Шиле_95 Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 ...лоповима, убицама, курвама, наркоманима и свим сличним људима као што се Исус дружио? Да ли се то од хришћанина тражи? Ех! И дружио сам се и дружим се, некада сам чак и био део њих...Игорово одрастање мене подсећа на моје, а нарочито јер га и познајем дуго и са њим сам заједно тренирао и проводио доста времена и ишао на литургију... Себи видим једини спас ако се одселим одавде, што и планирам у скорије време, и посветим се факултету и некој нормалној, здравој причи. Молим Бога да ми помогне! Радосна, Grizzly Adams, nana and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 ...лоповима, убицама, курвама, наркоманима и свим сличним људима као што се Исус дружио? Да ли се то од хришћанина тражи? (опростите на изразима) Ništa,ništa... Ne bih se družila sa pomenutima.Ne bi mi prijalo takvo društvo.Isus se nije družio sa njima,on ih je pozivao u nadi da će se pokajati.Isus je odabrao društvo-apostole,a sve ostale je pozvao da se promene i podju za njim,neki od njih su se pokajali i Hristos ih je primio. Ja se svakodnevno susrećem sa lopovima,lažovima,narkomanima,manipulatorima,budalam i sličnim ljudima,sa njima ne bih volela da se družim.Više bih volela da živim u šumi nego sa pomenutima. Zašto ? Zato što su u stanju da izlude malog i slabog čoveka i bukvalno ga ubiju u pamet svojim stavom.Neretko su agresivni ,bezobrazni i uvek bi da menjaju svet po svojoj meri. Ja nisam u stanju da se sa njima družim,ne zato što ih osudjujem,već zato što me ponekad neriviraju do te mere da poželim da im sve kažem jasno ,a tada im više ne bi palo na pamet da se menjaju,bili bi povredjeni,a to je greška u koracima.Ja tu snagu koju Hristos ima nemam . Malo je ljudi sa kojima volim da se družim. Gordana ., nana, PredragVId and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 @@Игор Шеваљевић,@@Шиле_95, Dragi, dobri, 'ostri' momci, snaga je dobra kad je u sluzbi Dobra, nazalost zivimo u takvom svijetu gdje se djeca odgajaju na filmovima o agresivnosti, kultovima agresivnih sportova, u najmanju ruku takmicarskih, sa projekcijom neprijateljstva na tudji tim ili tudjeg takmicara, gdje se divimo materijalnom u svakom pogledu pa i fizickoj sili i snazi. Da ne kazem koliko ima prijetnje po one koji su slabi u svakom pogledu pa treba neko da ih i zastiti. To ne mogu ja sigurno, nego neko od takvih, kojima se mladi dive, a koji je na pravoj strani. Nazalost ima dosta nasilja medju djecom i mladima, ali ima i svijetlih primjera kad neko upotrijebi svoju snagu i ugled da nekog odbrani ili da ih natjera na smanjenje sukoba. Na temu: da se spisak dopuni dusevnim i HIV bolesnicima, (tacnije bolestima, kako bismo mi postupili s takvim ljudima), pa da tema bude savrsena. Kao mlada, nesvjesno, ne poznajuci uopste hriscanstvo, stavila sam se na stranu tako jedne od grupe vrsnjaka odbacene osobe, (to je vrlo bolno u tom dobu), kao tinejdzerka sam je rehabilitovala u svom drustvu. Nikad ne bih odbacila nekog svog, koga volim, zato sto je skrenuo na los put. Kritikovala ga bih i bila bih mu zla savjest svakako. Mislim da ne bih odbacila ni nekog novog samo zato sto ima neku slabost, ako ima samo u sebi jos ljudskoga, a moguce je vrlo da ima mnogo, a da moralizam nema puno ljudskosti u sebi. Radila sam sa djecom tj.omladinom u jednoj djecijoj ustanovi, od kojih su mnogi mogli da se svrstaju u tako neke kategorije (ruzno je kvalifikovati i etiketirati ljude, uvijek postoji rijec za ponasanje ili osobinu, a ne osobu). Jako ih volim! Uopste je suvisno reci 'bez obzira na...'. I mogu da se pohvalim i da su oni mene voljeli... Desava se medju njima nasilje, kradja, pa i prostituisanje. Ali, oni su divni, s obzirom na okolnosti njihovog djetinjstva i odrastanja, oni su divni, ima u njima jos vise ljubavi, drugarstva, i zvuci nevjerovatno, dirljive i zapanjujuce vjere u Boga, oni ne kazu kao mi odrasli, i intelektualci, Bog je zao, nije dobar, vidi kako nas pati... Zahvalni su jako za svaku mrvu ljubavi... Elem, u kultnoj seriji Sivi dom imamo dva tipa vaspitaca, Belog, koji vaspitava silom, koga mrze i boje ga se, i Zeko, koji vaspitava ljubavlju, koji jedino moze da utice na domce, jer ga vole, a ne zato sto vjeruju u drustvene norme ili zele da ih postuju... Kao sto je vec dobro receno, a kako da im pomognemo ako se s njima ne budemo druzili? Da od nase moralne uzvisenosti koja se ogleda u preziru shvate koliko su oni niski? A kako mi da budemo ljudi, a ne knjizevnici i fariseji, okreceni grobovi tipa 'hvala ti Boze sto nisam kao onaj tamo.....(popuniti sa bilo kojom ruznom kvalifikacijom). Nikakav nemoral nije zarazan da bismo se bojali. (Ili jeste?). Oni su samo test nase ljubavi a mozda i sposobnosti za razmisljanje uopste. Zbog tako neceg valjda je i receno 'Vrlina je znanje'... PredragVId, Sasa2000 and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Шеваљевић Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Мили наш Шиле радујем се да те чујем макар и овако виртуално. Држ се брате знаш колико смо причали и радовали се у Христу када је Слава Цркве а наше послушање да носимо барјаке и Икону.. Радост :-) знам да је искушење велико које те окружује ал Господ је наш сведржитељ свега видљивог и невидљивог верујем и знам да ћеш сва искушења истрпети а љубав твоја ка Богу биће све већа. Држ се Шиле братић наш мили волимо те и радујемо се да те видимо. Дођи када можеш. Шиле_95 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука