мирођија Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Зна ли неко шта је са Лионом, Јустинијаном и Биљом? А и Медо сад га видиш, сад га не видиш. Јустинијан је иначе значајно смањио интензитет учешћа на овом форуму од оног тренутка када сам одлучио да мало више времена у животу пробам посветим другим стварима које су много више корисне него празнословити на виртуелним просторима. Тако би и било, повремено бих долазио овде да се није догодио најстрашнији догађај у исторји СПЦ када је безаконитим чином група људи која недостојно носи митре, неканонски свргнула свог брата у Христу владику Артемија, и увела страховладу у ЕРПиКМ прекидајући деценијско непрекидно служење Литургије у манастирима које је из пепела подигао и оживио и напунио монаштвом управо владика Артемије. Каквом уму може пасти напамет да даје епитимију да се забрањује служње Литургије на најрадоснији и најважнији празник о коме виси читава наша вера и наш смисао живота задобија своју пуноту и смисао, за Христово Васкрсење!? До данас се не смањује кампања против благочестивог Артемија и не знајући како више да му се напакују лажи, јер очито се више ништа не може доказати по питању финасијских малеврзација, па се сад кренуло и да га се оптужује како је манипулисао Богом и људима , и како не познаје еклесиологију!! Ко је то изговорио? Ни мање ни више неог један други епископ који је још био у пеленама када је владика Артемије учио еклесиологију и догматику ни мање ни више него од најсветијег нам Србина последњих времена, св.Јустина Ћелијског. Ком уму може пасти напамет да без икаквог доказа тако паушално изриче такве клевете као што су Артемијево манипулисање Богом? Једном сам добио критику једног овде уваженог члана, ко смо ми обични мирјани да се супротстављамо њима уваженим "теолозима и богословима". Можеш мислити!! Али ево ваши учитељи и они којима ви одајете похвалу управо се понашају онако како ви нећете да се други понаша према вама, а то је да један постдипломац придикује једном доктору теологије знатно старијем од њега да манипулише Богом и да не зна еклесиологију. Због свега тога што сам навео, а подржава се овде, ја сам нашао да мени није овде место. Тако да не само да не долазим овде, него нити читам овај форум више. И овде сам сасвим случајно видио ову поруку, јер ме је интересовало да ли се пише и коментарише ишта поводом нових отрова које бљује Жељка Јевтић против владике Артемија у немачком Блицу. Мени је лично драго што си објаснио зашто те нема и лични став поводом тога. Читала сам неке твоје постове са пажњом раније, па ми је само жао што оду револтирани људи од којих може нешто да се научи. 0205_whistling И сама сам хтела да одем са овог форума на самом почетку,јер сам била повређена, али натрапала сам на Лазарицу, која ми је својим објашњењем да што више пишем овде и развијам запуштене таленте, помогла да схватим да никада није касно учити и мењати погрешне ставове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ја сам случајно набасао на ову тему, и видио да се сестра Милева распитује где је Јустинијан, и остали чланови. Па сам се зато јавио, да би њој и кога је још интересовало одговорио, но нисам се јавио да би се правдао, нити молио икога за било шта. Али да сам нагласио непрваду која се чини на очиглед здравог разума свих православних хришћана, јесам и због тога што нико овде није рекао и реч против тога, зато сам навео разлог мог неписања. Ja se u potpunosti slazzem sa tobom brate Justinijane. Mnogo je takvih stvari bilo. Ali ja sam ostao i i dalje furam svoj fazon iako mi se mnoga ponaschanja ne svidjaju. Ako nischta drugo bar mogu da nerviram iskljuchive i principijelne... Zziv ti nama bio i vrati se jer ovde su potrebna schto razlichitija mischljenja a ne da svi, kao Severnokorejanci, budemo isti i sluschamo "vodju(e)". БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ја сам случајно набасао на ову тему, и видио да се сестра Милева распитује где је Јустинијан, и остали чланови. Па сам се зато јавио, да би њој и кога је још интересовало одговорио, но нисам се јавио да би се правдао, нити молио икога за било шта. Али да сам нагласио непрваду која се чини на очиглед здравог разума свих православних хришћана, јесам и због тога што нико овде није рекао и реч против тога, зато сам навео разлог мог неписања. Ja se u potpunosti slazzem sa tobom brate Justinijane. Mnogo je takvih stvari bilo. Ali ja sam ostao i i dalje furam svoj fazon iako mi se mnoga ponaschanja ne svidjaju. Ako nischta drugo bar mogu da nerviram iskljuchive i principijelne... Zziv ti nama bio i vrati se jer ovde su potrebna schto razlichitija mischljenja a ne da svi, kao Severnokorejanci, budemo isti i sluschamo "vodju(e)". Брате, не можемо бити различити. Христос се молио за све верне да буду једно, а не што више различито. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Брате, не можемо бити различити. Христос се молио за све верне да буду једно, а не што више различито. Brate, ti si to dao definiciju Istine Jedne Jedine. A ja sam samo prichao o vische puteva koji vode do Nje. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Брате, не можемо бити различити. Христос се молио за све верне да буду једно, а не што више различито. Brate, ti si to dao definiciju Istine Jedne Jedine. A ja sam samo prichao o vische puteva koji vode do Nje. Istina je samo jedna-vladika Artemije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ја сам случајно набасао на ову тему, и видио да се сестра Милева распитује где је Јустинијан, и остали чланови. Па сам се зато јавио, да би њој и кога је још интересовало одговорио, но нисам се јавио да би се правдао, нити молио икога за било шта. Али да сам нагласио непрваду која се чини на очиглед здравог разума свих православних хришћана, јесам и због тога што нико овде није рекао и реч против тога, зато сам навео разлог мог неписања. Ja se u potpunosti slazzem sa tobom brate Justinijane. Mnogo je takvih stvari bilo. Ali ja sam ostao i i dalje furam svoj fazon iako mi se mnoga ponaschanja ne svidjaju. Ako nischta drugo bar mogu da nerviram iskljuchive i principijelne... Zziv ti nama bio i vrati se jer ovde su potrebna schto razlichitija mischljenja a ne da svi, kao Severnokorejanci, budemo isti i sluschamo "vodju(e)". Брате, не можемо бити различити. Христос се молио за све верне да буду једно, а не што више различито. joooj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Брате, не можемо бити различити. Христос се молио за све верне да буду једно, а не што више различито. Brate, ti si to dao definiciju Istine Jedne Jedine. A ja sam samo prichao o vische puteva koji vode do Nje. Нема ни више путева. Увек је био један једини пут, и то тесан, који је водио до једних јединих врата, и то уских, до једне једине Истине, а то је Христос. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Cilj jeste isti, ali putevi su različiti, kao što su različiti pozivi, prilivi, talenti , darovi :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ја никог не бих звала да се врати, јер мислим да је живот без форума много лепши. Ово је нужно зло. отприлике, ја провод овде схватам као жртву. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ја никог не бих звала да се врати, јер мислим да је живот без форума много лепши. Ово је нужно зло. отприлике, ја провод овде схватам као жртву.Баш тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 добро нам дошли браћо различитих мишљења. толико о једнини у љубави 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ја никог не бих звала да се врати, јер мислим да је живот без форума много лепши. Ово је нужно зло. отприлике, ја провод овде схватам као жртву. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Нема ни више путева. Увек је био један једини пут, и то тесан, који је водио до једних јединих врата, и то уских, до једне једине Истине, а то је Христос. Ima, ima i to preko 7 milijarde puteva i oni vode do 4 puta (pricha o sejachu i semenu) a tachetiri opet do Jednog Jedinog Puta o kom ti prichass. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Нема ни више путева. Увек је био један једини пут, и то тесан, који је водио до једних јединих врата, и то уских, до једне једине Истине, а то је Христос. Ima, ima i to preko 7 milijarde puteva i oni vode do 4 puta (pricha o sejachu i semenu) a tachetiri opet do Jednog Jedinog Puta o kom ti prichass. Само још кратко да не дужим, јер видим неки се ударају по глави, па нећу дужити да им се не би усијале превише. То што ти брате зовеш путем ја не бих звао путевима. Док душа не позна Христа, она уопште не иде никаквим путевима, него се спотиче од препреке, упада у рупе, лута по мраку, упада у провалије незнања..и тако све док је Божији промисао не изведе на Један једини пут који води у живот вечни. Ајде ако већ хоћеш да има седам милијарди путева, онда нека их буде и седам милијарди, али не оних који воде до Бога, него који воде до тог Једног пута који води ка једноме Богу. Дакле ако смо сви верни, и идемо једним путем онда треба смо на том једном путу, а а на том једном путу свако носи своје бреме и свој терет и ту бих ставио знак једнакости између сејача и семена. Кад неко мисли да иде тим Једним путем, а сматра да је дозвољено узрупирати црквени поредак, Синоду да разрешује епископа без доказане кривице на основу само сумњи и претпоставки, правити заверу против брата, качити мачку о реп Каноне, Свето Писмо, устав СПЦ, опет епископовати, иако те је епископске дужности разрешио сабор, тражити од монаштва да ти се покори некаквим потписом као да је својствено Христовим слугама да уцењују, забрањивати служити Литургију у манастирима која никад није била прекидана, и мноштово безакоња других чинити, за мене такви и они који их подржавају нису браћа у Христу, и нека их, ако они мисле да иду тим Једним путем нека иду, ја их нећу настојати гурнути са тога пута (тј изопштити из Цркве) јер није то моје него Божије, али ћу гледати да себе сачувам од њиховог зла, тако што ћу се померити на другу страну пута, а они нека иду својим па како Бог да и њима и мени. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Кад неко мисли да иде тим Једним путем, а сматра да је дозвољено узрупирати црквени поредак, Синоду да разрешује епископа без доказане кривице на основу само сумњи и претпоставки, правити заверу против брата, качити мачку о реп Каноне, Свето Писмо, устав СПЦ......Svako sam bira svoj put a taj put ima svoj pravac i svoj smer. Na vlastitom putnom pravcu senalaze bezbroj stajalischta (za odmor, osvezzenje itd.), zaobilaznica (koje skreccu na trenutke ili na duzze vreme sa putnog pravca), ccorsokaka (sa kojih se neki vraccaju sami ili uz nechiju pomocc), "policajaca" (koji kontrolischu i kazznjavaju za odredjene prekrschaje uchinjene na tom putnom pravcu) i ostalih prepreka koje smetaju da svako od nas utvrdi pravi Smer kretanja. Lichno se slazzem sa svim schto si napred rekao brate Justinijane s tim schto moram da kazzem svoje mischljenje koje nije Bogoslovsko vecc mischljenje bivscheg policajca, trgovca, kafedzzije i poljoprivrednika, dakle prostog choveka iz naroda koji je na tom Putu bezbroj puta padao a i dalje pada zbog svih gore navedenih prepreka. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука