Jump to content

Sprema se velika seča direktora

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako je lepo kad zloupotrebljavaš kretensku formulaciju jednog krivičnog dela u državi u kojoj je privođenje službenih lica i direktora postalo zabava za široke narodne mase poput gladiatorskih igara... samo što u čuvenoj frazi "hleba i igara" nedostaje boldirano...

Jedina korist koju bi mogli imati jeste da ih izvozimo kao neki " reality show". Verujem da ima domacica koje bi pratile ove "igre" uz spremanje rucka...

Подели на овим сајтовима

Има нешто што се зове приватизација. Кад у приватној фирми неко не ради добро, газда га не пита у којој је странци него шут у дупе и напоље. Иначе фирма пропадне па и он и газда и радници остану без посла.

Све остало је спрдање и расипање народних пара.

U pravu si potpuno ali slusao sam zanimljiv razgovor izmedju jednog radnika i vlasnika restorana. I vlasnik restorana kaze to sto ti kazes a pita ga radnik, a sta ako ja radim dobro a spavam sa zenom vlasnika firme? Da li moze da mi da otkaz zbog toga a da kaze da ne radim dobro? I kako spreciti takvo sto?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Власник фирме може да ти да отказ из било ког разлога, то је његова фирма. Осим ако нисте уговором дефинисали другачије.

Наравоученије - ако хоћеш да спаваш са женом власника фирме, стави то у уговор.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

U pravu si potpuno ali slusao sam zanimljiv razgovor izmedju jednog radnika i vlasnika restorana. I vlasnik restorana kaze to sto ti kazes a pita ga radnik, a sta ako ja radim dobro a spavam sa zenom vlasnika firme? Da li moze da mi da otkaz zbog toga a da kaze da ne radim dobro? I kako spreciti takvo sto?

Али стварно, морам опет овде да одговарам - запањен сам докле иде та "логика"...

Шта то брате ми овде треба да "спречимо"!? Значи, некоме даш посао, обезбедиш плату и да живи од тога, а он испадне највећа стока и спава ти са женом. И ми би онда требало да "спречавамо" да добије отказ...!? Па не само да треба да добије отказ, него треба да добије батине да их запамти у животу.

Стварно ми није јасно на основу чега су предузетници толико нижа врста људи да треба још и жене да им узимају, а да они морају да ћуте и трпе. Ваљда чим имаш фирму ти више ниси човек него стока коју треба малтретирати и искориштавати до максимума.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта то брате ми овде треба да "спречимо"!? Значи, некоме даш посао, обезбедиш плату и да живи од тога, а он испадне највећа стока и спава ти са женом.

Па кад ти по цео дан јуриш паре. :P

Подели на овим сајтовима

Па не само да треба да добије отказ, него треба да добије батине да их запамти у животу.

:D bravo Zvone !

E stvarno si dasa, evo javno, forumski izjavljujem! Ponekad me tvoje replike oduseve i nasmeju :)

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

:D bravo Zvone !

E stvarno si dasa, evo javno, forumski izjavljujem! Ponekad me tvoje replike oduseve i nasmeju :)

Билбија се бори да шеф не сме да га отпусти ако му Билбија спава са женом. За то време Билбијина жена мерка шефа. :)

Подели на овим сајтовима

Скоро било у вестима како је у Америци неки зубар отпустио медицинску сестру, јер га је жена натерала. Сека је била ”сувише секси” по жениним критеријума. Поставља се питање ко ту кога треба да штити. :)

Подели на овим сајтовима

Али стварно, морам опет овде да одговарам - запањен сам докле иде та "логика"...

Шта то брате ми овде треба да "спречимо"!? Значи, некоме даш посао, обезбедиш плату и да живи од тога, а он испадне највећа стока и спава ти са женом. И ми би онда требало да "спречавамо" да добије отказ...!? Па не само да треба да добије отказ, него треба да добије батине да их запамти у животу.

Стварно ми није јасно на основу чега су предузетници толико нижа врста људи да треба још и жене да им узимају, а да они морају да ћуте и трпе. Ваљда чим имаш фирму ти више ниси човек него стока коју треба малтретирати и искориштавати до максимума.

Pa nije te on prevario vec zena, nije ti se radnik zakleo na vernost...

I niko nije niza vrsta ni privatnik ni radnik.

Подели на овим сајтовима

Ја га не бих отпустио, него бих га казнио тако што бих му жену поставио за новог шефа.

Подели на овим сајтовима

Не смем више да ти реплицирам, да не правим проблеме... :)

Ствар је у томе да је "запослење" један равноправан уговор. Нико ту нема никакве додатне обавезе осим оних одређених уговором. Послодавац није никоме ништа дужан самим тим што је послодавац. Дужан је да испуни само оно што је обећао.

То је главно што треба овде разјаснити - не постоји неко посебно "право на посао" па онда да ми радника као нешто "бранимо"  итд. Постоје две стране које су се нешто договориле и свако је дужан да испуни договор, али ништа више од тога. Проблем је само што су људи лењи и алави па "нађу посао" и онда се опусте, троше више него што би требало, не уче нове ствари и онда када посао из неког разлога изгубе буде "куку и леле".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Скоро било у вестима како је у Америци неки зубар отпустио медицинску сестру, јер га је жена натерала. Сека је била ”сувише секси” по жениним критеријума. Поставља се питање ко ту кога треба да штити. :)

Eto, i sada ta zena je samohrana majka na primer? Posteno radila svoj posao, profesionalno i popila otkaz? Gde je sada tu kvalitet i na kom mestu?

Подели на овим сајтовима

Eto, i sada ta zena je samohrana majka na primer? Posteno radila svoj posao, profesionalno i popila otkaz? Gde je sada tu kvalitet i na kom mestu?

Јесам ли добро разумео да тражиш закон који ће да буде изнад женине воље? Well, good luck with that. :)

Подели на овим сајтовима

Ја га не бих отпустио, него бих га казнио тако што бих му жену поставио за новог шефа.

A ostao bi sa zenom koja te prevarila .... ;)

To je jedan primer, ali Zvonko rece da poslodavac moze da da otkaz radniku ako ne radi dobro i sa tim se skazem, ili ako opadne posao sasvim je ok da neko dobije otkaz .... Ali u situaciji da covek dobro radi , kvalitetno, moze da dobije otkaz samo zbog licnih preferenci koje nemaju veze sa radom doticnog radnika. To mora biti spreceno.

Подели на овим сајтовима

I niko nije niza vrsta ni privatnik ni radnik.

Па питање је било "да ли може да му да отказ ако `ради добро`, а спава са газдином женом".

Одговор - отказ може да ти да кад год `оће, али ако си баш толико добар радник...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...