Jump to content

Којим спортом се баве форумаши ЖРУ?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

To bi bilo kao kad bih rekao da idem da gledam Novaka jer sam žedan znoja. Ide se da se gledaju atleti i njihova sposobnost. Sigurno, ima se i glupih primera, ali tu je i nivo mali i nije zanimljivo. Oni koji dobiju psihičku erekciju kad vide krv, ti ljudi nemaju nikakve veze sa tim sportom. U sportovima krv je kao što i znoj, ono je znak da radiš, da se trudiš, zato i ne žalimo ako krv poteče nego je priznanje. Šta imamo tu da se smejemo, da se kezimo, da lica svoja krivimo kao besovi? Što sami ne radimo? A dobrih povreda se ima i u drugim sportovima, kao primer uzmimo fudbal, i fudbaleri će da potvrde; povrede u fudbalu mogu da budu čak i gore nego na primer u boksu, a od fudbalera ne bih hteo da dobijem šut, to boli..))

Ali nije dovoljno da se bavimo samo fizički, nego i psihički, dakle duhovno i filozofski; ovo dvoje mora da bude. Nije odnekud da sportisti imaju jaku veru, bili oni bokseri, fudbaleri ili teniseri poput Novaka. Baviti se samo fizički, ovo ne ide, osećamo da je pogrešno, da nešto fali. Sportista bez morala, bez filozofije, bez vere, je kreten.

драги, тупиш и рационализујеш.

није тенис и фудбал исто што и табање у главу ради онесвешћивања.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 508
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

likefaceeeeeeee

Macevanje kao sport mi je poznat i  777bakisin je, ali sta je to "istorijsko macevanje" ?

Hvala vam najlepše draga Taša. .smesko.

Da pokušam ukratko da objasnim ćta je istorijsko mačevanje.

U srednjovekovnoj Evropi,na tlu današnje Nemačke,razvijen je vrlo kompleksan sistim veština borbe,sa i bez oružja,koji ni malo ne zaostaje za azijatskim veštinama borbe,.Smatra se da je za nastanak ovog sistema,koga zovemo "Kunst des Fechtens"zaslužan misteriozni majstor veština borbe /fechtmaister-Johannes Liechtenauer.Dokazi za to se nalaze u preko pedeset izvora i kodeksa,koji datiraju od XIII do XVII veka,a rekonstrukcija tih veština baca potpuno drugačije svetlo na prikaze Srednjovekovnih borbi u Holivudskoj režiji.Pojedini kodeksi su dešifrovani uz pomoc stručnjaka (akademika,sportista i ostalih stručnih lica) i sada su ove kompleksne veštine opet ugledale svetlost dana.Od svih dostupnih veština borbe centralno mesto zauzima veština borbe Dugim mačem.

Manuskript izgleda ovako

http://www.youtube.com/watch?v=V-3Mvkv_MZw

A u praksi izgleda ovako:

Nadam se da sam bar malo pojasnio stvar .smesko.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

:229229229:Ја ово мачевање морам да нађем негде да почнем да вежбам! 

А што се тиче мог досадашњег спортског ангажмана, то је углавном полупрофесионално метрење дрва, копање кукуруза у даљ, избачај сена на приколицу, техника са вилом и без виле као и остале олимпијске дисциплине :0912_sport:

Подели на овим сајтовима

Од свих актиности остале су планинарење и бицикла.

Cycle-Hire.jpg

Једном годишње себи учиним ђир одем на пар дана  рафтинга.

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Hvala ljudi ;) ali vrlo malo ličim na ovo lepo devojče što je vešto sa mačevima :D

Ali ako konačno krenem sa vežbanjem, obećavam da kačim snimak i biću spremna na kritike ;)

I Dragi za sparing partnera preferiram živo biće a ne drvo :D

Подели на овим сајтовима

Бавио сам се теквондоом три године, па сам прешао на 'кик бокс', ако је то био кик бокс, њега сам тренирао у фајт клубу Бачка Топола. 

И тако...

Сада сам мало посустао са тренинзима, јер нисам имао новца да испратим такмичења за која сам се много спремао.

Верујем да ми је то сломило вољу, ако неко има неко решења за повратак воље за тренингом био бих јако срећан да ми каже? 

Подели на овим сајтовима

Као клинац, прво сам почео да тренирам карате. Када сам мало одрастао, бавио сам се аматерским боксом и у њему сам остао доста година. После њега само теретана, до фебруара ове године, а већ неких годину и више, изучавам руску систему и крав магу.

61333_309916409108660_1826613292_n.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Gimnastika,atletika,teretana,plivanje,planinski biciklizam,kick box...A sada hocu da idem u streljanu.

• Волим 1

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...