deda Написано Децембар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 22, 2009 Хм. Јуки, мени те слике нису потврда не знам чега. Можда ти и ја другачије поимамо Литургију као такву. Ја је не схватам у символима, понављању и сећању живота Христовог, већ, пре свега, као наше-заједничко служење, где свако има своју улогу, своје место, своју одговорност. У серији ћеш лепо видети како су први хришћани доносили дарове ђаконима, а овим одабирали хлеб и вино и то односили и предавали свештенику а ово остављали за агапе. Литургија је један двиг, кретање ка напред, ка есхатону. Као што су и ти входови кретање ка напред, и то све ка истоку, ка олтару, тако и сама структура Литургије представља један наш ход, кретање ка Христу Васкрсломе, Који нас позива у заједницу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 лепота од Бога 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 Схватање Лиртургије као символичног понављања Христовод живота и делатности је од св. Германа чини ми се Цариградског. Иначе Александријска школа је другачије гледала на ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 У сваком случају радујем се што у Србији све то простије него у многим земљама, као например Русији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Децембар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 www.liturgija.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 ? ?????? ??????? ??????? ?? ??? ? ?????? ??? ?? ???????? ???? ? ?????? ???????, ??? ???????? ??????.? ???? ?? ?? ?????????? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 ???, ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??????? ????????????-?????? ?? ?????? ?????????. ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? 1 ?????? ?????? ????, ?? ?????? ?? ???????????, ? 10 ?????? ? 10 ?????. ?????? ?????? 9 ??????? ? ???? ??? ?? ?????????? ?? ?????????? ? ???????? ???? ?????????, ????? ???????? ?? ????? ?????? ??????????. ?? ???? ????????????? ??????? ????? ?? ??? ??????? ??????? ? ????? ????? ????.????? ?? ?? ???? ??????? .I ja se nadam i jedva cekam da gledam! dada ? ??, ? ??...?????? ??? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ??????? ???? ????????? ??????? ??? ?? ? ?? ????? ???? ?? ?????...????? ?? ???? ??????? ???? ????. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 ???, ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??????? ????????????-?????? ?? ?????? ?????????. ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? 1 ?????? ?????? ????, ?? ?????? ?? ???????????, ? 10 ?????? ? 10 ?????. ?????? ?????? 9 ??????? ? ???? ??? ?? ?????????? ?? ?????????? ? ???????? ???? ?????????, ????? ???????? ?? ????? ?????? ??????????. ?? ???? ????????????? ??????? ????? ?? ??? ??????? ??????? ? ????? ????? ????.????? ?? ?? ???? ??????? .I ja se nadam i jedva cekam da gledam! dada ? ??, ? ??...?????? ??? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ??????? ???? ????????? ??????? ??? ?? ? ?? ????? ???? ?? ?????...????? ?? ???? ??????? ???? ????. ???????? ????, ???? ??? ???? ?? ????? ??? dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 ???, ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??????? ????????????-?????? ?? ?????? ?????????. ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? 1 ?????? ?????? ????, ?? ?????? ?? ???????????, ? 10 ?????? ? 10 ?????. ?????? ?????? 9 ??????? ? ???? ??? ?? ?????????? ?? ?????????? ? ???????? ???? ?????????, ????? ???????? ?? ????? ?????? ??????????. ?? ???? ????????????? ??????? ????? ?? ??? ??????? ??????? ? ????? ????? ????.????? ?? ?? ???? ??????? .I ja se nadam i jedva cekam da gledam! dada ? ??, ? ??...?????? ??? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ??????? ???? ????????? ??????? ??? ?? ? ?? ????? ???? ?? ?????...????? ?? ???? ??????? ???? ????. ???????? ????, ???? ??? ???? ?? ????? ??? dada ?????? ??? ?? ?? ???? ? ??? ??????, ???? ??? ???? ?? ????...??? ???????? ?? ????? ?? ??????... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јануар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 Не заборавите. Сутра креће серија ЛИТУРГИЈА, прва епизода. На РТС-2 у 10 ујутру и реприза у 10 увече. Јавите утиске, коментаре.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 Хвала на подсећању! dada dada И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 ?? ??????????. ????? ????? ?????? ?????????, ???? ???????. ?? ???-2 ? 10 ?????? ? ??????? ? 10 ?????. ?????? ??????, ?????????.... ???????, ??????? ?? ???????. dada My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Јануар 6, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2010 liturgija.org Сајт серије И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Од Божића, па до Богојављења (19.1.),радним даном само,на РТС 2, документарно-играна тв серија ЛИТУРГИЈА (режија- ђакон Ненад Илић), у 10 ујутру и 10 увече www.liturgija.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Да ли сте гледали и како вам се чини? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука