Jump to content

Насиље над женама

Препоручена порука

Звоцање и јесте насиље, с тим што је то немогуће законски регулисати, потребно је васпитање.

Ojasni zvocanje kao nasilje, pliz.

Подели на овим сајтовима

Ojasni zvocanje kao nasilje, pliz.

Насиље је нешто што изазива бол и потенцијалне повреде, било телесне, било психичке. Звоцање јесте насиље. Понављам, не говорим из правног угла, него из људског.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Dobro. ajmo ovako :

Jel vama nasilje kad vam neko u ljutnji kaže " "Aj ne se*i," ili "Idi u p**** m**erinu" ?

Јесте ако се стално понавља. У љутњи, која се јавља с времена на време и траје кратко, није.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Насиље је нешто што изазива бол и потенцијалне повреде, било телесне, било психичке. Звоцање јесте масиље. Понављам, не говорим из правног угла, него из људског.

Onda i neuzvraćena ljubav spada u nasilje, jer izaziva bol i potencijalne (samo)povrede.

Nisi me ubedio.

Подели на овим сајтовима

Јесте ако се стално понавља. У љутњи, која се јавља с времена на време и траје кратко, није.

Ako se stalno ponavlja ( a nije uzajamno), onda čovek treba da se zapita da li zaista želi da živi sa takvom osobom, a ima izbor da izađe iz te zajednice. Uloga žrtve je takođe nekad manipulativna.

Подели на овим сајтовима

Onda i neuzvraćena ljubav spada u nasilje, jer izaziva bol i potencijalne (samo)povrede.

Nisi me ubedio.

"Активно деловање чија је главна или једина последица наношење боли и повређивање."
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Psovke nisu nasilje, ali zvocanje moze u jednom trenutku da predje granicu i da bude, emotivno nasilje...

Ima raznih zena, ali postoje kriterijumi po kojima mozes da razlikujes...

Nasilje emotivno u vidu zvocanja se od povremenih i privremenih svadja razlikuje po ucestalosti, po onome o cemu se zvoca, dakle ako su napadi ne na licnost nego na ponasanje, ako su praceni drugim vidovima uslovljavanja, ako osoba zbog toga gubi samopouzdanje, slobodu izrazavanja, slobodu da raste i napreduje, ukoliko ma...

Ne mogu, e stvarno ne mogu..

Sretala sam zene koje su itekako ubile muzeve u pojam, dovele ih do raspadnutog stanja, potpuno isto kao sto muskarac ume psihicki da maltretira zenu to rade i zene.

Pasivna agresija jeste nasilje.

Bio je jedan lep novinarski clanak na tu temu, o zeni koja je trpela psihicko nasilje godinama od strane muza, e isto to kad procitas u muskom rodu...

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Smatram da je jedan od osnovnij kriterijuma za raspoznavanje nasilja to da li se žrtva autentično plaši nasilnika. To se vidi po njenom držanju,stavu,načinu na koji priča.

Подели на овим сајтовима

Ako se stalno ponavlja ( a nije uzajamno), onda čovek treba da se zapita da li zaista želi da živi sa takvom osobom, a ima izbor da izađe iz te zajednice. Uloga žrtve je takođe nekad manipulativna.

Uloga zrtve je sklop licnosti koji moze da pruzi povod, ali ne i da bude uzrok.

Ukoliko izostane povod pocinilac ce naci drugu zrtvu.

Ali mentalni sklop recimo zena mucenica takozvanih nije i ne sme biti olaksavajuca okolnost za nasilnika. I na njemu se moze raditi.

Povod nije isto sto i krivica...

Подели на овим сајтовима

Uloga zrtve je sklop licnosti koji moze da pruzi povod, ali ne i da bude uzrok.

Ukoliko izostane povod pocinilac ce naci drugu zrtvu.

Ali mentalni sklop recimo zena mucenica takozvanih nije i ne sme biti olaksavajuca okolnost za nasilnika. I na njemu se moze raditi.

Povod nije isto sto i krivica...

Izgleda da me pogrešno tumačite.

NIGDE ne podržavam psihičko nasilje, i sama sam prošla kroz taj pakao.

NIKADA nema opravdanja za nasilje, ni za jedan njegov oblik.

Govorim samo da treba biti oprezan jer se i sa time može manipulisati.

Toliko od mene na ovu temu.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da me pogrešno tumačite.

NIGDE ne podržavam psihičko nasilje, i sama sam prošla kroz taj pakao.

NIKADA nema opravdanja za nasilje, ni za jedan njegov oblik.

Govorim samo da treba biti oprezan jer se i sa time može manipulisati.

Toliko od mene na ovu temu.

Ma to moze naravno :)

Mi smo se cini mi se svi slozili s tobom i prosirili pricu, nadam se da je to jasno.

Uvek ima manipulatora. Tu ne treba bit mnogo pametan, samo su to teske patologije u pitanju.

Uvek je bilo to da mnogi cute, a da oni koji su najbucniji cesto imaju sasvim drugacije motive.

Ne samo na ovoj temi.

Nazalost sve je za mene ovo smesno, jer smo mi prost i primitivan narod i mnogo ce vode proteci dok skontamo neke stvari.

Dok god je pravosudni sistem takav, u kom je zastita zrtve nepostojeca, u kojoj je sekundarna viktimizacija uveliko prisutna, to je ona prica "a jel se vi plasite vaseg muza? jok ja na njegovo ubicu te se samo nasmejem...sve je to vrsta sekundarne viktimizacije i mnogi odustaju u startu jer znaju da ce maltene ceo sistem biti protiv njih.

Premale kazne, previse price, a zasto mi se cini da ce mnogi samo koristiti ovo za obracun po nekim drugim osnovama...

Подели на овим сајтовима

Dok god je pravosudni sistem takav, u kom je zastita zrtve nepostojeca, u kojoj je sekundarna viktimizacija uveliko prisutna, to je ona prica "a jel se vi plasite vaseg muza? jok ja na njegovo ubicu te se samo nasmejem...sve je to vrsta sekundarne viktimizacije i mnogi odustaju u startu jer znaju da ce maltene ceo sistem biti protiv njih.

Premale kazne, previse price, a zasto mi se cini da ce mnogi samo koristiti ovo za obracun po nekim drugim osnovama...

Upravo o tome i pričam.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...