Jump to content

Препоручена порука

Lara, dosta o genotipu, fenotipu i uticaju spoljašnje sredine, traume, traume :D   Šalim se malo. Ja ne poznajem jednog svog biološkog roditelja, ne poklapaju se uslovi sredine ama nikako i majka mi kaže da sam od njega nasledila samo talente, fizički izgled (hvala ćale na krupnim kostima, baš si me usrećio) i ništa više. Karakter, temperament nikako. 

:cheesy3: Mnogo volim da se pravim pametna. :cheesy3: 

Zašto ne poznaješ? 

:351780:

Подели на овим сајтовима

To je za drugu temu :))   Volim i ja, ćuti, pa kad lupim nešto onako stručno pa me svi gledaju belo... verujem da se ljudi osećaju kao ja kad čitam neke teme ovde :D

:bendoff:

Ali to su slabosti...i to je vezano za ovu temu. :cheesy3:

Danas sam totalno odlepila sa raspološenjem i ovaj smajli ga u potpunosti dočarava :cheesy3:

Подели на овим сајтовима

Srce, nisu to slabosti, to je život, i nije vezano za ovu temu :D 

Nepromišljeno sam počela da lupkam gluposti i da pričam nejasno i nedorečeno...

Htela sam reći da je slabost kad se praviš pametniji nego što zapravo jesi sa ćiljem da ti se ljudi dive i da svi misle da si mnogo pametan.

Naravno,nije mi to bio cilj. Ali mnogima jeste,da ne ulazim sad u to,to bi bilo osudjivanje,a ni to nije dobro... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

...jer je duh srčan, ali je telo slabo”

(Matej 26:41)

:

čovek je odgovoran Bogu za svoja dela. Čovek je dobio savest i taj najdublji duhovni deo, duh, koji ga čini sposobnim za komunikaciju sa Bogom.

Ljudske slabosti nisu konkretna dela, nego stanje u kojem se čovek nalazi zbog građe svojeg tela.

Naravno, slabost našeg tela nikada nije bila niti će biti dozvola za grešenje.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...можда не би било лоше прочитати ову књигу...

ljudske%20slabosti.jpg?itok=pQ7MEe3a

Рукопис романа "Људске слабости" био је завршен 1972. године, а угледао је светлост дана тек крајем 1978. године у едицији "Независна издања" Слободана Машића, да би већ 13. фебруара 1979. године Окружни суд у Београду донео одлуку о забрани романа, уз образложење да се у њему износе "неистините вести и тврђење којима би се могла узнемирити јавност".

Жалба није помогла, ни приложено мишљење Данила Киша који је "Људске слабости" ставио у ред романа као што су Хакслијев "Врли нови свет", Орвелова "1984" или Замјатинов "Ми".

Није помогла ни одбрана Оскара Давича који је узалудно подсећао "да се сатирична литература уопште, а у њу несумњиво спада и ова Чудићева књига, не пише зашећереном светом водицом којом плутају по три крепане муве на једно умакање пера у мастило".

Издавач књиге зато сматра да се "значај романа не огледа само у квалитету који књига пружа, већ и у томе што може да послужи као својеврсни културно-антрополошки документ о деловању друштва на појединце и културу".

Чудићева књига је потврдила да ауторитарном режиму више од критике смета (под)смех. Сатира, као и еротска књижевност, субверзивно задире у табуисани простор моћи, тврди књижевни критичвар Саша Ћирић који ће сутра у Етнографском музеју, уз адвоката Срђу Поповића учествовати у промоцији књиге.

Према Ћирићевим речима " спрдња на рачун владара или бога, као и јавни говор о телу и сексу, разграђују озбиљност и еродирају недодирљивост суверена, обесмишљавају њихове забране и разобличавају их као утваре које штите профит поретка и чине људе потчињенима".

"Она је једна од забрањених и у овогодишњем издању читаоци ће имати прилику да кроз документе испрате читав ток судског поступка против ''Људских слабости'', односно имаће непосредан увид у механизме цензуре који су владали у постшездесетосмашком, такозваном развијеном социјализму. Истовремено, документи везани за судски поступак разголитиће један систем мишљења који у Србији влада последњих пар стотина година, од Буне на дахије па до наших дана, а он се наједноставније може назвати борба против здравог разума", забележио је књижевник Владимир Арсенић.

"Поновно објављивање Чудићевог романа је још један доказ да рукописи не горе, чак ни онда кад су сами писци принуђени да финансирају њихово спаљивање", навео је издавач. (Тањуг)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...jer je duh srčan, ali je telo slabo”

(Matej 26:41)

:

čovek je odgovoran Bogu za svoja dela. Čovek je dobio savest i taj najdublji duhovni deo, duh, koji ga čini sposobnim za komunikaciju sa Bogom.

Ljudske slabosti nisu konkretna dela, nego stanje u kojem se čovek nalazi zbog građe svojeg tela.

Naravno, slabost našeg tela nikada nije bila niti će biti dozvola za grešenje.

Svima je nama piznato da nema nikakvog opravdanja za greh.Ok.

Ali,pre neki dan citam pouku nekog svetitelja,nmg da se setim kog koji kaze nesto ovako:

Sva moja dobra dela,nisu moja,vec od Boga.Kad bolje pogledam,ja u stvari nemam nijedno dobro delo...

Ok,to je vehunac smirenja (kad nije licemerje,naravno)

Ali,kako to? Kad cinimo dobro za to je zasluzan Bog,kad cinimo zlo za to smo zasluzni iskljucivo mi,bez opravdanja!? hm...

E taj mazohizam me najvise muci,nikako da se pomirim sa tim...

Подели на овим сајтовима

Gde je tu genetika,tj gde je tu covek i njegova slobodna licnost ako je svaka njegova odluka determinisana dejstvom nekih visih sila?

ma kakva genetika, nadji pogledaj ovaj dokumentarac : http://www.youtube.com/watch?v=sMfWSGi3Y2k

U principu, postoji "ratnicki gen" t.j gen za bes. Analizirali su neke ljude, neki ljudi koji su generalno "besni" nemaju taj gen dok ga neki budisticki svestenici imaju kao i neki drugi ljudi koji uopste nisu besni. Samo dokaz covekove slobodne volje u oblikovanju svoje lichnosti i emocionalnog stanja. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Svima je nama piznato da nema nikakvog opravdanja za greh.Ok.

Ali,pre neki dan citam pouku nekog svetitelja,nmg da se setim kog koji kaze nesto ovako:

Sva moja dobra dela,nisu moja,vec od Boga.Kad bolje pogledam,ja u stvari nemam nijedno dobro delo...

Ok,to je vehunac smirenja (kad nije licemerje,naravno)

Ali,kako to? Kad cinimo dobro za to je zasluzan Bog,kad cinimo zlo za to smo zasluzni iskljucivo mi,bez opravdanja!? hm...

E taj mazohizam me najvise muci,nikako da se pomirim sa tim...

тешко је....али ја то овако схватам.....Господ нас је створио за добра дела.....пошто смо створени по његовом лику и обличју, а Он је сушта доброта, и ми сви треба да будемо добри.....код Њега постоји само доброта....не постоји зло.....знамо од кога долази зло....а ми људи бирамо да чинимо зло.....зато што је то изгледа много лакше чинити, зато што смо слаби....и грешни....

...тако су сва наша добра дела од Бога.....све што је добро је од Бога.....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господ нас је створио за добра дела.....пошто смо створени по његовом лику и обличју, а Он је сушта доброта, и ми сви треба да будемо добри.

Hm,ovo je cesta teorijska tvrdnja,ali da li je u praksi tako?

To ti je kao kad djacima postavis test,sta biste hteli da budete kad porastete?Koji su pretezni odgovori?

Uspesan,bogat,poznat itd...Sta lezi iza toga,uglavnom gordost,srebroljublje,zelja za vladanjem i moc.

Koji procenat iskreno zeli da bude sluga drugima,a to je osnovna zapovest Hriscanstva.

Ovakvi primeri su svuda oko nas,cak i oni koji nemaju moc i koji pljuju po mocnima,u velikoj meri to rade iz potajne zavisti zato sto i oni nisu takvi...

Da ne pricamo o tome da covek od pamtiveka tezi da radi zabranjene stvari,pogledaj samo malu decu.

Pravoslavlje je po mom iskrenom misljenju uglavnom idealna vera i ucenje,ali,teorija je jedno a praksa nesto sasvim drugo.

Подели на овим сајтовима

To ti je kao kad djacima postavis test,sta biste hteli da budete kad porastete?
Realno,ko od djaka,čitaj dece ,može da očekuje neku zrelu odluku?

Detetu kad ponudiš čokoladu i brokoli,dete bira čokoladu,odrastao čovek bira brokli sa svešću da nije ukusan kao čokolada  ali je dobar za njegovo  zdravlje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...