зеленизуб Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 11:30, Volim_Sina_Bozjeg рече Zaista si čudan. Добро, ето. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 12:03, Volim_Sina_Bozjeg рече Da li postoji jača sila mimo Boga od one koju čovek doživljava i ima u Bogu? Творац заправо и дозвољава демонима да се манифестују, али само у оној мери коју смо у стању да поднесемо. Џуманџи, feeble and Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 17:49, зеленизуб рече Творац заправо и дозвољава демонима да се манифестују, али само у оној мери коју смо у стању да поднесемо. Kako sad razgovarati o nekoj demonskoj većoj sili kad ona blagodaću Božjom za čoveka ne postoji.? Brano izvinjavam se. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 17:49, зеленизуб рече Da li postoji jača sila mimo Boga od one koju čovek doživljava i ima u Bogu?(moj citat) On 28. 6. 2014. at 17:49, зеленизуб рече Творац заправо и дозвољава демонима да се манифестују, али само у оној мери коју смо у стању да поднесемо. Dakle zaključak tvog odgovora je zapravo moj citirani odgovor. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 17:22, зеленизуб рече Ако се не варам, brana је госпођа. А уме да буде и занимљива. Или бар духовита. ха,ха Брате Србине, читав живот увјеравам људе да нисам госпођа, него обична православна жена и мајка, ништа посебно. Тако кад ово прочитам госпођа, насмије ме. А и не смета ме, кад неко помисли да сам мушко, командирам са гардом бираних момака, па се понекад и сама тако осјећам. Лијеп поздрав и свако добро од Господа и данашњих витезова који су нам показали како бити Христов. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 18:27, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle zaključak tvog odgovora je zapravo moj citirani odgovor. Ако ти тако кажеш. Мада се надовезује и на ову констатацију... On 28. 6. 2014. at 11:30, Volim_Sina_Bozjeg рече Zaista si čudan. Ja imam prava da tvrdim da andjeoska pala priroda nema tu silinu kao što je imaju andjeli koji su stvoreni i ostali od Onoga ko Jeste.Demonska priroda nema veću snagu i silu od čoveka Hrišćanina koji je svestan odakle dolazi opšte pojam SILA (snaga)Tvorca. Demonska priroda može biti fatalna samo onda kad je čovek slobodnom voljom prihvati. (pa ti ako tvrdiš drugo onda napiši) (nadam se da ćeš sada znati da staviš zapete. ... али нешто нисам био расположен два пут да будем чудан у истом дану. (Нешто ми то запето. On 28. 6. 2014. at 18:25, Volim_Sina_Bozjeg рече Kako sad razgovarati o nekoj demonskoj većoj sili kad ona blagodaću Božjom za čoveka ne postoji.? А могућност избора или Богом дана слободна воља? "Demonska priroda može biti fatalna samo onda kad je čovek slobodnom voljom prihvati". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 17:49, зеленизуб рече Творац заправо и дозвољава демонима да се манифестују, али само у оној мери коју смо у стању да поднесемо. i ponovo sam se po 5 put vratio na ovo.... Postoji li ikada bilo kakva sila koja je bez dobrovoljnog pristanka čoveka njime zavladala,upravljala i uništila ga. Da ponovo ne bude demagogije...ponovo pitanje: Postoji li mimo Boga jača sila,od one koju čovek ima u Bogu? Ako može jedna pošteda probaj da mi odgovoriš sa da ili ne. Budući da znamo da Hrista u djavolu nema,po meni je potpuno besmisleno pričati o navodnoj jakoj,jačoj demonskoj sili,jačoj od sile čoveka koji u Bogu prebiva. Djavo je sa starim adamom prošao vrlo dobro ali nikako ne nadmoćno i superijorno,zato što je morao čekati i čovekov pristanak. Ono što čini djavola slabim je i ta istina da ipak prevarenog čoveka nije zadržao večno u zlu. Za razliku od starog Adama sa novim Adamom ,djavo konačno dobija ikonu onoga što jeste a to je da bez nečijeg pristanka nema ama baš nikakvu moć više. (kušać u pustinji) Ako je to sila pred kojom treba da treperim onda alal vera braćo. Nema "sile" koja van Boga postoji i jača bude od onih koji u Bogu stoje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 20:35, зеленизуб рече Ако ти тако кажеш. Мада се надовезује и на ову констатацију... ... али нешто нисам био расположен два пут да будем чудан у истом дану. (Нешто ми то запето. А могућност избора или Богом дана слободна воља? "Demonska priroda može biti fatalna samo onda kad je čovek slobodnom voljom prihvati". E uplatio sam ti ringišpil za još dva kruga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Inače interesantna je i formulacija sa naslova ; "Demonska priroda" tu prirodu Bog nije stvarao pa ti vidi koliko je jaka naspram Prirode od Boga stvorenih. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 20:44, Volim_Sina_Bozjeg рече Da ponovo ne bude demagogije... Опет држиш монологе? On 28. 6. 2014. at 20:46, Volim_Sina_Bozjeg рече E uplatio sam ti ringišpil za još dva kruga. С рингишпилом дођи јуче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 20:52, зеленизуб рече Опет држиш монологе? С рингишпилом дођи јуче. Vidiš tebe ne zanima ništa osim sujete.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 17:49, зеленизуб рече Творац заправо и дозвољава демонима да се манифестују, али само у оној мери коју смо у стању да поднесемо. Znači nisu jači od čoveka el da? Nikad , nikad , nikad. Ili jesu? (pa ona tužna faca smajlija) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 20:35, зеленизуб рече Ако ти тако кажеш. Мада се надовезује и на ову констатацију... ... али нешто нисам био расположен два пут да будем чудан у истом дану. (Нешто ми то запето. А могућност избора или Богом дана слободна воља? "Demonska priroda može biti fatalna samo onda kad je čovek slobodnom voljom prihvati". Da jer tada čovek nije u Bogu,dobrovoljno se udružuje sa nekim koji SILE(kako je ti opisuješ) nema i zato je fatalno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 On 28. 6. 2014. at 20:56, Volim_Sina_Bozjeg рече Znači nisu jači od čoveka el da? Nikad , nikad , nikad. Ili jesu? (pa ona tužna faca smajlija) Procitaj ovo ako imas vremena Цитат Jednom, u besedi sa prepodobnim Serafimom, pošao je razgovor o demonskim napadima na čovjeka. Svjetski obrazovani Motovilov nije, naravno, propustio da posumnja u realnost zle sile. Tada mu je prepodobni ispričao o svojoj strašnoj borbi sa besovima u toku hiljadu i jedne noći i hiljadu i jednog dana i silom svoje reči, autoritetom svoje svetosti, u kojoj nije moglo biti ni trunke laži i preuveličavanja, ubedio Motovilova u postojanje besova ne u viđenjima ili maštanjima, već u samoj istinitoj i gorkoj stvarnosti. Vatreni Motovilov se tako oduševio povešću starca da je iz sve duše uskliknuo : - Baćuška, kako bih ja želio da se borim sa besovima! Baćuška Serafim ga je preplašeno prekinuo : - Šta to pričate, šta to pričate, vaše Bogoljublje! Vi ne znate šta govorite. Kada biste znali da najmanji od njih svojom kandžom može prevrnuti svu zemlju, ne biste ih izazivali na borbu. Цитат Ostavši sasvim sam u sobi za putnike, on je iz torbe izvadio svoje rukopise i počeo da ih razvrstava pri slaboj svetlosti jedne jedine sveće, koja je jedva osvetljavala prostranu sobu. Među prvima mu je u ruke došao zapis o isceljenju đavoimane djevice Eropkine, dvorjanke, kod groba svetitelja Mitrofana Voronježskoga. "Ja sam se zamislio" - piše Motovilov - kako se to može desiti, da pravoslavna hrišćanka, koja se pričešćivala Prečistim i Životvornim Tajnama Gospodnjim, odjednom bude posednuta demonom, i pri tom tako dugo vreme, preko trideset godina. I pomislio sam: "Svašta. To ne može biti! Baš da vidim kako bi smeo da se useli u mene bes, s obzirom da ja često pribegavam Tajinstvu Svetog Pričešća". I u tom istom trenutku strašni, hladni, zlosmradni oblak ga je okružio i počeo polako ulaziti u njegova grčevito stisnuta usta. Koliko god da se borio nesrećni Motovilov, koliko god se trudio da zaštiti sebe od leda i smrada oblaka koji se uvlačio u njega, to je ušlo sve, usprkos njegovim nadčovečanskim naporima. Ruke su mu bile kao paralizovane, i nisu mogle satvoriti krsnoga znamenja. Obamrla od užasa misao nije se mogla setiti spasiteljnog imena Isusovog. Odvratni užas se svršio i za Nikolaja Aleksandroviča nastupio je period najtežeg mučenja. Njegovi svojeručni zapisi daju ovakvu sliku muka koje je iskusio : http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/Lat_Adske-Muke.htm Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Feebe,pročitaću. Ako neko misli da priroda koju nije stvorio Bog, a to je po naslovu demonska priroda,bude jača od prirode koju Stvori Bog, je za mene nezamislivo. Alal vera. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука