Иринеј Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Да ли се музика слуша увом или срцем ? Да ли је сам стваралачки чин ( када компонујете , када стварате нешто ) чиста комбираторика или у томе има нечег много вишег , много дубљег , нечег исконског , неког дубљег печата ? Милан Б and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Музика се слуша срцем! Е сад, што се тиче стваралачког чина, то јесте и комбинаторика математике, физике али и оног нечег много дубљег, осјећајнијег.......срчанијег! Музика се кроз чуло слуха, осјећа срцем! То је просто необјашњиво и неизрециво, то се само осјетити може! Музика је способна да те и расплаче и насмије, а то не би било могуће да је не осјетиш срцем! Има музике која је толико јака да те просто баци на кољена кад је чујеш, да у том моменту ућутиш и пустиш срце да ти каже, без и једне изговорене ријечи! Наравно, све су ово субјективни доживљаји музике и ево један такав субјективан доживљај који потврђује ово горе наведено DYNABLASTER and Иринеј је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Uvo čuje što srce osjeti. Лидија Миленковић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Негде смо коментарисали како музика погађа некога у срце а неког промашује у пумпу за крв .mislise. gringrin Иринеј and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 ...мислим да се музика чује увом а слуша срцем......јер, слушаш оно што волиш, у чему уживаш, шта осећаш....а осећа се срцем..... ...компоновање мора да је стваралачки чин.....мора да постоје неке веома дубоке емоције које осећаш и исказујеш музиком.... ...музика је предивна.....много је лакше и лепше живети са музиком..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Да ли се музика слуша увом или срцем ? Да ли је сам стваралачки чин ( када компонујете , када стварате нешто ) чиста комбираторика или у томе има нечег много вишег , много дубљег , нечег исконског , неког дубљег печата ? Mislim da nema nekog konkretnog objašnjenja Kombinatorike ima tek u tehničkoj fazi kada popunjavaš praznine, praviš pratnju, kontrapunkt. Mislim da sam stvaralački čin nije prosta podsvesna ili neuronska kombinatorika. Postoji uticaj, i to je stil koji si oblikovao slušajući muziku drugih ljudi, ali što stvoriš pre svega nosi tvoj pečat. Ali najpre ide inspiracija, kao početna iskra koja te pokrene da nešto napraviš. E sad, za materijalizaciju ideje potrebni su veština i iskustvo, a to je nešto što se stiče vežbom, radom, obrazovanjem i sl. Ne mora odmah ni biti inspiracije, već prosto improvizuješ na instrumentu, sviruckaš onako šta ti padne na pamet... i tako nađeš dragulj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=fYdfOOjcRos uvjek se sluša sa srcem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=RKrTvSUKnYA ovde je još lepši doživljaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука