Jump to content

Živim li sada?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ustvari, trudim se da mi ne nedostaješ

Ustvari, trudim se da mi ne nedostaješ,

jer ne znam čime bih, osim tobom,

nadoknadio toliki nedostatak.

Daleko od toga da si blizu,

a opet, daleko od toga da si daleko,

pritiskaš me, baš ovde,

a ja, umesto da te odgurnem,

stisnem jače to mesto gde te osetim,

da bude lakše noćas kad postane teže,

da se ljutim na sebe što sam te sinoć prejako zagrlio,

pa sada možda i tebi k'o meni bride grudi

i ne možeš da zaspiš, pa misliš da mi nedostaješ.

Ustvari, trudim se da mi bude svejedno

kad pomislim da mi nedostaješ,

trudim se da izmislim neku drugu tebe,

da ne bih mislio da čeznem za tobom, već za njom

i za tim da mi se njena koža za usne lepi, a ne tvoja.

Čak joj i ime izmislim, da bi se razlikovala od tebe,

al' badava, izgovorim tvoje ime, čim joj usne prinesem.

Ustvari, sasvim se dobro držim,

ne cmizdrim (puštam kap po kap, to se ne računa),

ne mislim na tebe (osim kada sama provališ u podsvest),

nikom te ne pominjem (osim kada pitaju za tebe),

ne pišem ti pesme (osim kad baš moram)

i trudim se da mi ne nedostaješ

(e, to mi već teže polazi za srcem,

jer ne znam čime bih, osim tobom,

nadoknadio toliki nedostatak).

Goran Tadić

1069368_589328697778026_1255809688_n.jpg

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Ustvari, trudim se da mi ne nedostaješ
545796_289772974455916_1978655496_n.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

:bighug: nista i niko ne moze ublaziti to jedno odsustvo...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Vece ne mirise na rakove i skoljke,
mesec je bleda fleka boje cimeta,
uzimas cipele za setanje kroz snove,
ulica voli ritam tvojih koraka....

Ljubav10.jpg

Vetar se provlaci kroz nepoznate reci,

asfalt se miluje sa tvojim stiklama,
suvise mekan da bi mogao da spreci,
ovo je vece puno tvojih tragova...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Tko te šalje da me probudiš?
Tko te šalje da me podsjetiš?
Što je bilo više nije, vrijeme prolazi.
Što da radim kada želim da zaboravim?

Jezik zmije, u ruci jabuka.
Čije grijehe čovjek ispašta?
'Ajde reci svoje ime, Kazna ili Nagrada.
Dio križa koji nosim tebi pripada.

Ako si od crnog vraga,
što je tako, tako slatko?
Ako si od samog Boga,
zašto traje tako kratko?
Zašto prolazi vrijeme ljubavi?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

“Hteo sam samo da joj šapnem,
posljednji put da je bila moje sve.
Pazi mene ‘bila’.Zapravo,
bila i ostala moje sve,al’ j*beš ga.”

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Životom ne vlada volja ili namera. Život je pitanje nerava, vlakana i sporogorećih ćelija u kojima se misao krije, a strast doživljava snove. Možda zamišljaš da si bezbedan i smatraš sebe jakim. Međutim, neočekivana nijansa boje u sobi ili na jutarnjem nebu, neki naročiti miris koji si nekada voleo i koji budi divna sećanja, stih iz zaboravljene pesme na koji si nekad naišao, akord iz muzičkog dela koje si prestao da sviraš od takvih stvari zavisi naš život."

Подели на овим сајтовима

''Живот је једна обична игра. Као и свака игра има своја правила. Ви не можете учествовати у тој игри са било каквим шансама да у њој победите, све док не упознате правила игре. Зато већина нас постаје само неми посматрач велике игре у целини, бежећи у сивило живота., посматрајући и завидећи онима који су успешни.

Ако Бог живи у вама, да ли то значи да се ризница бескрајног богатства налази у вама?

Морате сами да помогнете себи. Што год сте успешнији све је више оних који вас сматрају метом. Ако се сами не борите за себе нико други неће..
Такође треба да знате да када сте изабрали понашање да сте у исто време изабрали и последице. Како треба изабрати понашање? Како треба избећи последице?

Све људе на земљиној кугли можемо поделити на .две групе на оне који схватају и на оне који не схватају. Jeдан од најгорих начина да не схватате,јесте да мислите да схватате.

Немојте да мислите да је за успешан живот потребна факултетска диплома. Погледајте само око себе, зар не видите људе са сјајним дипломама, сјајне стручњаке у својим областима, али када пада киша не знају да се склоне испод настрешнице, док на другој страни има паметних, мудрих, проницљивих људи без интелектуалних диплома који су схватили животне законе и који живе по њиховим начелима и који су јако успешни. Питате се са правом, како? ''

В.В.

sta_je_zivot.jpg

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

1003827_622075961158588_1562825972_n.jpg
тако је Кеко..... :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Uzivam u zivotu... zivot sam davno
pretvorila u igru.... Velike bolove
davno sam prebolela.. tugu bas
kao i srecu, zavolela.... Sve to na
isto mesto ide.... I tuga i sreca.... Ja
celi racun placam.... I uvek sa
osmehom...
Osmeh je moje
najbolje oruzje... Osmehom
zavodim, osmehom sve naplatim....
I dobro mi stoji... Kazu.. Prikriva mi sve
slabosti.... Mane u vrline pretvara...
To sam ja.... Jednostavna...
Nasmejana...

Подели на овим сајтовима

Danas, sutra i svakog dana <3
29. јул 2013. у 12:37

Jbt kolko je dobro biti svoj :DDD Biti veran sebi,ali pravom sebi, ne egu.Biti ponosan na sebe jer si u skladu sa sobom  i uvek radiš ono što je najbolje za tebe.Brzo i efikasno donosiš odluke i ideš kroz dan pevajući ma šta da se desi jer znaš da je sve prolazno samo si ti večan.I jasno ti je da pošto si večan želiš najbolje za sebe i od sebe.I drugi to vide i uključuju se u tvoj božanski tok.Oni koji ne mogu da se uključe vrlo brzo se sklanjaju,a ti im ništa ne zameraš jer ti je jasno da svako ima svoj put i svoj tempo i svoje lekcije.Puštaš ih da odu s ljubavlju jer i oni su božanska bića kao i ti samo trenutno niste na istoj vibraciji,a znaš da isto privlači isto.I kad ti se učini da je nešto suprotno ipak znaš da je u suštini koja se možda ne vidi na prvi pogled to ipak isto.I jasno ti je da sunce za tebe sija,da bi ti mogao da živiš i sija radi svih bića što postoje da bi svi pomogli jedni drugima da žive.I setio si se svega što treba da znaš jer zaista niko od nas ne uči ovde samo se priseća onoga što zna.A znamo mnogo.I vidiš da si ovde došao da se igraš,samo si se možda u nekom momentu zaigrao na pogrešnom igralištu,ali nema veze,ponesi svoje igračke,ili nemoj,kako god hoćeš,i idi na drugo igralište nađi nove drugare i drugarice.Sve je na tebi.I jak si jer znaš ko si i odakle dolaziš i znaš da su talenti koje imaš tvoje blago i oni će te odvesti pravim putem,pravim ljudima.I znaš da si svoj, a opet svačiji jer svi smo jedno,i dovoljno si mudar da znaš svoje granice, ali ih određuješ svesno, a ne vođen bujicom emocija.I sve je lako, i sve je meko.A ono što je oštro konstatuješ, ali ti ne može ništa jer si granice postavio svesno i odgovorno.Oh divnog li dana,meseca, godine,životnog veka.Ovako da provedem ceo vek,i još jedan,pa da me Bog vidi i kaže svaka ti čast uživao sam pomažući ti sestro slatka čula si me svakog dana ti si bre doktor za dobro zezanje i laganicu.Htela si da čuješ sve smernice i čula si i ja ti se zahvaljujem na tome jer smo ostavili odličnu podlogu za generacije koje dolaze.Eto Bog i ja smo na ti da se zna jer ja sam od njega i on je u meni i ja sam on i on je ja.I ništa mi nije teško i volim sebe neizmerno.

Eto,takav dan želim. Svaki.To je nirvana rekla bih.Sklad sa sobom,pomirenost sa svetom,svakog dana.Pružati ruke  ka onome što nas veseli,oplemenjuje,imati snage da se odupremo onome što nas odvaja od nas.Da li je to moguće ili samo maštam?Tvrdim da je moguće.Uz veliku posvećenost i rad i mnogo prevaziđenih izazova.Čovek je skočio sa ruba svemira,što ja ne bih mogla da ovladam sobom?Imam čak i dokaz da je moguće,bilo je u mom životu mnogo takvih dana,samo još da to pretvorim u svakodnevicu.

www.facebook.com/violetish/about

moja divna drugarica  :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...