JESSY Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Roda, odevena u kostim od novog prolećnog perja, i jedan sasvim olinjali, ćelavi djeram, ćaskali, stojeći na jednoj nozi, o filozofskim temama, onako, iz puke dosade.A znaš li, kazala je roda, znaš li da nikad nećeš poleteti, jer ravnodušni se linjaju, a krila rastu samo od prevelikih želja.Djeram ocedi kap vode sa njuške i reče, žmirkajući limeno prema suncu: lako je vama, gospodjice, kad ste udati za vetar, a ja sam se zemljom oženio.Naravoučenije ove basne izgubljeno je u perju roda koje su odletele.(Miroslav Antić JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Silence and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
**Sarah Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Mostovi U meni večeras jedna rekarazbija ogromna brda daleka,muči se,urliče,razmiče klancei kida svoje zelene lancei rije kroz moje srcei pečei kroz oči mi kipi i teče.U tebi večeras ista rekačudno je meka.Sva je od mleka.I čas je srebrna.I čas je plava.U njoj se tišina odslikava.Svako u sebi reke drugepod istim mostovima sretne.Zato su naše sreće i tugeuvek drugačije istovetne. M.A. keka and Silence је реаговао/ла на ово 2 "I ako imam svu veru da i Gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Kad sam rođen, svi mi kažu da sam bio jedna lepa beba. Lepa kao na reklami od sapuna. Samo su me zamenili u porodilištu za nekakvo gadno dete, nosato i buljavo. A šta možeš: takav ti je život... http://webbhotell.bz/cache/wp-content/gallery/andjeli-deca/00H6054yq6K.jpg Silence and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Mašta je čarolija.To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada; umeti dotaći prstom sumrak na prvom uglu i osetiti na usni sanjivi ukus mesečine. Silence , JESSY and **Sarah је реаговао/ла на ово 3 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Pobrkali smo snove. Sad ćemo se zameniti. Vi meni vratite mene, ja ću vama vratiti vas. Silence and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Vidim da sigurno nešto jesam.Ovde sam. Tamo sam.Jedno sam. Sve sam.Pa ipak, ne znam šta sam i gde sam. Silence and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 VOJVODINAVolim je od štala do neba, od blata do pšenice,toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša,vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice,tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša,gde su služili bdenija i ljude za glavu skraćivali,gde su starice tepale i pragove branili golim šakama,pa su je brali i jeli rukama, pa su crkavali i živeli,pa su je voleli ljudi, i kleli, i psovali, i plakali, -tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku,belju od jaganjaca, crnju od paljevina,tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku,kad se lumpovalo od Vršca do Temišvara, Sombora i Segedina,pa niko nije imao u brkovima gustu pesmu kao taj narodrobijaški i prvomajski, razbijenih temena i zuba,ta Vojvodina ašova, britvi, molitvi i šamara,zarasla u želje, u laž, u borbu, u izdajstvo, u ljubav -volim je, jer svi smo široki i obični kao ova ravnica,jer smo i veliki i prokleti na ovim zelenim travama,i milioni rumenih suludih zvezdanih pticavečito će lepršati nad našim umornim glavama.I volim je prosjačku pred crkvama, nedeljama u ritama,i svatovsku, astragansku, neucveljenu bolovima,i Vojvodinu vašarsku i hramonikašku, čas raspusnu, čas pitomu,i birtijašku, što osvanjiva štucajući pod stolovima,pa Vojvodinu bečku i varmeđsku, sa tuđim barjacima pred četama,K.u K. regimente, kraj druma istorija silovana i zaklanai Vojvodinu solunsku i krfsku nad bajonetimasivu kao vojnička smrt u koporanima i zajedničkim rakama,ej, pa je volim šestoaprilsku, logorašku, isprebijanu,obešenu o bandere, probušenu po čelima,uzoranu od tenkova, od krvi izopijanu,i partizansku, kad je oktobra donela proleće selima,volim je koliko je zla i dobra. Volim je podjednako.Prskajte kajsije zvezda z kosi drveća njenog.Uvek će biti krovova pozadi krova svakog,jer uvek se rumeno nastavlja na rumeno.I danas, zemljo rodna, kad nisi bosonoga,kad nisi gola beda, u dronjcima i plaču,ti, što se moliš bogu, ti što pljuješ na boga,ti što si dugovala i naplatila račun,nazdravlje, diži čaše, razbij astale šakom,zapevaj preko njiva, neka zabride kosti,volim te što si prosta, sirova, divlja tako,i tako mnogo luda, volim te... volim... oprosti,ti,što si danas lepša, ti, bez krasta i vaški,ti, ljuljaško i rakožut, zubat osmeh ne skrivaj,pevaj pijano racki, mađarski, totski, vlaški,makedonski i lički, preko dalekih njiva,i voleću te uvek, krvavo moje odojče i srećo nova,jer se e stidim tvog otegnutog govora i slanine i kudeljnih gaća,od paorske sam krvi, psovki, radosti, snova...Razdrlji prsluk i gutaj! Ja ovu zdravicu plaćam! JESSY and Silence је реаговао/ла на ово 2 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Ponekad mi se ucini da mi beze pod nogama putevi i daljine. I kadgod mi se dogodi da dospem u daleko, i stanem nasred njega i mislim: konacno, evo me; ako podignem oci, vidim da svako najdalje ima svoje jos dalje.Mozda je to i sreca. Mozda imam u sebi nesto duze od krajeva.Mozda imam u sebi toliko mnogo sveta, da se nikada, nigde, nece moci zavrsiti.Nije rec o zivotu, nego o njegovom dejstvu. Jer neke stvari se ne mogu saznati samo ocima. Postoje u meni mnoga, neverovatna cula. Cula vode i vazduha, metala, ikre, semenja,…Oni koji me srecu, misle da ja to putujem. A ne putujem ja. To beskraj po meni hoda.Od koje sam ja vrste?Znam jednu novu igru. Zaustavim se naprasno i ne micem se satima. Pravim se kao da razmisljam i da u sebi rastem. Cinim to dosta uverljivo. Dok imitiram drvece, neko sa strane, neupucen, stvarno bi pomislio da sam pustio korenje.Razlistavam se sluhom. Zagrljajima. Disanjem. Cak se i ptice prevare, pa mi slete u kosu i gnezde mi se na ramenu.Pravim se da sam trom sanjar. Nespretan penjac. Spor saputnik. Pravim se da mi je tesko da se savijam preko belih ostrica realnog.Pravim se da mi nedostaje hitrina iznenadnog skracivanja u tacku i produzetka u nedogled…Ja ne upoznajem svet, vec ga samo prepoznajem. Ne idem da ga otkrivam, nego da ga se prisetim, kao nekakve svoje daleke uspomene.Jer mnogo puta sam bio gde nisam jos koracao. I mnogo puta sam ziveo u onom sto jos ne poznajem. I mnogo puta sam grlio to sto ce tek biti oblici. Zato izgledam izgubljen i neprestano se osvrcem. A u sebi se smeskam. Jer, ako niste znali, svet je cudesna igracka.Moze li se izgubiti neko u nekakvom vremenu i nekakvom prostoru, ako u sebi nosi sva vremena i prostore?…Smeta mi krov da sanjam. Smeta mi nebo da verujem… „Hodajuci na rukama“, Mika Antic JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука