Vockica Написано Мај 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Tako mozda mali perica zamislja 'naucnu zejednicu'. Osnovni princip funkcionisanja naucnih radova je besomucna kritika. Ti to brkas sa medijskim predstavljanjem naucnih radova. Ti si stvarno sa marsa ako verujes da je naucna zajednica jedan objektivan nezavisan kriticki um drustva. Naucna zajednica je multimilijarderska korporacija, koja je uvek u istoriji bila pod uticajem onih koji je finansiraju. Ima tu i tamo naucnih umova koji se izdvajaju i daju svoja misljenja, osporavanja, potvrde ili kritike, ali to ne znaci da ce se i ostali naucni milje sloziti sa tim. U svakom slucaju ne bi bilo prvi put da se nnauka zloupotrebi ili mozda cak pripomogne laznim cudima koji ce ovaj da izvodi!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Х1Н1? Еугеника? Генетски модификовани организми? Истраживања у области прехрамбене индустрије? Ранија истраживања о утицају дувана или антенских релеја на здравље људи? Проширење/сужење листа болести и прописивања терапија за њих? Gomila kontraverznih tema, koje su kontraverzne uglavnom iz ideoloskih razloga, a na koje jedini kompetentan odgovor moze dati nauka ili ih je vec dala. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Ti si stvarno sa marsa ako verujes da je naucna zajednica jedan objektivan nezavisan kriticki um drustva. Naucna zajednica je multimilijarderska korporacija, koja je uvek u istoriji bila pod uticajem onih koji je finansiraju. Ima tu i tamo naucnih umova koji se izdvajaju i daju svoja misljenja, osporavanja, potvrde ili kritike, ali to ne znaci da ce se i ostali naucni milje sloziti sa tim. U svakom slucaju ne bi bilo prvi put da se nnauka zloupotrebi ili mozda cak pripomogne laznim cudima koji ce ovaj da izvodi!! Korporacije se uglavnom bave finansiranjem primenjne nauke i tehnologije kako bi dobile sto vise para. Fundamentima nauke o kakvima ovde pricamo su se kroz istoriju uglavnom bavli entuzijasti, koji od toga cesto nisu imali nikakve materijalne koristi. Nauka se ne bavi cudima... ovde pricamo o laznim dokazima koji ce da zavedu naucnu zajednicu. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Gomila kontraverznih tema, koje su kontraverzne uglavnom iz ideoloskih razloga, a na koje jedini kompetentan odgovor moze dati nauka ili ih je vec dala. Па и није баш... Ово су ствари које су биле или јесу општеприхваћене у научним круговима јер су и научници људи, и много је тешко одупрети се бујици, посебно ако знаш да ти укидају паре за даља истраживања ако много одскачеш. Свака част часним појединцима, којих је увек било и биће их, који су свој посао радили крајње савесно, али се они нису чули од оне масе која је стајала уз мишљење које је са собом доносило материјалну корист, медијску промоцију и комфор, и која је обликовала мишљење о неким стварима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Па и није баш... Ово су ствари које су биле или јесу општеприхваћене у научним круговима јер су и научници људи, и много је тешко одупрети се бујици, посебно ако знаш да ти укидају паре за даља истраживања ако много одскачеш. Свака част часним појединцима, којих је увек било и биће их, који су свој посао радили крајње савесно, али се они нису чули од оне масе која је стајала уз мишљење које је са собом доносило материјалну корист, медијску промоцију и комфор, и која је обликовала мишљење о неким стварима. Pa ajmo kroz te tvoje primere: Х1Н1? - Ako pricas o medijskoj pompi ne pricas o nauci. Еугеника? - to je ideologija a ne nauka. Генетски модификовани организми? -sta sa njima? Истраживања у области прехрамбене индустрије? - Malo konkretnije. Ранија истраживања о утицају дувана или антенских релеја на здравље људи? A kako tvoja teorija obljasnjava da su apsolutno svi ozbiljni naucnici u hiljadama i hialjadama radova dokazivali stetan uticaj duvana u trenutku kada je duvanska industrija bila na vrhuncu ekonomske moci. Malo je to vise od casnih izuzetaka. Проширење/сужење листа болести и прописивања терапија за њих? Ja bih rekao da je to uvek praceno kontraverzama. Navedi mi primere gde se celokupna naucna zajednica pravi luda i okrece glavu. Opet mi se cini da mesas medijsku sliku sa naukom, a predlozio si scenario koji se kosi sa fundamentima biologije. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Ako se pojave ti likovi sa 'dokazima' jedino ce naucna zajednica da pretsavjla pravu branu nabulozama, kao sto i danas predstavlja. Мислиш да "научна заједница" не може бити купљена? Ја ипак мислим да је једно наука, а друго су научници - људи од крви и меса. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Мислиш да "научна заједница" не може бити купљена? Ја ипак мислим да је једно наука, а друго су научници - људи од крви и меса. Tesko mi je da zamislim scenario u kojem je celokupna naucna zajednica kupljena, jer mislim da novac nikad nije bio glavni motiv za takva fundamentalna pitanja. Mislim da je neka populisticka ideologija potencijalno mnogo veci problem od para. Ali uvek ce biti i onih sa suprotnim ideologijama. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Pa ajmo kroz te tvoje primere: Х1Н1? - Ako pricas o medijskoj pompi ne pricas o nauci. Еугеника? - to je ideologija a ne nauka. Генетски модификовани организми? -sta sa njima? Истраживања у области прехрамбене индустрије? - Malo konkretnije. Х1Н1 - Ја сам гледао плејаду некаквих научника, и овде и у иностранству, који су нас убеђивали да следе помори епских размера. АКо Светска здравствена организација није ауторитет у науци, ко је онда ауторитет? Еугеника је све до краја другог св. рата била наука, и то наука будућности. Одбачена је само зато што се на делу видело шта се дешава када се примени у пракси. ГМО - цела научна заједница, заједно са форумашима одавде, скочила на оног лика што је избацио резултате истраживања о штетности ГМО. Сећаш се, они аргументи о пацовима које су сви понављали? Пре једно пола месеца сам нашао на интервју тог лика. Било би много добро да га нађеш и прочиташ, мрзи ме да препричавам сад све овде, али је одговорио на сваки аргумент и још проширио своје тврдње. ...... И не контам одакле то изазива толику фрку? Као да сам овде рекао нешто што се није знало до сада, па морам да образлажем све појединачно? Као да нема још милијарду оваквих примера? И шта је толико необично у томе да се поткупе људи који се баве науком? Јел су то неки супермени, отпорни на луксуз и паре? zuti car and Vockica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Kako ce ateisti vidjeti antihrista? Njima ce biti lakse nego hriscanima, jer mnogi hriscani svoju vjeru zasnivaju na cudima. Odmah dok se dogodi neko "cudo", svrsavaju i padaju u ekstaticni zanos. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Tesko mi je da zamislim scenario u kojem je celokupna naucna zajednica kupljena, jer mislim da novac nikad nije bio glavni motiv za takva fundamentalna pitanja. Mislim da je neka populisticka ideologija potencijalno mnogo veci problem od para. Ali uvek ce biti i onih sa suprotnim ideologijama. Danasnja nauka je kult,religija....u sluzbi korporativne mafije koja finasira gotova sva naucna istrazivanja....o kao se ono lepo kaze ako ja placam ima da svirate moju pesmu..tako se i objavljuju selektivno rezultati nekog naucnog istrazivanja..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Danasnja nauka je kult,religija....u sluzbi korporativne mafije koja finasira gotova sva naucna istrazivanja....o kao se ono lepo kaze ako ja placam ima da svirate moju pesmu..tako se i objavljuju selektivno rezultati nekog naucnog istrazivanja..... Da to je ospte poznato da bananska mafija placa istrazivanja o evoluciji, kako bi ljudi kupovali sto vise banana. drvce је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Мислиш да "научна заједница" не може бити купљена? Ја ипак мислим да је једно наука, а друго су научници - људи од крви и меса. Možeš neke pojedince možda da platiš da kažu ono što bi hteo, ali baš sve na svetu... 95% njih će provaliti da nije tačno, pa čak i da si plaćen da to pričaš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Еугеника је све до краја другог св. рата била наука, и то наука будућности. Одбачена је само зато што се на делу видело шта се дешава када се примени у пракси. Znači monstruozna zloupotreba od strane grupe bolesnika je bila ništa manje nego "nauka budućnosti", kojoj je izgleda davan centralni značaj u nauci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 И не контам одакле то изазива толику фрку? Као да сам овде рекао нешто што се није знало до сада, па морам да образлажем све појединачно? Као да нема још милијарду оваквих примера? И шта је толико необично у томе да се поткупе људи који се баве науком? Јел су то неки супермени, отпорни на луксуз и паре? Pa ja sam te pitao da obrazlozis jer tvoji primeri nikako ne potkrpljuju tvoju teoriju i meni deluju totalno neubedljivo. Ima desitine miliona ljudi koji se bave naukom sa obaljavljenim radovima. Teorija po kojoj je vecina kupljena da lazira dokaze ili ih ignosrise je meni zvuci jednako racionalno kao i predlog da vecina svestnstva u stvari i ne veruje u Boga i potkupljeni su. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Da to je ospte poznato da bananska mafija placa istrazivanja o evoluciji, kako bi ljudi kupovali sto vise banana. Pa jeste opste poznato i blage veze nema sa evolucijom...osim sa evolicjom i umnozavanjem njihovog kapitala i moci..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука