Justin Waters Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 meni samo nije jasno,sta ateisti rade na pravoslavnom forumu ,pocinjem da se pitam da li je ovo uopste takav forum , to je kao da se neko vjerujuci prikljuci u forume satanistickog sadrzaja ,pa se onda izmedju sebe raspravljaju ...svako neka ide na forum koji mu je namjenjen .. neukusno je,nevaspitano, nedolicno i hulno u ovoj prici pobijati prisustvo Boga ,ne samo u ovoj nego u svoj tvari na svijetu a pogotovo u ovakvim pricama ...samo slijepci i ljudi pomracenog uma to ne mogu da vide .... Tebi dakle nije bitno sto se neki ateisti ovdje dobro osjecaju i zato ucestvuju na diskusijama. Ne govori ti to nista o kvalitetu foruma, i sagovornicima. Bitno je samo napravitri razliku izmedju vjernih i ateista i odmah se ovih drugih zgnusati i porediti ih sa satanistima. Sudija је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 neukusno je,nevaspitano, nedolicno i hulno u ovoj prici pobijati prisustvo Boga ,ne samo u ovoj nego u svoj tvari na svijetu a pogotovo u ovakvim pricama ...samo slijepci i ljudi pomracenog uma to ne mogu da vide .... И за тебе питање. Попиј јутарњу кафицу, разбистри то што имаш у глави и одговори ми, ако није проблем: Какве тачно везе има функција органа званог срце са постојањем или непостојањем Бога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Kao sto ti rekoh kratezu..svest je stanje uma a ne sam um.....al izgleda je za tebe to visa matematika.... greengrin @Shadows of the light, Свест је - бити свестан себе. То је близу појмова као што су душа и психа. Перцепција о свести је различита у различитим културама и религијама. Унутар дубоке психологије, свест је део психе са којом је (его) особе у контакту - да тако кажем. У психолошкој типологији разликују се четири (4) функције: Размишљање, интуиција, сензорне функције и феномен (перцепција). Осим тога подељена је у две врсте подешавања: интровертна и екстровертна (типови размишљања или интуиције итд). Подсвест је старији слој од свести. Нпр деца почињу свој живот у не(свесном) стању и расту тако да кажем, у свест. Подсвест је део психе са којом се обично нема контакт. Лична подсвест обухвата нпр садржај који потиче из комплекса и успомена из детињства, али је потиснут и заборављен. Наше мисли настају аутоматски - саме долазе до нас. Исто важи и за реакције које се дешавају у нашем телу, као и за емоције које при томе настају. Ова три фактора - мисао (ум), чула, емоције - утичу на наше понашање и акције. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 мисао (ум), чула, емоције - утичу на наше понашање и акције. Gde je tu srce, bre? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 @Shadows of the light, Свест је - бити свестан себе. То је близу појмова као што су душа и психа. Перцепција о свести је различита у различитим културама и религијама. Унутар дубоке психологије, свест је део психе са којом је (его) особе у контакту - да тако кажем. У психолошкој типологији разликују се четири (4) функције: Размишљање, интуиција, сензорне функције и феномен (перцепција). Осим тога подељена је у две врсте подешавања: интровертна и екстровертна (типови размишљања или интуиције итд). Подсвест је старији слој од свести. Нпр деца почињу свој живот у не(свесном) стању и расту тако да кажем, у свест. Подсвест је део психе са којом се обично нема контакт. Лична подсвест обухвата нпр садржај који потиче из комплекса и успомена из детињства, али је потиснут и заборављен. Наше мисли настају аутоматски - саме долазе до нас. Исто важи и за реакције које се дешавају у нашем телу, као и за емоције које при томе настају. Ова три фактора - мисао (ум), чула, емоције - утичу на наше понашање и акције. Svest je spoznaja,saznanje,.....stanje uma.....ne nastaju misli automatski jer onda ispada da nema slobodne volje vec smo mi masine koje deluju po automatizmu nekih misli koje nastaju ne znam tamo negde.....um je kreator misli.....a nas um je bombardovan culnim nadrazajima,strastima,emocijama...i u takvom stanju upada u stanje nesvesti....zamucen je...ne vidi sustinu stvari.....jer se vezuje za te informativne bombe koje mu dolaze spolja..sudi o tim informacijama.i formira na osnovu njih neku sliku o sebi i svetu oko sebe.....formira tu ,,svest,, o kojoj ti pricas....a ta svest je zapravo nesvest....i mislim da je beba u daleko visem stanju svesti od nekog zrelog coveka koji je zatrovan tim spoljasnim faktorima kroz zivot.....zato i Hristos kaze povratite se i budite kao deca... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Gde je tu srce, bre? Трансплатација подразумева орган/живо ткиво, пошто се још није у стању да се биолошко срце замени машином. Донаторски пацијенти преузимањем живог ткива - прича се да преузимају сећање - па чак и душу донатора. То је нека врста огромне љубави која преузима контролу ума. Практично сваки лекар или научник ће вам рећи да срце није ништа више од пумпе. Наш ум, наша свест, наша душа - ако такве постоје - кажу да су у мозгу. Једина контрола срца над умом је да шаље крв у мозак или не. Ипак неки храбри научници почели су да тврде да су наше успомене и карактер кодирани не само у нашем мозгу, већ у целом телу. Тврде да је свест у свакој живој ћелији у телу и да делују заједно. Тврде да наше срце, и сваки орган у нашем телу складиште осећања и емоције и опремају нас са индивидуалним карактером. Цело наше тело, мисле да је седиште душе, не само мозак. И ако се неки од органа пресаде другом лицу, делови тих осећања - можда чак и елементи душе - такође могу бити пренети. Нпр Универзитет Аризоне има више од 70 документованих случајева, где при трансплатацији пацијенти преузимају неке од личности донатора, има документоване бројне такве догађаје. С друге стране, научници нису успели да дефинишу шта је свест, а још мање знају одакле долази и где је у телу. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Svest je spoznaja,saznanje,.....stanje uma.....ne nastaju misli automatski jer onda ispada da nema slobodne volje vec smo mi masine koje deluju po automatizmu nekih misli koje nastaju ne znam tamo negde.....um je kreator misli.....a nas um je bombardovan culnim nadrazajima,strastima,emocijama...i u takvom stanju upada u stanje nesvesti....zamucen je...ne vidi sustinu stvari.....jer se vezuje za te informativne bombe koje mu dolaze spolja..sudi o tim informacijama.i formira na osnovu njih neku sliku o sebi i svetu oko sebe.....formira tu ,,svest,, o kojoj ti pricas....a ta svest je zapravo nesvest....i mislim da je beba u daleko visem stanju svesti od nekog zrelog coveka koji je zatrovan tim spoljasnim faktorima kroz zivot.....zato i Hristos kaze povratite se i budite kao deca... greengrin Ово не могу коментарисати шире, јер ништа Вас не разумем. Да, мисли нам долазе аутоматски. 'Твоја воља шта ћеш мислити. SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ово не могу коментарисати шире, јер ништа Вас не разумем. To je zato sto ste u okvirima vec naucenih definicija...... 0203_cool Um je kao voda,voda uvek nadje put..... dada Sudija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ali vidim drugi zakon u udima svojim, koji se suproti zakonu uma mog, i zarobljava me zakonom grehovnim koji je u udima mojim.24 Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove? 25 Zahvaljujem Bogu svom kroz Isusa Hrista Gospoda našeg. Tako, dakle, ja sam umom svojim služim zakonu Božijem a telom zakonu grehovnom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 To je zato sto ste u okvirima vec naucenih definicija...... 0203_cool Um je kao voda,voda uvek nadje put..... dada Не, нисам у оквирима никаквих дефиниција, прочитајте поново шта сам написала, сагледала сам мишљење обе стране. Можда би вредело да и Ви прочитате више и информишете се на тему пре него што почнете писати о нечему што још увек не разумете баш најбоље. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Не, нисам у оквирима никаквих дефиниција, прочитајте поново шта сам написала, сагледала сам мишљење обе стране. Можда би вредело да и Ви прочитате више и информишете се на тему пре него што пиштете о нечему што још увек не разумете најбоље. Dobro... :smile: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 .. 0203_cool Um je kao voda,voda uvek nadje put..... dada Објасните... (наравно, ако хоћете) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Um je kao voda,voda uvek nadje put..... dada Дошли смо до закључка да није трансплатирано дехидрирано косовско срце. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Za tebe je Milisavljevicu vidim i prosto citanje aritmetickih operatora visa matematika kad ne razlikujes znak za sabiranje od znak jednakosti/dodele vrednosti. mozak + svest=um.....po tvojoj logici ispada da svinja ima um......e moj matematicaru..... sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ti mislis da si toliko bitan da tebe pominjem u svakom postu cak i kad se tebi ne obracam niti aludiram ne nesto sto si napisao? Pa sidji malo sa tog konja i shvati da nisi drugo do obicno neobrazovano laprdalo i da nisi ni blizu takve casti. Ne ja mislim da si ti uobrazio u svojoj zabludeloj lobanjici da si mnogo pametan i da nekome ovde delis lekcije. ..i ajde navedi mi neciji citat koji je govorio o paganizmu,magiji i okultizmu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука