Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Detetu kad ponudiš čokoladu i brokoli,dete bira čokoladu,odrastao čovek bira brokli sa svešću da nije ukusan kao čokolada ali je dobar za njegovo zdravlje. Ja mislim da je onda ovaj forum pun dece, ako se nevaram. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja mislim da je onda ovaj forum pun dece, ako se nevaram. не вараш се.....тако је.....сви смо ми деца......задатак нам је да овде одрастемо..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Hm,ovo je cesta teorijska tvrdnja,ali da li je u praksi tako? да, теоријска тврдња, коју треба да тежимо и желимо да спроведемо у праксу....наравно да је много тешко....то сви осећамо на својој кожи....али нико нам није ни рекао да је лако и лепо.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja mislim da je onda ovaj forum pun dece, ako se nevaram. не знам да ли мислиш да ли је у питању библиски смисо те речи или фројдовски смисао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja mislim da je onda ovaj forum pun dece, ako se nevaram. Иначе форум је пун свега,од шизофреника,лицемера,превараната нормалних људи и наднормалних Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Realno,ko od djaka,čitaj dece ,može da očekuje neku zrelu odluku? Detetu kad ponudiš čokoladu i brokoli,dete bira čokoladu,odrastao čovek bira brokli sa svešću da nije ukusan kao čokolada ali je dobar za njegovo zdravlje. Iskren da budem,ja i dalje biram cokoladu. Ja sam samo odgovorio na Joanin post da ljudi teze dobru.Ja nisam rekao da se ne treba truditi postizati hriscanske vrednosti,vec da ljudi po prirodi ne teze bas njima. Sto se tice testa,zanemari to.Ajde onda pogledaj ljude iz svoje okoline,koji su im ciljevi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 po prirodi ne teze bas njima. Управо тако,по природи. Ствар је у томе да је Хришћанство противприроде лјуддске,тако да бити Хришћанин значи борити се против себе,реално то он неког детета не можеш да очекујеш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Pa zato sam ja i odgovarao Joani,ona kaze da nas je Gospod stvorio za dobra dela.Mi smo zakljucili da po prirodi ne tezimo njima.Znaci,mi smo ovde ba nekom takmicenju sami sa sobom.Imamo zlu prirodu a treba da cinomo dobro.Ko pobedi sebe on ce zasluziti vecnu slavu,ko ne uspe,ringla na trojku . Covek je inace slobodno bice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Da.Nasledjuje se karakter i inteligencija.Npr.mi ne nasledjujemo fenotip roditelja,već genotip i mogućnost da ga razvijemo.Ako se poklope uslovi sredine,ne poznavajući svoje biološke roditelje velika je šansa da ćeš podećati na njih sve i da ih nikada nisi video...Npr.volećete istu muziku,pokazivaćete slična interesovanja,obolećete od istih mentalnih bolesti i slično.Krv nije voda.Moja sestra u šali kaže nije voda,ali je 91-92% vode. :0104_cheesy: Осим болести, остало што си навела не разумем као људске слабости, што је наслов теме, а опет, и сама наводиш, Ako se poklope uslovi sredine, што сам ја у поставци примера негирао....Дакле, ипак, то стоји у нама записано а да ли ће се десити/остварити, зависи од много чинилаца, па самим тим, врло вероватно и од слободне воље. И да слажем се...крв није вода...е кад би то сви разумели, па кад би то ми православни применили, знајући да се Причешћујући сви спајамо Једном Крвљу, и још мало проширили, да су сви људи од Једног Створитеља...чега све не би било поштујући "исту Крв". "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Svima je nama piznato da nema nikakvog opravdanja za greh.Ok. Ali,pre neki dan citam pouku nekog svetitelja,nmg da se setim kog koji kaze nesto ovako: Sva moja dobra dela,nisu moja,vec od Boga.Kad bolje pogledam,ja u stvari nemam nijedno dobro delo... Ok,to je vehunac smirenja (kad nije licemerje,naravno) Ali,kako to? Kad cinimo dobro za to je zasluzan Bog,kad cinimo zlo za to smo zasluzni iskljucivo mi,bez opravdanja!? hm... E taj mazohizam me najvise muci,nikako da se pomirim sa tim... Bog je izvor svega dobrog, zato kažemo da je svako naše dobro delo od Njega, a naša slobodna volja nam omogućava da padnemo na marketinške trikove zla pa da zabrljamo, i mi uvek zabrljamo ako se ne uzdamo u Boga niije to mazohizam ako ti roditelj kaže da paziš dok prelaziš ulicu,a ti ne poslušaš ,sam si kriv, a ako poslušaš,zahvalan si roditelju što te je naučio kako da se čuvaš u saobraćaju (banalnog li primera :oke: ) ima tu i tvoje zasluge,ali ne treba davati mesta gordosti, bolje da se podceniš nego preceniš Господ нас је створио за добра дела.....пошто смо створени по његовом лику и обличју, а Он је сушта доброта, и ми сви треба да будемо добри. Hm,ovo je cesta teorijska tvrdnja,ali da li je u praksi tako? To ti je kao kad djacima postavis test,sta biste hteli da budete kad porastete?Koji su pretezni odgovori? Uspesan,bogat,poznat itd...Sta lezi iza toga,uglavnom gordost,srebroljublje,zelja za vladanjem i moc. Koji procenat iskreno zeli da bude sluga drugima,a to je osnovna zapovest Hriscanstva. Ovakvi primeri su svuda oko nas,cak i oni koji nemaju moc i koji pljuju po mocnima,u velikoj meri to rade iz potajne zavisti zato sto i oni nisu takvi... Da ne pricamo o tome da covek od pamtiveka tezi da radi zabranjene stvari,pogledaj samo malu decu. Pravoslavlje je po mom iskrenom misljenju uglavnom idealna vera i ucenje,ali,teorija je jedno a praksa nesto sasvim drugo. a svaka miss želi da reši problem gladi i mir u svetu , izgleda da su lepotice najbolje hrišćanke Иначе форум је пун свега,од шизофреника,лицемера,превараната нормалних људи и наднормалних milina jedna I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука