kordun Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Фридрих Ниче: Стендал мe је предухитрио најбољим атеистичким вицем: "Једини изговор за Бога је да је он не постоји. " to je plagijat onog najpametnija djavolova je sto je rekao da ne postoji, samo ovo izokrenuto protiv boga, prilicno jadno glediste s obzirom da se tu bog ne shvaca ni najelementarnije a ide se kritikovati, bas povrsno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Ateizam jeste problem kad se ateista počne baviti Bogom. To je jednostavno tako. Inače nema nijedan valjani razlog da se drugima negira postojanje Boga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Ateizam jeste problem kad se ateista počne baviti Bogom. To je jednostavno tako. Inače nema nijedan valjani razlog da se drugima negira postojanje Boga. Kao sto nema ni jednog razloga da se drugima namece Bog... pa se i jedno i drugo redovno desava... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Kao sto nema ni jednog razloga da se drugima namece Bog... pa se i jedno i drugo redovno desava... Naš Bog je tvorac slobodne volje,što ga čini onoga koji Jeste i nemoguće ga je nametati. Da,li ima pokušaja da neko to uradi? (nametati Boga drugome),postoji ali je neodrživo i nema nikakve svetosti iliti svetlosti sa Onim u koga verujemo. Bog diše onako kako on hoće a ne kako vernik pokušava. No nešto drugo mi je u oku a to je motiv da se ateista bavi Bogom. Kako? Odakle? Čemu? Postajete religija koja ima samo jedno pravilo i dogmu a to je Negirati postojanje Boga i pri tom koristiti naprimer stari ili Novi Zavet (Knjiga koja se bavi isključivo Bogom i to isključivo u smislu vere a ne propagande kako bi se popunilo bratstvo) kao argument. Ne razumem. Mi ustvari ili ako hoćeš lično ja ustvari,nemamo problem sa Bogom jer se On sam brine o sebi i o meni,preko blagodati a ne uzvišenosti moga ili tudjeg rodjenja) Ignjatije, Мarija, Давор73 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Da,li ima pokušaja da neko to uradi? (nametati Boga drugome),postoji ali je neodrživo i nema nikakve svetosti iliti svetlosti sa Onim u koga verujemo. Ih da si mi ti ziv i zdrav, sta sve vi radite u cemu nema svetosti ni svetlosti pa vam to nista ne smeta... No nešto drugo mi je u oku a to je motiv da se ateista bavi Bogom. Kako? Odakle? Čemu? Postajete religija koja ima samo jedno pravilo i dogmu a to je Negirati postojanje Boga i pri tom koristiti naprimer stari ili Novi Zavet (Knjiga koja se bavi isključivo Bogom i to isključivo u smislu vere a ne propagande kako bi se popunilo bratstvo) kao argument. Ne razumem. Kako ne razumes? Ne samo ti nego mnogi cesto potezu taj argument da ne rauzmeju zasto se ateisti bave bogom. Zapravo da je religija zaista ono sto pise na papiru, dakle licnosni odnos sa bogom, intiman odnos izmedju vernika protkan ljubavlju, smirenjem i slicnim bajkovitim stvairma ne bi postojao ni jedan jedini ateista koji bi imao prava da se u to mesa. Cak ni danas neces naci ni jedanog ateistu koji "galami" protiv tvog odnosa sa bogom. Ateisti "galame" jedino kad nastane problem kad vi podrazumevate da je odnos sa bogom kolektivna srvar u kojoj bi svi trebalo podjeddnako da ucestvujemo. Ne kontam kako ne kontate da ako mi zabranjujes umetnicku izlozbu masuci svojim bogom svima ispred lica ili ako mi ne dozvoljavas abortus masuci svojim bogom ispred lica ili ako meni ne dozvoljavas da se volim sa osobom istog pola samo zato sto tebi to tvoj bog zabranjuje ili ako ocekujes da svi moraju da postuju pravila koja si ti sam izmislio kako bi svog boga umilostivio, kako onda moze da ti padne na pamet da se cudis kad se ateisti pocnu baviti bogom? To mi je oduvek bilo velika misterija, majke mi... Sad cu ja svim vernicima da zabranim litiju zato sto mi vredja ateisticka osecanja a kad se vernici protiv toga pobune ja cu kazem "ne razumem sto se vernici tolko zanimaju za ateizam"... kakva farsa... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 ili ako meni ne dozvoljavas da se volim sa osobom istog pola samo zato sto tebi to tvoj bog zabranjuje Znači ipak si gej... ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Znači ipak si gej... To sto si sladak ne daje ti za pravo da me prozivas! ;-) Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 To sto si sladak ne daje ti za pravo da me prozivas! ;-) Има лепе брчиће, мораш да признаш. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Ih da si mi ti ziv i zdrav, sta sve vi radite u cemu nema svetosti ni svetlosti pa vam to nista ne smeta... Kako ovo nema smisla sa onim sto sam ja napisao.. a i inace su ti odgovori,kao da na silu i po svaku cenu zelis da ostanes na terenu,gde se igra utakmica,koja ti je toliko nezanimljiva, da namerno nisi ni hteo da naucis pravila. Steta. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Kako ovo nema smisla sa onim sto sam ja napisao.. a i inace su ti odgovori,kao da na silu i po svaku cenu zelis da ostanes na terenu,gde se igra utakmica,koja ti je toliko nezanimljiva, da namerno nisi ni hteo da naucis pravila. Steta. Nije steta... ja sam ateista... steta je kad igras na terenu sa profesionalcima a oni ne znaju ni gde je put za pravo a kamoli pravila igre... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Nije steta... ja sam ateista... steta je kad igras na terenu sa profesionalcima a oni ne znaju ni gde je put za pravo a kamoli pravila igre... Ne postoji kod nas ni veći ni manji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 link: Bivši sveštenik: Kako sam.... nije lepo što je B92 ovaj članak postavila pred Božić, ali ipak, tema je univerzalna i dobro sročena. Za one koji će da pišu komentare u stilu "... on nije upoznao pravoslavlje...": pokušajte da se izdignete iznad lokalnog miljea. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 link: Bivši sveštenik: Kako sam.... nije lepo što je B92 ovaj članak postavila pred Božić, ali ipak, tema je univerzalna i dobro sročena. Za one koji će da pišu komentare u stilu "... on nije upoznao pravoslavlje...": pokušajte da se izdignete iznad lokalnog miljea. Senzacionalističke vesti, ja bih rekao, ništa više od toga. Takvih sveštenika ima svake godine širom sveta, samo što se malo zna o tome, kao što se malo zna o ateistima koji postaju vernici. CecaV and Wlof је реаговао/ла на ово 2 Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 2, 2015 Пријави Подели Написано Мај 2, 2015 Ateisti zapravo, kao traze da spoznaju Boga, a ustvari ne uzimaju u obzir nista sta im se govori ,jer cuju samo ono sto zele da cuju.... Mada vecina ljudi to radi nevezano za veru... Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Мај 2, 2015 Пријави Подели Написано Мај 2, 2015 Оно што не разумем је што атеисти уопште причају о нечему у шта не верују, што се баве овим питањима и смарају нас. Могу само да протумачим како их је нечастиви узео под своје, па сад преко њих и нас куша. Ја немам потребу да причам о неким стварима у које не верујем. Изгледа их ипак нешто копка. Празним филозофирањем се не стиже до Бога. Довиђења! "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука