Млађони Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ne zalazem jer sam ja za hriscanski moral a ne sektaski ili ateisticki. Ti da se zalazes za Hriscanski moral tebi ne bi smetalo da neko proseta ulicom i kaze da je gej. Ti da se zalazes za hriscanski moral, dosao bi i rekao brate prihvatam te takvog kakav jesi, dodji na liturgiju sa nama. Ali ti njih ne zelis da prihvatis takve kakve jesu. To je fora. Netacno. O tome sam vec govorio. Zakoni dozvoljavaju ogranicavanje ili cak ukidanje odredjenih prava u slucajevima remecenja javnog reda ili morala. Samo drzava treba da definise sta je za nju javni moral, i da li ga uopste ima ili svako moze da radi sta mu padne na pamet. Istina, samo sto ova drzava nigde nije zabranila niti dozivljava slobodu da neko kaze da je gej i da se ponosi time - remecenjem javnog morala niti remecenjem javnog reda i mira. To sto vi svojevoljno i samovoljno van zakona i ustava definisite jednu dispoziciju ( u pravu poznato kao nedovoljno definisane dispozicije) siroko i kako se vama cefne, to ne znaci da ste u pravu. Takve dispozicije kada se nalaze u ustavu, se kroz zakone konkretizuju u konkretne pravne akte. Ne postoji nijedan konkretni pravni akt koji dozivljava homoseksualnost kao javni nemoral. Da bi to shvatio (ako te uopste zanima da shvatis) dobar ti je primer zakon o saobracaju i pojam "bahatog vozaca", posle u nizim pravnim aktima imas konkretno definisano sta je to "bahata voznja" ... ja mogu da kazem da je bahata voznja sto si mi trubio duze vreme iza mene. Ali to ne znaci da zakon to dozivljava kao bahato ponasanje u voznji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Pa i ti koji su odlucili koja su to ljudska prava su takodje grupa istomisljenika cije stavove ne dijele svi. Kakve to ima veze sa time da si se nalupao o tome sta liberalna demokratija znaci? Te stavove dele svi oni koji su malo upoznati sa istorijom i koji znaju do cega promovisanje ideja koje ti zastupas dovodi. Druga grupa ljudi su oni koji nisu upoznati sa time, a postoje i treci. To su ti oni koji pored svega ostaju ubedjeni da su u pravu,cak iako im se milion puta demonstrira do cega njihova ideologija dovodi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 U ustavu piše da je Republika Srbija sekularna država ... kakav hrišćanski moral onda spominješ? Kakav crni Ustav. Njega se sete samo kada se dodje do Kosova. U slucaju pedera i slicnih stvari, komotno ce preci preko svih mogucih clanova koji im ne idu u korist. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ti da se zalazes za Hriscanski moral tebi ne bi smetalo da neko proseta ulicom i kaze da je gej. Ti da se zalazes za hriscanski moral, dosao bi i rekao brate prihvatam te takvog kakav jesi, dodji na liturgiju sa nama. Ali ti njih ne zelis da prihvatis takve kakve jesu. To je fora. Tako ti je to kad neko hriscanstvo pomesa sa nacizmom, pa misli da je Hristos izigravao Firera. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Pa i ti koji su odlucili koja su to ljudska prava su takodje grupa istomisljenika cije stavove ne dijele svi. Ljudska prava su ti mnogo prosta. Zapitas se pitanje: Sta ja zelim za sebe, i sta ne zelim da drugi mene zabrane i sto ja ne bi trebalo da zabranjujem drugima., bez da povredjujem fizicki ili materijalno druge? Pa dodjes.. zelim da imam pravo da zivim. Ne povredjujem druge, uzivam u svom zivotu. DAkle ja imam pravo da zivim drugi imaju pravo da zive. Zelim da imam pravo da se krecem. Ne povredjujem druge, krecem se slobodno gde zelim. jai mam pravo da se krecem slobodno trebaju i drugi. Zelim da imam pravo da iskazem svoje misljenje, ja imam pravo da kazem sta mislim imaju i drugi. Niko nije povredjen. Zelim da imam pravo na SVOJU IMOVINU, svoje stvari. Ako sam ja nesto zaradio napravio ja imam pravo da to posedujem time raspolazem. Takodje imaju i drugi. Itd... i tako konkretizujes jedan kompletan set prava koje ne zelis da drugi ukinu tebi (zelis da ih uzivas) i ti ne bi trebalo da ih ukines drugim ljudima..jer jedni druge, posedovanjem tih prava nikako ne povredjujete. To je jedan logicki sled stvar. Ja sam hrsicanin, zelim da se okupljam u gradu i iskazem to da sam Hrsicanin znaci to treba da moze da uradi svako drugi koji pripada svakoj drugoj religijskoj, socijalnoj ili nekoj drugoj grupi. Navijac zvezde, ljubitelj pasa, ljubitelj automobila, homoseksualac, heteroseksualac, biseksualac, musliman, satanista, budista, golfer, ciganin, crnac, arapin, irac bilo koja druga socijalna grupa. I onda kada neka socijalan grupa treba da izgubi to pravo? Onda kada poziva na povredjivanje druge socijalne grupe. Naprimer... fasisti, nacisti, rasisti, oni koji kroz ta prava salju poruke mrznje. Da li homoseksualci kroz svoje gurpe salju poruke mrznje? Prozivke mozda, ali poruke mrznje nikako. Pricamo o grupi ne o jednom plakatu. Neko moze da dodje na litiju sa plakatom "bog mrzi crnce" ali to ne znaci daj e to poruka litije. Славен and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Tako sto je i jedno i drugo mirni skup i pred zakonom izmedju njih ne postoji razlika. Postoji razlika jer gej parada vrijedja javni moral. A i da ne postoji razlika pred zakonom, opet vrijedja javni moral. Prvo, javni red i mir ne remete homoseksualci pa da to bude dobar razlog za zabranu Parade. Ne direktno, ali to provociraju. A drugo, javni moral nije hriscanski moral. U S. Arabiji da. I ne moze svako da radi sta god zeli, jer postoje jasne granice: kad ugrozavas drugog, onda se vise ne radi o tvojim "pravima" nego o zloupotrebi slobode. A ko je odredio tu granicu? I koga ugrozavaju narkomani ili oni koji zele nagi da setaju gradom? A oni ipak nemaju zakonsko pravo da organizuju skupove za afirmaciju svojih "afiniteta". U ustavu piše da je Republika Srbija sekularna država ... kakav hrišćanski moral onda spominješ? Sekularnost ne znaci ateisticnost, nego znaci nemogucnost svestenih lica da upravljaju drzavom. mnogo veze sa definisanjem javnog morala. Pa za nerede su krivi huligani, a ne pederi. Sta, sutra da se huligani okupe i pocnu a unistavaju grad zbog Metallicinog koncerta, trebalo bi zabraniti koncert? Naravno da treba. Slicno ti je i sa slobodom govora. Svako moze da prica sta hoce, dok ne pocne da siri govor mrznje. U tom slucaju sloboda govora postaje drugorazredna i taj govor mrznje se sankcionise. Zasto? Zato sto je cilj tog govora napad na druge i remecenje javnog reda i mira. Stvarno cu se uzdrzati da te ne nazovem onim imenom koje ti najradije pristaje. Nema potrebe da se suzdrzavas. Pokazi pravo lice. Ti se i dalje zamajavas tim brojkama? Ajde idi pitaj nekog od tih vrlih "hriscana" da li bi zeleli da zakonski bude regulisano kad, kako, koliko neko sme da pije, da se kocka, oblaci, ponasa itd... bas me zanima kol'ko ce milisekundi proci pre nego sto te svi kolektivno ne oteraju u tri lepe. Opet spinujes. Nacin oblacenja, konzumiranje duvana i alkohola nije nemoralno. Jedino ako se pretjera sa tim. Kockanje takodje nije nemoral nego se moze klasifikovati kao losa navika. Tako sto se polazi od ideje da su svi ljudi rodjenjem jednaki i da imaju odredjena prava. Naravno, ne ocekujem da totalitaristicki um kao tvoj to skapira. Ja sam te pitao ko je odredio spisak ljudskih prava. Odgovor znam i reci cu ti, ako mi ne odgovoris. Poljubac dva muskarca provocira i mnogi pederi bi zbog toga imali probleme. Moze da provocira samo nestabilne licnosti. To je ok, ali lupanje u dobose i drzanje govora o "normalnosti" heteroseksualnosti ne dolazi u obzir. Samo sto ne zivimo u zemlji Pederastiji. I samo sto je homoseksualizam nemoralan sa hriscanskog stanovista,kao i stanovista mnogih drugih religija, ideologija, a sa stanovista nauke je poremecaj. A sta je homoseksualnost nego seksualna orijentacija? Psihicki poremecaj i nemoral. No, govorili smo o paradi. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Kakve to ima veze sa time da si se nalupao o tome sta liberalna demokratija znaci? Te stavove dele svi oni koji su malo upoznati sa istorijom i koji znaju do cega promovisanje ideja koje ti zastupas dovodi. Druga grupa ljudi su oni koji nisu upoznati sa time, a postoje i treci. To su ti oni koji pored svega ostaju ubedjeni da su u pravu,cak iako im se milion puta demonstrira do cega njihova ideologija dovodi. Sta sam nalupao? Ne dijele svi. To je poenta. Nebitno da li znaju istoriju. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ljudska prava su ti mnogo prosta. Zapitas se pitanje: Sta ja zelim za sebe, i sta ne zelim da drugi mene zabrane i sto ja ne bi trebalo da zabranjujem drugima., bez da povredjujem fizicki ili materijalno druge? Pa dodjes.. zelim da imam pravo da zivim. Ne povredjujem druge, uzivam u svom zivotu. DAkle ja imam pravo da zivim drugi imaju pravo da zive. Zelim da imam pravo da se krecem. Ne povredjujem druge, krecem se slobodno gde zelim. jai mam pravo da se krecem slobodno trebaju i drugi. Zelim da imam pravo da iskazem svoje misljenje, ja imam pravo da kazem sta mislim imaju i drugi. Niko nije povredjen. Zelim da imam pravo na SVOJU IMOVINU, svoje stvari. Ako sam ja nesto zaradio napravio ja imam pravo da to posedujem time raspolazem. Takodje imaju i drugi. Itd... i tako konkretizujes jedan kompletan set prava koje ne zelis da drugi ukinu tebi (zelis da ih uzivas) i ti ne bi trebalo da ih ukines drugim ljudima..jer jedni druge, posedovanjem tih prava nikako ne povredjujete. Opet ne znam kakve sve to veze ima sa javnom promocijom nemorala? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Opet ne znam kakve sve to veze ima sa javnom promocijom nemorala? Odaklet tebi da je to promocija nemorala? Stvarno si zapeo sa necim a ne umes da objasnis ko je rekao da je homoseksualnost nemoral? Daj tu odrednicu u zakonu da je i mi ostali proucimo, cisto da znamo o cemu pricas. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Priče o ljudskim pravima su čista laž koju su Amerikanci izmislili. Šta ja sad treba na primer da izađem go napolje i da kažem to je moje ljudsko pravo moj ponos. Vrlo dobro svi znate da te takozvane parade ponosa samo provociraju narod. Pobožni ljudi koji hoće da brane čast ove države od nemorala i sodomije nazvani su huliganima i ološima. Nemojte padati u vatru bespotrebno. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Priče o ljudskim pravima su čista laž koju su Amerikanci izmislili. Šta ja sad treba na primer da izađem go napolje i da kažem to je moje ljudsko pravo moj ponos. Vrlo dobro svi znate da te takozvane parade ponosa samo provociraju narod. Pobožni ljudi koji hoće da brane čast ove države od nemorala i sodomije nazvani su huliganima i ološima. Nemojte padati u vatru bespotrebno. Covek objasnio. Mozete zakljucati temu. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Opet ne znam kakve sve to veze ima sa javnom promocijom nemorala? Deo za promociju javnog nemorala ti je odgovoren u drugom postu: https://www.pouke.org/forum/topic/27490-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%83-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D1%83-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%83-%D0%B4%D0%B0-%D1%88%D1%82%D0%B8%D1%82e-%D0%BE%D0%B4-%D0%B3%D0%B5%D1%98-%D0%BF/page-53#entry889282 Vrlo dobro svi znate da te takozvane parade ponosa samo provociraju narod. Parada ponosa provocira samo idiote. Koga moze da isprovocira to sto neko izadje i kaze nesto o samom sebi? Sta tebe konkretno tu provocira? Kako si ti uvredjen? Uostalom to sto nekog provocira ako neko drugi kaze da je gej, to je onda njegov debeo mentalni problem. Isto tako su pre 50 godina Hriscani i Pravoslavci provocirali sirote komuniste, pa ih ovi jahali. Pobožni ljudi koji hoće da brane čast ove države od nemorala i sodomije nazvani su huliganima i ološima. Pobozni ljudi bi furali Hriscansku vrednost prihvatanja drugih ljudi. Meni hrsitos nigden ije rekao da branim moral i cast drzave. A huliganima i olisima su nazvani jer to rade sa palicama i jer su siroti provocirani. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Zamislim da sutra nestane policija, i da zakon moram da uzmem u svoje ruke. Znaci ono sto rade policajci moram sada ja licno da zasucem rukave i uradim. I kad skinem tu indirektnost onda mi se iskristalise gde su granice odbrane moje slobode, a gde pocinje moja samovolja. Значи, да сам неким случајем човек са Криптона , да ли бих спречавао геј параду својим супер моћима ? Интересантан концепт,... и проблематичан, јер велика моћ носи велику одговорност. Прва мисао би била, не бих се мешао , не приличи то супермену . Али, главни проблем је следећи, ако они изађу да шетају доћи ће народ да их туче , скупиће се разне будале и неко ће да изгуби главу и ја ћу бити крив јер нисам реаговао . С друге стране ако ускочим и побијем се да то спречим, рећи ће народ " супермен је педер и подржава геј параду", и неће ме опрати ни Дунав ни Сава . Тако да, највероватније бих отишао код гејева у лику Кларка Кента и рекао им " не шалите се главом да излазите, поломиће вас од батина, а супермен је отишао на одмор негде и ко зна кад ће да се врати", што је у ствари, одприлике, и оно што је Дачић урадио. Сад разумем човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Значи, да сам неким случајем човек са Криптона , да ли бих спречавао геј параду својим супер моћима ? Интересантан концепт,... и проблематичан, јер велика моћ носи велику одговорност. Прва мисао би била, не бих се мешао , не приличи то супермену . Али, главни проблем је следећи, ако они изађу да шетају доћи ће народ да их туче , скупиће се разне будале и неко ће да изгуби главу и ја ћу бити крив јер нисам реаговао . С друге стране ако ускочим и побијем се да то спречим, рећи ће народ " супермен је педер и подржава геј параду", и неће ме опрати ни Дунав ни Сава . Тако да, највероватније бих отишао код гејева у лику Кларка Кента и рекао им " не шалите се главом да излазите, поломиће вас од батина, а супермен је отишао на одмор негде и ко зна кад ће да се врати", што је у ствари, одприлике, и оно што је Дачић урадио. Сад разумем човека. Stvarno si drzak, decko ti daj fin primer da ti objasni koncept sta je to odbrana tvoje slobode a sta je maltretiranje drugih i ti se sprdas tu i obrces jedan odlichan primer. Uopste nije sta bi supermen uradio u slucaju gej parade.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 само Stvarno si drzak, decko ti daj fin primer da ti objasni koncept sta je to odbrana tvoje slobode a sta je maltretiranje drugih i ti se sprdas tu i obrces jedan odlichan primer. Не спрадм се , него ти кажем . Да је нестало полиције и да морам да узмем закон у своје руке , ја не бих имао никакву власт, нити би било иком битно моје мишљење и на крај памети ми не би било да идем по граду и изигравам полицајца, питање је да ли бих уопште могао да сачувам живу главу . С друге стране , да је после нестанка полиције сва власт и сва одговорност остала на мени и једино мени самом,као сам ја разумео концепт, теоретски у виду неког надбића, онда кажем лепо шта бих урадио . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука