nana Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 . Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Ako oce nek se setaju. Naravno da cu da im dozvolim. Ja nisam da se isteruje sa casa kada se prekrstis, da se trazi da se zabrani litija, da se trazi da se zabrani gej parada. Ja hocu da zivim u slobodnom i pravednom drustvu gde se svima dozvolajvaju podjednaka prava. Sve dok ne ugrozavaju ili stavljaju u veliki rzik nekog fizicki ili materijalno, neka rade sta god oce. Veliki si ti humanista pusti malo Hrista da pokazuje Covekoljublje moram da primetim da bi bio milostiviji za homoseksualce vise nego ti i beskonacno takvih. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Вантелесна оплодња је ништа друго него вештачко произвођење последица хетеросексуалног односа. Остаје чињеница да је однос мушког и женског (прирордно или у лабараторији) темељ живота, настанка нових бића. Prebrzo sam reagovao, pre nego sto sam procitao post do kraja, pa sam ponistio napisano. Onda sam video da se pominje vantelesna oplodnja, ali ako uzmemo i one informacije iz 2001. godine u obzir, onda vidimo da pitanja hetereo ili homo nije toliko vazno. Kada su uspeli da "odstampaju" DNK bakterije E. Coli, da ga prakticno sintetisu, u novinama je pisalo da je to prvi organizam ciji je otac racunar. Tu je tradicionalni pogled na polove i roditelje narusen. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Kada su uspeli da "odstampaju" DNK bakterije E. Coli, da ga prakticno sintetisu, u novinama je pisalo da je to prvi organizam ciji je otac racunar. Tu je tradicionalni pogled na polove i roditelje narusen. Да ли је нарушен? Копираш ДНК, односно копираш неко биће које постоји. То биће постоји захваљујући мушко-женском односу (природа или лабараторија, свеједно). Са дуге стране, да ли ћемо дозволити и да ли треба да дозволимо овакве експерименте и када је човек у питању? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Lagano ili agresivno uvodjenje nemorala u svet dovodi do jedne soli na ranu koja se zove totalitarizam spas. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Ja hocu da zivim u slobodnom i pravednom drustvu gde se svima dozvolajvaju podjednaka prava. Sve dok ne ugrozavaju ili stavljaju u veliki rzik nekog fizicki ili materijalno, neka rade sta god oce. Можда би такво друштво било слободно али дефинитивно не и праведно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Да ли је нарушен? Копираш ДНК, односно копираш неко биће које постоји. То биће постоји захваљујући мушко-женском односу (природа или лабараторија, свеједно). Са дуге стране, да ли ћемо дозволити и да ли треба да дозволимо овакве експерименте и када је човек у питању? Postoji u prirodi mnogo vise polova od muskog i zenskog. Postoji i bespolno razmnozavanje. Kad se kopira neko bice koje postoji zahvaljujuci musko-zenskom odnosu onda se kopira nekakav niz koji je do kopiranja nastajao musko-zenskim uparivanjem. Ako izvrsimo nekakvu izmenu u kodu, a na onoj bakteriji su se potpisali da bi je (i potomstvo joj) razlikovali od ostalih, onda imamo bespolni uredjaj za roditelja koji je nekakvim bespolnim algoritmima mutirao i sintetisao kod. Da li cemo da dozvolimo eksperimente nad ljudima to je drugo pitanje. Sve i da ih zabranimo, mislim da su oni neizbezni zbog same cinjenice da sada tehnologija dopusta da se i tu igramo. Samo sam hteo da skrenem paznju da na tom molekulskom nivou nije neophodan pol (iako ce novonastalo bice imati i pol i seksualni nagon jer je rezultat evolucionog kombinovanja, kao sto su i polovi rezultat evolucionih pokusaja). Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Postoji u prirodi mnogo vise polova od muskog i zenskog. Postoji i bespolno razmnozavanje. Ми овде говоримо о човеку. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Ми овде говоримо о човеку. Ok, tako sam i mislio, zato sam postavio onaj clanak iz 2001. Onda smo krenuli sa opstijim pojmovima... Kako god, u teoriji nam polovi nisu previse vazni za reprodukciju. Dedovima nasim je to bilo nezamislivo. Mislim da nema potrebe da idemo u mikro svet da bismo trazili argumente protiv pedera. Malo li je sto su kljucni argumenti van svemira kreirani?! Dovoljno je da kazemo da ih ne volimo ili volimo ili smo indifrentni prema njima. Mozemo da kazemo i da verujemo ili ne verujemo da time ispunjavam volju bogova. Sta da im radim, nakaradni su rodjeni, a pritom ih ni Jahve ne mirise. Istrpite nas malo, to je samo dok ste zivi. Kad pocrkamo, ionako nista vise nece biti isto, svima ce nam biti nevazan visuljak izmedju nogu, ionako nam samo nevolje donosi (osim reprodukcije iz ljubavi (izrecene javno pred trecim licima koja je odobravaju)) Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Чињеница је да сваки човек, па тако и сваки хомосексуалац, постоји зато што постоји хетеросексуални однос. Ниједан се хомосексуалац није родио из хомосексуалног односа, као ни хетеросексуалац. То значи, и хетеро и хомосексуалци постоје захваљујући хетеросексуалном односу (или вештачкој оплодњи, што је опет вештачко извођење последица хетеросексуалног, а не хомосексуалног односа). Ако једна стварност постоји захваљујући другој стварнисти, онда је та друга стварност, бивајући узроком, већа и важнија. Vaznija je ako akcenat stavis na taj jedan aspekat a sve ostale zanemaris. Evo, neko drugi bi, recimo, akcenat stavio na to da je u sredistu i jednog i drugog ljubav i da je to ono sto je najbitnije. Dakle, sve zavisi od ugla gledanja,a to se nikako ne moze uporediti sa time kol'ko su dva i dva i slicno. A cak i da se slozimo da je taj element uzrocnosti najbitniji i da je heteroseksualnost vaznija - kako se to odnosi prema ljudskim pravima? Je l' to sto homoseksualaca ne bi bilo bez heteroseksualaca argument u prilog zabrani promovisanja homoseksualnosti? Kako si uopste dosao do te teme? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Heteroseksualnost=smisao Homoseksualnost=obicno telesno zadovoljstvo Meni je to malo neobicno telesno zadovoljstvo, dizvines. Cak mi se cini da mi ne bi bilo zadovoljstvo... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Dobro, i sta vi mislite koji je plan homoseksualaca? Sta je to zadnje cemu oni potajno teze?Odgovor na ovo pitanje me mnogo zanima, iskreno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 Можда би такво друштво било слободно али дефинитивно не и праведно. Zasto je nepravedno? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 То ради и "контра страна", тако да ништа новог..... Чик, реци нешто против, одма си фашиста. Ko je ovde tvrdio da je svako fašista čim ima nešto protiv održavanja parade? .mislise. Не могу се пордити хомо и хетеросексуалност. Друга је много важнија и вреднија. Из простог разлога. Да није ње, не би било ни оне. Што не важи у обрнутом случају. Зато, никако се не могу изједначавати. Хетеросексуалност је важнија, неупоредиво. Ја и не знам да се неко залаже за забрану хомосексуалносту и за забрану да живи ко како и са ким хоће? То први пут чујем. Zašto bi bilo bitno da li postoje ili ne postoje seksualnosti, odnosi između ljudi ili sami ljudi ... to je bitno religijama i na svakom pojedincu je da li hoće ili neće da ima potomstvo. Jer, ako ćemo po tome onda bi homoseksualnost i aseksualnost bile iste nastranosti i isti gresi i društvo (i država) bi trebalo da smatraju svojom dužnošću da se mešaju u živote pojedinaca i proveravaju da li svaki momak od 18 - 30 godina ima devojku (i obrnuto) da li (šta da li, kada!) misli da se ženi ili udaje i tome slično ... Ideja je samo u tome da društvo (i država) treba da drže podalje nos od mojih (i bilo čijih) privatnih stvari, a u to spada i izbor (ili odsustvo istog) životnog saputnika i izbor da li će neko imati porodicu ili ne ... Zašto? Pa umesto toga imamo grafite peder neće proći i slične ... to znači da ako se neko javno izjasni kao gej ili se ponaša neubičajeno u odnosu na ponašanje većine može da dobije ili tihi prezir, a katkad i batine ... drvce је реаговао/ла на ово 1 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Zasto je nepravedno? Зато што нисмо сви исти . Зато што се права која се тек теко дају често злоупотребљавају . Не може ,напр., битанга и беспосличар да има иста права, напр. да гласа, као човек који ради,зарађује и доприноси држави. Одређена права треба давати као награда ,онима који ће их одговорно користити . Као што ћеш на пример детету дати да узима ауто кад год хоће кад покаже да ће бити одговоран возач . Сад можеш да ме назовеш фашистом или слично али заиста мислим да права треба да се заслуже а не поклањају. Треба неговати одређени модел понашања који ће обезбедити просперитет државе и нације. SHADOWS OF THE LIGHT and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука