Jump to content

Иван Ивановић - "промо спот за СПЦ"- ново исмевање Цркве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Исто као и господин Шек, оснивч атеиста Србије? Како нема везе. Није проблем исмевати цркву ако ниси православан. Дакле...питање је добронамерности. Он може да исмева православље, а ако приметимо да је јеврејин онда смо антисемитисти? 

Ateista je ateista, šta god da je bio pre toga, nema razlike.

Подели на овим сајтовима

Итекако има, морам да се супротставим. Видели смо то јако добро када је пукао атеистички комунистички режим Југославије. Одједном се атеисти претворили назад у оно што су били пре тога. 

Подели на овим сајтовима

Hristovo učenje kao učenje je jedna stvar, a organizovana religija je skroz druga, ja mislim da to drugo može biti samo zlo.

A ovo što je Ivanović radio nije ništa strašno i skandalozno.  Evo šta moj omiljeni komičar ima da kaže o papi:

"Kad god se vođa nekog kulta proglasi za Božjeg nepogrešivog vingmena, sakrijte decu..."   :D

I šta, sad ti je lakše? Čekaj kad dođe na tebe red da te pljuju bez razloga...uostalom, ako si Srbin, već to imaš...pogledaj filmove. Nažalost, ne znaš ti ni šta je hrišćanstvo ni šta je Crkva.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Исто као и господин Шек, оснивч атеиста Србије? Како нема везе. Није проблем исмевати цркву ако ниси православан. Дакле...питање је добронамерности. Он може да исмева православље, а ако приметимо да је јеврејин онда смо антисемитисти? 

Па зар су сви срби православни и добронамерни, само зато што су срби??!!

Дајте бре народе, будите мало самокритични, кад се исмејавају политичари, друштво, иноверни, атеисти, онда вам прија, али шале на наш рачун, то никако... шта смо ми, безгрешни?!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па комичари су у служби оног ко их плаћа, одавно то није смешно...дворске будале су и некад служиле за то да некажњено (не увек) извређају краља...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па зар су сви срби православни и добронамерни,само зато што су срби??!!

Дајте бре народе,будите мало самокритични,кад се исмејавају политичари,друштво,иноверни,атеисти,онда вам прија,али шале на наш рачун ,то никако...шта смо ми,безгрешни?!

Види, ти ако се слажеш са њиховим ставом, то није проблем. Ја сам сигурна да ово исмевање спада у организовану медијско-пропагандну хајку која се интензивно спроводи против СПЦ откако је требао да се потпише бриселски споразум. То је разумљиво, јер МЕТОХИЈА значи црквени посед, дакле наравно да ће покушати да дискредитују онога кога пљачкају....

Ја не видим добронамерну критику овде. Напротив. Добронамерна критика не вређа, не исмева. И то важи за све.

Подели на овим сајтовима

Ima i tu taloga .... Pa se folira da je ateista .... A u stvari je hrvat ili musliman i nije ateista ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Итекако има, морам да се супротставим. Видели смо то јако добро када је пукао атеистички комунистички режим Југославије. Одједном се атеисти претворили назад у оно што су били пре тога. 

To je samo bilo licemrje i odlaženje tamo gde im je bolje, niti su to bili pravi ateisti niti su to sada pravi vernici 

Подели на овим сајтовима

Види, ти ако се слажеш са њиховим ставом, то није проблем. Ја сам сигурна да ово исмевање спада у организовану медијско-пропагандну хајку која се интензивно спроводи против СПЦ откако је требао да се потпише бриселски споразум. То је разумљиво, јер МЕТОХИЈА значи црквени посед, дакле наравно да ће покушати да дискредитују онога кога пљачкају....

Ја не видим добронамерну критику овде. Напротив. Добронамерна критика не вређа, не исмева. И то важи за све.

Извини Гоцо, али то што причаш, нема везе са животом...

Спц је на последњем сабору аминовала бриселски споразум, уместо да се конкретно бави свим овим стварима, које је Иван на свој саркастичан начин презентовао у овом споту...

Ја мислим да критика и мора понеки пут да буде овако болна, да би се најзад суочили са проблемима и почели их решавати...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Kad bolje razmislim, trebalo bi da mu se bude zahvalan, ali to se nece desiti i zacarani krug ostaje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

To je samo bilo licemrje i odlaženje tamo gde im je bolje, niti su to bili pravi ateisti niti su to sada pravi vernici 

Па не можемо ни баш тако генерализовати. Тада је владала страховлада и паролама се залуђивао народ. Исто као и сад. И међу атеистима има предивних људи, нимало лицемерних, који су заправо љути на вернике због тога што нису бољи, са мање или чак без греха. Имамо и огромно незнање када је у питању наша православна вера, из разумљивих разлога. Многи када им се сложе коцкице постану прави православни верници, слободном вољом и из правог убеђења и личног сусрета са Богом.

Сад, то важи у много мањој мери за друге вероисповести, јер нису биле већинске и зато нису биле под таквим ударом комунистичке пропаганде. Дакле, моја поента је да припадници других вероисповести имају  много јаснију представу о сопственој верској припадности. И нису сви лоши и против српског народа. Али је ипак лакше из њихових редова наћи противнике СПЦ'а, зар не, логично. 

Према томе, на чијем платном списку се налазе Госн Ивановић и госн Шрек? Вежи коња где ти газда каже....

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Тај Иван Ивановић је стварно идиот.

Da, ali kad je ismevao neke druge svi smo umirali od smeha!

Elem, inace mi njegov humor nikad nije bio simpatican.

Za ovo trenutno ismejavanje crkvene hijerarhije(ne Crkve)

dobrano su krive i pojedine vladike i svestenici sa mnogobrojnim aferama i razvlacenjima po medijima!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Извини Гоцо,али то што причаш,нема везе са животом...

Спц је на последњем сабору аминовала бриселски споразум, уместо да се конкретно бави свим овим стварима ,које је Иван на свој саркастичан начин презентовао у овом споту...

Ја мислим да критика и мора понеки пут да буде овако болна,да би се најзад суочили са проблемима и почели их решавати...

Ок је критика, али није свака критика и добронамерна, како год упакована или оправдана била, то је друга ствар. Занимљив ми је тајминг и фреквентност тих "критика". Одједном се и Блиц и Курир и Телеграф и остали баве критиком СПЦ-а?

Сви до једног компетентни у тој области?

Одавно је психолошки рат перфидан и неочигледан на прву лопту. 

Став наше цркве је увек био да је човек важнији од сасуда, тако да ме не чуди сагласност СПЦ'а поводом тог питања. Јер, ми не знамо о томе више од оног што нам кроз медије кажу или слажу.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...