shalom777 Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Веома ми се допада. Хаха,баш ми је био симпатичан онај дио када долази полиција да хапси хришћане...Ђакони у мајцама кратих рукава, а Владика у одијелу. :smiley: Мислим да ће серија бити пун погодак!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Знао сам на шта ће то да мириши док сам почео да гледам прве минуте промотивног филма. Филм је урађен технички добро и лепо, али теолошки није. Ништа, ја ово нећу гледати, јер се документарац темељи на теологији +Зијуласа. Уствари, неко ће већ ово поставити на торент када се прикаже свих девет документараца, па ћу скинути и погледати некако ћу се натерати, чисто да могу некоме другоме када ме буде питао у вези тог филма, одговорити како се Литургија правилно тумачи од стране светих Отаца. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 ????? ?? ?? ??????. ????,??? ?? ?? ??? ?????????? ???? ??? ???? ?????? ???????? ?? ????? ????????...?????? ? ??????? ?????? ??????, ? ??????? ? ??????. :smiley: ?????? ?? ?? ?????? ???? ??? ???????!! ??? ?? ????, ??? ?????????? ?? ????? ????, ??????? ?? ??? ??? ???????. ???? ????? ????? ??? ?????? , ??? ??????? ????? ??? ?? ???? ??????? ??? ???? ? ???????? ? ?? ??? ??? ? ?????? ??????? , ?? ??????? ?????????. ? ??????? ???? ?? ?????? ??????????? ???? ????????? ( ??? ???? ????????? ?? ?? ????) ???????? ?? ?? ???? ????????. ?????? ?? ???? ??????? ??????? ?????? ? ?????????? ? ??????? ??????????? ? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 ????? ?? ?? ??????. ????,??? ?? ?? ??? ?????????? ???? ??? ???? ?????? ???????? ?? ????? ????????...?????? ? ??????? ?????? ??????, ? ??????? ? ??????. :smiley: ?????? ?? ?? ?????? ???? ??? ???????!! ??? ?? ????, ??? ?????????? ?? ????? ????, ??????? ?? ??? ??? ???????. ???? ????? ????? ??? ?????? , ??? ??????? ????? ??? ?? ???? ??????? ??? ???? ? ???????? ? ?? ??? ??? ? ?????? ??????? , ?? ??????? ?????????. ? ??????? ???? ?? ?????? ??????????? ???? ????????? ( ??? ???? ????????? ?? ?? ????) ???????? ?? ?? ???? ????????. ?????? ?? ???? ??????? ??????? ?????? ? ?????????? ? ??????? ??????????? ? ????. ??,??,????? ????... ?? ?? ???????? ???????? ?????? ????? ??? ????????? ???????????, ????? ?? ???????? ????? ? ????????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Mislim da je svaka knjiga ili video zapis koji može dovesti ljude da u?estvuju u Božanstvenoj Liturgiji - dar od Boga! ????? ?? ?? ??????. ????,??? ?? ?? ??? ?????????? ???? ??? ???? ?????? ???????? ?? ????? ????????...?????? ? ??????? ?????? ??????, ? ??????? ? ???????. :smiley: Taj deo je vladika Jovan preuzeo iz našeg Priru?nika (str. 39-42) a mi smo ga napravili po uzoru na Gregory Dix-ov opis iz njegove knjige (str. 142-144). Kratak opis Priru?nika se može videti ovde - www.liturgija.net Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 ???? ??? ?? ??? ?? ?? ?? ?????? ??? ??? ????? ?? ?????? ???? ?????? ??????????? ?????. ???? ?? ?????? ???????? ????? ? ????, ??? ???????? ????. ?????, ?? ??? ???? ???????, ??? ?? ???????????? ?????? ?? ????????? +????????. ???????, ???? ?? ??? ??? ????????? ?? ?????? ???? ?? ??????? ???? ????? ?????????????, ?? ?? ??????? ? ????????? ?????? ?? ?? ????????, ????? ?? ???? ?????? ??????? ???? ?? ???? ????? ? ???? ??? ?????, ?????????? ???? ?? ????????? ???????? ?????? ?? ?????? ?????? ?????. ? ?? ?? ?? ????? ??????? ???? ???????? ?? ???? ?????????? ???? ???????? ??????????? ?????, ? ?????? ?? ? ?????? ?? ??????? ?????????? ?? ????? ?????? ?? ???????? ???? ???????, ??? ????? ??? ? ??????????, ?????? ??????? ???? ?? ??????? ? ?? ???? ?????????? ?????? ????? ?????, ???? ??, ???? ?????, ? ?????????? ???? ????? ????? ? ??? ??????????????? ????????? ??????.? ?????? ???????, ?? ????? ??? ?? ?? ????????? ???? ? ???????????? ?????????? ????. ??????????, ??? ?????? ???? ? ????, ?????? ?? ??? ??????? ????, ?? ?????? ???? ?? ???????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 U nedelju posle Božanstvene Liturgije sam razgovarao sa našim djakonom, da ja kupim ovu knjigu i ova 2 DVD-a i da to prikazujem u našoj parohijskoj Crkvi. Videćemo šta će biti od toga. Ja sam voljan i imam projektor, platno i lap-top. Do sada smo gledali 'samo' filmove koji imaju pobožnu tematiku. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јануар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 Неко овде очигледно маши поенту. Искрено, тек сам вечерас погледао прву епизоду. Иако сам асистент режије на овом пројекту, нисам гледао намонтиран материјал. Ево, тек вечерас прву епизоду. Читао сам сценарио и књигу снимања још, наравно, још пре почетка снимања, и отприлике сам знао на шта ће да личи. Не сад што сам ја део пројекта, па свако хвали свог коња, него искрено- мене је одушевила, пре свега, оригиналност пројекта. Црквена тематика, пре свега, а урађена на занимљив начин и оригиналан. Такав је рад ђакона Ненада Илића. Многима није јасно оно ".avi" у филму о ави Јустину и сличне ствари. Оно што је овде оригинално јесте начин историјског објашњења литургијских ствари, као што су првобитна окупљања хришћана, гоњење- а све то кроз причу једног продавца у маркету у данашњем свету. То је тај играни део серије, као и оно са статистима на белој позадини (снимано у студију). О техничком делу и не вреди причати, све се види очима. За то се побринула екипа сниматеља, монтажера и наравно, виђење редитеља на првом месту. Што се тиче теолошког дела- сценарио је писао владика Јован Пурић, игуман Острога. Он потписује, дакле, сценарио и даје своје виђење Литургије. Наравно, то све је проткано режијом ђакона. Када сам читао сценарио, пуно ме је занимала баш та теолошка страна овог пројекта, с обзиром да сам студент теологије. И најискреније могу сваком рећи, па и теби Јорге, да овде уопште нема неких подела у Литургији које су данас присутне у нашем народу. Ђакон је за ово добио благослов како еп. Игњатија, тако и еп. Артемија и осталих епископа у чијим епархијама смо снимали. Неки који су чули шта снимамо, били су скептични баш по том питању- нпр- снимамо негде (не желим и нећу наводити места и људи) и неко се побунио како ће то бити виђење Литургије како пропагира еп. Зизјулас. Снимамо на другој локацији, и одмах неко скаче да види по којој пракси ће се приказати Литургија. И сам ђакон не мари пуно за начин служења већ, пре свега, за мир, љубав и једнакост међу хришћанима у конкретној литургијској заједници. Можете видети да постоје кадрови из више београдских црква и више српских манастира, више епархија. Како Пећка патријаршија, тако и Раваница, Манасија, Жича, Дечани, Саборна црква у Београду, црква Св. Василија Острошког на Новом Београду и др. Такође можете видети кадрове са Литургија где се затварају и отварају двери, тако и кадрове са Литургија где су двери нон стоп отверене. Да откријем нешто из будућих епизода- биће леп приказ како су се Поликарп и римски епископ Аникита свађали баш око начина служења, па су се поделили, свађали, да би на крају схватили да су изгубили љубав због форме, начина. п.с. што се тиче гледања и скидања са нета..немојте се бринути, након приказивања на тв, целокупни серијал ће бити доступан да се погледа на горепоменутом сајту- литургија.орг Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 ???? ???? ????????? ???? ??????. ???????, ??? ??? ??????? ???????? ???? ???????. ???? ??? ???????? ?????? ?? ???? ????????, ????? ?????? ?????????? ?????????. ???, ??? ??????? ???? ???????. ????? ??? ???????? ? ????? ??????? ???, ???????, ??? ??? ??????? ???????, ? ????????? ??? ???? ?? ??? ?? ?? ????. ?? ??? ??? ??? ?? ??? ????????, ?? ????? ????? ???? ????, ???? ???????- ???? ?? ?????????, ??? ?????, ???????????? ????????. ??????? ????????, ??? ?????, ? ??????? ?? ???????? ????? ? ??????????. ????? ?? ??? ?????? ?????? ?????. ??????? ???? ????? ??? ".avi" ? ????? ? ??? ??????? ? ?????? ??????. ??? ??? ?? ???? ?????????? ????? ????? ??????????? ????????? ???????????? ??????, ??? ??? ?? ????????? ???????? ????????, ??????- ? ??? ?? ???? ????? ?????? ???????? ? ??????? ? ???????? ?????. ?? ?? ??? ?????? ??? ??????, ??? ? ??? ?? ?????????? ?? ????? ???????? (??????? ? ???????). ? ????????? ???? ? ?? ????? ???????, ??? ?? ???? ?????. ?? ?? ?? ????????? ????? ?????????, ????????? ? ???????, ?????? ???????? ?? ????? ?????. ??? ?? ???? ????????? ????- ???????? ?? ????? ??????? ????? ?????, ?????? ???????. ?? ?????????, ?????, ???????? ? ???? ????? ?????? ?????????. ???????, ?? ??? ?? ???????? ??????? ??????. ???? ??? ????? ????????, ???? ?? ?? ???????? ??? ?? ???????? ?????? ???? ????????, ? ??????? ?? ??? ??????? ?????????. ? ???????????? ???? ?????? ????, ?? ? ???? ?????, ?? ???? ?????? ???? ????? ?????? ? ????????? ???? ?? ????? ???????? ? ????? ??????. ????? ?? ?? ??? ????? ????????? ???? ??. ????????, ???? ? ??. ???????? ? ??????? ???????? ? ????? ?????????? ??? ???????. ???? ???? ?? ???? ??? ???????, ???? ?? ????????? ??? ?? ??? ??????- ???- ??????? ????? (?? ????? ? ???? ???????? ????? ? ????) ? ???? ?? ??????? ???? ?? ?? ???? ?????? ????????? ???? ????????? ??. ????????. ??????? ?? ?????? ????????, ? ????? ???? ????? ?? ???? ?? ????? ?????? ?? ?? ????????? ?????????. ? ??? ????? ?? ???? ???? ?? ????? ??????? ???, ??? ?????, ?? ???, ????? ? ????????? ???? ?????????? ? ?????????? ???????????? ?????????. ?????? ?????? ?? ??????? ??????? ?? ???? ??????????? ????? ? ???? ??????? ?????????, ???? ????????. ???? ????? ????????????, ???? ? ????????, ????????, ????, ??????, ??????? ????? ? ????????, ????? ??. ???????? ????????? ?? ????? ???????? ? ??. ?????? ?????? ?????? ??????? ?? ????????? ??? ?? ????????? ? ???????? ?????, ???? ? ??????? ?? ????????? ??? ?? ????? ??? ???? ????????. ?? ???????? ????? ?? ??????? ???????- ???? ??? ?????? ???? ?? ?? ???????? ? ?????? ??????? ??????? ??????? ??? ??? ?????? ???????, ?? ?? ?? ????????, ???????, ?? ?? ?? ????? ???????? ?? ?? ???????? ????? ???? ?????, ??????. ?.?. ??? ?? ???? ??????? ? ??????? ?? ????..??????? ?? ???????, ????? ??????????? ?? ??, ????????? ??????? ?? ???? ???????? ?? ?? ??????? ?? ????????????? ?????- ?????????.??? ?????? ??? ???????. 1. ??????? ? ????? ??????? ?? ?? 10+. 2. ?????? ?????? ?? ?? 10+. 3. "?????" ???????? ?????????????? ?????????? ( ??? ???? ??? ?? ?? ???????? ... ) ?? ?? ????? ???? 6-??? ... ( ?? ?????? ??, ??? ?? ??????? ?? ?? ? - ???? ... ??? ?? ???? ????? ??????? ? ???? ?? ): ???? ???????????, ????? ???? ?? ??? ??????? ???????????, ??????? ?????????? ... ?? ????? ?? ???? ??? ?????? ? ????? ?? ???? ???? , ??????? ?????????. ??? ? ?????, ?????? ?? ?? ????? ??? ?????? ???????? ? ?????. 4. ??????????? ?????? ?? ?? 10+. 5. ??????? ???? ?? ?? 10+. 6. ????? ? "???????????? ?????????" ?? ????????? ?? ??????? ( ????, ???????? ??? ?? ??????????? ????? ??????? ? ????, ???? ???? ???? ???? ) ... ??? ?? ??? ? ???? ??????: ? ???????? ???????, ?? ?????? ?? ??? "??????????????" ????: ??? ???????? ? ?????? ? "????? ????? ?? ??????? ??????? ? ????? ?? ????, ? ???? ?? ?????????, ???????, ???????, ??????, ????, ???." ( ???????, ???????????? ) ?? ???????????? ( ?????? ?? ???? ????????? ???? ? "??????" )... ?? ???????? ?? ? - ???? ... ??? ?? ?? ???????. 7. ?????? ?? ?????, ??? ? ????? 10+ :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 Гледала сам прву епизоду, дивно, дивно.... prstgore 319.gif 319.gif Не треба одмах осуђивати нешто што нисмо ни видели, бар ја мислим... 0110_hahaha My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 ja bih ipak da kupim DVD i da pogleda posto nemam TV aparat i ne mogu da gledam ovu emisiju. da li neko zna gde ima da se kupi i koja je cena? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 За вечерашњу емисију стоји све исто што сам синоћ написао, с тим што је ставка под бројем 3. пала са шестице на нулу. Мртвило језика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Био проблем са сервером за Америку и нисам успела гледати ни јуче ни данас... spavanje1 Кад излази ДВД у продају? My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Имам моралну обавезу да вам јавим, пошто сам обећао да ћу поставити овде на нашем форуму ЖРУ уз велики труд и покушај снимио сам прве две епизоде и када сам хтео да ге поставим на компу ми приказује да ми је празан диск !? Ја сам обе епизоде снимио на DVD-рекордеру . Незнам шта треба да урадим ? Значи да немогу да их пребацим ни на харддиск !!!!!!!!!!?????????? ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ???? ??????? ??????? ?? ??? ?????, ????? ??? ?????? ?? ?? ????????? ???? ?? ????? ?????? ??? ?? ?????? ???? ? ??????? ?????? ??? ???? ??? ??????? ? ???? ??? ???? ?? ?? ???????? ?? ????? ?? ????????? ?? ?? ?? ?????? ???? !? ?? ??? ??? ??????? ?????? ?? DVD-????????? . ?????? ??? ????? ?? ?????? ? ????? ?? ?????? ?? ?? ???????? ?? ?? ???????? !!!!!!!!!!?????????? ?? ??? ?????? ?????????? ???? ??? ?? ????????? ????????? ???????. ?????????? ???? ???? ?? ?????? ????, ?? ???? ????? ???????, ????????? ?? ????? ?? ???? ?? ???? ???? ???? ???????, ?????????. ?????, ?? ??? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука