Jump to content

Patrijarh: Ograđujem se od svake izjave i činjenja Amfilohija i Atanasija

Оцени ову тему

Препоручена порука

А да су рекли у својим епархијама, па то медији пренели кроз читавом територијом СПЦ, не би био проблем.

'Ајде, миле, не турај догматику и еклисиологију где им није место.

Наравно да не би било у реду, јер су "говори" потпуно ван етоса Цркве и Јеванђеља. Међутим, овде је контекст био реакција Патријарха, у стилу "да ли он може да говори у име Цркве" и сл. "Говори" не само да одступају од Јевнђеља и етоса Цркве, већ сам наступ представља канопнски преступ. Патријарх се оградио и рекао да (као надлежни Архијереј, јер се дешавање збило у његовој Архиепископији) није дао благослов.

Подели на овим сајтовима

Још ће испасти да мишљење народа није битно! Ех та демократија!

Мишљење народа је битно. Али, забога људи, схватите шачица галамџија не може да претендује да представља народ. Много нас је више који смо дубоко саблажњени наступом наше двојице Архијереја и дубоко се не слажемо са реченим.

Подели на овим сајтовима

Наравно да не би било у реду, јер су "говори" потпуно ван етоса Цркве и Јеванђеља. Међутим, овде је контекст био реакција Патријарха, у стилу "дали он може да говори у име Цркве" и сл. "Говори" не само да одступају од Јевнђеља и етоса Цркве, већ сам наступ представља канопнски преступ. Патријарх се оградио и рекао да (као надлежни Архијереј, јер се дешавање збило у његовој Архиепископији) није дао благослов.

Čisto informativno: otkud to, tj. po kom osnovu?

Подели на овим сајтовима

Čisto informativno: otkud to, tj. po kom osnovu?

Зато што један епископ не може да чинодејствује и чини било шта као епископ на територији епархије другог епископа, а без његове дозволе. Рецимо, да би аш Патријарх служио Литургију у Новом Саду, то му мора одобрити надлежни Епископ Бачки Иринеј.

Подели на овим сајтовима

Мишљење народа је битно. Али, забога људи, схватите шачица галамџија не може да претендује да представља народ. Много нас је више који смо дубоко саблажњени наступом наше двојице Архијереја и дубоко се не слажемо са реченим.

Pa gdje ste? Nesto vas ne vidim da izrazavate nezadovoljstvo.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Pa gdje ste? Nesto vas ne vidim da izrazavate nezadovoljstvo.

Ја лично мислим да наша актуелна власт води реалну и тренутно једино могућу политику, од које се можемо надати бољитку. Наравно да сам незадовољан статусом Косова, али сам и свестан да тренутно ништа више не можемо учинити, а да нам то не буде на штету. Полако. Тиха вода брег рони.

Подели на овим сајтовима

Ја лично мислим да наша актуелна власт води реалну и тренутно једино могућу политику, од које се можемо надати бољитку. Наравно да сам незадовољан статусом Косова, али сам и свестан да тренутно ништа више не можемо учинити, а да нам то не буде на штету. Полако. Тиха вода брег рони.

Ja лично мислим да је наша власт, потпуно у складу са серијом у којој су иштанцовани, једна неспособна лопострофална дружина која се кези кад треба да их поново изаберу, а једино што им је битно јесте да стране паре складиште у некој страној банци, да живот граде другде, а одавде МУЗУ!

Лепо је рекла баба Коса, код које сам у Чањској улици у Нишу становао: Корита су иста, свиње се мењав. А боље од тог бољитка има да нам буде као и будали од шамара.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

pda nesto razmisljam Crkva zasigurno postoji samo za clanove LDP koji se stalno cude i zgrazavaju sta vladike rade.

Zamolio bi Vladike da se primereno gradjanski ponasaju a ne tu da ni branitelji Crkve ne ukace smisao nego se sablazne cetri puta u toku jedne recenice.(ne znam da li da napisem da je ovo ton ironije ili ste sami dovoljno prozorljivi.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ја у свом посту на који се позиваш нисам говорио о Митрополиту Амфилохију и Епископу Атанасију. Не разумем зашто одговараш на мој пост причајући нешто што нема везе са њим?

Подели на овим сајтовима

Да ли је неко помислио како је Архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски, зетско-брдски и скендеријски и егзарх свештеног трона пећког господин Амфилохије ( Радовић ) говорио и у име Црногораца, бар кроз тумачење стихова "

", који су равоправно током Првог балканског рата ( 1912-1913 ) гинули уз србску војску приликом ослобађања Рашке, Метохије и Косова?

На чега има и апсолутно право, а овим несрећним београдским споразумом их нико ништа није ни питао.

Можда смо на стогодишњицу то и заборавили?

Подели на овим сајтовима

Ма и патријарх ми је све невинашце.

Што, он овом изјавом не може да изражава свој став?

И зашто би то било општеобавезно за мене?

Јесте, Атанасије уме да буде бахат, и ни ја нисам нешто одушевљен реториком, али реакција патријарха ми је дволична.

Што се није тако ограђивао за Пахомија, Качавенду, и екипу, а овамо због "очувања добрих односа са државним врхом" се додворава на уштрб архијереја њима лупајући вербалне шамаре.

И баталите причу о канонима, Литургији, јер нема то никаквог додира са овом причом.

Да заокружим: мени се не допада ниједна страна али је лицемеран испад патријарха.

Подели на овим сајтовима

Gledao sam juče i taj miting, načitao se protivnih stavova, ali nigde nisam video da neko da suvisli predlog ako je ovo što je vlada uradila loše, šta učiniti? Niko ne daje predlog osim da se bunimo.

Mislim da zastupaju alternativni predlog da se insistira na status kvo situaciji.

Buduci da ce uskoro EU i USA da se raspadnu i BRIK na celu sa Rusijom zavlada svetom,

te ce geopoliticka situacija u regionu ici nama u korist ili tako nesto.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ова власт је најгора група билмеза која постоји у Србији. На власт су дошли негативном селекцијом - зато што већина паметних људи није изашла на изборе, јер избора и није било.

Ово што они "раде" је само зато што морају, а не из неког уверења или намере. Потрошили су све паре, потпуно уништили економију и једино што им преостаје јесте да се додворавају ЕУ не би ли добили неку кинту. Све што раде, раде из личне користи или када су приморани.

Шта да се ради? Прво да људи утуве у главу да је рат завршен. Границе су постављене. То је то. Зато треба ствари што пре расчистити, договорити се са комшијама и да кренемо да радимо нешто, да тргујемо, стварамо. Није битно колика нам је територија него шта смо на њој направили.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

SAD sigrno neće da raspadnu. Odakle vam samo to?

negde sam procitao na forumu da je pitanje dana kad ce USA da pukne,

i onda sa sva tri tenka i dva aviona ulecemo dole i oslobadjamo KIM i Metohiju!

• Волим 1

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...