu hipoteticku situaciju da jednog dana svi budu gejevi sto istovremeno znaci i kraj covecanstva. E, taj glupi i neopravdani stav kod vernika stoji cvrsto i dok se on ne promeni nema te diskusije koja ce stvari odvesti u neki racionalan kolosek. Druga stvar je to sto samo prikriveni gej ili onaj koji je to duboko u sebe potisnuo moze da se plasi da homoseksualci mogu nekome da promene seksualnu orijentaciju. nama koji smo cisto strejt je ta ideja nebulozna i nemoguca, zato i nemamo nista protiv parade. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 E, taj glupi i neopravdani stav kod vernika stoji cvrsto i dok se on ne promeni nema te diskusije koja ce stvari odvesti u neki racionalan kolosek. После овога се можеш надати искључиво квалитетној расправи на бази аргумената. Види се да си учен човек. Од науке, такорећи. Druga stvar je to sto samo prikriveni gej ili onaj koji je to duboko u sebe potisnuo moze da se plasi da homoseksualci mogu nekome da promene seksualnu orijentaciju. Неистина. У наукама које се баве понашањем и/или психом код људи феномен утицаја средине на мање или више лабилне личности (веома широка група људи, према истим тим наукама) подробно је објашњен. А тај аргумент да се само прикриведни хомосексуалци плаше параде је на нивоу оног "аргумента" одозго, и представља добру пропагандну поштапалицу, ал ако би озбиљну дискусију са било ким, можеш само да испаднеш смешан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ja nisam rekao nikom da je glup. Rekao sam ga je stav glup. Ponovicu ako treba. Taj stav je glup... glup do bola. Ako nije glup onda je pametan. A ako je pametan onda je pametno reci da cemo svi postati homoseksualci gledanjem parade... aj malo razmisli o tome... garantujem ti da ces posle samo par sekundi razmisljanja i ti doci do relizacije da je takav stav- GLUP. (naravno, par sekundi nije malo, razumem... ali nikad ne treba odustajati ) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ја не мислим да ће се због параде нешто посебно повећати број хомосексуалаца . Једноставно , против сам промоције било какве сексуалне девијације . Треба бре овај народ и да се постиди нечега а не само да се поноси, доста је било . Разумем ја да је неко болестан, и страшно је ружно смејати се неком или га одбацивати због његове болести, јер, ко је од нас без греха, без болести . Али ићи по граду и викати како си поносан због своје болести је ван памети . Мислим шта је следеће, парада спонзоруша, са Карлеушом на челу, парада прељубника, или корумпираних државних службеника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ја не мислим да ће се због параде нешто посебно повећати број хомосексуалаца . Једноставно , против сам промоције било какве сексуалне девијације . Треба бре овај народ и да се постиди нечега а не само да се поноси, доста је било . Разумем ја да је неко болестан, и страшно је ружно смејати се неком или га одбацивати због његове болести, јер, ко је од нас без греха, без болести . Али ићи по граду и викати како си поносан због своје болести је ван памети . Мислим шта је следеће, парада спонзоруша, са Карлеушом на челу, парада прељубника, или корумпираних државних службеника. Da ali zasto bas za homoseksualce da se stidi narod? Nije narod homoseksualan nego neki njegovi pojedinci (pritom minorni u broju). Kako to da verujucu ne insistiraju na stidu od nekih drugih stvari kojih ima u izobilju i mnogo su opasnije i po drustvo i po moral, sto javni sto privatni? To bih voleo da mi neko objasni, zasto verujuci cute za SVE druge grehove i izopacenosti a SAMO im homoseksualnost najvise smeta? TU mislim da pre svega postoji neko psiholosko objasnjenje... ja sam nudio svoje tumacenje tog problema vise puta po forumu ali to je samo moje shvatanje. A parada sponozorusa postoje, zovu se splavovi i diskoteke. Tamo se JAVNO promovise blud, povrsnost, seks... niko se od njih ne stidi toga i svi su PONOSNI sto su utegnuti, zategnuti, polugoli, nasminkani i kvarcovani! I gde su patriJote sa ZRU foruma da protestuju protiv tih parada? ZAsto ih nema ispred splavova i diskoteka da prete i biju? Gde je Nedeljko? Gde je Dynablaster? Gde su Nasi, Vasi, Njihovi, Obrazi, Brade i Obrve? Nema ih isred splavova... Zato sto su unutra... Славен and hansbrough је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ja nisam rekao nikom da je glup. Rekao sam ga je stav glup. Ponovicu ako treba. Taj stav je glup... glup do bola. Ako nije glup onda je pametan. A ako je pametan onda je pametno reci da cemo svi postati homoseksualci gledanjem parade... aj malo razmisli o tome... garantujem ti da ces posle samo par sekundi razmisljanja i ti doci do relizacije da je takav stav- GLUP. (naravno, par sekundi nije malo, razumem... ali nikad ne treba odustajati ) Нисам те погрешно схватио, само сам рекао да то није аргумент. А рећи да постоје само две крајности, и да си или скроз у праву или ниси уопште (став је или глуп или паметан) више говори о теби и твом начину сагледавања света. Посебно када се ради о једној овако комплексној теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Stavovi ne mogu da budu glupi ili pametni... opet mi propade sarkazam... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 opet mi propade sarkazam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Kazi ti meni, gde si ti da protestvujes protiv parade spponozirusa na slpavovima i diskotekama? Imas u mom drugom postu detaljnije opisan taj problem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Kazi ti meni, gde si ti da protestvujes protiv parade spponozirusa na slpavovima i diskotekama? Imas u mom drugom postu detaljnije opisan taj problem... Не могу сад баш да тражим тај пост, ал контам да се о тој теми слажемо 1/1, ако ме то питаш. Са том фелом немам никаквог посла, нити су ме икад занимале, једноставно никад нисам био у том фазону, нити сам сада. На сплавове не идем, у дискотеке сам престао одавно да идем, сем тамо где се свира рок (макар била и рупа најгора). И не само оне, него и Пинк, шабанизација, Велики Брат, Фарма, Луда кућа... Милијарду ствари и милијарду ликова, против којих сам свуда и на сваком месту, што увек јасно ставим до знања. Немам проблема да отворено причам о томе било где, али опет нећу било коме да намећем своје ставове, нек свако живи како мисли да треба да живи. Ал кад би неко кренуо да прави протесте и да од тога прави неке позитивне вредности, које би сви требало да усвојимо или промовишемо, био бих против тога. Овако, нека свако живи онако како мисли да треба, као и ови што би да парадирају, и да том парадом човека сведу у оквире његове сексуалне опредељености. али, када једном каже да би изашао да протестује, то је већ политика, и са тим имам право да се не сложим, мада мислим да се те теме вештачки форсирају да би се стварала тензија око тога уместо око битнијих ствари, и да ту увек најгоре прођу сами хомосексуалци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 O brkanju licniih sloboda sa drustvenim i politickim pisao je Luctor, pa da se ne ponavljam. Nzm sta je pisao. Ne citam sve poruke. Nego, gde sam ja to uopste brkao licne, drustvene i politicke slobode? Samo mislim da svako treba da poseduje i jedne i druge i trece. I ne zovem. Zovem tako kvaziliberale koji se kriju iza liberalnih principa kako bi izokrenuli drustvo naopacke u skladu sa svojim manjinskim zahtjevima. A sta su za tebe pravi liberali? Ne znam zaista za to pismo. Ovo: I gather from your letter that your son is a homosexual. I am most impressed by the fact that you do not mention this term yourself in your information about him. May I question you why you avoid it? Homosexuality is assuredly no advantage, but it is nothing to be ashamed of, no vice, no degradation; it cannot be classified as an illness; we consider it to be a variation of the sexual function, produced by a certain arrest of sexual development. Many highly respectable individuals of ancient and modern times have been homosexuals, several of the greatest men among them. (Plato, Michelangelo, Leonardo da Vinci, etc). It is a great injustice to persecute homosexuality as a crime –and a cruelty, too. If you do not believe me, read the books of Havelock Ellis. Ne dozvoli gej propagandu koja ima za cilj udar na same temelje drustva (redefinisanje pojmova porodice,braka, mame i tate itd). To nikome ne mogu da zabranim. Mogu licno da iznosim razloge zasto mislim da je nesto lose ili dobro, ali da bilo sta zabranjujem ili dozvoljavam - to nije na meni a mislim da nije ni na kome drugome. Kada sam ja napisao da ne mozes izjednacavati gej paradu sa onima koji ugrozavaju ljudske zivote, rekao si mi da to nema veze. Sada to isto navodis kako bi napravio razliku izmedju gejeva i ubica. Dakle, odluci se. Nema veze ako dosledno postujes princip vecine. Potpuno je nebitno da li se radi o pravu na zivot ili pravu na privatnu svojinu. Ako vecina nesto odluci, to ima da se sprovede. Ovde se sa druge strane radi o tome da ti zelis da poredis ljude koji nikoga ne ugrozavaju (barem ako pod iznosenjem stava ne podrazumevas ugrozavanje) sa ljudima koji ugrozavaju kako tudje zivote tako i njihovu imovinu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 O homoseksualcima nema nikakve rasprave svo dok ne utvrdimo polaznu a veoma bitnu tacku a to je da li je homoseksualnost urodjena ili je stvar odluke. Zapravo, ako mene pitas, mislim da je to najmanje bitno za celu ovu pricu. Cak i da se dokaze da su svi pederi na svetu izabrali da budu to sto jesu - pa sta? Kako god okrenes, ljudi treba da imaju pravo da zive tako. A da li su to svesno izabrali ili su sa time rodjeni ili se,pak, razvilo u prvim godinama zivota - to je potpuno nebitno kad se radi o legalnosti same stvari. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 "True morality consists far more in how well we care for one another than in what kind of external behaviour we wish to force on other people. Too often, moralism is confused with morality, but they are far from being the same. The moralistic notion that Christianity has a duty to try to force one or another denomination’s understanding of biblical morality on any nation or community is quite destructive and usually leads to persecutions and violence. People with such ideas will usually ignore the Gospel itself and rummage through the Old Testament seeking a bludgeon to use against someone or some group. Another construct that appears to be problematic is focussing the whole concept of morality on sexual matters, often to the exclusion of other very serious issues. One of the greatest moral problems in our era is the destruction of the environment, and this is rooted in egoism and self-centredness. These two, egoism and self-centredness (or "self-love") are the very bases of all that is genuinely immoral, and moralism itself is a form of egoism and self-focus". "The efforts of some religious bodies to manipulate the civil government in order to have it legislate their doctrines and moral concepts into civil law is nothing else but sinful egoism, self-centredness and self-love. It is therefore the very opposite of true morality and it has no place for Orthodox Christians. Our greatest moral obligation is to develop an unselfish love for God, our neighbour, and the realisation that all of mankind is our neighbour and each one of those human beings is the image and likeness of the living God. If we cannot love the image and likeness of God how shall we learn to love God Himself? Moralism involves fantasies of a "more Christian past," and is filled with judgment and condemnation, yet Christ " came not to condemn the world, but that the world, through Him, might be saved." Moralism does not use the language of healing, but the language of fire, the rhetoric of self-righteousness and often of hate and violence". hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука