Justin Waters Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Tačnije distres ,stres je pozitivan i bez njega nema ni napretka. Da sa napretkom ima veze, ako se stavis pod optimalnu dozu stresa, ali kakve veze ima sa zdravljem? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Svi nakveći dihovnici a medju njima ima najviše svtogoraca su bili izrazito fizički bolesni... Da slazem se, a to se onda kosi sa ovim da su monasi Svete Gore svi do jednoga superzdravi. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Da sa napretkom ima veze, ako se stavis pod optimalnu dozu stresa, ali kakve veze ima sa zdravljem? Jača ti celokupan organizam,imuni sistem ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Da slazem se, a to se onda kosi sa ovim da su monasi Svete Gore svi do jednoga superzdravi. To su sad neki spojevi i biloškog i duhovnog i sl... Činjenica jeste da sa takvim stilom života ,kakvog ga imaju monasi na svetoj gori,organizam će biti u dobrom stanju i dobroj formi.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Ова тема уопште није фаворизација Светогораца и хришћана. А најмање могу православно хришћанство да рекламирају кроз начин живота и исхране људи који не разумеју православље. Не знам зашто смета некоме улога Пресвете Богородице,Путеводитељке Светогораца у животу који они воде на Светој Гори.Јер се зна да је Света Гора Богородичин врт, који је она сама изабрала и упутила како да се на њој живи и моли. Зато је нормално да она има велику улогу у заштити монаха. Јер како можемо да објаснимо скривене старце Светогорце, који живе потпуно изоловани уз минимум хране више од 100 година, неки и преко 115г. Да ли је то утицај вере или исхране и стреса? Наравно да су многи старци, а посебно Светогорци били јако болесни физички. Али су са радошћу примали своје болести и гледали на њих као дар мучеништва...и до задњег трена живели по свом милитвеном правилу, неки су умирали и од канцера.Али су све примали без роптања. Неки су боловали или били слаби од детињства па им је вера и смирење продужило живот. Иначе не бих волела да ме погрешно схватите, да имам намеру да било кога унизим или уздигнем. Живот и здравље су дар од Бога, ми треба да га чувамо и поштујемо. Баба and Дејан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Услов сваког здравља је пре свега здрав дух. Испуњеност у животу и смисленост. Уколико тога нема џаба сва медецина и здрава храна. На крају постоје и испосници који више гладују него што једу и живе у ненормалним условима ( пећине, или под отвореним небом) па опет дуго живе. Дакле у здравом духу здраво тело. Упознао сам случајно једног спортисту који је долазио код једног дуовника јербо се префорсирао тренинзима и не знам како ни зашто постао је опседнут нечистим силама. Причао сам са њим. Жестоко је критиковао спорт и тренинге и та форсирања у спорту. Каже да је био предан томе све док му се то није десило. Само да додам - не значи да нема калуђера болесних, као што не значи ни да ако је неко светитељ не може бити болестан. И апостол Павле је имао болест за коју се чак и молио Богу али је добио одговор "Доста ти је моја благодат" ... и слепи од рођења је био слеп, дакле болестан па Христос вели ни због овог ни због оног. Значи ово што рекох је онако у глобалу, но није буквално примењиво на свакога. Доста људи има и смислен живот и здрав дух па су болесни. Таквих има и на Светој Гори и овде код нас у свету. Некима је то просто крст којим се спасавају. Рецимо ја да нисам овако килав како јесам, убеђен сам да бих био неки криминалац, мафијаш или шта ти ја знам неки ајдук у сваком случају. А овако шта ћу, тео нехтео ту сам где сам. На крају пита мене један атеиста па вели : " Какви сте ви то Хришћани, до сада нисам упознао ни једнога да није неки болесник или психички или физички" Е па реко сине кад ви стрепите и прогањате нас такве, колико бисте били тек немоћни да смо сви по пеесу ? Уосталом лепо рече тамо Господ у оној причи да је позвао на свадбу здраве и нормалне, али сви нађоше изговор и не дођоше. Те је стога Цркву( свадбу) напунио кљастима и убогима и килавима и никаквима. Саша M., -Владимир- and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Зато је нормално да она има велику улогу у заштити монаха. Јер како можемо да објаснимо скривене старце Светогорце, који живе потпуно изоловани уз минимум хране више од 100 година, неки и преко 115г. Неки су боловали или били слаби од детињства па им је вера и смирење продужило живот. Kavkaski region je poznat po dugovjecnosti. Tamo ima dosta dugovjecnih ljudi tako da kruze legende da su neki zivjeli i po 160 godina. Japan takodjer ne fali dugovjecnih ljudi, i japanska brda i sela su prepuna stogodisnjaka. Takodjer i Stiven Hoking, Ateista, zivi sa svojom bolescu 50 godina iako ne bi trebao toliko niti blizu toliko, niti mu je na medicinskom planu tu sad uradjeno nesto posebno pa da mu je produzen zivotni vijek, jednostavno je takav slucaj. Tako da ni ja ne bi volio biti pogresno shvacen, ali ko onda ove ljude stiti i daruje? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Бог је један и воли он и атеисте и иноверне, некима се и јавља у разним видовима на спасење, само је њихово да ли то прихватају или не...само нисам баш сигурна да је Стивен Хоукинг атеиста. А посебно на Кавказу сам скоро рецимо сазнала да је било пуно одбеглих и скривених монаха након доласка на власт комуниста у СССР-у. Који су дуго живели као подвижници тамо. Рекла бих да рецимо истине за које ми мислимо да су истине, нису непроменљиве... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Ма потпуно скренута мисао западног модерног човека (не у глобалу наравно) не може да нађе боље оправдање постојања нечег као што је Атос, осим здравља, дуговечости, личног задовољства или ''среће'' ... ту места за Љубав, Христа, Подвиг, ..нема .. Баба and мирођија је реаговао/ла на ово 2 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Psihicki i duhovni mir, blagodat, zdrava ishrana, zdrav i uredan zivot. (: Da sa napretkom ima veze, ako se stavis pod optimalnu dozu stresa, ali kakve veze ima sa zdravljem? Nije problem u stresu ili distresu vec u tome kako reagujemo na stres. Kada ti izadjes na sunce, to je neki stres. Kada izadjes iz toplog u hladno to je neki stres. Kada emotivno reagujes na nesto to je neki stres. Bitno je kako reagujes. Dakle to da je stres problem, to nije istina, bitna je reakcija na stres, a najgore je sto mi ljudi mnogim situacijama pridajemo veceg znacaja nego sto imaju to automatski tera telo da se vise "stresira" t.j prilagodjava. Ne znam da li je neko iskusio kada je dva tri dana unvervozen zbog necega pa se oseca fizicki slabo ili pospano, ili mu je cas vrucina cas hladno ili ostale posledice anksioznosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Бог је један и воли он и атеисте и иноверне, некима се и јавља у разним видовима на спасење, само је њихово да ли то прихватају или не...само нисам баш сигурна да је Стивен Хоукинг атеиста. А посебно на Кавказу сам скоро рецимо сазнала да је било пуно одбеглих и скривених монаха након доласка на власт комуниста у СССР-у. Који су дуго живели као подвижници тамо. Рекла бих да рецимо истине за које ми мислимо да су истине, нису непроменљиве... Da Hoking je ateista. Dobro, ajd ako ti ugodim pa kazem neka su bas svi dugovjecni Kavkazci bili samo monasi, znaci pravoslavni hriscani, eto imas opravdanje zbog cega su dugovjecni. A Japan, zemlja sa prosjecno najvise stogodisnjaka? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Хокинг Др Стивен ... Није, до скора, био атеиста... у ширем значењу тог термина .. Некако је боље рећи за поменутог доктора да је ''разочарани теиста ..'' или нешто слично.. јер је више од пола живота доказивао да Бог постоји ... што својим речима ЈАВНО у наступима, интимно, .. што хипотезама, тезама.. и масу књига је написао на ту тему ... Он с езаправо одреко Бога ... некако то тако изглерда ... А чувене су и његове неке реченице на тему ''Божијег постојања'' и Његове улоге у стварању и функционисању Косомоса.. које су временом чак постале нека врста дефиниција, парола. .. које су користили, па и стајали иза њих, и наши православци ... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Хокинг Др Стивен ... Није до скора био Атеиста... у ширем значењу тог термина .. Некако је боље рећи за поменутог доктора д аје ''разочарани теиста ..'' или слично.. јер је више од пола живота доказивао да Бог постоји ... што у својим речима .. што хипотезама, тезама.. и масу књига је написао на ту тему ... Чувене су и његове неке речени9це на ту тему .. које су временом шак постале нека врста дефиниција, парола. .. које су користили и стајали иза њих и наши православци ... Dobro znaci zakljucujem da je razlog njegovog neobicnog nosenja sa bolescu je zato sto je bio teista imao je neku vrstu vjere u Boga.... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Za Japan mislim da može sigurno tvrditi jer se dugo vodi precizna evidencija, tamo su najdugovečniji ljudi, i veoma vitalni, ne pate od mnogih bolesti zapadnod sveta. I na svetog gori se može voditi precizna evidencija, smrti i godina života, ne baš i uzroka smrti, jer donedavno tamo nije bilo lekara. Jerotić govori da 60-tih godina kad je on tamo putovao, obična upala slepog creva se nije lečila, doktora na poluostrvu nisu imali, a bolesne nisu slali u bolnicu. Sad je stanje drugačije, imaju modernu operacionu salu i jednog hirurga. Drugačiji je tamo odnos prema smrti. Čitajući knjigu "Atonski podvižnici 19. veka" začudilo me to što su mnogi od tamo pomenutih umrli relativno mladi, i da im post i podvig nije produžio dane na zemlji već upravo suprotno (čak se to i isticalo). Znajući da knjiga nema nameru da laže i da ne hrani lažni pijetizam i sentimentalnost promenio sam svoje mišljenje o tim stvarim (i postu i podvigu). Drugo ko je bio na Svetoj Gori video je da je tamo klima vrlo nezdrava, u nekim kotlinama je prevelika vlaga, još spojena sa velikom vrućinom leti... To se pominje ako ste primetili i kod starca Porfirija koga su njegovi starci poterali sa Svete Gore da ne umre mlad od bolesti pluća. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dvabu Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Мислим да је главни разлог следећи: нема жена да им гунђају браво,царе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука