Denci Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ne znam da li je baš ova devojka žrtva,to ne mogu da dokažem.Ali isto tako ne mogu ni da slikam pravog obolelog,pa da vam pokažem.Postoje sličnosti,samo da nam svima bude jasnije o čemu se ovde radi. Ne mozes da uslikas mozda zato sto takva bolest ne postoji? Tj. postoji u psiholoskim knjigama, koje ne vrede ni 5 para. Svrha ove teme je nešto što nema veze sa bogaćenjem i karijerom,već moja lična želja da se o ovome čujem i tudje mišljenje. "Ortreksija odnosi svoje žrtve, znači - postoji." Ovo sto si rekla pod navodnicima dokazuje suprotno od onoga sto sada govoris. Odkud naglo menjanje misljenja? Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 2) Gde su ti silni ljudi koji od ovoga navodno obolevaju? Nisu jos registrovani posto je bolest buducnosti. Laro na fotografijama su zene koje boluju od anoreksije. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Svrha ove teme nema veze sa bogaćenjem i karijerom,već moja lična želja da saznam šta o ortoreksičarima drugi misle i kako ih doživljavaju. Ja ću mozda i da pomognem,kao i kolege iz farmaceutske industrije,ali će najveći problem biti kako da se ti ljudi vrate svakodnevnim aktivnostima.....kad ih očigledno niko ne razume....Sad mi je napokon jasno šte znači ono čuveno...ne znaš ti,mene niko ne razume. I na tome vam svima hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Denci Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Svrha ove teme nema veze sa bogaćenjem i karijerom Onda zasto si rekla: "Ortreksija odnosi svoje žrtve, znači - postoji."? ali će najveći problem biti kako da se ti ljudi vrate svakodnevnim aktivnostima Od cega su oni ugrozeni pa sada su im uskracene svakodnevne aktivnosti, imas neki dokaz? Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 @Lara Ali nisi nam pokazala nijedan ziv primer ove bolesti. Niti si nam rekla na osnovu cega smatras da je prica o ovome istinita. Таша је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 a ako je Lara samo htela sa nekim da popriča...? koliko savako od nas nastupa sa ne baš proverenom pričom; svaki put kada citiramo neku vest i time počinjemo temu ...; u smislu: meni ta vest deluje istinita, a i na kraju zar je važno... ja i tako ovde pre svega tražim komunikaciju sa drugima; ljudi će govoriti i da nisam u pravu, ali ni to nije važno, ja samo želim komunikaciju... prepoznaje li se još neko... ili sam i ja u zabludi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Ovde ljudi uvek govore da nisi u pravu Mada bih se ja složila sa ostalima, i već sam se i složila - nije u pravu. Ona jeste postavila članak ali se slaže sa dotičnim i priča tu sve vreme kako je tim ljudima neophodna stručna pomoć, jer jedu zdravu hranu. Verovatno bi ih lečili još ,,zdravijim'' antidepresivima i lekovima za smirenje. Таша је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 koliko ja shvatam proizvodjace junk fooda i lekova hvata panika da svest o vaznosti nacina ishrane kod naroda raste pa sad proglasavaju ludima one koji prestanu da jedu junk i piju antidepresive zdrava ishrana je najbolja prevencija a cesto i lek za neke bolesti i naravno da treba voditi racuna o ishrani,samimi tim i o zdravlju ko je pitao onkologa kakvu ishranu da upraznjava zna da treba jesti sto vise sirovog voca povrca,kostunjavog voca, malo mesa (juneceg,pileceg,dzigerice),nikako suhomesnate proizvode i brzu hranu,nikako rostilj . . . zasto se i zdrav covek ne bi pridrzavao ispravnog nacina? Ayla and Таша је реаговао/ла на ово 2 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Ishrana je pola zdravlja,slažem se. Ishrana je svakako oblik prevencije nekih bolesti. Ali ona nikako ne bi smela da nas zaokupljuje u toj meri da svakog trenutka razmišljamo šta ćemo jesti, gde ćemo kupiti hranu, koliko ćemo je dugo kuvati ili žvakati, da li ćemo jesti drvenom ili običnom kašikom... A ukoliko je javi pritisak i strah od menjanja načina ishrane i sumanuta ideja da je sve ostalo nezdravo i zatrovano, to je zaista veliki problem psihičke prirode.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Ona jeste postavila članak ali se slaže sa dotičnim i priča tu sve vreme kako je tim ljudima neophodna stručna pomoć, jer jedu zdravu hranu. Verovatno bi ih lečili još ,,zdravijim'' antidepresivima i lekovima za smirenje. To nije tačno .smesko. . Mi se nismo razumeli... Vrlo prosto: Zdrava hrana je ok, vegani i vegeterijanci su ok. Preternaglašena briga o hrani i njenom kvalitetu nije ok. Ponekad su lekovi najbrže i najefikasnije sredstvo, ne kažem samo za ovaj slučaj, već za veliku većinu njih greengrin ... Znam, znam... ovo je pravoslavni forum... ali ne treba podcenjivati značaj moderne medicine .smesko. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Evo kako je to kod nas poceloo (cisto sam prepoznala neke komentare i stavove i nudim pricu, istinitu pricu iz realnog zivota) Radilo se o devojcici od 15 godina koja je zivela sa mamom i maminim roditeljima, tetkom i ujakom. Svaki raspust je provodila sa ocem i njegovom novom suprugom. Dodje prolece, ferije i sa ferijama i nove fix ideje. Svaka ideja mora da bude jos bolja od prethodne, tj. da se istera sto vise para i zivaca, da se skrene paznja na sebe itd. Ranije su to bili roleri (iako zivi u selu bez asfalta), najnoviji mobilni telefoni (kada su kostali po 1000 maraka i nosili ih samo pojedinci), eee na kraju je stigao i novi trend, dijetalna i zdrava ishrana jer mora da se bude savrsen. U poverenju, pricam o detetu koje je, inace pored toga sto je maksimalno razmazeno, izuzetan pisac, poznavalac stranih jezika ali na zalost to je sve. Na stolu kifle, jogurt, sunkarica, maslac, i sve sto smo mi smatrali pomalo luksuznom hranom, eto da se ne oseti zapostavljenom, je naislo na veliko odbijanje. Nije htela ni da pogleda... pocinje oceva sekiracija i prebacivanje na sve zive okolo da su je nesto mozda uvredili ili popreko pogledali... to je trajalo i trajalo... na kraju vestom taktikom zle macehe krece se po radnjama zdrave ishrane... Dzem bez secera, mleko od 0% mleka u njemu, cokolade za dijabeticare, integralne gluposti na tone i zadovoljno dete... Ali, jok... dete polako pocinje jos vise da fantazira ... i krece da izbacuje sve sto ima 3 bele smrti u sebi (secer, masti i brasno), a u medjuvremenu kilaza polako pada, a ocu i macehi raste i secer i pritisak i sve i svasta... Pade zloj macehi na pamet da ne bi mozda pilece belo na zar bez ulja sa trunkom vegete??? Hoce!!! Super! Al, avaj, cim se najelo pocelo da se previja od bolova, zaboleo je stomak!!!! Opet histerija od strane oca, kuvaj krompir budalo, `de se jede meso bez krompira!!! Ali krompir ima skroba u sebi!!!- zapista zla maceha! Hoce dete krompir...ali jede ga sa sve ljuspom, procitalo u novinama "Zdra%%%%%%%%", necu da reklamiram kretene. I tako pojede 1 zdrav krompir i provede 2 dana na njemu ((( Ne moze da ide u wc, opet panika... Da ne bi mozda oslic, eto, oslic je sav zdrav i dijetalan???, odvali glupa maceha. Otac odmah skoci sa cegerom i uz put kupi paradajz, krastavce, grasak, i sve zelenise sto su babe iznele na pijacu, vredno ga paleci kako zdravije nema na planeti. Maceha zalozi svoj kotao i poce vredno da kuva sastojke ne bi li se malo dete najelo. Ne, videlo je jednu glavicu crnog luka, o neeeee Krece ubedjivanje od samog pocetka... ko ce vise i ko ce bolje da je laze kako bez hrane ne moze da se zivi.. Da skratim, do sledeceg raspusta dete je skinulo 17 kg! Onda smo morali da kupujemo novu garderobu ... Sledeci raspust smo jurili inekcije sa hormonima, jer nije dobijala periodu mesecima. I svo vreme anoreksija je razvaljivala ali uvijena u lazima o zdravoj ishrani. Sati i sati finansiranja psihologa raznoraznih i na kraju je ujko uspeo da joj ubaci u njenu zdravu ishranu surutku, pa mladi sir, i sve tako redom dok se nije vratila kakva-takva kilaza. Sada kada ima gotovo 3 banke i dalje svira istu Etidu, ali popije po koje pivo ili vino vise pa se zaboravi i navali na krmenadle... No , koga je sad briga o tome dal je to zdrava ishrana... PS> Zla maceha je jos uvek ziva i ne voli svoju pastorku. Ma, mrzi je do koske 29dz8zk Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 postoji i bolest zombifikacija javlja se usled nedostatka kritickog misljenja i spontanog prihvatanja svega sto se plasira u medijima I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Da, ima fobija i fobija i bice ih dok je dokonih ili povodljivih i ne zrelih licnosti i decurlije ... Na zalost ((( Ceh placaju roditelji a i zdravlje ode u nepovrat ((( Ja se bojim najvise decijih osveta, kao npr. kad umrem ima da vidite Svoga Boga, e onda ce da bude kasno da mi kupite najnoviji Android!!! Eto to je moja najj fobija i mislim da se mnogi roditelju slazu sa mnom, opet, na zalost. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 http://www.vodiczaroditelje.rs/strana/nadmudrivanje-dece-i-roditelja-u-ishrani Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 http://www.vodiczaroditelje.rs/strana/nadmudrivanje-dece-i-roditelja-u-ishrani Imas like za ovaj clanak. Mada on nema vezu sa ovom temom. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука