Jump to content

Gibanica, proja(ra), bo(u)rek...

Оцени ову тему

Gibaja, proja(ra), borek...  

28 члановâ је гласало

1. 1. Gibaja, proja(ra), borek. Od ova tri jela, najviše volim...

Препоручена порука

Evo i dokaza :D

Онда се извињавам, брате сапатниче. Ова влашка каурска раја стварно знају пробудити шејтана у инсану, Алаха ми. 

А иначе, када смо другар и ја тек дошли у Београд на упис на факултет, он је отишао дакупи бурек. "Сад ћу се ја вратити, само да узмем бурек.". Врати се он и гунђа:"Ја луде жене, дала ми питу са сиром, а ја јој рекао бурек.". Са нама је још била једна муслиманка из Пазара па ми је све било још смјешније када га подсјетих:"Па овдје је њима све бурек.". 

Подели на овим сајтовима

I ja sam sa ove vamo strane drine, ali kada se kući pravi burek zna se sa čime je. A kada se kaže previm pitu, e onda smeš da pitaš sa čime je.

Код нас још једноставније-"Правим ти кромпирушу/зељаницу/сирницу" :D

Подели на овим сајтовима

Proja i to ona "seljacka" od brasna, vode i soli, tanko pecena, rumena ... A uz nju mlad kajmak jedva dan da je sastavio, zreo paradajz i neki prsut ako se nadje ...

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Proja i to ona "seljacka" od brasna, vode i soli, tanko pecena, rumena ... A uz nju mlad kajmak jedva dan da je sastavio, zreo paradajz i neki prsut ako se nadje ...

Имај на уму да је поноћ и да у ова доба није баш добро изазивати апетит  :D

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Имај на уму да је поноћ и да у ова доба није баш добро изазивати апетит  :D

Dzaba Biljo, ovo su samo zelje na granici snova. Nedostaje mi jedno selo u sred Dragaceva da bi ovo sto napisah imalo smisla. Svaka druga kombinacjija je samo improvizacija mirisa i ukusa :)

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Мало бурек, мало гиба,

ето мени пуна тиба... 1335_womens njamnjam 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Volim sva tri, ali nekako mi proja najbolje paše... I to sa kiselim kupusom ili domaćim kajmakom   njamnjam

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...