Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:16, Gerhard рече Jos gore za vas pink pravoslavce. Ako je predanje "derivat" liturgije, onda se postavlja pitanje kako u tom derivatu ima lazi? Onda je i liturgija lazna. Ne, zato sto predanje pisu ljudi a ljudi grese. Crkvu cine i ljudi ako nisi znao, mali, slabi, gresni, povodljivi, skloni amneziji, ideoligiji, lazi ljudi. To sto vi to ne shvate i sto mislite da je Crkva ambasada angela na zemlji je problem samo vaseg neobrazovanja ali i odsustva pravog duhovnog iskustva. Isto kao i ne evoluciji gde pisemo o nadahnucu i diktatu. Vi imate cist islamski koncept nadahnuca i to veze nema sa pravoslavljem. Kada to ukapirate mozemo pricati dalje do tada samo mogu da vas uputim na literaturu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:22, SHADOWS OF THE LIGHT рече Idem da gledam fudbal pa se vrcem veceras...ako me ne banuju do tada..... pravopop Е мој човече. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Дај не заборави на моје питање. Шта је то ГМО? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:23, Aquilius Cratus рече Ne, zato sto predanje pisu ljudi a ljudi grese. Crkvu cine i ljudi ako nisi znao, mali, slabi, gresni, povodljivi, skloni amneziji, ideoligiji, lazi ljudi. To sto vi to ne shvate i sto mislite da je Crkva ambasada angela na zemlji je problem samo vaseg neobrazovanja ali i odsustva pravog duhovnog iskustva. Isto kao i ne evoluciji gde pisemo o nadahnucu i diktatu. Vi imate cist islamski koncept nadahnuca i to veze nema sa pravoslavljem. Kada to ukapirate mozemo pricati dalje do tada samo mogu da vas uputim na literaturu. Prije nego sto pocnes da dijelis literaturu nauci samog sebe jer je tvoje neznanje veliko. Ovdje ne govorimo o onome sto su ljudi onako na svoju ruku pisali nego o SVETOM predanju koje je prepoznato od strane Crkve kao izvor vjere. Ne zaboravi, i Sveto Pismo su pisali ljudi, pa bi po tvom shvatanju njega trebalo da odbacimo. Tvoj koncept nadahnuca je protestantski, mozda cak ni to, nego nihilisticki. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:21, SHADOWS OF THE LIGHT рече Moze.nek me banuju ....ne tangiram se ja.... Ма какво бановање какви бакрачи. Причамо си по мало, а сви смо пргави... То је онај стари православни обичај: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:26, Milan Nikolic рече Дај не заборави на моје питање. Шта је то ГМО? Ма оне генетски модификоване травке што кад дунеш чини ти се да је и Јапан Србија... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:28, Gerhard рече Prije nego sto pocnes da dijelis literaturu nauci samog sebe jer je tvoje neznanje veliko. Ovdje ne govorimo o onome sto su ljudi onako na svoju ruku pisali nego o SVETOM predanju koje je prepoznato od strane Crkve kao izvor vjere. Ne zaboravi, i Sveto Pismo su pisali ljudi, pa bi po tvom shvatanju njega trebalo da odbacimo. Tvoj koncept nadahnuca je protestantski, mozda cak ni to, nego nihilisticki. A ne, ne, ne neces mi ubaciti kukavicje jaje tvoje falicne logike. Ja nikad nigde nisam a niti cu tvrditi da izmisljene, dodate, dopisane, delove predanje treba izbaciti ili ih se odreci, oni su tu takdoje sa razlogom, to je tvoja lazna dilema i nemoj to da mi uvaljujes. Ti kreces od te lazne dileme "ako nije sve tacno u detalj moram se toga odreci" pa zato i vidis problem. A sto se tice "na svoju ruku" strasno je koliko ti nista ne razumes. Sve sto je ikad zapisano u Crvki je kombinacije Bozije inspiracije i onog "na svoju ruku" Bozija inspiracija i promisao garantuju da se cuva sustina a ljudski nacini pisanja sa sve greskama samo svedoci o tome kako se Bog kroz Crkvu otkrivao u kom delu istorije. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Цитат A ne, ne, ne neces mi ubaciti kukavicje jaje tvoje falicne logike. Ja nikad nigde nisam a niti cu tvrditi da izmisljene, dodate, dopisane, delove predanje treba izbaciti ili ih se odreci, oni su tu takdoje sa razlogom, to je tvoja lazna dilema i nemoj to da mi uvaljujes. Ti kreces od te lazne dileme "ako nije sve tacno u detalj moram se toga odreci" pa zato i vidis problem. Znam ja da nisi tvrdio to, ali ti objasnjavam koliko je tvoja logika falicna. Цитат A sto se tice "na svoju ruku" strasno je koliko ti nista ne razumes. Sve sto je ikad zapisano u Crvki je kombinacije Bozije inspiracije i onog "na svoju ruku" Bozija inspiracija i promisao garantuju da se cuva sustina a ljudski nacini pisanja sa sve greskama samo svedoci o tome kako se Bog kroz Crkvu otkrivao u kom delu istorije. Ja i ne govorim o "svemu sto je ikad zapisano u Crkvi" nego o Svetom Predanju. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:35, Aquilius Cratus рече Ja nikad nigde nisam a niti cu tvrditi da izmisljene, dodate, dopisane, delove predanje treba izbaciti ili ih se odreci, oni su tu takdoje sa razlogom, to je tvoja lazna dilema i nemoj to da mi uvaljujes. Ti kreces od te lazne dileme "ako nije sve tacno u detalj moram se toga odreci" pa zato i vidis problem. A sto se tice "na svoju ruku" strasno je koliko ti nista ne razumes. Sve sto je ikad zapisano u Crvki je kombinacije Bozije inspiracije i onog "na svoju ruku" Bozija inspiracija i promisao garantuju da se cuva sustina a ljudski nacini pisanja sa sve greskama samo svedoci o tome kako se Bog kroz Crkvu otkrivao u kom delu istorije. Ajde da se lepo razgraniče termini: Sveto predanje je nosioc vere, da tako kažem, a Crkvena Tradicija su spisi duhovnih ljudi, otaca (onih koji ne spadaju u Crkvene Oce), običaji i slično. Ovaj drugi deo može da bude i ovakav i onakav - komentari pustinjaka NISU Sveto predanje, premda mogu da sadrže i sadrže Predanje, ali nije sve što su napisali obavezni deo vere. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Боривоје Марковић Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 12. 5. 2013. at 1:53, ZvonkoM рече Да ли сте ви браћо и сестре свесни колико смо застранили? Јасно је да су времена тешка, да се страдало на све стране и да смо сви пуни емоција, али зар није дужност хришћана да се у сваком тренутку, ма како тежак био, уздижу изнад историје и гледају на ствари из једне више перспективе? Зар није наша дужност да на свет гледамо кроз Христове очи, а не кроз земаљске? Где је хришћански Јерусалим? Да ли је он као јеврејски на Земљи или шта је рекао Христос? Где нас чека нови Јерусалим? Где је срце хришћана? Да ли је у некој грађевини или у некој територији? Да ли Христос воли све људе или мрзи "шиптаре"? Да ли је распет и за њих или само за нас? Да ли смо постали као Јудеји у Његово време? Да сада сиђе Он међу нас и проповеда Јеванђеље о "милостивом Албанцу" или оде у кућу "америчког капетана" да ли би Га ми прихватили или би као фарисеји викали "распни га, распни!"? Да неко не помисли да сам заборавио страдање народа на Косову - нисам. То страдање мора да се заврши што пре онако како је најбоље могуће. Само што ми немамо довољно вере у Бога да прихватимо оно што је могуће, него тражимо немогуће. Немојте да се варамо - ова већ деценијска хистерија око Косова није израз вере. То је израз једне страшне невере и очајања. Кукавичлука и мржње који могу да роде само одговарајући род - насиље и крвопролиће. А све то никако није хришћанство. Српски - тј. хришћански Јерусалим није Косово, већ је на небесима где је Христос. Срце хришћанина није никаква територија, нити грађевине, већ је срце његово на небесима где је Царство Божије. Земаљске границе су се мењале хиљадама пута у историји, па и границе ове малене Србије. Али се граница Царства Божијег никада није мењала. Где ће бити граница Србије мање је важно. Али пазите да се не нађемо изван граница Царства Христовог, јер тамо ће бити плач и шкргут зуба. И могао би још пуно да вам пишем, али је и ово превише. Ја написах шта ми је на савести, а ви како хоћете. Христос посреди нас Звонко размишљам о овоме што си рекао и чуј шта ми долази у мисао. Шта ако се ерозија како територија, тако и духовности не заустави, а све изгледа да се неће зауставити. Где ћемо завршити ? Морамо да страдамо још више јер ми Срби не пристајемо на свеопште покајања без честих великих страдања. Тај лек Бог нам даје и даваће га још за наше добро. Али ми то не разумемо већ кукамо на Бога. Немамо стараца да нас позивају на покајање, без кога нас неће бити. Нестаћемо као народ, па нам онда ни територије неће требати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 За ерозију духовности шта да ти кажем... Сви да се молимо Богу мало више, да будемо бољи људи и хришћани, смирујемо се, па ће ваљда бити боље. "Ерозија територија" није неки тајанствени процес којим управљају мрачне силе. То су све логичне последице одређене политике и поступака. Почетком 80-тих ЈНА се огњем и мачем обрачунала са Албанцима који су тражили већу аутономију. Крајем деценије Косово је било већ узаврели казан, али смо имали прилику да то бар мало поправимо. Да смо имали неког паметног и нормалног човека да оде тамо и објасни им да ће Србија бити сасвим другачија од комунистичке Југославије, да ће се поштовати права свих грађана, да ће се појачати локалне аутономије итд. Можда је могло некако да се реши. Али ми смо изабрали Милошевића... Који је још више завадио народе и једном за свагда решио судбину Косова. Сећам се тамо средином 90-тих кад сам разговарао, како се то већ на слави ради, са неким рођацима и потегне се Косово, ја се изланем па реко` "ма то је већ готова ствар, Косово ће бити независна држава". Можеш да замислиш реакције. Како сам жив изаш`о је вероватно чудо, али ето имам ту ману да размишљам на основу чињеница, а не на основу емоција. Већ тада је сваком присебном било јасно да ту више нема ништа. 99-те им ништа нисам више реко, а нису ни они мени. Е, исто тако, ако логично размишљамо, можемо да зауставимо "ерозију територија". Само што то код нас није популарно... Шта, на пример, фали да се Војводини да већа аутономија? Или Нишком региону? Или Шумадији? Да Београд све институције пребаци на локалне власти, а да се бави само војском и слично. Онда би се региони међусобно такмичили ко ће имати мање порезе, ко ће да привуче више предузетника, чији ће судови, општине, службе бити праведнији и ефикаснији итд. Тако би кренули напред и у таквој држави би свако волео да живи. То би спасило Србију. Али не. Код нас се таква идеја - парадоксално - доживљава као "распарчавање Србије". А ова централизација која у ствари уништава Србију сматра се за "спасавање"... И тако, мислим да је јасно шта сам хтео да кажем... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Цитат Почетком 80-тих ЈНА се огњем и мачем обрачунала са Албанцима који су тражили већу аутономију. Ovo je jednostavno tvoja fantazija... mislim zaista fantazija .. Na šta misliš konkretno daj pojasni .. mislim navedi bar delić ..crticu ..primerčić ... Ako stvarno misli$ da je tako i nije ovo sve plod tvoje (potpuno razumljive odbojnosti prema tim vremenima..) .. a ono daj bar jedan, samo jedan ali pravi primer ..kako si ga ti nazvao '' OBRAČUNA'' ajde izvoli ... I zaista ako već pišeš i imaš iluziju da si u pravu (čitaj dobru nameru) neka to zaista bude bar nekim argumentom potpomognuto .. ... Ovako na momente deluješ ... komično, ...ali sa debelo tragičnom uvertirom ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Брате, мој веома блиски рођак је био официр у Приштини у то време. Албанске демонстранте су убијали, пуцало се бојевом муницијом и газили су их тенковима. То су наравно биле комуњаре, не приписујем нашем народу, али то је жива истина. Неко рече да је и Патријарх Павле писао о томе, нисам читао па не знам. Али знам од поузданих сведока који су све то својим очима гледали. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 On 15. 5. 2013. at 18:26, Milan Nikolic рече Дај не заборави на моје питање. Шта је то ГМО? El pravoslavlje istina?Ili se ta istina modifikuje kako se vreme menja?El je Predanje istina ili je to manipulacija?Ne moze da bude i jedno i drugo....Covek mi kaze da je Predanje masa lazi i izmisljotina....rekla kazala,sa uvce na uvce.ia iz Predanja izlazi Sveto Pismo iz Svetoga Pisma objava Jevandjelja,vaskrsenja.Bogocoveka...i pricamo o crkvi kao stubu i tvrdjavi istine....GMO su ti oni pravoslavci koji alhemicarski pokusavaju da spoje istinu i laz...svetlo i tamu.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Полако бре брате са тај мач... Није то рек`о. Само да се провукла ту и тамо по нека прича која није поуздана. Требало би да неки сабор све то прегледа и класификује шта је поуздано, а шта не. На исти начин је настао канон Светог Писма својевремено. Није то неки велики проблем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука