Jump to content

У шта смо претворили хришћанство?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 5. 2013. at 17:27, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Oces tumacenja drugih Otaca crkve o dusi?Oces Zlatoustog recimo?ili je i On bio u zabludi mozda?

Питам се да ли знаш са ким си у расправи. Не знам када сам ушао у дебату с тобом о души.

Набио си ми ту душу у нос. Није то лепо. Знам да је она бесмртна по благодати а не по природи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 15. 5. 2013. at 17:19, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Pa Maksim upravo govori da je dusa besmrtna i ne spominje nikakakve magijske moci...dzaba tebi sto citas kad procitano izgleda ne razumes ili namerno manipulises s time....oces da ti postavim Maxima o dusi?

Zar opet???? Ako nisi shvatio da je to magijske moci alegorija za sve one "argumente" "to je platonizam, sokratovo ucenje, ucenje da dusa leti po kosmosu, ucenje egipatskih gnostici, hermetizam antickih otaca" onda ili namerno gusis raspravu nebitni stvarima ili nisi dovoljno citao polemike teologa u nasoj Crkvi koja traju vec od 2002. koiko ja znam pa sve do danas. Pogledaj malo sta sve pisu oni koji zagovaraju ucenje da dusa spava pa ces videti da malo malo pa udare neku alegoriju o mocima, svojstvima duse. Ne mozes ti citati ni forumske tekstove pravilno a kamoli otacke jer imas jedan jako surov i rigidan nacin interperacije gde prenosna znacenja uopste ne registrujes. Tako ces oce i citavu  teologiju totalno pogresno razumeti jer su ti tekstovi puni metafori i alegorija, tako su oci naprosto prenosili istine. Nije Crkva deciji vrtic da se sve crta vostanim bojama i da ono sto stoji na papiru bude sve i svja.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 17:30, SHADOWS OF THE LIGHT рече

E iz te mase je izasla Crkva i Sveto Pismo..pa i Sveta Liturgija....pa ti vidi....

Nije. Liturgiju je osnova Gospod Licno i to nema nikave veze sa tekstovima i prepricavanjima dogodovstina ovog ili onog oca.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 17:48, Aquilius Cratus рече

Zar opet???? Ako nisi shvatio da je to magijske moci alegorija za sve one "argumente" "to je platonizam, sokratovo ucenje, ucenje da dusa leti po kosmosu, ucenje egipatskih gnostici, hermetizam antickih otaca" onda ili namerno gusis raspravu nebitni stvarima ili nisi dovoljno citao polemike teologa u nasoj Crkvi koja traju vec od 2002. koiko ja znam pa sve do danas. Pogledaj malo sta sve pisu oni koji zagovaraju ucenje da dusa spava pa ces videti da malo malo pa udare neku alegoriju o mocima, svojstvima duse. Ne mozes ti citati ni forumske tekstove pravilno a kamoli otacke jer imas jedan jako surov i rigidan nacin interperacije gde prenosna znacenja uopste ne registrujes. Tako ces oce i citavu  teologiju totalno pogresno razumeti jer su ti tekstovi puni metafori i alegorija, tako su oci naprosto prenosili istine. Nije Crkva deciji vrtic da se sve crta vostanim bojama i da ono sto stoji na papiru bude sve i svja.

Gde je Maxim pisao o letenju duse kroz komos,o ucenju egipatskih gnostika?Sta pricas ti leba ti?Tvoja arogancija stvarno nema premca..prvo si me etiketirao kao jeretika...sad mi glumis ovde nekog vrsnog interepretatora i tumaca Svetih Otaca....

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 17:50, Aquilius Cratus рече

Nije. Liturgiju je osnova Gospod Licno i to nema nikave veze sa tekstovima i prepricavanjima dogodovstina ovog ili onog oca.

Nije Liturgija iz Svetoga Predanja?Au mile....au au au....bruka brate do nebesa......ne obracaj mi se vise nemas pojma sa zivotom.....

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 17:57, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Gde je Maxim pisao o letenju duse kroz komos,o ucenju egipatskih gnostika?Sta pricas ti leba ti?Tvoja arogancija stvarno nema premca..prvo si me etiketirao kao jeretika...sad mi glumis ovde nekog vrsnog interepretatora i tumaca Svetih Otaca....

Ajde Milisavljevicu idi radi nesto sto rade i ostali nazijonski radenici jer ti intelektualne rasprave uopste ne leze. Nigde, u prethodnom postu a ni ranije, nisam napisao da je sv. Maksim pisao o tome stvarno laprdas preko svake moguce mere. Napisao sam, procitaj 10 puta ako sporo kapiras, da oni teolozi koji se NE SLAZU sa ucenjem o dusi koja ostaje svesna posle smriti to tako figurantivno zovu. Ne ja, jer ja se sa time ne slaze, ne ti takodje a ni sv. Maksim nego danasnji teolozi koji veruju da dusa spava. Razumes li ti i jednu recenicu od onog sto ti ja napisem ili samo nameravaso ovde isprazno da laprdas i trolujes?!

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 17:58, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Nije Liturgija iz Svetoga Predanja?Au mile....au au au....bruka brate do nebesa......ne obracaj mi se vise nemas pojma sa zivotom.....

Pa ti Milisavljevicu svakako planiras da napustis forum skoro a i ako ne planiras vidim da te ceka ta sudbina kako si krenuo da laprdas.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 18:01, Aquilius Cratus рече

Ajde Milisavljevicu idi radi nesto sto rade i ostali nazijonski radenici jer ti intelektualne rasprave uopste ne leze. Nigde, u prethodnom postu a ni ranije, nisam napisao da je sv. Maksim pisao o tome stvarno laprdas preko svake moguce mere. Napisao sam, procitaj 10 puta ako sporo kapiras, da oni teolozi koji se NE SLAZU sa ucenjem o dusi koja ostaje svesna posle smriti to tako figurantivno zovu. Ne ja, jer ja se sa time ne slaze, ne ti takodje a ni sv. Maksim nego danasnji teolozi koji veruju da dusa spava. Razumes li ti i jednu recenicu od onog sto ti ja napisem ili samo nameravaso ovde isprazno da laprdas i trolujes?!

a ti idi citaj prvo bukvar posto je ze tebe ovo ostalo preteska literatura.....kreni od slova..pa ces valjda da evoluiras do toga da procitas svaku glupos koju ovde pises....

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2013. at 18:02, Aquilius Cratus рече

Ali ne sve nego neke trecerazredne i manje bitne informacije. Ako ti mislis da su to sustinske stvari onda ko zna zbog cega si tu u Crkvi, zbog obozenja veoma tesko.

Manje je bitno jesu li trecerazredne ili ne, nego da su lazne. A Crkva bi trebalo da bude "stub i tvrdjava istine".

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...