w.a.mozart Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 pročitao sam Ćirkovićev tekst i dopao mi se... mada mi je, ovako laički, najbliži stav Hajzenberga Prvi gutljaj iz čaše prirodnih nauka učini te ateistom ali na dnu čaše čeka te Bog. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Рећи да је нешто уређено и сложено настало спонтано је прилично ирационално. Космос јесте узрокован. Е сад, да ли је тај узрок Бог, па ако јесте да ли је Он Личност или имамо безлични тизам, или пак тај узрок чине несазнајне природне законитости, друго је питање. Узрок постоји. То је много рационалнији закључак од бемсилица које, нажалост, чујемо и од паметних људи. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 pročitao sam Ćirkovićev tekst i dopao mi se... Наравно да ти се допао. Одлика правих интелектуалаца је отвореност ума. Ћирковић је један од њих. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Prvi gutljaj iz čaše prirodnih nauka učini te ateistom ali na dnu čaše čeka te Bog. У реду, али тог Бога ти не може открити наука. Када је хришћанство у питању, познање Бога је последица његовог слободног откривања. Никада Га не бисмо познали да се није открио. Зато, између осталог, треба водити рачина о границама и непреклапању вере и науке. Наука нити може доказати нити негирати Бога. Поготово не библијског Бога, који је трансцендентан те као такав недоступан научном испитивању и знању. Бог кога би наука доказала и показала не би био библијски Бог. То би био некакав идол, а не Бог у којег хришћани верују. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 nauka se polako pretvara u i idola modernog coveka...... 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 auka se polako pretvara u i idola modernog coveka...... Нема наука ништа са тим. Сцијентизам није наука. А он јесте идол. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Нема наука ништа са тим. Сцијентизам није наука. А он јесте идол. ma mislio sam na ono naucnici kazu tako i tako i svi odma to usvajaju.....dakle dovoljno samo da se navede to da je neko naucnik i odmah dobija kredibilitet kod prosecnog coveka..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Zadivljujuće je kad naučnik tog kalibra ne shvata da on sam nije slučajnost, da zakoni u univerzumu ne mogu da nastanu sami od sebe...To samo govori da jedna vrsta pameti ne uklanja glupost na egzistencijalnom nivou. Objasnite mu, ne razume on to... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Objasnite mu, ne razume on to... shvatice ...ima vremena......jer kao sto jedna obicna stolica ne moz da nastane sama od sebe.....tako ni nesto sto je tako kompleksno kao sto je kosmos i zakoni koji u njemu vladaju ne mogu da nastanu samo od sebe..vec su posledica inteligencije....jer ako je hoking u pravu onda je i ovaj forum koji smesan ko bioskop u odnosu na jedan cvet u prirodi.....nastao sam od sebe....to je otprilike hokingova logika.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Objasnite mu, ne razume on to... Ne brini, shvatiće već, shvatiće. Možda malko kasno, ali... Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Наравно да ти се допао. Одлика правих интелектуалаца је отвореност ума. Ћирковић је један од њих. " Srpsko drustvo je duboko bolesno, a jedan od glavnih patofizioloskih faktora je maligni tumor nereformisane SPC, u kojoj caruju korupcija, pedofilija i nemoral svake vrste." - Ć. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 " Srpsko drustvo je duboko bolesno, a jedan od glavnih patofizioloskih faktora je maligni tumor nereformisane SPC, u kojoj caruju korupcija, pedofilija i nemoral svake vrste." - Ć. Не смета ми да неко критикује СПЦ (јер, нажалост, умногоме ми хришћани дајемо повода за то). И даље мислим да је Ћирковић човек отвореног ума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Не смета ми да неко критикује СПЦ (јер, нажалост, умногоме ми хришћани дајемо повода за то). И даље мислим да је Ћирковић човек отвореног ума. Naravno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 " Srpsko drustvo je duboko bolesno, a jedan od glavnih patofizioloskih faktora je maligni tumor nereformisane SPC, u kojoj caruju korupcija, pedofilija i nemoral svake vrste." - Ć. Gde je to Ćirković rekao? The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 .jer ako je hoking u pravu onda je i ovaj forum koji smesan ko bioskop u odnosu na jedan cvet u prirodi.....nastao sam od sebe....to je otprilike hokingova logika.... Ne, to je tvoja logika ili da "otprilike" uzmemo bas, ali bas siroko. Spontano nastajanje smesnog foruma ili poljskoga ljiljana iz kvantnog vakuma nije jos zabelezeno. I ovaj forum i bilo koji cvet imaju uzrok. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука