Зосима Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Али и тужно је видети како се сатански дух комунизма на велика врата увукао у СПЦ. Тешке речи,па и ако су од једног либералног демонкрате.... Иза тих врата Цркве,дешава се нешто сасвим друго,и нема везе са политиком ни економијом. Лепо неко рече,од комуниста,гори су само антикомунисти... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ја имам дојам утиска да он вас, који сте се наџиџали на ову тему са негативним коментарима на лик и дело Николе Пејаковића , јако нервира и да то нема везе са оним што ви њему тобоже спочитавате. Најке ми обе. Ni najmanje me ne nervira... šta više, veoma mi je simpatičan kao glumac... a sa ostatkom "lika i dela" nisam upoznat... Не знам заиста шта бих вам више рекао. Мислим контам атеисте што им није под капу и што код њега траже длаку у јајету, али и то је ситнодушје. Лепо рекох човек је глумац, панкер-рокер, босанац, слободни стрелац, пише шта му се ћефне, глуми како оће, пева неке небулозне песме и качи их на јутјубу( мислим за пар тих песама сам се цепо од смеха, ал нема безвезе) , итд, итд... Ovo je sad opet potpuno izvrtanje realnosti slično onom koje je Pejaković uradio u svom tekstu... nije niko njemu tražio "dlaku u jajetu", već je ukazano na netačne netačne stvari u njegovom tekstu, koje nisu netačne u nekom naučnom smislu tipa "pogrešio je na trećoj decimali" već banalne, glupe i notorne laži... ili ako želiš hrišćanskim jezikom: svedočio je lažno na bližnje svoje... A ne znam ni šta podrazumevaš pod tim "kontam ateiste, što im nije pod kapu"... iz aspekta vere-ateizma nema ništa naročito interesantno u njegovom tekstu... šta više, on baš lepo kaže: "Нема разлике међу људима који иду у Цркву и који не иду. Исти су то људи, нико ту није ни добар само зато што стоји у Храму, на служби, нити је неко зао јер недељом ујутро сједи у кући и игра се са својом дјецом." i to je jedna od pametnijih misli u tom tekstu. Inače, niko nije ni pominjao bilo šta u vezi ateizma, odnosno nije kritikovao njegov tekst iz neke ateističke perspektive, te kad već pominješ psihoanalizu i projekcije, analiziraj malo svoj odgovor u tom kontekstu. Сад пошто ја у оваквим ситуацијама обично размишљам као психолог и психотерапеут, морам да се запитам каква је то ваша пројекција на Николу Пејаковића и чиме је она подстакнута ? Мислим да би класичан одговор за подстицај био - сујета. Znači kada neko laže i onda neko drugi ukaže na to da prvi laže, ovaj drugi je zapravo sujetan? Sjajna psihoterapeutska analiza... koji je to pravac psihoterapije? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Тешке речи,па и ако су од једног либералног демонкрате.... Иза тих врата Цркве,дешава се нешто сасвим друго,и нема везе са политиком ни економијом. Лепо неко рече,од комуниста,гори су само антикомунисти... Koliko iza tih vrata nema politike i ekonomije, razgovaracemo kada se otvore dosijei kao sto su to Bugari nedavno uradili. Mozda nam onda bude jasnije o kakvim je to "crvenim popovima" pisao o. Justin ako se dobro secam... Malo za podsecanje, za one kojima je promakla vest... http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:363085-Bugarska-Mitropoliti-agenti-drzavne-bezbednosti https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Тешке речи,па и ако су од једног либералног демонкрате.... Иза тих врата Цркве,дешава се нешто сасвим друго,и нема везе са политиком ни економијом. Лепо неко рече,од комуниста,гори су само антикомунисти... Невероватно како чим се заголица вечито-шкакљиво питање пролетаријат се одмах нађе увређеним. Некад се у СПЦ барем знало: ил си члан "свештеничког удружења" или си заиста црквен (што је подразумевало антикомунизам). Дакле, тада је Црква била "гора од комуниста" том логиком? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Zanimljiva je pojava kako se ljudi lako okrecu protiv svog brata da bi podrzali demone u ljudskom obliku, pa sta ce tek onda biti na svrsetku sveta, ako je vec sad ovako... na kraju se nece znati ko pije ko placa, i bez sumnje ce brat brata izdati film je katastrofalno uradjen ali je smisao bitan i preporucujem http://www.imdb.com/title/tt0202236/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Невероватно како чим се заголица вечито-шкакљиво питање пролетаријат се одмах нађе увређеним. Некад се у СПЦ барем знало: ил си члан "свештеничког удружења" или си заиста црквен (што је подразумевало антикомунизам). Дакле, тада је црква била "гора од комуниста" том логиком? Црква по свом устројењу од Бога дато,није АНТИ ни по ком основу,то прво! Истина је да су црвени вршљали по њој,али сад су их заменили европејци. И само да кажем Фло, врата Цркве неће ни пакао надвладати,а камоли неки "црвени" попови и лопови из патријаршије. Оно што мене држи Цркви,није од овога света,дакле ни политички ,страначки,економски или какав други разлог ништа ми не значе... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ni najmanje me ne nervira... šta više, veoma mi je simpatičan kao glumac... a sa ostatkom "lika i dela" nisam upoznat... Ovo je sad opet potpuno izvrtanje realnosti slično onom koje je Pejaković uradio u svom tekstu... nije niko njemu tražio "dlaku u jajetu", već je ukazano na netačne netačne stvari u njegovom tekstu, koje nisu netačne u nekom naučnom smislu tipa "pogrešio je na trećoj decimali" već banalne, glupe i notorne laži... ili ako želiš hrišćanskim jezikom: svedočio je lažno na bližnje svoje... A ne znam ni šta podrazumevaš pod tim "kontam ateiste, što im nije pod kapu"... iz aspekta vere-ateizma nema ništa naročito interesantno u njegovom tekstu... šta više, on baš lepo kaže: "Нема разлике међу људима који иду у Цркву и који не иду. Исти су то људи, нико ту није ни добар само зато што стоји у Храму, на служби, нити је неко зао јер недељом ујутро сједи у кући и игра се са својом дјецом." i to je jedna od pametnijih misli u tom tekstu. Inače, niko nije ni pominjao bilo šta u vezi ateizma, odnosno nije kritikovao njegov tekst iz neke ateističke perspektive, te kad već pominješ psihoanalizu i projekcije, analiziraj malo svoj odgovor u tom kontekstu. Znači kada neko laže i onda neko drugi ukaže na to da prvi laže, ovaj drugi je zapravo sujetan? Sjajna psihoterapeutska analiza... koji je to pravac psihoterapije? Stvarno si advokat. Изгледа и да си добар адвокат. Али просто ја тај начин размишљања и образлагања нешто не волем. Нисам спорио да је погрешно изнео чињенице о научнику који је имао неке трипове о загробном животу па издао књигу и зарадио паре. Него говорим уопштено да сте се ухватили те ставке у његовом тексту и онда га лепо разапели, опет говорим генерално на већину коментара у првих пар страница теме. Што се тиче те погрешне ставке о научнику са триповима, није он једини који је пао на тај новинарски спин који се једно време вртео, пали су и паметнији и ученији. Дакле опет не видим разлога да му се то толико замера. Ок је рећи овде је погрешио , има погрешне информације, али ви ( значи не само ти ) него већина коментатора на другој страни нарочито сте оплели по Пејаковићу као комунисти по неком дисиденту во времја она. Е то је већ фасцинантно и заслужује психоанализу. На крају стварно не видим разлога да један овакав текстић Пејаковића који је узгред да поново напоменем изплагирао моју величину, тј. користи нека општа места, Христос свима трн у оку, националне приче, светосавље, итд...( срећом није провалио Косовски Завет ), добије толико анализа и критика и заиста ме фасцинира што сте се толико око тога узрујали, сем ако вам не смета можда то што једну такву причу не прича неки формуски Жељко него један наш познати глумац ? С те тачке разумем зашто Пејаковић није атеистима ( који су овде коментарисали) под капу, али што смета и Хришћанима ? Можда зато што је мало Србовао ? Биће да је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Pa bas to je fascinantno kolko neki zarad forme(plot) nipodastavaju sustinu, to rade svi ateisti na ovom forumu(ima izuzetaka) i oni koji tripuju da su intelektualci(nema izuzetaka), da ne nabrajam ko su jer bi to bila stilska figura koje ne mogu sad da se setim kako se zove, slovenska antiteza nije ali tako nesto -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Pa bas to je fascinantno kolko neki zarad forme(plot) nipodastavaju sustinu, to rade svi ateisti na ovom forumu(ima izuzetaka) i oni koji tripuju da su intelektualci(nema izuzetaka), da ne nabrajam ko su jer bi to bila stilska figura koje ne mogu sad da se setim kako se zove, slovenska antiteza nije ali tako nesto Ма да бре рашчланили су га на ситна цревца, ко жабу на часу биологије кад смо ономад сецирали. Направише од овога форума неки час сецирања, не сме чоек ништа опуштено касти а да га не сецирају. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Stvarno si advokat. Изгледа и да си добар адвокат. Али просто ја тај начин размишљања и образлагања нешто не волем. Jesam dobar advokat... ali nisam siguran kakve to ima veze sa bilo čime? Takođe, nisam siguran kakav je to način razmišljanja i obrazlaganja koji ti ne voliš... i kakve to ima veze sa bilo čime... ako je za spomenar, ja ne volim karfiol, zimu i vinjak. Нисам спорио да је погрешно изнео чињенице о научнику који је имао неке трипове о загробном животу па издао књигу и зарадио паре. Него говорим уопштено да сте се ухватили те ставке у његовом тексту и онда га лепо разапели, опет говорим генерално на већину коментара у првих пар страница теме. Што се тиче те погрешне ставке о научнику са триповима, није он једини који је пао на тај новинарски спин који се једно време вртео, пали су и паметнији и ученији. Дакле опет не видим разлога да му се то толико замера. Ок је рећи овде је погрешио , има погрешне информације, али ви ( значи не само ти ) него већина коментатора на другој страни нарочито сте оплели по Пејаковићу као комунисти по неком дисиденту во времја она. Е то је већ фасцинантно и заслужује психоанализу. Nije samo pogrešno izneo činjenice o tom naučniku (to što je tip Amer a ne Englez je npr. pogrešno ali nije bitno)... već je problem u tome što je dijametralno suprotno istini a predstavlja osnovnu potku njegovog članka... doktor je zbog svoje priče o raju postao slavan i bogat a ne progonjen, izbačen i parija... Takođe, nije on samo pogrešio u vezi sa naučnikom... Ja nisam opleo po Pejakoviću kao komunisti, niti sam na bilo koji način komentarisao njegovu ličnost, ideologiju i slično... samo sam komentarisao ono što smatram pogrešnim u njegovom tekstu... ne vidim tu ništa fascinantno... za te ostale koje podrazumevaš pod "vi", nisam odgovoran... На крају стварно не видим разлога да један овакав текстић Пејаковића који је узгред да поново напоменем изплагирао моју величину, тј. користи нека општа места, Христос свима трн у оку, националне приче, светосавље, итд...( срећом није провалио Косовски Завет ), добије толико анализа и критика и заиста ме фасцинира што сте се толико око тога узрујали, сем ако вам не смета можда то што једну такву причу не прича неки формуски Жељко него један наш познати глумац ? Ne znam ko se uzrujao... a i da jeste, što se Pejaković uzrujava oko ovih stvari iz teksta? Što se ti uzrujavaš jer se neko uzrujava zbog Pejakovićevog uzrujavanja? (vidiš koliko je ta vrsta komentara besmislena) С те тачке разумем зашто Пејаковић није атеистима ( који су овде коментарисали) под капу, али што смета и Хришћанима ? Можда зато што је мало Србовао ? Биће да је то. Možda... ono jeste da etnofiletizam i pravoslavlje ne idu zajedno... ali ipak je bolje da to pitaš te hrišćane... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Како да објасне да се људи већ двијехиљаде година крсте и клањају Господу Морам да признам да сам и сам био атеиста. Ja mislim da ovo gore jedan atista, pa makar i bivši nikada ne bi rekao, jer je toliko prežvakana tema. Ти, лего научници, лего физичари, мисле да ја не знам шта је њихов ултимативни циљ: доказати да нема Бога. Oće li neko objasniti gospodinu "piscu" da nauka nema veze sa bogom, a naučnici ne dokazuju da boga nema, već rade svoj posao. Izučavaju onu oblast u kojoj su stručni. Ili ako nećete da mu saopštite to, barem ga uputite kod gosm. Mikija Petrovića, milim da bi se njih dvojica lepo složila. Ми, Срби, морамо прво бити хришћани, па онда Срби, јер, у обрнутом случају, нисмо Срби већ марва. Ovo neću ni da komentarišem.... I sada utisci: Mislim tekst je lep, svideo mi se. Moram da priznam da sam i venik postao zbog njega. Verovali ili ne nisam više ateista. Nakon čitanja teksta izašao sam na terasu pogledao u nebo i u sebi se pomolio "Molim te Bože, ako te ima tamo gore baci neku ciglu odozgo i trudi se da ne omašiž". Usput u toku čitanja teksta, dok sam čitao reč po reč osećao sam kako mi neuron po neuron odumire. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Da i zaboravio sam onaj deo gde svaka rečenica počinje sa "Kako". A odgovor umesto da bude "Ne znamo. Ali ćemo se truditi da otkrijemo, razmišljaćemo o tome i istraživati", odgovor je "To je sigurno uradio Bog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Jesam dobar advokat... ali nisam siguran kakve to ima veze sa bilo čime? Takođe, nisam siguran kakav je to način razmišljanja i obrazlaganja koji ti ne voliš... i kakve to ima veze sa bilo čime... ako je za spomenar, ja ne volim karfiol, zimu i vinjak. Nije samo pogrešno izneo činjenice o tom naučniku (to što je tip Amer a ne Englez je npr. pogrešno ali nije bitno)... već je problem u tome što je dijametralno suprotno istini a predstavlja osnovnu potku njegovog članka... doktor je zbog svoje priče o raju postao slavan i bogat a ne progonjen, izbačen i parija... Takođe, nije on samo pogrešio u vezi sa naučnikom... Ja nisam opleo po Pejakoviću kao komunisti, niti sam na bilo koji način komentarisao njegovu ličnost, ideologiju i slično... samo sam komentarisao ono što smatram pogrešnim u njegovom tekstu... ne vidim tu ništa fascinantno... za te ostale koje podrazumevaš pod "vi", nisam odgovoran... Ne znam ko se uzrujao... a i da jeste, što se Pejaković uzrujava oko ovih stvari iz teksta? Što se ti uzrujavaš jer se neko uzrujava zbog Pejakovićevog uzrujavanja? (vidiš koliko je ta vrsta komentara besmislena) Možda... ono jeste da etnofiletizam i pravoslavlje ne idu zajedno... ali ipak je bolje da to pitaš te hrišćane... Реци ми јесил скуп адвокат, питам чисто приватно ме занима. ( Нисам рекао да је Пејаковић комуниста) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Реци ми јесил скуп адвокат, питам чисто приватно ме занима. Svi advokati su "skupi"... ali nisam skup u odnosu na konkurenciju... коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Stvarno si advokat. Изгледа и да си добар адвокат. Али просто ја тај начин размишљања и образлагања нешто не волем. Нисам спорио да је погрешно изнео чињенице о научнику који је имао неке трипове о загробном животу па издао књигу и зарадио паре. Него говорим уопштено да сте се ухватили те ставке у његовом тексту и онда га лепо разапели, опет говорим генерално на већину коментара у првих пар страница теме. Што се тиче те погрешне ставке о научнику са триповима, није он једини који је пао на тај новинарски спин који се једно време вртео, пали су и паметнији и ученији. Дакле опет не видим разлога да му се то толико замера. Ок је рећи овде је погрешио , има погрешне информације, али ви ( значи не само ти ) него већина коментатора на другој страни нарочито сте оплели по Пејаковићу као комунисти по неком дисиденту во времја она. Е то је већ фасцинантно и заслужује психоанализу. На крају стварно не видим разлога да један овакав текстић Пејаковића који је узгред да поново напоменем изплагирао моју величину, тј. користи нека општа места, Христос свима трн у оку, националне приче, светосавље, итд...( срећом није провалио Косовски Завет ), добије толико анализа и критика и заиста ме фасцинира што сте се толико око тога узрујали, сем ако вам не смета можда то што једну такву причу не прича неки формуски Жељко него један наш познати глумац ? С те тачке разумем зашто Пејаковић није атеистима ( који су овде коментарисали) под капу, али што смета и Хришћанима ? Можда зато што је мало Србовао ? Биће да је то. Meni licno smeta jer pod kapu pravoslavlja i srbovanja kako ti kazes stavlja nesto sto nema veze ni sa pravoslavljem ni sa srpstvom. Napisala sam komentar jer me njegov tekst podsetio na predratne komunjare koji su toboze u ime srpstva i Crkve pocinili mnoga nedela a sve zarad sopstvenih bednih interesa i zbog kojih smo danas tu gde jesmo. I ako je ovaj autor primer kako pravoslavni Srbin treba da razmislja i pise, onda hvala lepo, ali ja vracam ulaznicu za to i takvo srpstvo! https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука